-4°C

52
Powietrze
Jakość powietrza jest średnia.

PM1: 18.79
PM25: 31.56 (86,62%)
PM10: 38.98 (210,43%)
Temperatura: -3.60°C
Ciśnienie: 1001.84 hPa
Wilgotność: 69.69%

Dane z 05.02.2026 09:40, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Zespoły muzyczne

3397 postów
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
ale macie racje, macie...słaby jestem to zarzucam to ...ide spalić gitare wysadze piec bo na pewno w studiu bym se nie poradził i nie mam na to szans...może browar udzieli mi lekcji tak jak jednemu z mińskich gitarzystów którego przy nim chwalił a potem wyśmiewał, już ja znam tą historie... może dlatego tylu ludzi mówi że ludzie z los alamos to zarozumialcy...ja takie głosy wszędzie słyszę...może to oznacza pewna paranoje...obracam się w tym środowisku i powiem tyle: MASAKRA. może dlatego Ryba z de la core przedc koncertem był niemiły dla nas bo sam jest zakompleksiony bo jacyś tam ludzie mówia mu że nie umie grać... endzel po pijaku mówił że marzy mu sie kariera...może dlatego jest chamski bo i my i on gra w mińsku... i wiele wiele innych.. psychologia... a ja mam pytanie?? dlaczego nie można pomagać sobie, być dla siebie miłym, wspierać??? dlaczego w nas l was tyle jadu, braku sympatii, chlodu???? byliście kiedyś na ślasku??? tam dopiero jest klimat... jeden znany miński muzyk mi to opowiadał...ale on nie znośi mińskiej sceny...za to co wymienilem... wiec pytam... CZEMU NIE MOżE BYć INACZEJ??? zamiast np klnąc ripa podejdzcie, powiedcie co było dobrze a co źle, nad czym trzeba pracować... troche ludzkiej sympatii...chodzicie do kościoła, gracie muzyke prosto z serca a robicie co tylko możecie żeby ludziom granie obrzydzić...może endzla kurwy motywują, mnie nie...bo ja staram sie być innym człowiekiem.... ale trudno... z wiatrakami nie wygram...
Mińsk Mazowiecki Postów: 14
ramona
Mińsk Mazowiecki, postów: 14
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
Ale to było do Endzla!
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
wiem wiem, po prostu pisalismy w podobnym czasie i nie zauważyłem że i Ty coś dodałaś :)
Mińsk Mazowicki Postów: 129
ironman11
Mińsk Mazowicki, postów: 129
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
Jako postronny obserwator (nie muzykujący i nie związany z żadnym obozem) widzę, że sprawa jest dość prosta a urosła do rangi problemu.
p. Endzel nieopatrznie został nagrany, jak wypowiadał się w "nieprzychylny" sposób o zespole RIP
- wolno mieć własne zdanie a co więcej od jakichś 20 lat można je w miarę swobodny sposób wypowiadać.

p. Maciek Iron poczuł się dotknięty tym co usłyszał.
- wolno Mu, i nawet Go rozumiem, ale żeby od razu poruszać tą sprawę na forum....?

Osobna kwestia jakim słownictwem operował p. Endzel - ale to już sprawa kultury osobistej.

W całej sprawie nie rozumiem tylko jednego - dlaczego kamerzysta nagrywał w takim miejscu, gdzie bardziej słychać było komentarze osób postronnych niż zespół (aż takich tłumów to pod Pałacem nie było).

Na koniec dodam że mi osobiście występ zespołu RIP się podobał, choć może niektórzy uznają że po prostu się nie znam. Przypominam - na temat gustów się nie dyskutuje!
Warszawa Postów: 3013
WM[adm]
Warszawa, postów: 3013
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
ja czytając te wpisy dochodzę do wniosku że w mińsku jest spore grono genialnych muzyków. skoro tak jest to chciałbym się dowiedzieć jakie studia proponują wam nagrania? z jakimi muzykami znanymi i uznanymi choćby w Polsce nagrywacie płyty lub z takimi gracie (poza mińskimi kapelami). chętnie posłucham bo naszych mińskich płyt już słuchałem. a może proponują wam występy jako suuport -- kto i kiedy, z kim grał? czekam na odpowiedzi. ( jeżeli ktoś jest zbyt skromny żeby pisać o sobie niech pochwali innych). rozumiem że pan browar jest przynajmniej sesyjnym muzykiem i na co dzień przygrywa i komponuje dla sław, poza LA oczywiście stąd jego wyrobienie i obycie muzyczne. tak myślę bo pana nie znam.
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
Browar spotykał się na jamm session z Markiem Tremonti (były gitarzysta Creed) , a także nagrał 2 solówki na ostatniej płycie zespołu Riverside... Także muzycy nowej nadziei Heavy metalu , grupy Sabaton proponowali mu studyjne nagranie... takich doświadczeń w mińsku jest wystarczająco dużo by sprowadzić na ziemie młodszych kolegów. oni po prostu życzą nam dobrze :)
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
naprawde, drodzy doświadczeni muzycy...chcecie pomóc? pomóżcie, doradźcie, dajcie wskazówki...ja chętnie każdego wysłucham, znam swoje miejsce w szeregu i sam wiem ile pracy trzeba... a jesli chcecie pomagać w ten sposób to naprawde nie miejmy nic wspólnego bo to nie pomoc a chamstwo...my sobie sami też poradzimy a i w wawie za 15 zeta zagramy, zobaczycie. jestem jeszcze młody. peace.
WM[adm]
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
I właśnie dochodzimy do sedna sprawy.
Do maćka : jeżeli mówiono wam konstruktywne uwagi, to mieliście je gdzieś. Argumenty Twoje opiewały sprawę przyjemności z grania. Nawet dobrze się moje chamskie jak zwykle uwagi nagrały, może one spowodują wzrost agresji w zespole R.I.P, który zaczniecie przelewać w tworzenie kawałków i ćwiczeniu. aby podwyższyć swoje umiejetności. Co do moich przyjaciół z los alamos, delacore i innych kapel z "kliki", to zawsze będę im pomagał, ponieważ zespołowi delacore zawdzięczam kilkanaście cennych uwag, które pomogły zespołowi buckleys, pomimo tego, że Elwis nieźle im pojechał po zaworach...
Mój kolega Bro nie nagrywa ze sławnymi muzykami. Nie musi ponieważ grając w los alamos spełnia się. Jeżeli chodzi o wiedzę to zdobywał ją dawno temu kiedy ty Maćku i Ramono nieistnieliście na tym świecie. Mnie również nie było. a zdobywał ją podczas targów muzycznych, na których poznał razem z kolegą Maksem, między innymi Jana Plutę i Grzegorza Skawińskiego. Morze wódki wypili i nie jedne struny zerwali. Co do basisty to wejdx sobie na stronę Hetmana i poszukaj tam jego, bo grał z nimi. Co do Agnieszki Kościńskiej to jak zaśpiewasz w takiej skali jak ona i z przepony to będziesz zajebisty. Natomiast co do Tomka to szacunek, za to że jeszcze gra. Jak ja bym miał takie klopoty z kręgosłupem to bym sie powiesił. Nie raz widziałem próbach l.s. jak się męczy bo przeciwbóle są za słabe.
Więc jak się nauczysz grać i stracisz zdrowie to daj znak i nie pisz peace, skoro nie masz pokoju na myśli, gówniarzu.
Do RAmony : szkoda, że zostawiasz bez komentarza. W chwili kiedy zagrałem z kolegami 1 raz w dujerze nie znalazł się nikt kto by powiedział coś mądrego. Wszyscy tylko ale zajebiście. Owszem było zajebiście, ale nie od strony muzycznej. Co do publiki to dla niej wyznacznikiem, czy kapela jest dobra, jest to czy można poskakać czy nie. Tak było jest i będzie i DLATEGO MAM W DUPIE TAKIE PODEJŚCIE I WOLĘ ABY PUBLIKĄ BYLI LUDZIE Z LOS ALAMOS, DELACORE I WIELU MOICH PRZYJACIÓŁ, KTÓRZY SIĘ ZNAJĄ NA MUZIE ( NIE GRAJĄCYCH ZE SŁAWAMI ), PONIEWAŻ PO TAKIM GRANIU SŁYSZĘ DOBRE UWAGI, KTÓRE UŁATWIAJĄ MI I MOIM KOLEGĄ Z KAPELI DALSZE ĆWICZENIE NA PRÓBACH W CELU DOJŚCIA MOŻE KIEDYŚ DO PERWEKCJI W TYM CO ROBIMY.

Jeszcze jedno maćku : owszem marzy mi sie kariera muzyka sesyjnego, ale ja ma tą świadomość, że musze poświęcić mnóstwo czasu na ćwiczenia przu bębnach, czego tobię życzę, bo grając na tranzystorze nie nauczysz się techniki, szybkości tak bo łatwiej jest śmigać na takim wzmaku.
Na koniec tej wypowiedzi wspomnę jeszce, że napatrzyłem się na różne kapele pracując w firmie nagłośnieniowej, której właścicielem jest serdeczny przyjaciel moich kolegów z Los Alamos. Firma ta nazywa się Craftman i dzięki tej pracy miałem okazję porównać grę amatorów z Polski i z zagranicy. Wynik 0:1 dla kapel z zagranicy.
mińsk mazowiecki Postów: 95
endzlu666
mińsk mazowiecki, postów: 95
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
Do maćka : chcesz rad oto one:
1.zmień wzmaka na lampę
2.zapisz się na lekcje emisji głosu
3.nie rzucaj głupich tekstów przez mikrofon, mogą wiele sperdolić
4.pałker niech ćwiczy dynamikę- pod koniec kawałka brakuje mu sił
5. pałker zacząć musi ćwiczyć z metronomem.
6.bas - nie basu ponieważ brakuje pulsu w jego grze
7. sekcja musi ćwiczyć razem 30m min. na próbach , aby rytm się bujał.
8. jesteście na scenie - nie napierdalacie jeżeli nagłośnieniowiec was oto nie poprosi. Jeżeli jednego nagłaśniają reszta nie napierdala.
Tyle mam do powiedzenia i tak jak napisałem wyżej dobrze się stało, że to się nagrało. Co do sprawy z przed roku to nie mam z tobą gadać. Dostałem kasę, oczywiście po połowie nocy esemesowania z twoim perkusistą. Udało się i tyle.
Czekam na komentarze

jak zwykle chaski endzlu
mińsk mazowiecki Postów: 95
endzlu666
mińsk mazowiecki, postów: 95
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
Los Alamos grało przed TSA lamusy :)
A moje chamstwo jest częścią mojej osobowości, kultura osobista, ją chowam do kieszeni kiedy wychodzę z domu, bo jak jesteś miły dla innych to zostaniesz zrobiony w ch...
Poza tym ZAWSZE BĘDĘ MÓWIŁ I PISAŁ TO CO MYŚLĘ I MAM GDZIEŚ CZY KTOŚ SIĘ OBRAZI.
Maciek mówił i moim chastwie : podczas prób dźwięku przed koncertem panowie z RIP-u przyszli i sobie usiedli spoko, tylko kultura wymaga przywitać się. Nie zwarzając na to podeszłem i przybiłem piątki z nimi. Wczesniej panowie dobrze się bawili obrabiając mi dupę, więc oko za oko, ząb za ząb i BEZ POKOJU...
Chcesz mnie nauczyć kultury, najpierw sam sie jej naucz. Oprócz tego maciek piogadał ze mną przez mikrofon podczas swojego wystepu. Tekst typu, że pracowałeś na budowach, aby uzbierać 3000 zł dla mnie wrazie jak by twój kolega znów coś rozjebał, pełne ironii wsadź sobie do kieszeni. Może kiedyś powstaną z nich teksty piosenek.
Jeżeli grasz na cudzych instrumentach dbaj one lepiej niż o swoje. To akurat powiedział mi Szczepan jak mu rozjebałem naciąg w taktowym za 180 zł w czasach kiedy nie umiałem garć dynamicznie.
A gryfem to niech sobie uderza twój kolega gitarzysta swojej mamie po szklankach i naczyniach jak mu na to pozwala, anie po moim talerzu za 1080 zł, na który zbierałem kasę 4 miechy.
WIĘC PODĄŻAJ SWOJĄ DROGĄ, A SWOJĄ NIE MÓW MI SIEMA ANI NIE WITAJ SIĘ, BO JA TEGO NIE MAM ZAMIARU ROBIĆ. TO ŻE POWIEDZIAŁEM TO CO MYŚLĘ NO CÓŻ SKORO CIĘ TO ZABOLAŁO TO PRZYKRO MI BARDZO. TO ŻE MIELIŚCIE PRZEZE MNIE NIEPRZYJEMNOŚCI TRUDNO, ALE ZASTANÓW SIĘ CZYJA TO JEST WINA. JESLI KLEGA PERKUSISTYA POWIEDZIAŁ BY, ŻE OKI NIE SPRAWY ZA 3-4 DNI ODDAM CI KASĘ ZA NACIĄG TO OK. ALE JEŚLI ON, KTÓRY JEST STARSZY ODE MNIE NIE WIE JAK SIE ZACHOWAĆ I WMAWIAŁ MI, ŻE NACIĄGI SĄ STARE TO ZROBIŁEM TAK JAK ZROBIŁEM WTEDY. MOŻE PRZYJDE NA WASZĄ PRÓBĘ I ZACZNĘ TOBIE SKAKAĆ PO WZMAKU. ZOBACZYŁBYŚ JAKIE TO UCZUCIE JEST JAK KTOŚ CI COŚ PSUJE I NIA MA OCHOTY ZAŁATWIĆ SPRAWY NORMALNIE. STĄD BIERZE SIĘ MOJE CHAMSTWO.

"JAK KUBA BOGU, TAK BÓG KUBIE".
Tylko, że ja nie jestem żadnym bogiem, tylko chamem, który nie umie grać na perkusji....

jak zwykle chamski endzlu
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
dziekuje endzlu za konstruktywne rady... tak jakby co to na lampie gra mi sie lepiej niz na tranzystorze, na razie jednak nie stać mnie... resztę rad oprocz emisji glosu - ok.. z resztą co napisałeś sie nie zgadzam i mam na to wiele dowodow...mowilem przeniemy to na priv... ja mam po prostu prośbe... nie wtrącaj sie... a tamk apropo rad to wczesniej ich nie dostałem endzlu...tyle piszesz a same głupoty...nie wspominając już o SKANDALICZNYM smsie z pogrozkami. ..mamy go na wszelki wypadek tak w razie. pozdrawiam jak zawsze miły ,,Iron"
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
to sa tematy na priv, pisalem do Ciebie na gg, bez odpowiedzi... i w ten sposob moje arguenty przepadają bo tu nie chce mi sie juz listow pisac..
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
to jest w ogole bez sensu, nigdy nie dostałem kostruktywnych uwag...jedyne to to że zmiencie perkusiste. nigdy NIC INNEGO... co mnie obchodzi z kim sie zgrywali los alamos...skoro smieja sie ze mnie to mam ich podziwiać?
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
OSWIADCZAM : dyskusja stała sie ostra..przepraszam Browara, przepraszam Endzla, i kogo jeszcze uraziłem... ja naprawde MAM szacunek do tego że gracie itd... ja tylko prosze o troche szacunku i sympatii w strone tego co robie ze swoim zespołem...dziekuje endzlowi za konstruktywne uwagi, tak naprawde to sa pierwsze tego typu uwagi od ,,srodowiska" ... co do nagłosnien i nie przywitania sie: to nie z powodu zarozumialstwa tylko stresu i speszenia...cóż...nie mamy jeszcze obycia z takikmi sprawami, z naglosnieniem bo gramy po pubach...co do lamp to grałem na lampie w dujerze i grało mi sie lepiej (pozdrawiam Lukiego333). co do reszty... no po prostu...jeżeli nie przetrawiacie tej muzy w takim wykonaniu to po prostu nie przychodzcie, na szczescie są ludzie w mmz ktorzy tego potrzebuja i nomen omen wielu kumpli poznalem wlasnie po koncertach gdyz zadowoleni przyszli przybic ,,5". PRZEPRASZAM WSZYSTKICH KTORYCH URAZILEM... skonczmy już ten temat, ja czesto bywam w 3 to sie pogada na żywo jesli cos..
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
ale podkreslam najważniejsze : NIGDY NIE DOSTALISMY KONSTRUKTYWNYCH UWAG... i o to sedno sprawy.
Mińsk Mazowiecki Postów: 84
qdel
Mińsk Mazowiecki, postów: 84
Sobota, 19 lipca 2008
0
0 0
+ -
hej maciek ja sie staralem........
a cale sedno lezy w tym, ze dupy sobie obrabiacie za plecami a pozniej niby wszystko o.k. i cacy.
co do Ciebie Endzlu to tez nie jestes szczery, i nie tylko ty... co do macka tez przeginasz bo mnie zjebales za to co powiedzialem jednemu z was w oczy. a co do nagrania wypowiedzi endzla: nie oszukujmy sie kazdy by sie wkurwil jakby cos takiego uslyszal, bez wzgledu na o czy byly to opinie sluszne czy nie. na koniec co by jasne było: Endzla lubie, Macka tyz, R.I.P. gra kiepsko:). jak zwykle pzdr qdl.
Maciek Iron
Sobota, 19 lipca 2008
0
0 0
+ -
oj qdel, byłem młody i głupi wtedy he he... no a z reszta zgadza sie :) polska - zachód 0:2 :D
WM[adm]
Sobota, 19 lipca 2008
0
0 0
+ -
Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę
Oni wadliwi myśliwi, ja jestem prawdziwy myśliwy...
WM[adm]
Sobota, 19 lipca 2008
0
0 0
+ -
całą tą dysputę można zakończyć tekstem pani kasi n. :
Oceniaj mnie,
Niech jad strumieniami leje się
Oceniaj mnie,
Niech jad strumieniami leje się

Na te wszystkie smutki
Z nienawiści do sztuki
Oni zostali krytykami
Pewnie są tutaj dzisiaj
I jad im się leje
I z jadu kałuża
I jad im się leje i z jadu kałuża...
Mińsk Mazowiecki Postów: 201
nihilek
Mińsk Mazowiecki, postów: 201
Sobota, 19 lipca 2008
0
0 0
+ -
piękne. A jakie "rzyciowe" ;P

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK