-5°C

47
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 15.35
PM25: 28.13 (187,55%)
PM10: 33.81 (75,14%)
Temperatura: -5.09°C
Ciśnienie: 1002.65 hPa
Wilgotność: 69.39%

Dane z 05.02.2026 06:10, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Zespoły muzyczne

3397 postów
Warszawa Postów: 6
mitharath
Warszawa, postów: 6
Niedziela, 20 lipca 2008
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
"Kraj marynarek" ( muz. K. Filus, słowa J. Oparek) IN GOOGLE WE TRUST.

kcem cukierka!
Warszawa Postów: 6
mitharath
Warszawa, postów: 6
Niedziela, 20 lipca 2008
0
0 0
+ -
panowie a co do sporu... endzlu, zajebiście żeś podrzucił te uwagi w punktach, wiemy z WTF?! teraz co robić ze sobą :D Podrzuć jeszcze coś bardziej pod nas bo niektóre punkty z listy już spełniliśmy, a jakoś mi się widzi że nie wystarczy żeby sekcja rytmiczna wzięła się do roboty a ja kupił lampiaka ;)

btw Maciek, muszę ci powiedzieć, że nic lepiej nie robi gitarzyście (może muzykom w ogólności tego nie wiem) jak kubeł zimnej wody na gorący łeb od kogoś lepszego od ciebie. Grałem sobie w imielinie na warsztatach, tam instruował jakiś nawet znany koleś, grał co tu dużo mówić - zajebiście. Wytknął mi największe moje grzechy (latanie po pentatonice i nudzenie ludzi), a ja zamiast się na niego pieklić, to wziąłem się do roboty. I mam nadzieję że to słychać ;)
Warszawa Postów: 3013
WM[adm]
Warszawa, postów: 3013
Niedziela, 20 lipca 2008
0
0 0
+ -
miało być na priv...nagroda przepada :) a tak serio. daj namiary na priv to prześlę nagrodę
Maciek Iron
Niedziela, 20 lipca 2008
0
0 0
+ -
drogi mitharath, my też bierzemy sie do roboty , kłótnie kłótniami a obiektywizm obiektywizmem. mam nadzieje tylko że coś z tego lepszego sie uda he he... Mi sie kubeł wody wylewa na łep jak widze gitarzyste hellbound i strange brew, Piotrka... wiek ten sam co mój a jak dla mnie jest najlepszym gitarzysta w Mmz i okolicach bo on chyba z Wesołej...istny fenomen... :)
Syfiasta Warszawa Postów: 131
wodorek
Syfiasta Warszawa, postów: 131
Poniedziałek, 21 lipca 2008
0
0 0
+ -
Hi-Hi to się porobiło byłem na urlopie jakieś 5 dni a tu dobry dym!!!!Dzięki mam ubaw po pachy i to za absolutne FREE!
wodorek
0
0 0
+ -
Poczytałem posty Irona zaczoł słabo ale on wie czego chce i będzie podążał własną scieżką i b.dobrze bo trzeba łamać szablony i lać na zasady robić swoje i pełzać do celu.
WM[adm]
0
0 0
+ -
dedykacja dla gorących głów mińskiej sceny http://pl.youtube.com/watch?v=hsPLbxbKzi8
Maciek Iron
0
0 0
+ -
wiesz... po prostu słucham pleasure to kill Kreatora, black metal Venoma, a ostatnio dopadłem płytke Siekiery ,,na wszystkich frontach świata" ..wszystkie te wymienione tytuły inspirują mnie do tego stopnia że nie zamierzam rozwalać kapeli tylko z powodu krzywizn...bo skoro takie kapele sie ich pozbyły z wiekiem ( a nagrywali te płytki w moim wieku) to i ja mam szanse..my mamy... to co często słyszę w MMz próbuje zniszczyć moja hierarchie...przejmuje sie tym bo jednak mam ambicje ale daje sobie i nam czas... na razie to co gram daje mi OGROMNĄ radość... pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za niewłaściwe słowa wiadomo które osoby. pozdrawiam :)
minskmaz Postów: 61
perso
minskmaz, postów: 61
0
0 0
+ -
Nareszcie ktoś wziął się do porządnej roboty doceniając wartościowe rytmy.Gratulacje dla Pana Tomasza H.
Ktoś się zlisił żeby "Lisem" mógł byc ktoś
Pozdro dla starych byków na rowerach.
WM[adm]
Wtorek, 22 lipca 2008
0
0 0
+ -
Siekierę widziałem na żywo w Jarocinie w 1984 roku, choć pewnie będzie to temat do żartów;-). Jak wspomniałem, nie ukrywam swojego wieku, więc trochę mnie to wali:-D Zagrali wtedy BAAAARDZO PUUUUNKOWO............ Oj bardzo....... Gdyby nie teksty, które stały się ich "logo", jeszcze bez Budzyńskiego, to kapela przeszłaby bez echa zupełnie. Pamiętam WIELKI DESZCZ i zajebiste koncerty, m.in. Republika i Dżem, i wtedy była wojna - punkowo-bluesowa.........W błocie.......Dzięki takim faktom, tkwią w pamięci wspomnienia.....
Z Ryszardem Riedlem rozmawiałem kilka razy. Po festiwalu w Brodnicy (którymśtam - na polu namiotowym wypiliśmy wspólnie kilka obowiązkowych tzw. mamrotów), po festiwalu w Olsztynie (którymśtam - ta sama sytuacja), na Targach we Wrocławiu w 1993 roku, już bez mamrota, ale regularne drinki barowe, i jeszcze przypadkowo zupełnie, m.in pod płotem, przy całkiem zapomnianym barze na peryferiach Brodnicy, kiedy zwymiotował na buty mojej koleżanki, skądinąd znanej w Mińsku nauczycielki. Może obalę mit i narażę się większości fanów, ale albo nie potrafiłem, albo nie miałem o czym (oprócz tematu narkotyków, o których nie mam do tej pory zielonego pojęcia, a On ciągle chciał o nich mówić) rozmawiać z tym Gościem. Był Wielki wtedy, kiedy chciał być Wielki. Cała reszta gorzkiej prawdy zamyka się niestety w "szukaniu materiału"..... I tak naprawdę, po koncercie tylko o tym chciał rozmawiać..... Przykre. Bardziej mi Go brakuje jako Wokalisty, niż jako partnera do rozmowy... Czuję dyskomfort, bo poznałem Sebastiana Riedla....To zajebisty Gość.
Film "Skazany na bluesa", ukazuje tylko rąbek Jego tajemnicy i udręki reszty zespołu i Rodziny...
Rozmawiałem też z trochę "niedostępnym", że tak to ujmę, Jurkiem Styczyńskim...
Może to raczej temat dla GŁOŚNIKA?
Wielcy Muzycy, nie zawsze mają czyste ręce i sumienia.........
Sorry za takie nocne przemyślenia........
WM[adm]
Wtorek, 22 lipca 2008
0
0 0
+ -
a skoro o Siekierze mowa to polecam dvd "Przystanek Woodstock" 2004 - Armia zagrali tam kilka nrów Siekiery...jeśli mogę, powiem tylko tyle, że miło było usłyszeć jak ze trzysta tysięcy ludzi krzyczy z Budzym: siekiera!.......do dzisiaj ciary na plecach
Maciek Iron
Wtorek, 22 lipca 2008
0
0 0
+ -
oj te teksty faktycznie...poprzekręcane wyrazy zupełnie..jak to było? sierściotłuki he he.. no a mi sie podobała też muzyka, mimo że prymitywna... ale by grać dziko trzeba też mieć odwagę no i samemu być ,,dzikim" ... po po co tak grać np jak sie tego nie czuje he he... Riedla podobnie jak Browar wspominał Marek Piekarzczyk chociażby wiec chyba już złudzeń nie ma...ehh
minskmaz Postów: 61
perso
minskmaz, postów: 61
Wtorek, 22 lipca 2008
0
0 0
+ -
Ej bzdurmistrze, samowychwalacze w niebiosy, samochwały, oby się nie okazało że zamiast osiągnąc mistrzostwo, wyszło bijecie pały.
Jak zwykle "kij"
wodorek
Piątek, 25 lipca 2008
0
0 0
+ -
Jesli piszesz o bzdurmistrzach to podaj przykłady i uzasadnij Swój wpis bo jakoś ze śliwki się urwałeś spadłeś i zatoczyłeś i tak zostałeś
Maciek Iron
Niedziela, 27 lipca 2008
0
0 0
+ -
ja jestem bzdurmistrzem .
WM[adm]
Niedziela, 27 lipca 2008
0
0 0
+ -
akurat Maciek. figa z makiem. jasnego i mnie nie przebijesz, he he...
wodorek
Poniedziałek, 28 lipca 2008
0
0 0
+ -
Nie ten post kierowałem do "kolegi" o nicku Wyżymaczka.
Maciek Iron
Poniedziałek, 28 lipca 2008
0
0 0
+ -
ja wiem, to był żart :)))
Maciek Iron
Wtorek, 29 lipca 2008
0
0 0
+ -
już za tydzień Iron Maiden a przedwczoraj pozamiatało Apo... za miesiąć szatańskei urodziny Vadera na które jeszcze nie wiem czy sie wybiore..A WY???????????
WM[adm]
Wtorek, 29 lipca 2008
0
0 0
+ -
a my wybieramy się do Krainy Łagodności (czytaj w Bieszczady) na Bieszczadzkie Anioły (taki festiwal dla bejdaków i wariatów) a potem na Sigur Rós.
Także dwie zupełnie inne bajki, ale koniecznie pozdrów ode mnie Steve`a Harrisa. Stay heavy!

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK