-19°C

52
Powietrze
Jakość powietrza jest średnia.

PM1: 19.29
PM25: 32.38 (215,88%)
PM10: 41.08 (91,3%)
Temperatura: -19.02°C
Ciśnienie: 1017.46 hPa
Wilgotność: 55.14%

Dane z 03.02.2026 00:45, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Zespoły muzyczne

3397 postów
gonzalez
Wtorek, 21 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
.... a może "Tęczowe Nutki" ?
Warszawa Postów: 3013
WM[adm]
Warszawa, postów: 3013
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
Ja przyjde z przyjemnoscia na spin, buckleys, i delacore i gowno mnie obchodzi kto gra po nich czy przed nimWi w naszym zasranym miasteczku mozna najczescije sluchac dobrej muzyki w smierdzacych zadymionych pubach zwanych dujer i kazda okazja jest dobra do posluchania. Pozatym z moich informacji wynika ze zespoly przed podpisaniem umow nie wiedzialy kto bedzie wystepowal na majowce.
WM[adm]
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
Szczepan powinieneś pokochać metronom...
Mińsk Mazowiecki Postów: 56
Szczepan
Mińsk Mazowiecki, postów: 56
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
z metronomem rozumiemy się wspaniale, pomimo, że na codzień żyjemy oddzielnie to jak się spotkamy, dajemy upust temu pełnemu zrozumieniu i miłości jaka nas łączy.
Szczepan
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
ja wprost ubóstwiam to jego 156 bpm z półnutami, on mi zawsze mówi, że tak pieknie sie uzupełniamy jak gram na 3/4...
MIńsk Mazowiecki Postów: 45
Luki333
MIńsk Mazowiecki, postów: 45
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
A ja jakoś nie czuję o co chodzi z tą "zdradą" rockandrolla - zgadzam się z Maćkiem, że będzie to niezła okazja pokazania discopolowej rzeszy, że istnieje coś takiego jak rokcandroll i matkom z dziecmi że przyjemnie się tego słucha na rodzinnym pikniku ....

...nie podoba mi się natomiast usprawiedliwiwnie grania tym że "miasto zapłaci" i wynika to z tego że ja już pozbyłem się nadzieji że granie pozwoli mi utrzymac rodzinę i robię to dla czystej przyjności. Jest pare sytuacji w których nigdy bym nie zagrał, ale nie wiążą się one ze stylem który reprezentują inne kapele na tej samej imprezie, conajwyżej z przekazem - o czym pisał bodajże Wronek kilka postów wyżej
Luki333
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
a że Blasty nie pasują do festynów.... Cóż - świadomy wybór :-) m/
Maciek Iron
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
w sumie jakby nie patrzeć wymienione kapele grają dosyć lekko, nie powinny kaleczyć wrażliwych jednostek, druga jednak sprawa że to jednak rock i już słyszałem głosy ,,tak się sadziłeś maćku tym rockiem a to nasze toples jest gwiazdą" :) dlatego wysłałem im video z ac dc z donington żeby kuźwa uwierzyli że rocka słucha sie więcej na całym świecie hehe..bo na naszym przykładzie to będa sie szczycic że rock to gra przed nimi na rozgrzewke...
Luki333
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
i na koniec - marzy mi się sytuacja, kiedy po udanym pikniku w 2009 i po zajebistych wystepach rockowych składów, w 2010 miasto nie będzie musiało zapraszać Disco z Polowców żeby przyciągnac publikę i piknik zrobi się żywy i rockowy.

Tak więc Panowie - życze udanego grania - porwijcie publikę, propagujcie rockandrolla - może niedługo nikt już nie odważy się powiedzieć/napisac że z satelity księzyca patrząc na ziemie widać wyraźnie tylko dwie rzeczy - Chiński mur i .... 3 paski nad Mińskiem Mazowieckim :-)
dzacu
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
Ja uważam, że cała ta dyskusja jest o niczym i w ramach zmiany tematu, lansowania się oraz licząc na konstruktuwane komentarze zapraszam na mój myspace ( http://www.myspace.com/dzacu) do posłuchania najmowszego utworu zatytułowanego "Sailing" (pierwszy kawałek na liście).

Dzacu: kompozycja, gitary, edycja, mix
Maxim Sabodash (Ukraina): keys, strings, bass, percussions, mixing, editing
John Wooten (USA): perkusja
Charlotte Bizot (Francja): wokale, tekst.

podrugim chorusie będzie jeszcze partia solowa, tylko jakoś nie mam ostatnio natchnienia.

Pozdrawiam
Szczepan
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
no no, pieknie Jacku.
elvis_buckleys
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
Baaaaaaardzo fajne! A co do sprzeczki o festyn :) To co RamzesPL napisał to prawda. Ja wyrażając chęć zagrania nie wiedziałem kto będzie gwiazdą. Ale nawet jakbym wiedział miałbym to głęboko w d... i tak bym zagrał. Zagrałbym nawet jako support Ich troje, Bayer Full czy Shazzy ale niestety nas nie chcą :(
WM[adm]
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
w zasadzie to masz rację, bo jak się jest mentalnie discomanem to się takie rzeczy robi. teraz cię rozumiem, resztę także...w sumie to nie jest problemem, że tam gracie, problemem jest to, że się tego nie wstydzicie...zawsze byłem przekonany o waszej małości, teraz jestem tego pewien.to tyle z mojej strony w temacie.
MMz Postów: 46
???
MMz, postów: 46
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
idź że człowieku do pracy jakiejś, z dziewczyną do kina (jeśli masz) lub na piwo do dujera i przestań tu już pisać .
Maciek Iron
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
a ja bym też zagrał i może mn9e zechca bo przerzucam sie na disco polo, mam w domu stary keybord i jazda...po co mam grać metal lub bluesa i supportować dicho jak moge sam je stworzyć u przy odrobinie szczęścia rockowcy będa mnie supportowac? :) nie martw się Elwis będe o was pamiętał hihi

jesteś śliczna niczym róży kwiat
tylko nie wiem ile masz lat
i mimo że nie jesteś bez wad
to podaruje Ci cały świat
akordy: C , a , F, G,
to moje, wymyśliłem pisząc post, czekam na opinie.
buckleysi gracie przede mna na festynie w czechosławicach pod zborówami????? :)
Maciek Iron
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
wzorem dzacu, od dzis będe sie dzielił swoją twórczością też na forum:) mam patent na kawałek..tytuł..,,dla mnie luty dla Ciebie buty" ja zrobie gitare rytmiczną, Endzlu z mińska wschodniego perke , Dzacu z dębego wrzuci drugą gitarke a Kalinoś z de la core basa a Aga z Los Alamos wokal no i jedziem z koksem! załozymy myspacea , mam wtyki pod terespolem a tam dużo wichur, zrobimy kariere ...tylko że chlopaki sie zaangażują , rozpadnie się buckleys , de la core z braku czasu...no ale spinów w traske bierzemy :DD co wy na to????? :)
Szczepan
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
to nawet nie bylo smieszne...
noltefull
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
do Pana Noltego
czy jest coś, co Panu się kiedykolwiek podobało z "mińskiej sceny muzycznej" lub ludzie którzy zasługują na Pana dobre słowo? ponieważ śledząc Pańskie wypowiedzi można stwierdzić że jest pan przeciwko jakiejkolwiek działalności związanej z muzyką w Mińsku, myślę że Kazik którego Pan często cytuje nie pochwalił by tego
WM[adm]
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
oczywiście, że mi się coś podoba (ło) np. ostatni z koncertów Buckleysów...działalność Blastów bo jest szczera i od serca...
a pomysł Macka Iron jest całkiem ciekawy o ile ma się odrobinę poczucia humoru...i pamiętaj Maćku o Żyrardowie
dzacu
Środa, 22 kwietnia 2009
0
0 0
+ -
Maciek ja z Mińska jestem a nie z Dębego (choć czasem mam serce rozerwane).
BTW nie gram disco polo bo nie lubię. Poza tym o gustach się nie dyskutuje co już wielokrotnie było na tym forum podkreślane i zdaje się, że większość dyskutantów się z tym zgadza. Zastanawiam co takiego jest w muzyce zespołu Topless, że zagranie z nim na jednym koncercie jest taka wielka hańbą? Czy oni grają nierówno? Czy fałszują? Czy propagują treści obraźliwe dla kogokolwiek? Czy nawołują do przemocy, nienawiści itp.?
Bo jeśli kryterium hańby ma być styl muzyczny jaki wykonują, czy instrumentarium, czy w końcu intensywne wykorzystywanie brzmień elektrycznych, no to sorry ale ja tego nie chwytam. W tym sensie każdy w Was muzyków jest dla kogoś obciachowy.

Mam nadzieję, że ten temat się szybko wyczerpie.

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK