17°C

27
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 7.81
PM25: 15.89 (105,96%)
PM10: 18.48 (41,08%)
Temperatura: 16.92°C
Ciśnienie: 1008.07 hPa
Wilgotność: 61.49%

Dane z 04.06.2026 12:00, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

No i po 11.11.2013 skazano "patriotę" z MMz

131 postów
Żabodukt Postów: 82504
kumak
Żabodukt, postów: 82504
Środa, 20 listopada 2013 07:59:46
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
nie tęcza jest symbolem ale kolory tęczy
yanoosh1
Środa, 20 listopada 2013 09:13:44
0
0 0
+ -
kumak nie mędrkuj - przeczytaj ten linkowany przez siebie artykuł. W zasadzie wystarczy wstęp.
Mińsk Mazowiecki Postów: 471
ka_p_pa
Mińsk Mazowiecki, postów: 471
Środa, 20 listopada 2013 17:22:44
0
0 0
+ -
Skoro Kampania Przeciw Homofobii złożyła doniesienie do prokuratora na Cejrowskiego za słowa "należy palić takie pomniki, należy zwalczać wszelkimi sposobami, nielegalnymi również...", to tym samym jest to jednoznaczna deklaracja, że środowiska LGBT jednak traktują tą tęczę za jeden ze swoich symboli.

Dlaczegóż to jednak? "środowiska LGBT" kiedykolwiek wypierały się tego? I w związku z tym palenie tęczy jest rzeczą chwalebną, a nawoływanie do palenia tęczy przestaje być nawoływaniem do przemocy?

Na szczęście nie wszyscy młodzi są takimi egoistami jak piszesz.

Nie są egoistami, więc się rozmnażają?? Dla Kraju, Boga i Ojczyzny??
Für Gott und Kaiser, und Vaterland.
Każdy rozmnaża się z czystego egoizmu, nawet ci, którzy rozmnażają się całkiem bezmyślnie. I dlaczego na szczęście??

Facet z jajami zabiera się do pracy i zarabiania pieniędzy, a nie liczy na jakąś pomoc.

Tu zgoda, ZANIM się rozmnoży na nasz koszt
kumak
Środa, 20 listopada 2013 18:27:52
0
0 0
+ -
Marian- więc kto pozbawił facetów jak płacąc im minimalną stawkę?kto ma ich pracę wykonać - emigrant?
ka_p_pa
Środa, 20 listopada 2013 20:06:05
0
0 0
+ -
Kumak, a co masz przeciwko imigrantom?? Ty??
Mińsk Mazowiecki Postów: 3027
Marian_Koniuszko
Mińsk Mazowiecki, postów: 3027
Środa, 20 listopada 2013 20:25:43
0
0 0
+ -
"środowiska LGBT" kiedykolwiek wypierały się tego?

Nigdzie nie napisałem, że środowiska LGBT się tego wypierały. Za to wiele różnych "autorytetów moralnych" występujących w mediach zaprzeczało wiadomej symbolice tej tęczy, o czym można było się przekonać ostatnio.

Nie są egoistami, więc się rozmnażają?? Dla Kraju, Boga i Ojczyzny??

Trudno, żeby ktoś rozmnażał się "dla Kraju, Boga i Ojczyzny". Chyba się trochę zagalopowałeś. Rozmnażają się żeby mieć potomstwo. Nie każdy musi mieć najpierw luksusowy samochód i dom z basenem, żeby potem w drugiej kolejności mieć dzieci.
kumak
Środa, 20 listopada 2013 20:54:31
0
0 0
+ -
nie mam nic przeciwko.Nie raz z ust Mariana wychodziło że rynek że kapitalizm że niska wydajność a teraz czytam że jaja
ka_p_pa
Środa, 20 listopada 2013 21:01:37
0
0 0
+ -
Trudno, żeby ktoś rozmnażał się "dla Kraju, Boga i Ojczyzny". Chyba się trochę zagalopowałeś.

Ja? A kto powiązał nierozmnażanie się z egoizmem, a rozmnażanie z brakiem egoizmu? Marianie, nieco uczciwości intelektualnej, chociaż odrobinę.

Rozmnażają się żeby mieć potomstwo.

Bingo! I jest to motywacja czysto egoistyczna.

Nie każdy musi mieć najpierw luksusowy samochód i dom z basenem, żeby potem w drugiej kolejności mieć dzieci.

A to już inna historia. pewien mądry Żyd niegdyś napisał, że większość ludzi pracuje zbyt ciężko niż powinni, po to, by zarabiać więcej pieniędzy, po to, by kupować przedmioty, których tak na prawdę nie potrzebują, a to po to, by zaimponować swoim znajomym, których tak na prawdę nie lubią.
Ale kumakowi raczej nie o to chodziło. Nie o żądzę luksusu, ale o podstawowe warunki, jakie powinien zapewnić odpowiedzialny człowiek zanim podejmie decyzję by się rozmnożyć.
Marian_Koniuszko
Środa, 20 listopada 2013 21:01:51
0
0 0
+ -
No widzisz kumak. Są tacy co nie chcą pracować i jednocześnie domagają się jakiejś pomoc od państwa.
Post edytowany
ka_p_pa
Środa, 20 listopada 2013 21:03:31
0
0 0
+ -
kumak napisz proszę tak, żebym ja, prosty magister, zrozumiał.
Marian_Koniuszko
Środa, 20 listopada 2013 21:06:38
0
0 0
+ -
Bingo! I jest to motywacja czysto egoistyczna.

Ehh kappa, wiedziałem, żę tak napiszesz. Mam ci to rozwinąć, napisać elaborat, naprawdę nie chce mi się, please. Przynajmniej już nie dziś.

A kumak nie pisał o podstawowych warunkach - takie można zapewnić w naszych realiach pracując na etacie. Porównał za to dziecko do "luksusowego samochodu".
ka_p_pa
Środa, 20 listopada 2013 21:29:36
0
0 0
+ -
Nie porównał dziecka do luksusowego samochodu, ale zobrazował w ten sposób koszt utrzymania dziecka, przekręcasz w sposób niedopuszczalny.
Druga kwestia-
na jakim etacie? ni ma etatów. Ni ma etatów dla ciężarnych, ni ma etatów dla młodych matek. Są zafajdane umowy śmieciowe i harówa za 1000 zł / miesiąc po 10 godzin dziennie, albo won.
ka_p_pa
Środa, 20 listopada 2013 21:36:31
0
0 0
+ -
[quote]Bingo! I jest to motywacja czysto egoistyczna.
Ehh kappa, wiedziałem, żę tak napiszesz. Mam ci to rozwinąć, napisać elaborat, naprawdę nie chce mi się, please. Przynajmniej już nie dziś.[/quote]

Marianie, rozmnażanie się jest biologicznie uwarunkowane czystym egoizmem. Tak działa ewolucja i nasze samolubne geny. Natomiast powstrzymanie się od rozmnażania może mieć, choć nie musi, motywację "altruistyczną", choć i tu w przyrodzie ten altruizm jest działaniem w najlepiej pojętym interesie naszych własnych egoistycznych genów, ale to faktycznie już nie dzisiaj.
Post edytowany
Marian_Koniuszko
Czwartek, 21 listopada 2013 08:15:31
0
0 0
+ -
Nie porównał dziecka do luksusowego samochodu, ale zobrazował w ten sposób koszt utrzymania dziecka, przekręcasz w sposób niedopuszczalny.

kappciu, wyluzuj. Stosuję skróty myślowe. O kosztach pisałem przecież, bo po co miałbym to przekręcać.

na jakim etacie? ni ma etatów. Ni ma etatów dla ciężarnych, ni ma etatów dla młodych matek.

Jak nie ma, jak są. Piszesz jakby to była norma. Większość kobiet pracuje w ciąży i wraca po urlopie macierzyńskim do tej samej pracy. Znam wiele takich kobiet (w tym moja żona). Poza tym dziecko ma jeszcze ojca.

Za komuny, kiedy to np. pralka kosztowała 3 pensje, o ile w ogóle udało się dorwać jakąś pralkę, przyrost naturalny był zdecydowanie większy. Dziś stopa życiowa jest wyższa, a mimo to przyrost naturalny jest mniejszy i ciągle maleje. Młodzi ludzie nie chcą mieć dzieci, ponieważ dzisiejszy świat oferuje więcej życiowych możliwości niż kiedyś, a dziecko stanowiłoby przeszkodę do ich realizacji i tyle. Nie można mieć oczywiście do nich za to pretensji, bo na jakiej podstawie. Posiadanie dziecka nie jest obowiązkowe (przynajmniej na razie, bo rząd niedawno miał totalitarny pomysł, żeby karać bezdzietnych podatkiem).
MMZ Postów: 79
NMM
MMZ, postów: 79
Czwartek, 21 listopada 2013 09:25:06
0
0 0
+ -
We wczorajszym wydaniu Tygodnika Siedleckiego można było przeczytać kilka słów o Marszu, zatrzymaniu mińszczanina itp.

Cały tekst dostępny na naszym profilu. Zachęcam do lektury:

https://www.facebook.com/narodowyminskmazowiecki/posts/...
ka_p_pa
Czwartek, 21 listopada 2013 17:14:04
0
0 0
+ -
kappciu, wyluzuj. Stosuję skróty myślowe. O kosztach pisałem przecież, bo po co miałbym to przekręcać.

Przekręcasz, bo jesteś krętaczem, lubujesz się w pomówieniach i insynuacjach, ty, skrócie myślowy :)

Jak nie ma, jak są. Piszesz jakby to była norma

Bo to jest norma..

Większość kobiet pracuje w ciąży i wraca po urlopie macierzyńskim do tej samej pracy. Znam wiele takich kobiet (w tym moja żona). Poza tym dziecko ma jeszcze ojca.

Taki sposób argumentowania nazywa się dowodem anegdotycznym. W podobny sposób tow. Gomółka zaprzeczał brakom dóbr konsumpcyjnych na rynku. twierdził, że jego żona zawsze ma udane zakupy. Nie napisałem też nigdzie, że 'większość kobiet" nie pracuje. Napisałem, że nie ma etatów, a są śmieciówki. Znów kręcisz krętaczu.
Marian_Koniuszko
Piątek, 22 listopada 2013 20:59:19
0
0 0
+ -
Bo to jest norma

kappeć, nie widujesz/znasz(znałeś) pracujących kobiety będących w ciąży? Albo pracującej młodej matki? Skoro nie, to najwyższy czas wyjść z domu.
Post edytowany
Płock Postów: 80
m.kowol
Płock, postów: 80
Piątek, 22 listopada 2013 22:47:14
0
0 0
+ -
Ale odbiegliście od tematu. Ci tzw. patrioci maja za każdym razem kominiarki na głowach, na zdjeciach rozmazuja sobie twarze, zakosili cyferkę z pomnika niepodległości, oblewaja Himilsbacha (jest, jaki jest) jakimis kwasami, wszystkie garaże i mury niedługo wymalują połowa Armii Krajowej (z calym szacunkiem dla tych żołnierzy, ale czy tego by chcieli?)...
Złapaliby za grabie i liście zgarnęli z chodnikow przy posesjach nie w pelni sprawnych już starszych ludzi, pomogli robic im zakupy, naprawili komus ogrodzenie.... to jest patriotyzm
ka_p_pa
Sobota, 23 listopada 2013 18:40:34
0
0 0
+ -
kappeć, nie widujesz/znasz(znałeś) pracujących kobiety będących w ciąży? Albo pracującej młodej matki? Skoro nie, to najwyższy czas wyjść z domu.

Sam nie wiem, co jest większe- twoje ograniczenie czy twoja bezczelność. Rzucam perły przed wieprze, a ty na to "pomidor".
Rozejrzyj się kiedyś poza swoją klasę urzędniczo- próżniaczą. Pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiet nie tylko w ciąży, ale w ogóle w okresie reprodukcyjnym. Bezrobocie wśród młodych kobiet przekracza 30 procent, a z tych zatrudnionych ponad połowa pracuje na umowach śmieciowych. Znów poleciałeś Gomółką, którego żona nigdy nie miała kłopotów z zakupami. Zapewne tego nie rozumiesz, ale kilkuprocentowy przedział poza normą nie stanowi o normie. Normę określa najczęściej spotykana wartość.Ale faktycznie, odbiegłeś od tematu.
Mnie w tym wątku chodzi wyłącznie o kolejną bzdurę z radia z ryjem, jaką raczyłeś wyartykułować, a mianowicie że nierozmnażanie się jest oznaką egoizmu, a ludzie nie będący egoistami rozmnażają się jak bóg przykazał.
Powtórzę: rozmnażanie się jest biologicznie uwarunkowane czystym egoizmem. Tak działa ewolucja i nasze samolubne geny. Natomiast powstrzymanie się od rozmnażania może mieć, choć nie musi, motywację "altruistyczną", choć i tu w przyrodzie ten altruizm jest działaniem w najlepiej pojętym interesie naszych własnych egoistycznych genów.
A teraz wróćmy do tematu- dlaczego w ogóle szeroko pojętą prawicę w tym kraju tak niepokoi niski przyrost?
MMz Postów: 488
mk11
MMz, postów: 488
Sobota, 23 listopada 2013 20:27:28
0
0 0
+ -
m.kowol: dobrze powiedziane, ale tym ludziom patriotyzm kojarzy się zupełnie z czymś innym..

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK