-7°C

69
Powietrze
Jakość powietrza jest średnia.

PM1: 28.16
PM25: 48.93 (144,27%)
PM10: 64.92 (326,21%)
Temperatura: -7.24°C
Ciśnienie: 1004.14 hPa
Wilgotność: 63.04%

Dane z 22.01.2026 13:30, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Mińsk Mazowiecki Miastem LGBT

5185 postów
Żabodukt Postów: 82130
kumak
Żabodukt, postów: 82130
Poniedziałek, 15 czerwca 2020 14:45:09
-2
+1 -3
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
o jest pan Przemek

Pan Przemek jest posłem PiS.

Pan Przemek był na wycieczce w Los Angeles dokładnie wtedy, gdy przez Los Angeles przechodziła Parada Równości.

Pan Przemek przechadzał się okolicami trasy Parady.

Potem pan Przemek poszedł do baru dla gejów, gdzie spotkał gejów!

Pan Przemek w barze dla gejów robił zdjęcia gejom, a dokładnie ich torsom i genitaliom.

A potem pan Przemek pokazywał te zdjęcia w TVP Info i krzyczał, że w panuje zgnilizna, bo w barze dla gejów w centrum Los Angeles nadzy geje siedzą w pubach. (Zupełnie jakby nie było na świecie barów dla mężczyzn hetero, gdzie są nagie kobiety)

A na koniec pan Przemek powiedział, że geje to ludzie „którzy nie są równi normalnym ludziom” https://www.facebook.com/Czasnamieszkancow.SokolowPodla...
kumak
Poniedziałek, 15 czerwca 2020 14:50:09
-2
+1 -3
+ -
- Panie pośle, jestem człowiekiem i się tego nie wstydzę, ale pan już powinien - tak słowa posła PiS Jacka Żalka, który na antenie TVN stwierdził, że "#LGBT to nie są ludzie", skomentował Franek Broda, młody wrocławski aktywista i siostrzeniec premiera Morawieckiego
W piątek, 26 czerwca Franek Broda wraz z innymi działaczami, m.in. z Młodych Nowoczesnych, Przedwiośnia i grupy Ostra Zieleń, organizuje pod pręgierzem we Wrocławiu demonstrację pod hasłem "LGBT+ to ludzie". Rozpocznie się o godz. 17. https://gazetaplus.pl/lublin-nie-jestesmy-ideologia-...
Post edytowany
Zolnierz
Poniedziałek, 15 czerwca 2020 16:06:40
+3
+3 0
+ -
A czy są starzy działacze LGTB?
Bo cały czas piszesz o młodych.
kumak
Poniedziałek, 15 czerwca 2020 23:49:15
-4
0 -4
+ -
tak
"Nie ma zgody na poniżanie mniejszości seksualnych w kraju, w którym homoseksualiści byli zabijani przez faszystów za swoją odmienność" - piszą weterani Powstania Warszawskiego https://oko.press/powstancy-warszawscy-o-lgbt/?u...
kumak
Wtorek, 16 czerwca 2020 05:13:01
-3
0 -3
+ -
pora znormalnieć..
Bp Jerzy Samiec: Osoby LGBT nie są ideologią, a Siostrami i Braćmi w Chrystusie

Nie cichną echa wypowiedzi polityków Zjednoczonej Prawicy, którzy podczas publicznych wystąpień mówili, że LGBT to nie ludzie, a ideologia. Głos w tej sprawie zajął biskup Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego Jerzy Samiec. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26032216,b...
kumak
Wtorek, 16 czerwca 2020 05:16:25
-4
0 -4
+ -
Siostrzeniec premiera: Jestem LGBT. Nie chcę, by ktokolwiek mnie dyskryminował https://wiadomosci.onet.pl/kraj/franciszek-broda-siostrze...
kumak
Wtorek, 16 czerwca 2020 06:16:12
-4
0 -4
+ -
Poniżej dzisiejsze wystąpienie Anety Sulwińskiej przed pałacem prezydenckim. To była dyrektorka szkoły podstawowej w Błaszkach, dwutysięcznym miasteczku na pograniczu województw wielkopolskiego i łódzkiego. Gdy mieszkańcy tej miejscowości dowiedzieli się, że chodzi w Marszach Równości by wspierać osoby LGBT, wysłali do miejscowego proboszcza i do gminy anonimowy donos. Pisali: „To okropne. Jak mamy wytłumaczyć naszym dzieciom to zło, jeśli dyrektorka popiera i reklamuje LGBT+”.

Ma dwóch synów: starszy, Mateusz, jest gejem i szefem Grupy Stonewall organizującej Marsz Równości w Poznaniu, młodszy, Igor, gejem nie jest, ale organizował pierwszy taki marsz w Kaliszu.

To jej dzisiejsze świadectwo.

,,Kiedy urodził się mój syn, wszyscy gratulowali mi tak urodziwego dziecka. Kiedy miał 2 lata, znal wszystkie litery, kiedy miał 6 lat, zaczął się sam uczyć języka angielskiego z kaset. W wieku 12 lat przeczytał „Harry’ego Pottera” w oryginale. Wszyscy zazdrościli mi tak wspaniałego, grzecznego, ułożonego syna.

O tym, że jest gejem, dowiedziałam się, kiedy poszedł na studia, gdy dołączył do grupy Stonewall i zaczął pracować na rzecz innych nieheteronormatywnych osób. Minęło 10 lat, mój syn nadal działa w Poznaniu, organizuje Marsze Równości, w których bierze udział kilkanaście tysięcy osób.

W sobotę dowiedziałam się od pana prezydenta, że mój syn nie jest człowiekiem. Dlaczego? Bo wspiera innych? Bo jest tolerancyjny? Bo pracuje od najmłodszych lat i odprowadza podatki do budżetu, chociażby po to, by wypłacać panu prezydentowi pensje. Bo broni prześladowanych przed takimi osobami jak pan prezydent i jego koledzy: pan Czarnek i pan Żalek.

Czy może dlatego nie jest człowiekiem, bo zdecydował ułożyć sobie życie z innym mężczyzną? A pan, panie prezydencie, szanowałby go bardziej, gdyby po przyjściu z pracy podbił żonie oko, rozstawiał dzieci po kątach. Wtedy dla pana byłby człowiekiem. Czy wtedy hierarcha Jędraszewski szanowałby mojego syna, gdyby swoją seksualność chował pod sutanną? Bo gdy uchronił wiele osób przed samobójstwem, wtedy dla hierarchy Jędraszewskiego mój syn jest zarazą.

Myślę, że mój syn jest wspaniałym człowiekiem, jestem z niego dumna, a jestem tutaj, bo czara goryczy się przelała. Osób nieheteronormatywnych jest w Polsce ok. 2 milionów. Każdy z nich ma matkę ojca, rodzeństwo, rodzinę, przyjaciół. Jest nas kilka milionów i nie pozwolimy krzywdzić naszych bliskich, naszych dzieci.

Chciałam się zwrócić do wszystkich rodziców, którzy teraz wychowują małe kilkuletnie dzieci. Nie wiecie, moi drodzy, czy wasze dzieci wyrosną na heteroseksualne czy homoseksualne. Co im powiecie za kilkanaście lat, kiedy w tym kraju nie będą traktowani jak ludzie? Co im powiecie? Że nie zawalczyliście o ich przyszłość? Może czas by zawalczyć jest teraz.

Nie pozwólmy szczuć ludzi na siebie, tolerujmy wszystkich, bo wszyscy jesteśmy równi.

I jeszcze słowo do pana prezydenta i do partii rządzącej. Jeżeli przez to, co wydarzyło się w ubiegłym tygodniu, chociaż jedno dziecko popełni samobójstwo, to wy macie krew na rękach.''

Fot. Łukasz Cynalewski / Agencja Gazeta
kumak
Wtorek, 16 czerwca 2020 17:48:36
-3
0 -3
+ -
Jesteśmy literą "G" ze skrótu LGBT.
Ideologia nie ma uczuć. My owszem. Boli nas i przeraża, to co słyszymy z ust najważniejszych osób w kraju na nasz temat. Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą, więc nie możemy przejść obok tego obojętnie.
To, co możemy zrobić, to wytłumaczyć wszystko prosto, logicznie i na spokojnie. I liczyć na to, że ludzie więcej serca i rozumu niż nasi rządzący. https://www.facebook.com/jakubidawid/videos/26792781098...
kumak
Wtorek, 16 czerwca 2020 18:00:31
-3
0 -3
+ -
Nie będziemy obojętni wobec dehumanizacji mniejszości, przypominającej najgorsze czasy, w których mieliśmy okazję żyć. (...) Nie ma zgody na poniżanie mniejszości seksualnych w kraju, w którym homoseksualiści byli zabijani przez faszystów za swoją odmienność" - deklarują Związek Powstańców Warszawskich oraz Fundacja Pamięci o Bohaterach Powstania Warszawskiego. https://queer.pl/news/204507/powstancy-warszaws...
kumak
Wtorek, 16 czerwca 2020 18:16:36
-3
0 -3
+ -
Po tym jak wczoraj rektor Uniwersytetu Łódzkiego potępił w wydanym oświadczeniu dyskryminujące i dehumanizujące słowa polityków o społeczności LGBT+, na Twitterze dołączył się do tej wypowiedzi rektor Uniwersytetu Warszawskiego. https://queer.pl/news/204508/rektor-uw-poparl-s...
gdzieś indziej Postów: 13972
michal1965
gdzieś indziej, postów: 13972
Wtorek, 16 czerwca 2020 19:19:17
0
0 0
+ -
LBGTPK
gdzieś indziej Postów: 13972
michal1965
gdzieś indziej, postów: 13972
Wtorek, 16 czerwca 2020 19:19:54
0
0 0
+ -
Z tych liter jesteśmy przyciskiem Kolendy

Jesteśmy mniejszością.Takich przycisków jest niewiele. Trochę w TVN i parę w Polsacie.
Post edytowany
MIńsk Mazowiecki Postów: 5877
Zagłoba
MIńsk Mazowiecki, postów: 5877
Wtorek, 16 czerwca 2020 22:35:09
-2
0 -2
+ -
Święte słowa z ust prawie PROROKA... 26.06.2010.

"Demokracja monopolu nie znosi"

Brawo, brawo, brawo, brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo, brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo,brawo, brawo, brawo, brawo.................................................
Post edytowany
sześć stóp nad ziemią Postów: 2907
garbaty_anioł
sześć stóp nad ziemią, postów: 2907
Wtorek, 16 czerwca 2020 23:14:19
+1
+1 0
+ -
Z jakim typem dehumanizacji mamy do czynienia?

Tu za bardzo weszła polityka, bo relacje międzyludzkie są inne.

Byłem świadkiem i pierwszą osobą gdzie był coming out (pozdrawiam Was) kilku osób. Fantastyczni i konstruktywni ludzie, którzy ciężko pracują. Nie czuję obrzydzenia.

Czuję obrzydzenie do narzucania innym ideologii poprawnie ultralewicowych. Nie wymienię ich z nazwy, bo zaczynam się obawiać, że jak powiem 2 + 2 = 4 to zostanę zniszczony.

Dlatego jestem za republiką (prawem) niż demokracją (rządem motłochu).
Zolnierz
Środa, 17 czerwca 2020 05:25:23
+2
+2 0
+ -
Kumak, homofobie- piszesz, że są starzy działacze LGTB i wrzucasz powstańców warszawskich, z tym, że:
1. Facet, który to POdpisal jest prezesem związku powstańców i DEVELOPREM - zyje całkiem nieźle i sprzedaje apartamenty na Złotej itd. Manipulacja.
2. JEŻELI SA DZIAŁACZE- TO JEST IDEOLOGIA.
BUM!
Mińsk Mazowiecki Postów: 1801
Min75
Mińsk Mazowiecki, postów: 1801
Środa, 17 czerwca 2020 05:44:11
+1
+1 0
+ -
Mińsk nie jest miastem żadnego LGBT. Minsk jest miastem seksu i biznesu:)
kumak
Środa, 17 czerwca 2020 07:44:40
-1
0 -1
+ -
Żołnierz taki ze mnie homofob jak ty gawedziarz erotoman
Zolnierz
Środa, 17 czerwca 2020 08:44:07
0
0 0
+ -
Kumakozaglobo, homofobie- atakujesz kobiety sprowadzając do roli, za przeproszeniem, zadawalaczy facetów chorych wizji, atakujesz kościół, atakujesz każdego, kto myśli inaczej itd.
POdsumowujac- jestes homofobem.
POgodz się z tym faktem, bo z faktami się nie dyskutuje.
kumak
Środa, 17 czerwca 2020 10:06:03
0
+1 -1
+ -
ONANISTO ZOLNIERZ- W KTÓRYM MIEJSCU ZAATAKOWAŁEM KOBIETĘ?
kumak
Środa, 17 czerwca 2020 10:09:16
0
+1 -1
+ -
Duda ściągnie na spotkanie prawicowego blogera-geja, który szerzy mit o "ideologii LGBT"? "Farsa"
kn
17.06.2020 07:38
Prawicowy bloger Waldemar Krysiak poinformował, że został zaproszony przez prezydenta Andrzeja Dudę do udziału w rozmowach "dotyczących praw mniejszości seksualnych w Polsce". Krysiak jest gejem i jednocześnie szerzy ultraprawicowe poglądy i stereotypy na temat społeczności LGBT - powiela m.in. mit o istnieniu "ideologii LGBT". "Udział takiej osoby w spotkaniu poświęconym rzekomo sytuacji osób LGBT+ będzie kompromitacją Andrzeja Dudy" - komentuje stowarzyszenie Miłość Nie Wyklucza. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26038869,d...

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK