-6°C

30
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 10.27
PM25: 18.07 (46,27%)
PM10: 20.82 (120,5%)
Temperatura: -5.55°C
Ciśnienie: 1007.62 hPa
Wilgotność: 95.44%

Dane z 11.01.2026 23:20, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Mińsk Mazowiecki Miastem LGBT

5185 postów
gdzieś indziej Postów: 13955
michal1965
gdzieś indziej, postów: 13955
Środa, 9 lipca 2025 18:00:28
+1
+1 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Nie pisałem tego w „Wyborczej”, ale Mariusz Kurc, redaktor naczelny „Repliki” wiedział o gwałcie od początku – ofiara zaraz po zdarzeniu opisała mu wszystko w wiadomości. Posiadam zrzuty ekranu.
Rok po moim tekście, Kurc opublikował w „Replice” wywiad z Lewandowskim i jego partnerem o życiu w otwartym związku i prężnej, sportowej działalności Homokomando.
Ale nie dlatego o tym piszę.
8 stycznia tego roku, w Sejmie, na posiedzeniu Parlamentarnego Zespołu ds. Równouprawnienia Społeczności LGBTQ, Cyryl Wilczyński – były członek Homokomando powiedział: „Przeżyłem molestowanie seksualne w organizacji, molestowanie przez Linusa Lewandowskiego”.
Wszystko nagrały kamery.
Posłanka Żukowska (Lewica) natychmiast mu przerwała, mówiąc, że to nie miejsce na osobiste sprawy. Na sali byli między innymi ministra Kotula i poseł Marcin Józefaciuk - Twój Poseł.
Co również ciekawe napisały o tym tylko prawicowe media.
Kilka tygodni później, na kolejne spotkanie zespołu do Sejmu znów zaproszono Linusa Lewandowskiego jako przedstawiciela Homokomando, żeby mógł wpływać na prawa osób LGBT+ w Polsce.
Cyryl już się nie pojawił. Nie dał rady psychicznie.
Zaczął więc mówić publicznie – o przemocy, jakiej miał doświadczyć, i o tym, co widział w organizacji. Twierdzi, że inny członek zarządu miał całować pijanego chłopaka bez jego zgody.
Co zrobił Linus Lewandowski? Pozwał Cyryla Wilczyńskiego – tak jak mnie.
Ja mam pełne wsparcie „Wyborczej”, 23 latek został sam. Musiał wynająć prawnika. To ogromne koszty, nie stać go na to, ale walczy.
W sobotę odbyła się Parada Równości w Warszawie. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego nie poszedłem.
https://www.facebook.com/damian.maliszewski.56/posts/mo...
michal1965
Środa, 9 lipca 2025 18:09:09
+1
+1 0
+ -
Cyryl pojawił się tam z transparentami: „Nowa tęcza, stary gwałt”, „Stop przemocy seksualnej”, z zaklejonymi ustami opaską „Homokomando”, bo Lewandowski i organizacja próbują go (tak, jak mnie) uciszyć. Na koszulce miał kod kreskowy do zeskanowania, gdzie zawarł informacje czego doświadczył w HK.
23 letni Cyryl mówi, że protestuje, bo Homokomando bierze udział w 12. edycji Budżetu Obywatelskiego w Warszawie i chce stawiać nową tęczę na Placu Zbawiciela.
Na paradzie Linus Lewandowski znów wezwał policję, zarzucając Cyrylowi stalking. Policjanci, delikatnie mówiąc, zignorowali Pana Linusa – Wilczyński mógł protestować.
To, co robi Pan Lewandowski i jego organizacja, to klasyczny SLAPP – pozwy mające zastraszyć i uciszyć krytyków, szczególnie dziennikarzy i aktywistów, przez obciążenie ich kosztami sądowymi.
Lewandowski przeczołguje mnie w sądzie. Czeka mnie kilka lat walki, która już odbiła się na moim zdrowiu. Teraz pozwał chłopaka, który uciekł z organizacji i ma odwagę mówić.
Wiem o wszystkim od wielu miesięcy, widziałem masę zrzutów ekranu i nagrań, bo Cyryl Wilczyński zgłosił się do mnie jakiś czas temu. Milczałem.
Ale po tym, co widziałem na sobotnich nagraniach z warszawskiej parady, jestem tak wzruszony jego samotną walką (ja nie miałbym siły), że postanowiłem o tym napisać, ryzykując, że Lewandowski i mecenas Legierski wykorzystają to w Sądzie przeciwko mnie.
https://www.facebook.com/damian.maliszewski.56/posts/mo...
cymbalista
Czwartek, 10 lipca 2025 16:37:57
+1
+1 0
+ -
LGBT = Lej Gorzałę Bo Trzeźwieję
Żabodukt Postów: 82109
kumak
Żabodukt, postów: 82109
Sobota, 30 sierpnia 2025 09:54:44
-1
0 -1
+ -
ciągle aktualne https://www.facebook.com/reel/792122239855533
MIńsk Mazowiecki Postów: 5873
Zagłoba
MIńsk Mazowiecki, postów: 5873
Niedziela, 31 sierpnia 2025 10:55:27
0
0 0
+ -
@Lej Gorzałę Bo Trzeźwieję

Lej, lej... Sierpień się kończy.
Zolnierz
Niedziela, 31 sierpnia 2025 20:01:59
0
0 0
+ -
Dlaczego skrót LGBT dyskryminuje literkę X?
Lewaki, jest jakieś nowomodne tłumaczenie tego faktu?
kumak
Poniedziałek, 1 września 2025 16:21:07
-1
0 -1
+ -
Dr Aleksandra Sarna o problemach miłosnych Konfederatów
Post edytowany
Zolnierz
Poniedziałek, 1 września 2025 16:47:28
+1
+1 0
+ -
A kiedy program, o problemach miłosnych dr Aleksandry?
kumak
Poniedziałek, 1 września 2025 20:52:32
-1
0 -1
+ -
soldacie- u pani doktor wszystko ok tylko pani podała teze zeby powstała formacja konfederacja LGBT. W klipie mowa o chłopcach z konfy którzy nie zawsze kochali sie w kobietach i znane są przypadki ze mieli kochanków innych chłopców co przecież tępią od samego początku. jeen z kolegow odszedl z parli ponieważ zakochał sie w koledze który teraz juz jest jego partnerką w życiu. Polityk powinien wykazywać sie konsekwencja, teraz trzeba czekac kiedy jakiś konfederata będzie mial ukraińską teściowa. nic mnie nie zdziwi
michal1965
Środa, 3 września 2025 00:24:57
0
0 0
+ -
@ teraz trzeba czekac kiedy jakiś konfederata będzie mial ukraińską teściowa.

Nigdy nie lubiłeś konfederacji i zawsze im żle życzyłeś. Ale tutaj przegiołeś.
kumak
Środa, 3 września 2025 08:12:09
-1
0 -1
+ -
Mihail są słuchy że będzie grupa konfederacja LGTB
Zolnierz
Środa, 3 września 2025 08:30:15
+1
+1 0
+ -
Kumak, a skąd ty wiesz, że z p. Aleksandrą wszystko ok?
kumak
Środa, 24 września 2025 08:04:26
-1
0 -1
+ -
Myśmy uczyli.. https://www.facebook.com/share/v/1BMh8jgqCK/
kumak
Poniedziałek, 6 października 2025 22:34:03
-1
0 -1
+ -
iRuszył proces w sprawie Kai Godek. "Kuriozalne sceny na rozprawie"
Ruszył proces w sprawie Kai Godek. "Kuriozalne sceny na rozprawie"
Kaja Godek nie zjawiła się na rozprawie sądowej wytoczonej jej przez Barta Staszewskiego wobec zdarzenia z lubelskiego Marszu Równości. Jak relacjonuje dla Onetu aktywista, obecna była za to część świadków powołanych przez Godek. Ale wątpliwości budzi ich zachowanie, w tym jedzenie zamiast składania zeznań. — Przeżyłem naprawdę trudne chwile — podkreśla Staszewski, wspominając o oszustwie obecnegoTo właśnie podczas jednego z marszów, w Lublinie w 2021 r., Staszewski został pomówiony przez Godek o pedofilię. Później o sprawie poinformowała TVP, regularnie atakująca aktywistę w czasie rządów PiS, co w październiku 2024 r. sąd uznał za zmasowany atak na obywatela i uzasadnione zagrożenie życia. Telewizja Polska została zobowiązana do wypłaty zadośćuczynienia w wysokości 40 tys. zł oraz przeprosin na kanałach TVP1 i TVP Info. https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/ruszyl-...
kumak
Wtorek, 18 listopada 2025 13:06:53
-1
0 -1
+ -
Post edytowany
kumak
Wtorek, 25 listopada 2025 14:12:18
-1
0 -1
+ -
Tak było..
https://www.facebook.com/share/v/1EnAsLHeBi/
Zolnierz
Środa, 26 listopada 2025 16:27:38
0
0 0
+ -
POgłaskał się PO czuprynie, dobrze że nie PO czymś innym i tyle POzostało z tego co było.....
kumak
Środa, 26 listopada 2025 21:50:22
-1
0 -1
+ -
Jak nisko upadł nasz kraj, że trzeba unijnego trybunału, aby bronić praw Polek i Polaków, oraz ich dzieci, przed innymi Polakami...

Wyrok Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej (TSUE) nakazuje uznawanie małżeństw jednplciowych (zawartych w UE) takze na terenie krajów, gdzie takich małżeństw nie można jeszcze zawrzeć. To ważny głos na rzecz stabilności i ochrony życia rodzinnego. W Polsce, jak się szacuje, 50 -100 tys. dzieci wychowuje się w takich rodzinach.
Jak należało się spodziewać wyrok wywołał histerię polskiej psychoprawicy (patrz zdjęcie), która najwyraźniej nie lubi Polek, Polaków, rodzin i dzieci, choć zawsze ma pełną gębę Polski i wartości rodzinnych. Jak zwykle na masową skalę zaczęto przekręcać polską konstytucję, sugerujac, ze rzekomo zakazuje małżeństw jednoplciowych. Nie zakazuje. Rosyjska konstytucja ich zakazuje.
I jeszcze jedno - związki partnerskie, w tym jednoplciowe są uznawane od dawna na Węgrzech. Nawet Orban nie ośmielił się podnieść na nie ręki. Polska, w 21 lat po głosowaniu nad pierwszą ustawą o związkach partnerskich, nadal dyskryminuje swoich obywateli...

Adam Cioch, autor książek o religijnej i nacjonalistycznej manipulacji
Zolnierz
Czwartek, 27 listopada 2025 08:51:48
+1
+1 0
+ -
Kumak, a co to za pajaca tu POwielasz? Czytałeś ten bzdet, który wkleiłeś?
" W Polsce 50-100 tys. dzieci wychowuje się w "rodzinach" jednopłciowych ".
Skąd te dzieci się tam wzięły? Osobniki tej samej płci gatunku ludzkiego nie wydają potomstwa.
I jaka to rodzina? To jest związek, a nie żadna rodzina. Proszę nie manipulować.
michal1965
Czwartek, 27 listopada 2025 09:33:19
+1
+1 0
+ -
Skoro ślimak jest ssakiem a marchewka owocem to Helmut z Ginterem są rodziną. Dlaczego tego nie uznać? Uznajemy że dla Niemców albo Holendrów są rodziną. Dla Polaków kto jest rodziną stanowi Konstytucją.

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK