20°C

29
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 13.19
PM25: 17.57 (117,13%)
PM10: 20.82 (46,27%)
Temperatura: 19.65°C
Ciśnienie: 1004.67 hPa
Wilgotność: 68.38%

Dane z 03.05.2025 15:05, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

"Prawo które nie służy narodowi to jest bezprawie"

4077 postów
Mińsk Mazowiecki Postów: 8438
Aron
Mińsk Mazowiecki , postów: 8438
Poniedziałek, 20 czerwca 2022 06:04:05
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Myśl nie wklejaj pozakonkursowy zleceniobiorco.
Mińsk Mazowiecki Postów: 50642
sailor
Mińsk Mazowiecki, postów: 50642
Poniedziałek, 20 czerwca 2022 14:28:27
0
0 0
+ -
Żabodukt Postów: 62136
kumak Dziś, 9 godz. temu
-1
+
-
KARGUL NASZYCH CZASÓW ...
Sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po mojej stronie

sie POrobiło , nasz wymiar niesprawiedliwości nie przestaje mnie zadziwiać

Seksafera ze Stefanem Niesiołowskim. Jest wyrok sądu

Sąd Rejonowy dla Łodzi-Widzewa uznał, że "wszystkie zarzuty prokuratury są bezpodstawne" ws. Stefana Niesiołowskiego i uznał go za niewinnego. Wyrok jest nieprawomocny. Sprawa tyczyła się tzw. seksafery z lat 2013-2015.

Sprawa polityka Platformy Obywatelskiej rozpoczęła się na początku 2019 roku. Zarzucano mu, że od stycznia 2013 r. do końca 2015 r. wielokrotnie przyjmował korzyści osobiste w postaci usług seksualnych w zamian za działania na rzecz spółek należących do zaprzyjaźnionych z nim biznesmenów. Po nagłośnieniu sprawy Niesiołowski zdecydował, że nie będzie startował w kolejnych wyborach do Sejmu.
Stefan Niesiołowski uniewinniony

"Stefan Niesiołowski uniewinniony. Sąd Rejonowy dla Łodzi-Widzewa uznał, że wszystkie zarzuty prokuratury są bezpodstawne. W 2019 r. prokuratura dla przykrycia "dwóch wież" pomówiła zasłużonego dla Polski człowieka, traktowanego przez Jarosława Kaczyńskiego jako osobistego wroga" - napisał w mediach społecznościowych Ryszard Kalisz.
Prokuratura utrzymywała oskarżenie

Obok Stefana Niesiołowskiego na ławie oskarżonych zasiedli również dwaj biznesmeni, którzy zdaniem prokuratury mieli zyskać na współpracy z politykiem. Sąd jednak całą trójkę uniewinnił, bo jak stwierdził wszystkie zarzuty się nie potwierdziły, a potencjalna korupcja nie miała miejsca.

– Wszyscy trzej oskarżeni zostali uniewinnieni od popełnienia zarzucanego czynu. Wyrok jest nieprawomocny – powiedział Interii adwokat Jakub Goździkowski, obrońca jednego z oskarżonych.

Dodajmy, że prokuratura utrzymywała, że poseł pomagał trzem łódzkim biznesmenom załatwiać milionowe kontrakty na dostawy miału węglowego i fosforytów do Grupy Azoty. W zamian ci organizowali i opłacali mu spotkania z prostytutkami. Takich spotkań miało być co najmniej 30.

- Oni za to zapłacą. Za to, co zrobili mi i moim bliskim. To oni staną przed sądem za to, że splugawili moją ukochaną rodzinę - mówił polityk w 2019 roku. - To było kłamliwe, plugawe oplucie mnie. Nie mam żadnego zarzutu korupcyjnego, to kłamliwa konstrukcja. Myślę, że zapłacą za to, gdy przegrają wybory. Trudno, żebym stawał na przykład przed sędzią Piebiakiem. Używanie policji do walki z przeciwnikami politycznymi jest przestępstwem - mówił Niesiołowski.
https://www.salon24.pl/newsroom/1234625,zapadla-decyz...
Post edytowany
Żabodukt Postów: 80008
kumak
Żabodukt, postów: 80008
Poniedziałek, 20 czerwca 2022 14:34:05
-2
0 -2
+ -
seksafera to była z marszałkiem Kuchcińskim
Zolnierz
Poniedziałek, 20 czerwca 2022 17:50:02
0
0 0
+ -
1. Sprawa niejawna.
2. Sędzina z Iustici.
3. Kalisz adwokat.
4. Apelacja w toku.
kumak
Poniedziałek, 20 czerwca 2022 22:29:18
-2
0 -2
+ -
Trzej Muszkieterowie.
Igor Tuleya – pierwsza ofiara ustawy kagańcowej.
Waldemar Żurek – sędzia z największą liczbą dyscyplinarek, od pierwszego dnia protestów na barykadzie.
Paweł Juszczyszyn – pierwszy sędzia, który powołał się na wyrok TSUE i został za to pozbawiony prawa orzekania na 839 dni.
Post edytowany
kumak
Środa, 22 czerwca 2022 06:21:46
-2
0 -2
+ -
Kaczyński mówi, że: w Polsce sądy działają "fatalnie źle". Zapomina tylko dodać, że dzieje się tak nie tylko dzięki Ziobrze, ale przede wszystkim dzięki jego wsparciu dla niszczenia prawa nad Wisłą.
Prezes PiS potrafi się sam zaorać, jak nikt.
Mińsk Mazowiecki Postów: 3889
Silencium
Mińsk Mazowiecki, postów: 3889
Środa, 22 czerwca 2022 06:32:45
0
0 0
+ -
Ma Warszawa sok z buraka ma Mińsk swego głuptaka?
kumak
Czwartek, 23 czerwca 2022 05:18:51
-1
0 -1
+ -
Zero ustępstw
Tuman prawniczy i niedouk, który ledwo ukończył prawo , na takim stanowisku ( w zasadzie dwóch), to , w normalnym kraju byłoby nie do pomyślenia. Mam nadzieje, że prędzej , czy później odpowie za wszystko i nie wyjdzie z paki do końca swoich dni ( destrukcja prawa i kolosalne kary za ID.) https://www.facebook.com/photo/?fbid=3308840182732140&a...
Post edytowany 4 razy
Zolnierz
Czwartek, 23 czerwca 2022 09:44:58
0
0 0
+ -
W którym rządzie psycholog był ministrem obrony narodowej a dziennikarka ministrem edukacji?
POdpowiem- u Tuska.
kumak
Czwartek, 23 czerwca 2022 10:53:22
-1
0 -1
+ -
I co z tego? Narobili tyle szkód co Ziobro?
sailor
Czwartek, 23 czerwca 2022 12:07:06
0
0 0
+ -
no to POwymiemieniaj towarzyszu te "ziobrowe szkody" , zawsze to kilka bździn więcej
kumak
Czwartek, 23 czerwca 2022 13:04:05
-1
0 -1
+ -
Widzisz je codzienie robiąc zakupy. Przyczyną inflacji jest brak zaufania biznesu dla polskiego wymiaru sprawiedliwości
sailor
Czwartek, 23 czerwca 2022 19:08:47
0
0 0
+ -
mędrzec, prorok czy przygłup , obstawiam to trzecie
kumak
Czwartek, 23 czerwca 2022 20:27:56
-1
0 -1
+ -
na pocieszenie dla kolegi sailora chińskie disco polo https://www.facebook.com/reel/564951241682824/?s=group_...
sailor
Piątek, 24 czerwca 2022 11:59:38
0
0 0
+ -
a tu kolejny kumaczy bohater wielu jego bździn

„Chamstwo, seksizm i poniżanie” - mocne zarzuty wobec Tomasza Lisa. Podwładni z „Newsweeka” przerywają milczenie

Tomasz Lis znalazł się w poważnych kłopotach. Wirtualna Polska opublikowała szokujący artykuł, w którym opisane są zarzuty stawiane byłemu redaktorowi naczelnemu "Newsweeka" przez jego podwładnych. Dziennikarz oskarżany jest m.in. o seksizm, poniżanie i chamstwo.
Szymon Jadczak w tekście "Płakałam, miałam ataki paniki". Ujawniamy zarzuty podwładnych wobec Tomasza Lisa. Dlaczego zwolniono naczelnego "Newsweeka"? opublikowanym na Wirtualnej Polsce przedstawił szokujące doniesienia na temat kontrowersyjnego dziennikarza.
Mocne zarzuty

- Doprowadzanie pracowników do ataków paniki, poniżanie, wulgarne, seksistowskie odzywki, atmosfera przesiąknięta chamstwem – to zarzuty pracowników wobec Tomasza Lisa. Podwładni od lat alarmowali o jego przemocowych zachowaniach

- napisała Wirtualna Polska.

WP.pl dotarło do pisemnego zgłoszenia jednej z pracownic "Newsweeka".

„Oszczędzałam siły, zwłaszcza że i tak często po rozmowie z szefem z trudem powstrzymywałam łzy. Albo płakałam. Raz na szczególnie okropnym kolegium miałam atak paniki, ale bałam się prosić o pomoc, więc wyszłam z sali. Zajęła się mną koleżanka z sekretariatu”.

- relacjonowała.

Według informacji portalu do zgłoszeń w tej sprawie dochodziło już w ubiegłych latach.

W ubiegłym roku otrzymaliśmy pismo z opisem niewłaściwych zachowań, których wobec osób podwładnych miał się dopuszczać redaktor naczelny "Newsweeka". Wydaje się, że to, co opisano w przesłanym do nas piśmie, można nazwać mobbingiem.

- powiedział Marcin Terlik ze związku zawodowego Inicjatywa Pracownicza w RASP w rozmowie z Wirtualną Polską.
Tomasz Lis do zarzutów odniósł się na antenie TOK FM. Wszystkiemu zaprzeczył i stwierdził, że "nie miał okazji przeczytać artykułu w całości, bo ukazał się w momencie, gdy wychodził z domu".

- Ale wzrokiem go przemazałem, dostałem też pytania od autora. To zestaw półprawd, rozdmuchanych i poprzekręcanych. Jest to oparte na wyznaniach dwóch osób, które według mnie zasadnie usunąłem z redakcji. Dziś zrobiłbym to samo. Nie chcę tego ekstensywnie komentować, bo nadmierne komentowanie bzdur tylko je nobilituje.

- przekonywał były naczelny "Newsweeka".
https://niezalezna.pl/447530-bdquo-chamstwo-seksizm-...
sailor
Piątek, 24 czerwca 2022 12:01:51
0
0 0
+ -
i następny zapewne także niewinny oPOzycjonista czyli "Jan Grzyb"

Rusza proces Władysława Frasyniuka! Opozycjonista z okresu PRL znieważył żołnierzy pilnujących polskiej granicy w TVN24

W piątek przed Sądem Rejonowym dla Wrocławia-Śródmieścia rozpocznie się proces Władysława Frasyniuka. Chodzi o słowa byłego posła i opozycjonisty z czasów PRL na antenie TVN24, które zdaniem prokuratury stanowiły znieważenie polskich żołnierzy.

Prokuratura Okręgowa w Warszawie akt oskarżenia wobec byłego posła i opozycjonisty z czasów PRL Władysława Frasyniuka skierowała do Sądu Rejonowego dla Wrocławia-Śródmieścia 23 grudnia 2021 r. Na piątek 24 czerwca 2022 r. wyznaczono początek tego procesu.

Frasyniuk został oskarżony o użycie pod adresem żołnierzy ochraniających granicę państwową sformułowań „znieważających i poniżających ich w opinii publicznej oraz narażających na utratę zaufania potrzebnego dla pełnienia służby”.
Co powiedział Frasyniuk?

Chodzi o wypowiedź dotyczącą funkcjonariuszy zabezpieczających polsko-białoruską granicę, która w sierpniu zeszłego roku padła na antenie TVN24.

Słowo żołnierz jest upokarzające dla tych wszystkich, którzy byli na misjach polskich poza granicami. Mam wrażenie, że to jest wataha psów, która otoczyła biednych, słabych ludzi

— mówił wówczas Frasyniuk. Dodał, że w taki sposób nie postępują żołnierze.

Śmiecie. To nie są ludzkie zachowania. Trzeba mówić wprost. To antypolskie zachowanie. Ci żołnierze nie służą państwu polskiemu. Przeciwnie - plują na te wszystkie wartości, o które walczyli pewnie ich rodzice albo dziadkowie

— powiedział.
Zawiadomienie wiceministra sprawiedliwości

Zawiadomienie ws. słów Frasyniuka skierował do prokuratury wiceminister sprawiedliwości Marcin Romanowski oraz szef MON Mariusz Błaszczak. Frasyniuk usłyszał zarzuty na początku listopada zeszłego roku. Nie przyznał się do winy i odmówił składania wyjaśnień.

Wcześniej b. opozycjonista zamieścił w mediach społecznościowych oświadczenie, w którym napisał, że stawia się przed śledczymi wyłącznie w celu publicznego postawienia zarzutów premierowi i jego ministrom, „odpowiedzialnym w świetle obowiązującej Konstytucji RP oraz prawa karnego za decyzje podejmowane w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej”. Jak argumentował, odpowiadają oni za „tortury oraz śmierć” migrantów znajdujących na naszej wschodniej granicy.

Za czyn zarzucany Frasyniukowi grozi kara grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku.

gah/PAP
https://wpolityce.pl/polityka/603955-rusza-proces-f...
kumak
Piątek, 24 czerwca 2022 12:41:27
-1
0 -1
+ -
„.@Arlukowicz: "W telefonie mam, dzięki pracy dziennikarzy śledczych z Polski, fakturę między prywatną spółką powiązaną z dawnymi systemami wywiadowczymi czasów komunistycznych a agencją rządową (...). Czy dowiedzieliście się i skąd o podsłuchiwaniu .@KrzysztofBrejza"? #Pegasus”

Źródło: @ObserwatorXY Twitter
https://fb.watch/dRjBMABPMR/
Zolnierz
Piątek, 24 czerwca 2022 14:51:46
0
0 0
+ -
Przyczyną kryzysu jest brak zaufania biznesu do polskich sądów.
W USA, Niemczech, Czechach, Hiszpanii itd Ziobro też jest ministrem sprawiedliwości?
kumak
Sobota, 25 czerwca 2022 12:50:56
-1
0 -1
+ -
Horrendalnie wysokie nagrody w prokuraturze dla ludzi Zbigniewa Ziobro
Post edytowany
kumak
Sobota, 25 czerwca 2022 17:52:12
-1
0 -1
+ -
Ujawniamy! Służby PiS ostrzegły aferzystę! Handlarz respiratorami został namierzony, ale uciekł
Post edytowany

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK