-10°C

75
Powietrze
Jakość powietrza jest średnia.

PM1: 31.72
PM25: 54.81 (365,42%)
PM10: 71.82 (159,61%)
Temperatura: -9.70°C
Ciśnienie: 1029.77 hPa
Wilgotność: 67.32%

Dane z 20.01.2026 00:45, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Mińsk Mazowiecki Miastem LGBT

5185 postów
Żabodukt Postów: 82127
kumak
Żabodukt, postów: 82127
Niedziela, 30 sierpnia 2020 08:10:08
-2
0 -2
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Marek Jonasz Jankowski
Jest mi to absolutnie obojętne, czy Michał jest Małgorzatą, czy na odwrót. Jest to osobista sprawa jego/jej i ewentualnie osoby, z którą żyje. Może to dziwactwo, fanaberia, jakieś skrzywienie psychiczne, a może moda i szpan, nie wiem, ale w dalszym ciągu długi, cętkowany, kręty mnie to obchodzi. Ani jej/jego wygląd, ani sposób życia, ani preferencje seksualne, ani cokolwiek, co jej/jego jest, mnie nie dotyczy. I dopóki tak jest, niech sobie M/M będzie kim chce i jaki/jaką chce. Zupełnie inna jest sprawa z tymi, którzy Margot chcą zmusić, żeby była Michałem, bo IM tak pasuje. I tu już nie chodzi o M/M, a o moje osobiste bezpieczeństwo. Bo jeżeli dam swoje przyzwolenie, żeby jacyś ludzie zmuszali innych, by wyglądali, zachowywali się czy kochali według jakichś tam jedynych słusznych wzorców, to mogę się spodziewać, że przyjdą do mnie mówiąc, że mam zmienić swoje życie, swój wygląd tak, żeby im pasował. Mówiąc: wara od Margot/Michała, tak naprawdę mówię: wara ode mnie!
Post edytowany
kumak
Niedziela, 30 sierpnia 2020 08:26:29
-2
0 -2
+ -
Kanthak żali się, że zobaczył nagiego mężczyznę, Olko z Razem sprowadza go na ziemię
Musicie to zobaczyć! Jan Kanthak z PiS od kilku dni w mediach żali się straszliwie, że w dzielnicy gejowskiej w San Francisco zobaczył na zdjęciu nagiego mężczyznę. Dorota Olko, rzeczniczka Razem, go sprowadza na ziemię. https://www.facebook.com/partiarazem/videos/78140560261...
Mińsk Mazowiecki Postów: 8438
Aron
Mińsk Mazowiecki , postów: 8438
Niedziela, 30 sierpnia 2020 08:29:49
+1
+1 0
+ -
Myśl nie wklejaj pozakonkursowy zleceniobiorco.
kumak
Niedziela, 30 sierpnia 2020 08:41:59
-2
0 -2
+ -
Takie żarty, to tylko w Krakowie. Choć może bliżej jakiegoś "polskiego obozu zagłady", gdzie pedały, żydki i czarnuchy dostałyby swoją porcję wody gazowanej. Pytanie do znawców Prawa Kanonicznego - Czy można księdzu napluć w twarz? https://www.facebook.com/mariusz.malinowski.5496/videos...
kumak
Niedziela, 30 sierpnia 2020 08:45:27
-2
0 -2
+ -
Pani Monika Mierzejewska organizatorka Pierwszego Marszu Równości w niecałym 100 tys. Kaliszu z dnia 22 września 2019 roku tym razem stanęła sama, samotnie naprzeciw furgonetki ORDO IURIS dnia 25 sierpnia 2020 roku. Szczegóły tu: https://www.facebook.com/watch/live/?v=356803142005106&...
Zolnierz
Niedziela, 30 sierpnia 2020 12:58:41
+1
+1 0
+ -
Nie, no pani Monika, to prawdziwa bohaterka. Była sama, bo Margot zajęty byl jedzeniem i sexem, a obwozny cyrk KOD nie dojechał na czas. PO prostu tragedia.
PS. Kumak, mam nadzieje, ze Ty i twoi KOledzy ratujecie waszego guru TrzasKOwskiego, bo mu gówno ucieka.
Mińsk Mazowiecki Postów: 1801
Min75
Mińsk Mazowiecki, postów: 1801
Niedziela, 30 sierpnia 2020 16:52:07
+1
+1 0
+ -
Dosc jezyka nienawisci i braku akceptacji dla pederastii !
Min75
Niedziela, 30 sierpnia 2020 16:56:18
+1
+1 0
+ -
Od dzisiaj za nazwiskiem prezydenta czosnkowskiego powinno sie z automatu stawiac znak #....;) to bedzie goraca jesien. Sztum, Wronki a moze Siedlce ?:) ale jaja, ale jaja... a on sie szykowal na zastapienie PAD jak ze zwykla "rułą" nie potrafi sobie pradzic...
Post edytowany
kumak
Niedziela, 30 sierpnia 2020 21:55:39
-2
0 -2
+ -
Małopolska kurator oświaty Barbara Nowak protestowała wczoraj w Krakowie przeciwko środowisku LGBT.

W Krakowie odbył się Marsz Równości. Uczestniczyło w nim ok. 2 tys. osób.

- Im bardziej będziecie nas nienawidzić, im bardziej będziecie stosować wobec nas agresję i przemoc, tym szybciej wygramy. Bo miłość zawsze wygra z nienawiścią, a my nigdy nie znikniemy - wypowiadała się Justyna Bołoz ze Stowarzyszenia Queerowy Maj.

- Krakowski Marsz ma swoją historię – i przypomnijmy, bo historii nigdy dość: w 2004 r. na uczestników poleciały kamienie. Polała się krew. Potem z każdym rokiem było o malutki krok lepiej. Marsz walczył o wejście na słynny krakowski Rynek i w końcu to się udało. Potem z roku na rok Marsz stawał się coraz liczniejszy, a kontrmanifestacje – coraz bardziej wątłe. Aż było zupełnie bezpiecznie i kolorowo - opisuje magazyn "Replika".

Na tegorocznej kontrmanifestacji przeciwko środowisku LGBT pojawiła się małopolska kurator oświaty Barbara Nowak. Urzędniczka państwowa trzymała w ręku różaniec.

- Homofobiczna propaganda podparta autorytetem państwa - komentują zachowanie Nowak przedstawiciele "Repliki".

Nowak permanentnie atakuje środowisko LGBT swoimi publicznymi wypowiedziami. Kilka miesięcy temu mówiła w Telewizji Republika:

- To już zdecydowana inwazja, to jest wkraczanie bezpośrednio do szkół, to jest sięganie po nasze dzieci. (...) My (Polska) jesteśmy teraz faktycznie tym, na co jest skierowany cały atak. Jeżeli dzisiaj my wszyscy nie zobaczymy, jak wiele nam zagraża, jak nie staniemy wszyscy razem i nie powiemy "dość", to za chwilę będziemy zupełnie podobni jak Francja, która się rozpada, Niemcy, to jest to, co nam naprawdę grozi, ale może też być inaczej, że stąd pójdzie iskra naprawy świata i ja w to wierzę. http://polityczek.pl/facebook/13601-pis-owskie-kolt...
Min75
Niedziela, 30 sierpnia 2020 22:14:24
+1
+1 0
+ -
Panie czosnek, czarny chleb i czaaaarna kaaawa ;) zobaczymy lalusiu jak ci niedlugo rozpala pod piecem ... i po solimarnosci...:)
gdzieś indziej Postów: 13969
michal1965
gdzieś indziej, postów: 13969
Niedziela, 30 sierpnia 2020 22:20:10
+1
+1 0
+ -
Kiedy idiota zachowuje się idiotycznie to jest to postępowanie zgodne z jego idiotyczną naturą.
Kiedy normalny usprawiedliwia idiotę albo go popiera to trzeba się bać.
Post edytowany
Min75
Niedziela, 30 sierpnia 2020 22:23:40
0
0 0
+ -
Anal, oral i decoral panie czosnek ;)
kumak
Poniedziałek, 31 sierpnia 2020 13:47:14
-2
0 -2
+ -
Czy tortury powrócą?
Terapie zalecane gejom

Mam 13 lat i wilgotne elektrody przyklejone do jąder. Jestem gejem i zaraz popłynie prąd przez moje jądra, żeby mnie uleczyć. Mój terapeuta wyświetla rzutnikiem zdjęcia kobiet. Mój mózg ma pamiętać, że widok kobiet jest dobry. Następny obraz. Zdjęcie mężczyzny. W tym momencie do moich jąder dopływa elektryczny szok i wbija piorunem w mózg. Teraz zimne waciki elektrod płoną między moimi nogami. Chyba zamoczyłem spodnie. Ból odpływa powoli falą gorąca. Na ekranie pojawiają się zdjęcia kobiet. W tej chwili patrzę na te kobiece twarze z ogromną przyjemnością odchodzącego bólu. Ale znowu zmienia się zdjęcie i na ekranie widzę męską twarz i natychmiast elektryczny szok przeszywa mi jądra. Krzyczę. Płonie mi odbyt, znowu się moczę. Terapeuta mówi, że to koniec na dzisiaj. Podaje mi papierowe ręczniki. Wycieram podłogę.

Przerwa

Marzec 2018 roku. Parlament Europejski głosuje rezolucję potępiającą terapie przekształcające gejów w hetero. 435 za rezolucją, 109 przeciw, czyli za kontynuacją terapii.
Zolnierz
Poniedziałek, 31 sierpnia 2020 17:22:48
+1
+1 0
+ -
Czy lewactwu POwroci rozum?
Brak nadziei.
kumak
Poniedziałek, 31 sierpnia 2020 17:38:50
-2
0 -2
+ -
LEWACTWU? CHYBA KLEROWI.. NIECH SWOIM ZBOCZEŃCOM PRZYKŁADAJĄ PRĄD DO JADER.
kumak
Wtorek, 1 września 2020 05:18:26
-1
0 -1
+ -
tak było https://www.facebook.com/LBOlotnabrygadaopozycji/videos...
kumak
Wtorek, 1 września 2020 06:48:08
-1
0 -1
+ -
W piątek Konferencja Episkopatu Polski przedstawiła stanowisko w kwestii LGBT+.

Doceniamy pamiętanie o + przy skrócie LGBT+. I na tym lista pozytywów tego stanowiska (wyrażonego na 27 stronach!) mogłaby się skończyć.

Polscy hierarchowie raz jeszcze dali dowody swojej niewiedzy i ignorancji. Pokazali, że nie mają pojęcia ani o życiu ludzi, na temat których się wypowiadają, ani na temat stanu współczesnej nauki. Ba, z ich listu wynika wręcz, że mylą nienawiść z miłością. Również nienawiść, którą sami do nas czują.

Nie byłoby to warte komentarza, gdyby nie wpływy hierarchów Kościoła w Polsce i gdyby nie posłuch, którym hierarchowie cieszą się w części społeczeństwa i wśród rządzących.

Nie damy rady skomentować wszystkich bzdur w dokumencie KEP. Chcemy skupić się na jednej, bardzo groźnej rzeczy.

A mianowicie na transfobii hierarchów i na postulacie terapii konwersyjnych.

KEP pisze:

"Kierując się obiektywnym kryterium płci człowieka, czyli jego genetyką (kobieta XX, mężczyzna XY), Kościół stoi na stanowisku, że hormonalne i chirurgiczne ingerencje w sferę płciową nie powodują jej faktycznej zmiany. Takie praktyki są traktowane wyłącznie jako akt okaleczenia osoby".

Na genetyce hierarchowie też się nie znają. Trzeba im oddać, że wielki wkład w rozwój tej dyscypliny wniósł ich brat, ksiądz Gregor Mendel. Ale od jego czasu stan wiedzy bardzo się rozwinął. A polski episkopat najwyraźniej nie nadąża.

Nie wie choćby, że istnieją osoby, które mają kobiecą anatomię, fizjologię i tożsamość - ale w ich komórkach znajdują się chromosomy XY, a więc "męskie". Tak jest np. w wypadku zespołu Swyera, odkrytego w 1955 roku. Chromosomy wcale nie są tak "obiektywnym kryterium płci" jak się hierarchom wydaje. Mimo to członkowie KEP wciąż powtarzają: "Niech wasza mowa będzie XX, XY".

Chromosomy nie mają też związku z transpłciowością. Nauka nie zna jeszcze dokładnych mechanizmów odpowiedzialnych za transpłciowość, uważa się jednak, że jest to kwestia skomplikowanych interakcji między genami a hormonami. Wpływ genów został stwierdzony dzięki badaniom bliźniąt jednojajowych. Okazuje się, że w 40 procentach przypadków jeśli jedno z bliźniąt jest osobą transpłciową, drugie też nią jest.

Raz jeszcze: chromosomy nie mają tu znaczenia i nie przesądzają o tożsamości płciowej.

A hormonalne i chirurgiczne ingerencje "w sferę płciową" faktycznie nie powodują jej "zmiany". W wypadku osób transpłciowych powodują jedynie, że dochodzi do uzgodnienia fizjologii i tożsamości płciowej.

Tożsamość płciowa się nie tu zmienia, bo nie da się jej zmienić. O czym świadczą liczne próby wychowywania transpłciowych dzieci niezgodnie z ich płcią. Próby często zakończone tragicznie ( https://www.nytimes.com/2004/05/12/us/david-reimer-38-...

Mimo to hierarchowie uważają, że należy podejmować ingerencje, walczyć z transpłciowością i orientacjami innymi niż heteroseksualne.

"Wobec wyzwań tworzonych przez ideologię gender i ruchy LGBT+, a zwłaszcza mając na uwadze trudności, cierpienia i duchowe rozdarcia przeżywane przez te osoby, konieczne jest tworzenie poradni (również z pomocą Kościoła, czy też przy jego strukturach) służących pomocą osobom pragnącym odzyskać zdrowie seksualne i naturalną orientację płciową".

"Zdrowie seksualne" - czyli heteroseksualność. "Naturalna orientacja płciowa" - czyli "orientacja heteroseksualna i tożsamość płciowa zgodna z genitaliami, które miałeś lub miałaś w momencie urodzenia".

A więc hierarchowie opowiadają się za terapią konwersyjną.

Wbrew stanowisku Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego, które na podstawie niezliczonych badań pisze:

"Propagowanie terapii polegających na korekcie, konwersji czy reparacji orientacji homo- czy biseksualnej w kierunku wyłącznie heteroseksualnej jest niezgodne ze współczesną wiedzą na temat seksualności człowieka i może zaowocować poważnymi niekorzystnymi skutkami psychologicznymi dla osób poddawanych tego typu oddziaływaniom."

Wbrew ekspertom Organizacji Narodów Zjednoczonych, którzy zwracają uwagę, że terapia konwersyjna prowadzona pod przymusem jest tożsama z torturami.

Polscy hierarchowie, nieświadomi własnej ignorancji, nie zdający sobie sprawy z nieodpowiedzialności swoich słów, piszą:

"Kościół przypomina, iż jego nauczanie w tej materii [tzw. zachowań homoseksualnych] opiera się na Słowie Bożym, na żywej Tradycji Apostolskiej i na prawie naturalnym. Ma więc ono charakter uniwersalny, niezmienny w czasie i w przestrzeni, i jest nieomylne".

My natomiast przypominamy, że świat się zmienia. Że nasza wiedza o biologii i seksualności człowieka wciąż się rozwija - podobnie jak wiedza na temat procesów społecznych. Wiedza "niezmienna" nie może się rozwijać, a więc szybko staje się bezwartościowa. A każdy, kto głosi swą "nieomylność" jest po prostu śmieszny.

Przypominamy też, że osoby homoseksualne są prześladowane tylko dlatego, że kochają osoby tej samej płci.

Przypominamy, że 40 procent osób transpłciowych ma za sobą próby samobójcze ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3953767/). Nie z powodu "rozdarcia duchowego", ale z powodu nienawiści, niezrozumienia i braku akceptacji.

Chcecie pomagać osobom LGBT+? Pomóżcie im być sobą zamiast zmuszać je do bycia tym, kim - waszym zdaniem - mają być.

Ale oczywiście nie liczymy na to, że polscy hierarchowie wysłuchają powyższego apelu.

[Ekipa MNW]
Zolnierz
Wtorek, 1 września 2020 09:28:39
+1
+1 0
+ -
Czy to lewaku, kler przykłada prąd do jąder? Czy jacyś POstepowi " lekarze" ?
Nie manipuluj, tak jak manipulowałes z 6 kolorowa szmata w ręku papieża Franciszka, ktora w oryginalnym zdjęciu jest .....flaga Argentyny.
kumak
Wtorek, 1 września 2020 10:01:04
-2
0 -2
+ -
Bum
Post edytowany
Zolnierz
Wtorek, 1 września 2020 16:35:10
+1
+1 0
+ -
GluPOta, aż od ciebie bije.

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK