-6°C

48
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 15.17
PM25: 28.53 (190,22%)
PM10: 34.53 (76,73%)
Temperatura: -5.64°C
Ciśnienie: 1003.26 hPa
Wilgotność: 74.88%

Dane z 05.02.2026 04:35, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Zespoły muzyczne

3397 postów
elvis_buckleys
Środa, 30 lipca 2008
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
A kto na Claptona śmiga?
Mińsk Mazowicki Postów: 129
ironman11
Mińsk Mazowicki, postów: 129
Środa, 30 lipca 2008
0
0 0
+ -
Witam,
chciałbym publicznie podziękować NIHILKOWI, który jako jedyny zareagował na moje posty na tym forum.

Po wymianie naciągów i dokupieniu jeszcze kilku drobiazgów okazało się że ona nadal żyje!

Naprawdę wielkie dzięki!!!
Maciek Iron
Środa, 30 lipca 2008
0
0 0
+ -
spoko Iron man jakbyś dobrze sobie radził to odezwij sie to może jakąś kapelke zmontujemy... maciek iron, iron man.... to może nazwiemy sie Iron Virgin? :D
Maciek Iron
Środa, 30 lipca 2008
0
0 0
+ -
szukam płuciennego kondoma model stylizowany na Giacomo Casanove (vintage) rocznik 1767, jeśli ktoś z forumowiczów muzyków posiada pokrowiec na instrument w tym stylu to proszę o kontakt maciej.bartnicki@wp.pl
Mińsk Mazowiecki Postów: 201
nihilek
Mińsk Mazowiecki, postów: 201
Czwartek, 31 lipca 2008
0
0 0
+ -
super, cieszę się że się przydała,niech się dobrze chowa, U mnie tylko się kurzyła, pozdrawiam!
Mińsk Mazowicki Postów: 129
ironman11
Mińsk Mazowicki, postów: 129
Poniedziałek, 11 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
Poszukuję nauczyciela gry na perkusji.
Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi kogoś polecić?
Z góry wielkie dzięki.
jerry db
Wtorek, 12 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
Zgłoś się do Janusz Sadocha, który prowadzi szkołę muzyczną. Prowadzone są zajęcia z perkusji. Telefon znajdziesz w info BIG BAND MTM na górze tej strony.
jerry db
Sobota, 16 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
Był ktoś na Claptonie?
mińsk mazowiecki Postów: 95
endzlu666
mińsk mazowiecki, postów: 95
Poniedziałek, 18 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
byłem
Maciek Iron
Poniedziałek, 18 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
a ja byłem na boney m i też było zajebiście :P ale koncertem roku dla mnie maiden.
Warszawa Postów: 3013
WM[adm]
Warszawa, postów: 3013
Wtorek, 19 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
jutro zaś Sigur Rós, ciekaw jestem, jakie wrażenie zrobi nowy materiał na żywo [płytka jest jak najbardziej ok, ale koncert potrafi znacznie zweryfikować podobny pogląd]
WM[adm]
Sobota, 23 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
Koncertem roku Sigur Rós. Nie ma sensu porównywać ich do Ironów czy Claptona, bo grają muzykę z kompletnie innej planety. I ten kosmos rozwalił wszystkich, którzy w środę przyszli na koncert - bez przesadnej pompy i ogromnej, mieniącej się kolorai sceny, bez sekcji smyczkowej, w kwartecie gitara/wokal - klawisze - bas - bębny wyczarowali niesamowity klimat. Doskonałe brzmienie w połączeniu z idealną akustyką amfiteatru dały wrażenie nie z tej ziemi.
a ten numer zagrali na bis: http://pl.youtube.com/watch?v=z8jmLec_wEc
Maciek Iron
Sobota, 23 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
możliwe...ale to i tak ajroni są z innej planety, die for maiden :P
WM[adm]
Niedziela, 24 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
czy ja tam wiem ... ich koncerty to przede wszystkim zajebiście zaaranżowany show, który momentami przerasta formą treść. Muza Ironów jest oszywiście świetna, ale też monotonna - większość numerów grane jest na jedno kopyto i wg tego samego schematu, w Sigur Rós tego nie uświadczysz. No i niestety wyrosłem już z etapu, na którym solówka zagrana na gitarze trzymanej pionowo/na głowie/za plecami czy w jakiś inny dziwny sposób wywołuje u mnie szybsze bicie serca. Takie tanie zagrywki pod publiczkę już mnie po prostu nie kręcą, a nawet trochę odrzucają - nie wolno z tym przedobrzyć, a i przydałoby się od czasu do czasu coś urozmaicić w popisówkach. Dla przykładu: Sigur Rós grając Popplagid zasłania czasem scenę półprzezroczystą kurtyną, przez co widać tylko tańczące w zmieniającym się oświetleniu cienie. Efekt podobno kosmiczny, niestety w Wawie tego manewru nie wykonali. Co znaczy, że nie przedobrzają z 'bajerami'.

Ale tak czy inaczej - na Ironów chętnie bym się wybrał i jestem pewien, że zajebiście bym się bawił. Także stay heavy !
WM[adm]
Niedziela, 24 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
a ile ty Stykó masz lat że zdążyłeś już z czegokolwiek wyrosnąć?
Maciek Iron
Poniedziałek, 25 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
to stereotypowa nieprawda że maideni grają wszystkie utworu podobnie, po prostu mało kto tak naprawdę zna utwory inne niż te ograne klasyki... polecam takie kawałki jak Alexander the Great, to tame a land, mother russia, the umbieliever gdzie blaze bailey niemal rapuje i naprawde, naprawde mnóstwo innych...plus energia, koncertowy show, fajne covery na singlach ...i 2 tomową biografie, wgłębiając sie w ten band, człowiek odskakuje... polecam też film ,,behind the iron courtain" trasa somewhere in tour Polska 1984... my młodzi możemy popatrzeć jak to było...jaka Polska była szara i brzydka a maideni bylii przybyszami jakby z ..innej galaktyki..super!
Maciek Iron
Poniedziałek, 25 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
UP THE IRONS!
HellFaYa
Środa, 27 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
A już niedługo bo 12.09.2008r. w Światowidzie odbędzie się koncert na którym wystąpi min. HUNTER. Zapowiada się rockowe święto. Przybywajcie.
WM[adm]
Czwartek, 28 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
Maciek, nie jestem wprawdzie tak wielkim fanem Ironów, jak ty, ale wszystkie wymienione przez Ciebie numery znam lepiej lub gorzej, a dodałbym jeszcze do tej listy 'the sign of the cross' na przykład. Zresztą, co by nie powiedzieć, znam całą podstawową [czytaj albumy studyjne] dyskografię Ironów i czasem z chęcią słucham.
Najlepsze moim zdaniem są heavymetalowopunkowe numery z 'Iron Maiden' i 'Killers'. Niezły odjazd.
WM[adm]
Czwartek, 28 sierpnia 2008
0
0 0
+ -
Oj 12 września będzie się działo Los Alamos, Blastyou, Carrion, Testor, Hunter:)

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK