-3°C

50
Powietrze
Jakość powietrza jest średnia.

PM1: 17.91
PM25: 30.10 (81,28%)
PM10: 36.58 (200,65%)
Temperatura: -2.64°C
Ciśnienie: 1001.20 hPa
Wilgotność: 69.36%

Dane z 05.02.2026 11:10, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Zespoły muzyczne

3397 postów
Maciek Iron
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
gdybym ja gadał o buckleys tak jak endzel o ripie to nie miał bym życia. ale gadać tak nie będe bo po co...skoro nawet tak nie mysle...
dzacu
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
dajcie sobie na luz i spotkajmy się na jamm session albo po prostu na piwie.

peace
mińsk mazowiecki Postów: 95
endzlu666
mińsk mazowiecki, postów: 95
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
zdziwiłbyś się ile dziennie walę w werbel, a nie jezdżę raz w miesiącu na koncert, ponieważ mam ważniejsze wydatki...

o buckleys można mówić co się myśli. jeśli 8 lat temu ktoś by podszedł i powiedział weź się do roboty a nie sie bawisz to bym tak zrobił. efekt taki, że dwa lata zajęło nam dojście do pewnych wniosków. tyle. żeby było śmieszniej to oczywiście osób kilka mówiło "zajebiście" i co i jajco. tyle mam na ten temat dopowiedzenia...

a co do grania mocniejszych nut, to mam już z kim grać i nie mówię o buckleys.
recenzji również nie piszę...bo zamiast pisać wolę słuchać i odglądać materiały , które zdobywam w legalny sposób, oczywiście :)

do maćka : nie ma sprawy, skołuj dobrego basa i jedziem, a jescze jakies miejsce by się zdało...

jak zwykle chamski endzlu....
Maciek Iron
Czwartek, 17 lipca 2008
0
0 0
+ -
lubi sie co sie ma a gra sie dla przyjemności...nie będe tasował ciągle składem bo nie mam parcia na wielkie szkło i na supporty maidenów, liczy sie atmosfera... co do basisty ..wiesz dobrze że właśnie tu zaczyna sie kolejny problem w mmz i okolicach... może ktoś pojawi sie w najbl miesiacach :) może Stykó zmieni płeć :D
Warszawa Postów: 3013
WM[adm]
Warszawa, postów: 3013
Czwartek, 17 lipca 2008
0
0 0
+ -
Pewnie, już lecę do znajomego chirurga. Jeżeli naprawdę założycie jakąś kapelkę, to po prostu nie będę mógl się oprzeć, żeby z wami zagrać - tylko po to, żeby posłuchać, jak się cudownie droczycie. Toć to miód, nie słowa, jak poczytać Wasze posty na forum.
Mińsk Mazowiecki Postów: 56
Szczepan
Mińsk Mazowiecki, postów: 56
Czwartek, 17 lipca 2008
0
0 0
+ -
"Tak znawców z "kliki" mińskich muzyków jest bez liku. Wystarczy, że nie jesteś kolegą zespołów szczególnie lubianych i wyjątkowych to już jesteś ten gorszy."

po prostu rozbrajają mnie co jakis czas pojawiajace sie na forum komentarze w tym stylu.
Niektorzy "sluchacze" sami sobie stworzyli w swoim glowach minską "klike" i ubzdurali sobie, ze ktos sie wywyzsza czy bierze udzial w jakims spisku przeciwko mlodszym zespolom.
Po prostu rozwalające,

z tego co czytam w niektórych glowkach tworzy sie taka oto wizja:
Starsze zespoly - klika, zło, "grupa trzymajaca wladze" ;-)
stowarzyszenie NIK - Czyste ZŁO !!!!!!, wykorzystują i marnotrawią wlasnie TWOJE pieniądze a co Ty z tego masz? do tego stworzone przez wlasnie tą "KLIKę" więc z definicji pewnie sie wywyższa i jest do dupy. Plan działania: Zanegować i zniszczyć ;-)

podsumowując tak to wlasnie wygląda w glowach tych co potrafią tylko przyjsc na koncert zorganizowany przez kogos innego (najczęściej tych złych - "klikę" albo NIK) a pozniej na nich "pluć"

Stuknijcie sie wszyscy w glowe.

Rozwinieta wyobraznia to spoko sprawa ale jak jest dobrze uzyta.
WM[adm]
Czwartek, 17 lipca 2008
0
0 0
+ -
widzę szczepan, że prawda wyrażana przez niektórych w oczy mocno cię kole...i w zasadzie wpisujesz się w ten nurt "kliki" bo równo jedziesz tym co myślą inaczej od ciebie, od was... jaki ty jesteś na poziomie, jak szanujesz innych na forum...dla ciebie myślący inaczej nie mają wyobraźni?
Mińsk Mazowiecki Postów: 56
Szczepan
Mińsk Mazowiecki, postów: 56
Czwartek, 17 lipca 2008
0
0 0
+ -
co ja stary bede sie z Tobą spierał skoro źle interpretujesz to co pisze i dla Ciebie czarne jest biale a biale jest czarne. Juz wiele razy pokazales, ze jedyne na czym Ci zalezy to "podjudzanie" i oczernianie. ZERO inicjatywy z Twojej strony, zeby cos zbudowac, za to wiele, zeby zniszczyc.

A poniżej cos, zeby Ci bylo łatwiej zrozumieć o co mi chodziło z tą wyobraźnią skoro sprawiło Ci to taki trud.
Nie jade tym co mysla inaczej tylko tym co opierają swoje odmienne zdanie na wyobrazeniach zamiast na sprawdzonych faktach.
WM[adm]
Czwartek, 17 lipca 2008
0
0 0
+ -
A może ktoś z mińska wybiera się na pierwszy dzień OFF Festiwalu (8.08) ? O 22.30 gra Hey a pół godziny po północy startuje Mogwai - dwa zespoły, które raczej nie wymagają rekomendacji.
A po drodze pogadamy sobie o mińskich klikach i schorzeniach umysłowych, na jakie cierpią forumowicze - może się dowiem czegoś ciekawego, bo ja wielu rzeczy wciąż nie ogarniam.
MIńsk Mazowiecki Postów: 45
Luki333
MIńsk Mazowiecki, postów: 45
Czwartek, 17 lipca 2008
0
0 0
+ -
ploszę panoof !!! a czy ja mogę się zapisać do "Mińskiej kliki znawców muzyki" czy mam jeszcze za mało postów na forum :))) i za krótko gram w Mińsku... ???
Maciek Iron
Czwartek, 17 lipca 2008
0
0 0
+ -
nie wiem, pogadam w Twojej sprawie z prezesem... wybory niebawem, zamierzam kandydować... :D
WM[adm]
Czwartek, 17 lipca 2008
0
0 0
+ -
gratulacje szczepan! bardzo jesteś błyskotliwy, he, he
mińsk mazowiecki Postów: 95
endzlu666
mińsk mazowiecki, postów: 95
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
do ramony : skoro tak uważasz to nie przychodź na koncerty kapel, które zaliczaja się do tej kliki. Mi osobiście zwisa, czy ktoś przyjdzie. Gram dla siebie i swoich kolegów, dopiero później dla publiki. Dlaczego ? Ponieważ przekonałem się, że we wsi Mińsk Maz. przychodzą na koncerty ludzie, którzy mają w d. kto gra i jak gra. Teksty są najlepsze takich osób : kapela ma swieadomość, że zjebała koncert, ale co poniektórzy mówią, że było zajebiście itd.. Więc powtórzę się : nie pasi to nie przychodź, tym bardziej, że zawsze jest za drogo, a jak nie biletów to kapele są chujowe. Więc jak by nie patrzyć zawsze będzie nie tak jak szanowna publiczność sobie tego życzy. Za drogo w mińsku to proszę pojechać do stolicy. Tam się płaci 15-20 złotych za wjazd... ale oczywiście ja się nie znam na niczym, bo nie jestem muzykiem grającym trash metal oraz death metal i w ogóle powinienem zaprzestać gry na instrumencie...
To na razie tyle z mojej strony... zapraszam do dyskusji jak najbardziej.
Jak zwykle chamski endzlu...
Mińsk Mazowiecki Postów: 72
Browar
Mińsk Mazowiecki, postów: 72
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
Cóż zrobić, trzeba chwycić pióro..... Czytam te Wasze "pożal się Boże posty" i krew w żyłach przestaje mi krążyć. Niestety nie byłem na tym koncercie, o który trwa spór, ale z tego, co słyszałem (a nie mam podstaw, żeby nie wierzyć moim Przyjaciołom, którzy nagłaśniali tą imprezę) RIP i podczas prób i podczas koncertu się nie popisał. Być może stąd mocne słowa ze strony Endzla. Powiem tak: jeśli chodzi o Los Alamos kolego Marduk, to nikt z nas sroce spod ogona nie wypadł. Los Alamos to zespół, który nikomu nie musi się podobać, bo nie po to powstał. Stać nas nareszcie po 10 latach na pewną niezależność. I za przeproszeniem, jebie mnie to, co kolega wypisuje, że należymy do "kliki". Proszę spróbować samemu wziąć instrument do ręki i pokazać co się umie. A najlepiej wejść do studia ("Nagrywanie w studio jest sposobem Boga na to by powiedzieć Ci, że nie potrafisz grać"-cytat z ostatniego "Gitarzysty"). Sam komponuję dla Los Alamos, więc wiem o czym mówię.

Jeżeli chodzi o Endzla....
Wiadomo, że chamski jest..... Dla mnie najważniejsze jest to, że jest to mój Przyjaciel i w wielu sytuacjach awaryjnych był NIEZASTĄPIONY i nigdy nie zawiódł. Cenię Go za to, bo przyjaciół poznaje się w biedzie, a kiedy potrzeba-Endzlu jest na konkretną godzinę i nie ma wymówek. Choćby w przypadku udostępnienia swoich bębnów, których używał m.in. RIP w ostatnią sobotę.... Nie musiał, ale użyczył... Ale nie o RIP mowa.

Każda muza rządzi się swoimi prawami. Zgadzam się ze Szczepanem. Jeżeli chce się coś przekazać ludziom, to najpierw trzeba się zamknąć w garażu na minimum 2 lata i wyjść z czymś co tych ludzi poruszy. Tak zwana "Amatorka", to najbardziej żałosna możliwość, jaką można zaoferować komuś, kto mnie słucha i ogląda. Mówi się, "że nie strój zdobi muzyka"...
To taki żart w kręgu gitarzystów. Kiedy nie stroi żaden instrument w zespole, a wokalista śpiewa piosenki "o siedmiu zbójach", to ten zespół może się podobać, ale tylko sam sobie!!!!!!
Odrobinę samokrytycyzmu potrzeba i nagrywania się na próbach, żeby stwierdzić, czy "nadajemy się już, czy jeszcze nie". Przecież Panowie Muzycy to słychać!!!!!

Teraz będzie POINTA:
Wszystko jest trudne, dopóki nie stanie się proste!
PEACE - Panowie Muzycy!!!!!
Browar
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
I jeszcze jedno.... Oczywiście, skoro Endzlu to mój Przyjaciel, nie mogę być obiektywny. Naprawdę WALI MNIE TO, bo Endzlu jest DEBEŚCIAKIEM po prostu i facetem, który wie o czym mówi! A znam Go na tyle, że wiem, że bez owijania mówi prawdę prosto w oczy!
Sam doznałem tych prawd z Jego Złotodajnych Ust;-)

PEACE!!!!!
Browar
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
Oczywiście to żart z tymi "Złotodajnymi".........................."Usty"........................
Browar
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
..................................; - )
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
a ja sie z tym wszystkim nie zgadzam i chwała Ci za to browar co mówisz ale do mnie to nie dociera...a koncert nie był walony, po prostu był średni...Twoi koledzy widocznie są nieobiektywni. ja wam nie wierze i was nie słucham..bo dla was najlepiej by było gdybyśmy w ogóle zarzucili granie i nas nie było...bo z takim podejściem to nie chcecie pomóc a zniszczyć... ja słucham ludzi którzy naprawde sie znają na fachu a nie zgryzliwych wypalonych muzyków.... ja do was nie dołącze..i radości mi nie odbierzecie z grania, gibsona kuppić nie zabronicie.... podsumowując ..albo wspierajcie albo spadajcie.
Maciek Iron
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
głupota ludzka nie znam granic ...rozumiem młodych ale stare pryki bez rozumu to już rzecz dla mnie nie pojęta...
Mińsk Mazowiecki Postów: 14
ramona
Mińsk Mazowiecki, postów: 14
Piątek, 18 lipca 2008
0
0 0
+ -
To ty nie przychodź na koncerty" nie kliki", jak nie umiesz wyrażać konstruktywnej krytyki.
Tyle tu piszesz o mówieniu prawdy na temat umiejętności poszczególnych zespołów-ale gdyby nie to głupie nagranie, to chyba twoje poglądy zostałyby między tymi, w obecności których je wyrażałeś , a nie dotarły do tych których dotyczą.
a to że ci zwisa, czy ktoś przychodzi na twoje koncerty-zostawiam bez komentarza!

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK