-1°C

49
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 17.57
PM25: 29.41 (196,04%)
PM10: 35.76 (79,47%)
Temperatura: -1.49°C
Ciśnienie: 1000.46 hPa
Wilgotność: 68.55%

Dane z 05.02.2026 12:50, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Zespoły muzyczne

3397 postów
Mińsk Mazowiecki Postów: 84
qdel
Mińsk Mazowiecki, postów: 84
Poniedziałek, 14 lipca 2008
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
pozdrawiam elvis!!
mińsk mazowiecki Postów: 95
endzlu666
mińsk mazowiecki, postów: 95
Wtorek, 15 lipca 2008
0
0 0
+ -
witam, przede wszystkim nie w kamerę tylko w telefon i to nie do końca. siedziałem z tyłu. to tak w celu ścisłości. skoro już mowa o moich wulgaryzmach, to dobrze, że się nagrały. może weźmiecie się za robotę. buckleys nie umie grać, ale nagrywamy się na próbach. nagrajcie się a zobaczycie jakie błędy są. a jeszcze lepiej będzie jak zaczniecie nagrywać demo w studio. szybkość to nie wszystko. należy też nauczyć się grać z nagłośnieniem na koncertach, bo jeśli się nie umie wykorzystywać cudów techniki, to zawsze będą was ściszać podczas grania sztuki. to tyle . poza tym ja nie uważam się za niewiadomo kogo, wbrew temu co myślą inni. ja nie jestem perkusistą, tylko garkotłukiem. jeżeli ktoś wam mówi normalnie mówi co robicie nie tak i macie to gdzieś, to może bluzgi zmotywują was do działania. na zakończenie : moja opinia, moja sprawa i nie sugeruj się moimi bluzgami. jak cię to zabolało to znaczy, że sam czujesz, że coś jest nie tak.
jak zwykle chamski endzlu, który nie umie grać na perkusji..
Maciek Iron
Wtorek, 15 lipca 2008
0
0 0
+ -
tego wszystkiego Endzlu uczy sie przez doświadczenie i czas...nikt od razu nie gra idealnie a jak nie widzisz postępu to było rok temu być... po co być zgryzliwym, trzeba patrzeć na pozytywy... przynajmniej ja taki postaram sie zawsze być. pozdro. ps. cuda techniki obezna się jak sie samemu ich dorobi albo bedzie sie z nimi mialo stały kontakt.
endzlu666
Wtorek, 15 lipca 2008
0
0 0
+ -
poza tym ty wiesz maćku co powiedziałem o was. przynajmniej nie siedzialem z chlopakami od siebie i nie obrabiałem wam pup. sytuacja kiedy kolega naglaśniał bębny. poza tym waszemu koledze nawet jak by sie postawilo bębny firmy dw to i wraz by kręcił nosem. następnym razem powiem coś przez mikrofon w twoją stronę i będę tak jak ty użyję sarkazmu...
pomimo tego życzę tobie i twoim kolegą dużo sukcesów i nie jest to zlośliwe teraz, to co wczesniej tak...
Maciek Iron
Wtorek, 15 lipca 2008
0
0 0
+ -
temat przeniosłem na priv jakby co... gg czy coś..
Mińsk Mazowicki Postów: 129
ironman11
Mińsk Mazowicki, postów: 129
Wtorek, 15 lipca 2008
0
0 0
+ -
Witam,
po raz kolejny pozwalam sobie wbić się na to forum z pytaniem do Was - MUZYKÓW (w szczególności bębniarzy)....
Czy ktoś z Was mógłby mi - kompletnie zielonej w tym temacie istocie - pomóc w zakupie zestawu perkusyjnego?
Podpowiedzieć, poradzić, co wybrać a czego nie.
A może ktoś z Was posiada zestaw dla początkującego do odsprzedania?
Wdzięczny będę za wszelką pomoc.
Z góry dziękuję.
Mińsk Mazowiecki Postów: 201
nihilek
Mińsk Mazowiecki, postów: 201
Wtorek, 15 lipca 2008
0
0 0
+ -
mam kompletny złomik do oddania- z tego co pamiętam same 2 tomy, basowy i werbel, może się przyda do ćwiczeń?
Mińsk Mazowicki Postów: 129
ironman11
Mińsk Mazowicki, postów: 129
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
super!
Mińsk Mazowiecki Postów: 56
Szczepan
Mińsk Mazowiecki, postów: 56
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
"przez Twój wspaniały język nawet rodzicom film u puścić nie moge. Babci..."
:-)
a piosenke w ktorej spiewasz "in your fuckin' darkness..." bys mogl? - "proponuję wrzucić to na youtube..." :-D
ja na prawde jestem otwarty na nowe doznania, nurty muzyczne, doswiadczenia
ale to było co najmniej infantylne...

podsumowując -
kompletnie mi sie nie podobalo.
To jest jednak tylko moje zdanie, na pewno bylo wiele osob, ktore lubia taka muze w takim wykonaniu.

Zreszta juz kiedys Macku rozmawialismy o gustach muzycznych i dobrze wiesz co mysle na ten temat - niech kazdy robi to co lubi.

trzeba tylko uwazac, zeby nie przekroczyc tej cienkiej granicy gdzie zaczyna sie przerost formy nad trescia.

pozdr.
Marcin
Maciek Iron
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
no pewnie, każdy czuje to co lubi..ja też powiem szczerze że zacząłem grać taką muze bo nudziły mnie koncerty miedzy innymi de la core jako nastolatek a także innych mińskich niektórych kapel... ja kocham co innego i nie zmienię sie!! i jestem szczęśliwy z tego co gram, gdybym jako nastolatek poszedł na rip byłbym zadowolony i powiedziałbym ,,wreszcie". i chyba o to chodzi! a z tym fuckin to sam stwierdziłem że przesadzłem...no ale jak Ty byś był fanem np W.A.S.P a to też byś sie wzorował...problem w tym że W.A.S.P. a w mińku kocham chyba tylko ja.
Maciek Iron
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
a sądząc po ludziach którzy podchodzą po koncercie i chwalą nas mówiąc że gramy z jajami, to i na taką muzę jest zapotrzebowanie. i Szczepanie nie zamierzam sie dostosować do Twoich i innych wymagań żebyście to kupowali... ja jestem sobą. stay fuckin brutal.
Warszawa Postów: 3013
WM[adm]
Warszawa, postów: 3013
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
do maciek iron:

Tu na targowisku, widzę, wrzeszczą głupcy
Tu kupują i sprzedają tylko oznaczeni
W południowym słońcu pieniądz się mieni
Uważaj na siebie, to nie są głupcy...
Maciek Iron
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
do nolte: ładna poezja ale nie kumam... jak ktoś nie lubi to pisze, sprawa uczciwa. nie musi lubić, może nawet uważać że to przerost formy nad treścią...jego sprawa...i tak wszyscy tak naprawdę stoimy na tym samym :) a w mińsku jest jak jest...
Warszawa Postów: 3013
WM[adm]
Warszawa, postów: 3013
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
Jak się komuś nie podoba zespół grający Thrash to niech nie słucha i tyle, panowie z R.I.P. w porównaniu z występem z ubiegłego roku naprawdę poczynili postępy, no ale pewne osoby stawiające się jako Guru Mińskiej sceny muzycznej i podpisujące sie tutaj na forum trzema szóstkami do tego mające pentagram w avatarze (jednocześnie nie znające się na tego rodzaju muzyce) raczej tego nie zrozumieją. Bardzo dobrze że jest w tym mieście jakiś zespół który gra coś innego niż te wszystkie Los Alamosy, DeLaCore itp.

Tak poza tym strasznie kiepska była ta pseudo gwiazda na koniec imprezy
Maciek Iron
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
anioł? jankes? cinek? nie ważne... ważne jest to że scena seattle... scena san francisco thrash...scena niemiecka z zagłębia ruhry..wszyscy tam sobie pomagali... a w mińsku? kapela gra koncert a starsi ,,muzycy " pod parawanem klną i sie naśmiewają. tak mówiło wiele osob z widowni z zażenowaniem obserwując to zjawisko. to jest maks przykre i dziwne... i zjedzcie mie na tym forum, zabijcie zniszczcie... a my i tak za rok ponownie spotkamy sie na Nalepie :)
endzlu666
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
gościu marduk, owszem nie znam się na muzyce, dlatego proponuję ci abyś nastepnym razem wybrał sobie inny nick na przyklad Human Waste tak jak tytuł epki zespołu Suffocation wydanej w 1991 roku, ale owszem ja się nie znam na muzyce tak jak ty...
Maciek Iron
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
skoro lubisz suffocation to zaproponuj mi wspolne granie muzy w tym stylu. ja chetnie taki sklad zmontuje.
Mińsk Mazowiecki Postów: 14
ramona
Mińsk Mazowiecki, postów: 14
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
Tak znawców z "kliki" mińskich muzyków jest bez liku. Wystarczy, że nie jesteś kolegą zespołów szczególnie lubianych i wyjątkowych to już jesteś ten gorszy. Prawda jest niestety taka, że każdy każdemu dupsko obrabia. Wyobraźcie sobie sytuacje, że ktoś wypowiedziałby się w taki sposób ( jak 666) o jakiejś naszej lokalnej "gwieździe"... Za grosz w was przyzwoitości, zamiast sobie pomagać na wzajem to się gnoicie i to już na szczeblu lokalnym - a jeszcze żadne z was gwiazdy!!!
Posypcie głowy popiołem i na zgodę ręce podajcie, każdemu się głupią rzecz zrobić zdarza. Z całym szacunkiem dla szanownego gremium.
Marduk
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
Czyli rozumiem że tak jak ja jeździsz co najmniej raz w miesiącu na jakiś duży koncert rockowy/metalowy znanego zespołu, oczywiście nie tylko po naszym kraju, pewnie też dużo czytasz, no i oczywiście od czasu do czasu coś napiszesz a to relacje a to recenzje... bo jeśli twoje zainteresowanie muzyką kończy się tylko na okazyjnym waleniu w werbel i słuchaniu pożyczonych mp3 to niczym mi nie zaimponujesz

"skoro lubisz suffocation to zaproponuj mi wspolne granie muzy w tym stylu. ja chetnie taki sklad zmontuje."
endzlu pewnie by chętnie taką muzykę grał ale niestety wychodzi mu to co widać ;)
Marduk
Środa, 16 lipca 2008
0
0 0
+ -
to wyżej oczywiście do endzlu666

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK