@
Zolnierz Wtorek, 28 lipca 2020 • 08:28:50
+1
+
-
Kumak, ja nie pytalem skad byl ten dziwny, bo bez żadnych nazw i okreslen artykuł, ale skoro napisales ,ze w GW to wszystko jasne. Ta "gazeta " specjalizuje się w tzw. faktach medialnych .
Ja pytalem, czy POwielajac ataki na rzad uważasz, że pomagasz temu chłopakowi? Zakładam, że działasz w dobrych zamiarach, ale zastanów się jaki efekt to przynosi.
"
Łukasz Kohut
5 godz. ·
Na Facebooku pojawił się post opisujący dramatyczną sytuację Mariusza z Podkarpacia. Mężczyzna od 2018 roku prześladowany jest przez mieszkańców wsi, w której mieszka przez to, że jest osobą homoseksualną. Przez liczne wyzwiska i groźby Mariusz założył kamery pod domem, aby móc zbierać materiały dla policji. Ta jednak twierdziła, że sprawą powinna zająć się prokuratura. Kamery ujęły na nagraniu sprawcę, który niszczył dom mężczyzny pisząc na nim między innymi „ped*ł”. Policja stwierdziła, że człowiek ten jest nierozpoznawalny. Mariuszowi otruto również dwa koty, trzeciego udało się uratować, gdyż znaleziono trutkę nim zdołał ją spożyć. Mężczyzna jest w ciężkim stanie psychicznym - boi się o swoje życie, przyjmuje leki przepisane od psychiatry. Niestety przez brak pieniędzy nie stać go na wynajęcie prawnika, dlatego postanowił za pośrednictwem kolegi poprosić o pomoc ludzi. Zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby pomóc. Po to właśnie jestem w polityce.