-7°C

91
Powietrze
Zła jakość powietrza!

PM1: 48.23
PM25: 89.77 (236,67%)
PM10: 106.50 (598,44%)
Temperatura: -7.01°C
Ciśnienie: 1016.25 hPa
Wilgotność: 89.50%

Dane z 13.01.2026 18:15, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Mińsk Mazowiecki Miastem LGBT

5185 postów
gdzieś indziej Postów: 13955
michal1965
gdzieś indziej, postów: 13955
Piątek, 7 października 2022 23:52:18
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
W grudniu 1917 r. przywódca bolszewików Włodzimierz Ilicz Lenin podpisał serię dekretów likwidujących w praktyce instytucję małżeństwa oraz znoszących dotychczasowe kary za utrzymywanie stosunków homoseksualnych i usuwanie ciąży. Tak zaczęła się w Rosji bolszewicka rewolucja seksualna, zmierzająca do rozbicia rodziny i zniszczenia starej, tzw. burżuazyjnej moralności” “Kołłontaj mówiąc o równouprawnieniu płci posługiwała się bardzo prostym porównaniem: dzięki bolszewikom zaspokojenie popędu płciowego miało być tak łatwe, jak wypicie szklanki wody. Jej celem było „wyrwanie kobiety z seksualnej pańszczyzny”, ale skutki wprowadzania w życie teorii wolnej miłości okazywały się często odwrotne od zamierzonych.
https://wprawo.pl/pisza-o-sobie-bronimy-praw-czl...
michal1965
Poniedziałek, 10 października 2022 18:05:46
0
0 0
+ -
Robert David Ormrod, mężczyzna, który uważa, że jest kobietą, odbywa wyrok 20 lat więzienia za napaści seksualne na dzieci. Przez kilka lat w bestialski sposób krzywdził swoje ofiary, w tym jedną dziewczynkę wielokrotnie.
Kilkuletnie dzieci ofiarami transseksualisty

Brytyjski Sąd Koronny w Liverpoolu wydał wyrok w kwietniu 2016 roku. Ormrod został skazany na 20 lat więzienia za 6 przypadków gwałtu na przestrzeni siedmiu lat. Jego ofiarą była dziewczynka, która miała zaledwie 8 lat, gdy zaczął się jej koszmar. Była zastraszana przez swojego oprawcę. Ormrod groził, że ją utopi i zacznie krzywdzić jej siostrę, jeśli powie komukolwiek o gwałtach. Innym zarzutem były napaści seksualne i „nakłanianie dziecka do aktywności seksualnych”. Chodziło tu o pojedyncze incydenty, których ofiarami padli 6-letni chłopiec i inna młoda dziewczyna. Jakby tego było mało, o wszystkim wiedziała żona Ormroda, którą martwiło jedynie to, żeby przestępstwa nie wyszły na jaw. Doradzała mężowi, żeby „przestał, albo wpadnie w kłopoty”.
https://www.zycierodzina.pl/ormrod-transseksualista-skazan...
Żabodukt Postów: 82116
kumak
Żabodukt, postów: 82116
Wtorek, 11 października 2022 20:45:34
-2
0 -2
+ -
Pospieszalski alarmuje: co 5 osoba urodzona po 1997 roku deklaruje Jan Pospieszalski w swoim felietonie dla tygodnika Do Rzeczy powołuje się na badania Instytutu Ona i On. Wynika z nich, że "co piąta osoba urodzona po 1997 roku deklaruje się jako LGBT".
Fundacja Instytut Analiz Płci i Seksualności "Ona i On" na swojej stronie wyjaśnia, że jej misją jest "szerzenie rzetelnej wiedzy naukowej oraz wsparcie rozwoju indywidualnego, rodzin i społeczeństwa".
"Uświadamiamy wyzwania i zagrożenia rewolucji seksualnej oraz neomarksizmu kulturowego. Odwołujemy się do wartości chrześcijańskich. Działamy w następujących obszarach: MAŁŻEŃSTWO I RODZINA, PŁEĆ, SEKSUALNOŚĆ, PŁODNOŚĆ" - czytamy.
Instytut zachęca do codziennej modlitwy o godzinie 7 i 22, żeby wesprzeć "piękno małżeństwa, rodziny, czy dobro dzieci".
Raport, na którym Pospieszalski postanowił oprzeć swój tekst, został opracowany przez Agnieszkę Marianowicz-Szczygieł z Instytutu. Z pracy Wzrost zaburzeń tożsamości płci wśród dzieci i młodzieży – dane z 10 krajów. Możliwe wyjaśnienia, wnioski dla rodziców dowiadujemy się, że za wzrost liczby dzieci i młodzieży z podejrzeniami lub już z diagnozą zaburzeń tożsamości płciowej odpowiada "indukowanie innych orientacji u młodego pokolenia".
"Wg badania Instytutu Gallupa z 2018 roku ponad 50% Amerykanów wierzy, że homoseksualizm jest wrodzony, a tylko 30%, że jest uwarunkowany behawioralnie (wpływami kultury czy wychowania), choć dane empiryczne mówią dokładnie odwrotnie. Bo warto obalić pewien ważny mit: żadne wiodące profesjonalne towarzystwo branżowe, nie twierdzi, że homoseksualizm, czy transseksualizm jest wrodzony, ani Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne, ani Psychologiczne" - napisano w raporcie.
się jako LGBT https://www.donald.pl/artykuly/3hYKn2Mx/pospieszalsk...
kumak
Wtorek, 11 października 2022 20:54:31
-2
0 -2
+ -
Festiwal Off Cinema otworzy w tym roku film o najstarszej polskiej drag queen - Lulli La Polaca. "Fantastyczny, ciepły"Cieszące się wielką popularnością dokumenty górskie, obrazy o problemach środowiska, klasyka dokumentu i sekcja przyglądająca się temu, co dzieje się tuż za naszą wschodnią granicą. Tegoroczny festiwal Off Cinema będzie inny niż dotychczasowe edycje.
Post edytowany
kumak
Poniedziałek, 17 października 2022 05:34:20
-2
0 -2
+ -
Nie ma społeczności LGBT. Są homoseksualiści, są lesbijki, są tacy, są inni. Nie chcę tego nazywać, bo się na tym nie znam. Ale to nie jest żadna społeczność, bo nigdy nie była - stwierdził ks. prof. Chrostowski.
Wyraził przekonanie, że chrześcijanie dopuszczają do tego, że "myślenie o człowieku - czyli antropologia - przeobraża się w swoistą teologię".
Bo kiedy usuniemy Boga z horyzontu, kiedy Go uczynimy emigrantem ze świata, w którym jesteśmy, kiedy mówimy, że nia ma w nim miejsca dla Boga, to chcemy zająć Jego miejsce i zaczynamy tworzyć swoją własną teologię, i jej elementem mogą być wtedy rozmaite rewolucje społeczne, rewolucje kulturowe, takie, z którą teraz mamy do czynienia - przekonywał ks. prof. Waldemar Chrostowski.
Biblista pytał retorycznie, czy chrześcijanie potrafią jeszcze patrzeć na świat "oczami Pisma Świętego, oczami Nowego testamentu, oczami Ewangelii, oczami Jezusa Chrystusa", czyli potrafią zdiagnozować to, co się dzieje i co się im proponuje. https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/nie-ma-...
michal1965
Poniedziałek, 17 października 2022 18:25:09
0
0 0
+ -
Jesús Luis Barrón López, nauczyciel biologii i geologii w publicznym liceum ogólnokształcącym w Alcalá de Henares został ukarany za głoszone poglądy. Jak się okazuje nauczyciela zawieszono na 6 miesięcy i pozbawiono części wynagrodzenia. Tak zdecydował inspektor rady ds. edukacji wspólnoty Madrytu.

Według opublikowanego raportu ds. edukacji, słowa nauczyciela podczas lekcji biologii uznano za „homofobiczne, rasistowskie i patriarchalne, wykazujące pogardę dla innych grup”. Mężczyzna pełnił swoje obowiązki od 25 lat.
https://propolski.pl/nauczyciel-biologii-zawieszony...

A w cycycy jest dział sprzedaży butów męskich, damskich i dziecięcych.Jest jeszcze dział butów sportowych. Nie ma butów dla pozostałych. Czy można uznać właścicieli za rasistów, ksenofobów etcetera, etcetera...........
kumak
Poniedziałek, 24 października 2022 08:32:03
-2
0 -2
+ -
"Ped*ł" - tak nazywany jest mój syn w swojej szkole przez kolegów z klasy. Mojego syna to nie obraża. Wie odkąd pamięta, że bycie gejem to jest coś naturalnego. Tak został wychowany. O tym słyszał od urodzenia. Tego go uczyliśmy. Wie, że kiedyś przedstawi mi swoją dziewczynę albo chłopaka i że to będzie bez znaczenia, ponieważ płeć kogoś kogo mój syn pokocha, albo będzie chodził do łóżka nie będzie o niczym przesądzała. Po pierwsze jest moim synem. Po drugie nie widzę najmniejszego problemu w tym, że moje dzieci mogą być homoseksualne, biseksualne i każde inne, a przecież jest z czego wybierać. I pięknie że jest.

"Ped*ł" - mówią do mojego syna koledzy z klasy ósmej. Dlaczego? Ponieważ nosi długie włosy. Zresztą piękne i gęste. Po mamie. Grupa nastolatków uważa, że jeśli mój syn nie jest ojebany maszynką do włosów 3mm na czubku łba o 1 mm po bokach to oznacza, że różni się od nich tak drastycznie, że oto przestają rozumieć, co się w ich łbach odjaniapawla.

Oczywiście to są jeszcze dzieci. Czy na pewno?
To chłopcy w wieku 13-15 lat. Świadomi tego, co mówią i po co to mówią. Mój syn to wyjątkowo inteligenty i wrażliwy chłopak. Niewiele robi sobie z tego, że ktoś nazywa go gejem, używając wulgarnego, prymitywnego określenia. Mój syn wie, że jego koledzy starają się sprostać własnym lękom i wzajemnie wspierają swoją chęć przynależności do grupy.
Ja natomiast zastanawiam się nad czymś innym.

Interesuje mnie po pierwsze to, że jednak moje dziecko wie, że homoseksualność nie jest powodem do drwin i że jeśli tak jest, to ktoś kto drwi jest po prostu głupi albo nie bardzo rozumie co mówi.
Po drugie (i to jest ta bardziej smutna część moich wątpliwości) z jakiegoś powodu mój syn to wie, a jego koledzy nie wiedzą. A przecież też mają rodziców.

Skoro tak, czy w ich domach, w kraju pełnym "dobrych", "wrażliwych" i "gościnnych" ludzi rzuca się "ped*łami" na prawo i lewo, czy może po prostu wychowuje ich "miasto", w sensie że "ulica". Bo przecież wiele rzeczy nasze dzieci wynoszą wstając od stołu po niedzielnym rosole. Idą z tym w świat, a potem nazywają kolegę z długimi włosami, tak jak nazywają.

Oczywiście z interwencją w szkole jest kłopot. Żaden chłopiec chodzący do ósmej klasy nie chce żeby jego ojciec pogarszał sprawę idąc w tak wrażliwej kwestii np. do wychowawcy. Więc nie idę, ale bije się dość często z myślami, bo przecież te bydlęta od "ped*łów" należałoby jakoś uświadomić, że gej nie jest pokryty łuską.
Z drugiej strony nie wierzę, żeby nauczyciele nie słyszeli w jako sposób dzieci (chłopcy) mówią do siebie nawzajem.

Ja wiem, że minister Czarnek jest prawdziwym mężczyzną i testosteron sączy mu się z nosa jak śpik albo ropa z zatok, ale szkoła to jest jednak jakaś powinność wychowawcza (gdzieś na rachitycznym marginesie realizacji programu i tak dalej). Czy wobec tego polska szkoła, surowa jak pruski oficer, nie czuje się odpowiedzialna za swoje w takich sprawach milczenie i swoją bezczynność. Czy lekce wychowawcze nie mogą uwzględniać działań edukacyjnych w obszarze poszerzania świadomości 13-15 latków w kwestiach różnic w orientacjach seksualnych, żeby później jeden z drugim nie określał geja "ped*łem", a może nawet z pomocą Matki Boskiej Królowej Polski uwierzył w to, że ludzie mają prawo być inni i kochać kogo im się podoba byle nie krzywdzić drugiego?

Czy ten buracko-ziemniaczany styl, który nie akceptuje faktu, że ktoś po prostu "nosi się" inaczej musi być normą generalną? Bo przecież to dzieje się na oczach szlachetnych pedagogów, którzy tak lubią mieć rację, że aż jej często nie mają.

Czy winię za to szkołę, że długowłosego chłopca nazywa się "ped*łem"? Czy winię szkole za to, że ci, którzy go tak nazywają myślą, że "pedał" to jest słowo, które ma obrażać? Czy winię szkołę za to, że jej wychowankowie używają tego wulgarnego i graniczne prymitywnego określenia myśląc pewnie, że bycie gejem to jest jednak powód do wstydu?

Owszem, winię. Bo to się jednak dzieje pod okiem pedagogów. To się dzieje w warunkach kompletnego, systemowego braku programu zmiany tego stanu rzeczy.

Kończyłem podstawówkę w roku 1992. Często, podobnie jak mój syn, byłem przedmiotem prymitywnych drwin ponieważ różniłem się od kolegów wyglądem, ubiorem, długością włosów.
To było 30 lat temu. Zdawałoby się, że to jest jednak całe pokolenie, które dorosło w tym czasie i że ten kartoflany mental powinien się zmienić. Że jednak w tym czasie znaleźliśmy się w innej rzeczywistości i że mogliśmy nabrać w płuca innego powietrza. Okazuje się jednak, że w polskich domach i polskiej szkole dalej straszy "pedał". Zapewne straszy jeszcze "Żyd", "Cygan", "ciapaty" i "ukr". No bo czemu nie. Ważne żeby ochrzcić dziecko i dać na ofiarę.

Biada nam powiadam, bo najgorszym nieszczęściem jest żyć pośród głupców. A przecież lepiej nie będzie bo minister Czarnek ocieka hormonem męskim i pachnie kadzidłem.

A szkoła jak to szkoła. Realizuje program. No bo co ma robić, skoro ręce ma pełne roboty, to na głowie już się nie koncentruje.

*Na grafice mogę wyglądać na wkurwionego, bo jestem wkurwiony. https://www.facebook.com/100009162671508/posts/pfbid02t...
Post edytowany
kumak
Wtorek, 25 października 2022 20:21:50
-2
0 -2
+ -
https://www.facebook.com/ciekawetresci/photos/a.5752840...
michal1965
Środa, 26 października 2022 08:46:42
0
0 0
+ -
A Augustynek na zadymach sama. Linus nie ma czasu bo biega do prokuratury tłumaczyć się z nie powiadomienia o przestępstwie.
michal1965
Środa, 26 października 2022 10:42:21
0
0 0
+ -
Zrobili "niejawne" posiedzenia, nagrania usunęli. Afera pedofilska w DK Świt a "polityczne działanie" ludzi PO
Były gość partyjnych zjazdów Platform Obywatelskiej i pomysłodawca dofinansowanego z pieniędzy podatników Domu Kultury Świt na warszawskim Targówku Robert K., przebywa obecnie w areszcie tymczasowym w związku z aferą pedofilską. Sprawę badał zespół kontrolny, jednak jego posiedzenia były niejawne dla mieszkańców i mediów. Spotkania były natomiast nagrywane, ale, jak się okazało, materiały zostały usunięte przez p.o. naczelnika wydziału obsługi Rady Dzielnicy Targówek. "Mnie to nie dziwi" - komentuje Cezary Wąsik. Radny PiS stwierdza, że działanie miało charakter czysto polityczny i przypomina, że mężczyzna " był kandydatem na radnego z listy Platformy Obywatelskiej".
https://niezalezna.pl/462220-zrobili-niejawne-posied...
MIńsk Mazowiecki Postów: 5874
Zagłoba
MIńsk Mazowiecki, postów: 5874
Środa, 26 października 2022 15:29:22
-2
0 -2
+ -
W innej instytucji, takiej o zasiegu światowym również stosuje się podobne metody. Ba! Oni walczą z LGBT (ale nie we własnych szeregach), a pedofilię z własnych szeregów zamiatają pod dywan.

Skądś biorą się te wzory.
A gdzie prokuratura?

Ale wydmuszki!
michal1965
Środa, 26 października 2022 16:25:28
0
0 0
+ -
Pamiętaj, że mając wiedzę o przestępstwach masz obowiązek powiadomienia prokuratury.
kumak
Środa, 26 października 2022 19:28:24
-2
0 -2
+ -
I co posadzą biskupów?
michal1965
Środa, 26 października 2022 19:45:01
0
0 0
+ -
Tęczowy biskup znów górą w sądzie

Zdaniem prokuratury podczas parady równości doszło do znieważenia mszy świętej. Już drugi sąd uznał tę opinię za pochopną.
– Oficjalnie nie jestem już oskarżony, a jedynie podejrzany – mówi ks. Szymon Niemiec, działacz LGBT i wieloletni współorganizator parad równości. W ten sposób komentuje kolejną decyzję sądu odnośnie do wydarzeń z czerwca 2019 roku.
https://www.rp.pl/kraj/art96351-teczowy-biskup-z...
kumak
Środa, 26 października 2022 20:39:25
-2
0 -2
+ -
nie ściemniaj Michale.. chodziło o biskupowi kryjących pedofili w kościele katolickim polskim https://oko.press/raport-dla-papieza-24-biskupow...
Lasocki
Środa, 26 października 2022 20:57:06
-1
0 -1
+ -
kumak ty z tą pedofilią wśród księży to ostrożnie się wypowiadaj... ktoś gdzieś ma cię prawie na widelcu
MIńsk Mazowiecki Postów: 5874
Zagłoba
MIńsk Mazowiecki, postów: 5874
Środa, 26 października 2022 20:57:47
-2
0 -2
+ -
Zdaniem prokuratury podczas parady równości doszło do znieważenia mszy świętej

Każda akcja wywołuje reakcje!
Prokuratura (zależna) zbadała całość zagadnienia?

Ale Pi$@nki!
michal1965
Środa, 26 października 2022 21:45:49
0
0 0
+ -
Raport dla papieża? Niech zgadnę Marek Lisicki z Joaśką pisali?
kumak
Środa, 26 października 2022 23:14:17
-2
0 -2
+ -
Lasocki co pokazywanie artykułów prasowych na temat kościelnej pedofilii jest już przestępstwem lasocki?
kumak
Środa, 26 października 2022 23:59:07
-2
0 -2
+ -
Powiedziała o tym bez cienia skrępowania. https://natemat.pl/445378,maria-peszek-o-swojej-o...

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK