-12°C

46
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 15.78
PM25: 27.32 (72,87%)
PM10: 32.79 (182,17%)
Temperatura: -12.47°C
Ciśnienie: 1034.64 hPa
Wilgotność: 62.41%

Dane z 18.01.2026 08:35, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Praca

50 postów
Mińsk Mazowiecki Postów: 252
luna
Mińsk Mazowiecki, postów: 252
Poniedziałek, 24 lutego 2014 09:20:42
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Treść:
"murarza z umiejętnością samodzielnego działania i doświadczeniem bez nałogów, wiek do 45lat, tylko poważne oferty praca na terenie Mińska i okolic".
To ogłoszenie znalazłam na stronie minskmaz.com, i pytam co z tymi, którzy muszą pracować do 67 roku życia? Czy jak zatrudniony w wieku do 45 lat przekroczy już tę liczbę to do odstrzału?
MMz Postów: 95
Aniaa90
MMz, postów: 95
Poniedziałek, 24 lutego 2014 10:53:22
0
0 0
+ -
Surwiwal przed nimi. Zapomina się o istnieniu ludzi w wieku 35-50.Ale młodzi też nie mają łatwo. Wymagane doświadczenie przekracza często realne możliwości jego zdobycia.
Mińsk Mazowiecki Postów: 3026
Marian_Koniuszko
Mińsk Mazowiecki, postów: 3026
Poniedziałek, 24 lutego 2014 13:55:50
0
0 0
+ -
Pytania w tej sprawie proszę zadawać posłom "ziemi mińskiej", którzy poparli te zmiany:

http://minskmaz.com/pytania-do-osob-publicznych/cz...
http://minskmaz.com/pytania-do-osob-publicznych/ba...

Na pewno kierowali się przy tym jakimiś sensownymi przesłankami, więc z odpowiedzią nie powinno być problemu.
Post edytowany
Mińsk Mazowiecki Postów: 252
luna
Mińsk Mazowiecki, postów: 252
Poniedziałek, 24 lutego 2014 15:15:01
0
0 0
+ -
Dzięki za radę Marianie. Tak też zrobiłam i skierowałam to pytanie do p. posła Czesława Mroczka.
Ze względu na niskie oceny posty użytkownika Phi Beta są widoczne tylko i wyłącznie dla zalogowanych użytkowników
Ze względu na niskie oceny posty użytkownika Phi Beta są widoczne tylko i wyłącznie dla zalogowanych użytkowników
a-psik
Poniedziałek, 24 lutego 2014 18:12:39
0
0 0
+ -
w cywilizowanym państwie uczy się młodych ludzi pracy a nie suchej teorii na studiach z 3 tygodniową praktyką, która polega na albo łażeniu po mieście i dostarczaniu pism albo walenie pieczątką 8 godzin dzień w dzień. takie moje małej niemiłe wspomnienia i nie tylko moje jak się później okazało. nieważne, że umiałam zrobić milion innych rzeczy - nikt nie chciał się bawić ze mną w ewentualne tłumaczenia co i jak. powodzenia i niech dalej dają pracę często tumanom na poważniejszych stanowiskach niż wykładanie towaru w hipermarkecie.

http://www.gumtree.pl/cp-finanse-i-ksiegowosc/minsk-...
Post edytowany
Captor
Poniedziałek, 24 lutego 2014 18:22:13
0
0 0
+ -
Phi Beta, do którego miesiąca ciąży kobieta może pracować w kopalni na przodku?
Mińsk Mazowiecki Postów: 934
rafre
Mińsk Mazowiecki, postów: 934
Poniedziałek, 24 lutego 2014 18:29:14
0
0 0
+ -
@Phi Beta
http://minskmaz.com/ogloszenia/147638-3g2l4
Captor
Poniedziałek, 24 lutego 2014 18:55:49
0
0 0
+ -
Czyli jak kobieta zdrowa, to i w 6 miesiącu ciąży może węgiel fedrować?

Oczyma wyobraźni widzę widzę te masy kobiet poszukujących pracy przy betoniarce... Jak w pocie czoła wykuwają rowki pod instalacje elektryczną...
Żabodukt Postów: 82125
kumak
Żabodukt, postów: 82125
Poniedziałek, 24 lutego 2014 19:12:06
0
0 0
+ -
w Polsce kobietom nie wolno pracować pod ziemią.Pracuje za to sporo na powierzchni. kiedy zachodzą w ciąże przenosi się je na inne stanowiska- inne to takie które nie są szkodliwe dla ciąży
kumak
Poniedziałek, 24 lutego 2014 19:23:12
0
0 0
+ -
Tu przepisy- zmieniły się 2 lata temu
http://www.rp.pl/artykul/946151.html?print=tak&...
zmieniło się kiedy weszliśmy do Europy ale nadal żadna nie będzie pracować na ścianie czy przodkuu- z prostego powodu- nie da rady
Post edytowany
kumak
Poniedziałek, 24 lutego 2014 19:41:33
0
0 0
+ -
phi- po prostu pracowałem pod ziemią-Pytałem się kolegów.Kobiety znikły w latach 50-tych z pod ziemi..
NIE MA SENSU SIĘ NAD TYM ROZPISYWAĆ.
kobiety pracują ciężko w innych firmach. naginanie przepisów bhp jest wszędzie i dotyczy wszystkich i kobiet i mężczyzn i nie tylko bhp ale czas pracy i nędzna płaca.
co by nie pisać to pracodawca nawet jak płci czy wieku nie napisze to i tak przyjmie kogo zechce.
Post edytowany
Captor
Poniedziałek, 24 lutego 2014 23:32:49
0
0 0
+ -
"co by nie pisać to pracodawca nawet jak płci czy wieku nie napisze to i tak przyjmie kogo zechce."

O to to! Święte słowa. Zamiast obrażać się na rzeczywistość i wojować o grzeczność ogłoszeń lepiej skupić się na samodoskonaleniu ażeby to nas pracodawcy szukali - a nie my pracodawców.

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK