nie napisałem że Ukraina to BAGNO- MOGĘ NAPISAĆ że sytuacja jest dynamiczna .
Sawczenko nie jedyna- tu opinia Bezśmiertnego- ten pan jest negocjatorem w Mińsku
http://nahnews.org/872419-bessmertnyj-poroshenko-...
Obecnie parlamencie nia ma wymaganej większośći i przezydent może w każdej chwili rozwiązać parlament- nie robi tego bo nie ma ustawy o wyborach i nowej komisji.ma być zakaz reklamy wyborczej i kontrola finansów partii.musi zmienić się obecna sytuacja gdzie prezydent ma swój blok. o 100 deputatach pisze się od dawna . DZIŚ ŻEBY BYĆ WYBRANYM NA JEDNEGO POTRZEBA MILION $.... wiadomo że potem trzeba to na ludziach odrobić. Jeśli Poroszenko się nie zdecyduje od września ludzie rozniosą parlament bo wchodzą nowe taryfy za prąd i gaz- to taj jakby kto kto zarabia 1300 mia zapłacić 1000 samych opłat za komunalkę.Biedni są dotowani przez państwo ale to bzdura bo kasa idzie z budżetu do kieszeni oligarchów którzy rządzą energią.
trzeba sobie zdawać sprawę że pierwszy zainteresowany porażką Ukrainy to Putin.Dążenia i wolność Ukraińców demoralizuje mu państwo- u niego nie można tak swobodnie działać jak to się robi na Ukrainie.Powodzenie ukraińskich reform spowoduje że i Rosja będzie musiała być bardziej europejska- a to i nasz interes.
Jak narazie nie jest źle- nie przepadam za obecnym rządem ale polska pomoc wojskowa(3 miejsce na świecie)to dobry znak.
jeśli chodzi o wspieranie to się dzieje od dawna.
Wymiana młodzieży,współpraca miast,szkolenia ,pokazy i wystawy.Na Ukrainę ściągają polscy "fachowcy od gospodarki".Reorganizuje się pracę urzędów na wzór polski.np nasz wzór badań technicznych samochodów i rejestracji ,sprawy paszportowe i inne obywatelskie.Miło mi słuchać jakim to Polska jest dla nich przykładem i chociaż sam się z tego dziwię to żadne prawicowe medium i rosyjskie nigdy tego nie powie- ciągle wszędzie faszyści i wołyń