-6°C

77
Powietrze
Słaba jakość powietrza!

PM1: 33.46
PM25: 59.43 (164,88%)
PM10: 74.20 (396,23%)
Temperatura: -5.81°C
Ciśnienie: 1026.44 hPa
Wilgotność: 67.21%

Dane z 20.01.2026 11:55, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Mińsk Mazowiecki Miastem LGBT

5185 postów
Żabodukt Postów: 82127
kumak
Żabodukt, postów: 82127
Piątek, 21 sierpnia 2020 08:29:27
-4
0 -4
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Pozew za łączenie osób LGBT z pedofilią. "Dość bezkarnego szkalowania nas"Homoseksualny przedsiębiorca z Wrocławia pozywa Fundację "Pro-Prawo do życia" za to, że w swoich materiałach łączy społeczność LGBT z pedofilią. - Mam dość szkalowania mnie - mówi. Inni już zapowiadają podobne pozwy.
Mamy dość tego, co się aktualnie dzieje. Jestem osobą LGBT, a Polska to mój kraj – powiedział radiu TOK FM pan Piotr. Podkreślił, że na prowadzonej przez fundację stronie internetowej stoppedofilii.pl są treści karygodne, m.in. porównujące osoby LGBT do pedofilów. https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,25078812,szkal...
Post edytowany
Zolnierz
Piątek, 21 sierpnia 2020 08:48:15
+1
+1 0
+ -
Czy ten POdobno istniejacy przedsiębiorca z Wrocławia (w tym POwyzszym artykule pewnie tylKO istnienie Wrocławia jest prawda) na szyldzie swojej firmy ma napis- jestem homoseksualistą?
Czy w związku z tym faktem zada ulg podatkowych czy jakiegoś przywileju- prawa składu lub ogłoszenia go mistrzem w cechu ?
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 08:53:06
-3
0 -3
+ -
chyba logiczne ze nie.. po prostu zrozumiale ze takie plakaty go obrażają- homoseksualizm nie oznacza pedofil
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 09:03:45
-1
0 -1
+ -
Gdy słuchacze Polskiego Radia 16 sierpnia włączyli stację, aby posłuchać kazania biskupa Józefa Zawistowskiego, mogli przeżyć szok. W trakcie tego ten ważny przedstawiciel Kościoła zaatakował środowiska LGBT.
LGBT to nowi barbarzyńcy?
W czasie mszy, która była transmitowana przez radio, bp Józef Zawitkowski wypowiedział się nt. marszy LGBT. Przypomnijmy, że 28 lipca aktywista Margot powiesił tęczową flagę na figurze Jezusa Chrystusa, która stoi blisko kościoła, gdzie duchowny odprawiał niedzielną mszę świętą. Biskup nawiązał do tego wydarzenia.
– Więc i ja wołam od Świętego Krzyża, Warszawo! Spałaś, gdy barbarzyńcy profanowali Chrystusa, już nie czerwoną, ale tęczową flagą? Nie ma już Warszawskich Dzieci, co poszły w bój. A miałaś być nieujarzmiona i wolna. Takeś mi się popsowała, Warszawo ma! – grzmiał. – Póki Chrystus będzie wołał: “Sursum Corda, Warszawiacy” to Warszawa będzie wolna, będą wolni i Polacy. Ale gdy już ubierają Chrystusa w maskę i tęczową flagę, to chyba początek końca. “Larum grają!” – dodał.
– Zbrodniarzem jesteś czy bohaterem? Ocalasz czy gubisz Pospolitą Rzecz? Tak miś się odczłowieczył? Czyżbyś zszedł do rzędu człekokształtnych? – pytał dalej.
Nawiązania do Bitwy Warszawskiej
Całe kazanie nawiązywało do historii naszego kraju. Można jednak zastanowić się, czy sugerowanie, by ktoś “poszedł w bój”, jest na miejscu, w momencie, gdy sytuacja jest tak napięta, jak dziś.
Dalej zresztą biskup pomocniczy senior diecezji łowickiej modlił się też do Matki Boskiej o kapłana, który poprowadzi nasz naród i pomoże nam pokonać “tęczową pandemię”.
– Daj nam, Matko Boska, takiego kapłana, ale z wiarą księdza Skorupki, a stanie się “Cud nad Wisłą” i ustanie już nie czerwona, ale tęczowa pandemia – prosił Matkę Boską. https://crowdmedia.pl/biskup-zacheca-do-pojscia-w-bo...
Zolnierz
Piątek, 21 sierpnia 2020 09:29:36
0
0 0
+ -
6 KOlorowy orzeł, 6 KOlorowa Matka Boska, Wagina jako monstrancja, baran w durszlaku na łbie, coś ubranego w skóry prowadzącego 3 innych na smyczach ubranych w skóry itd. tez mnie obraża.
W pracy nie mam napisu- obsługuje tylko heteroseksualnych, nie zadam zadnych ulg ani innych przejawów hołdu. A mimo to, kumak ani razu nie POwieliles niczego na ten temat. Jestes hiPOkryta i faszysta. Boję się,że homofobem. Nie dbasz o moje prawa i tłumaczenie, ze sam dbam o nie z niczego cie nie zwalnia. Nie masz nic na swoją obronę. Nie przejmujesz się losem takich jak ja i mi podobni. Precz z kumacza homofobia.
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 10:08:45
-2
0 -2
+ -
Dbaj sam o swoje prawa tak jak ja dbam o swoje i innych
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 10:10:53
-2
0 -2
+ -
Ja nie muszę się bronić ponieważ nie czuję się winny a twoje urojenia są wyłącznie twoje
Zolnierz
Piątek, 21 sierpnia 2020 11:10:24
+1
+1 0
+ -
....tłumaczenie, ze sam dbam o siebie...
Widzisz, POdjales zagadnienie, dales się POdejsc jak dziecKO. POkazales hiPOkryzje całej tej ideologii, ktora ma dbac o wybranych a nie o wszystkich. GluPOta na kilometr.
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 12:02:23
-1
0 -1
+ -
To zdanie twojej opcji które mi wsi i powiewa.Może kiedyś ktoś z twojej rodziny lub twoich dzieci kiedyś spowoduje że zmienisz zdanie
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 12:17:54
-1
0 -1
+ -
Post edytowany 2 razy
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 12:26:50
-1
0 -1
+ -
Zbigniew Ziobro chce delegalizacji jedynej uznawanej przez państwo wspólnoty chrześcijańskiej, błogosławiącej w Polsce małżeństwa jednopłciowe!
Prokurator Generalny argumentuje swoje zdanie między innymi tym, że nie było oceny wniosku "pod względem zgodności z przepisami ustaw chroniącymi bezpieczeństwo i porządek publiczny, zdrowie, moralność publiczną, władzę rodzicielską oraz podstawowe prawa i wolności innych osób”...
Czy nie jest to po prostu czysto polityczna decyzja i przymilanie się kościołowi katolickiemu? Rządzący chcą stworzenia państwa wyznaniowego z jedyną słuszną wiarą? https://www.rp.pl/Polityka/200819367-Nowa-krucja...
Post edytowany
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 12:36:36
-2
0 -2
+ -
Zbigniew Rau zestawił LGBT z zoofilią. Powołał się przy tym na fake newsa
Zbigniew Rau zasłynął ostatnio wpisem, w którym zestawił środowisko LGBT m.in. z doniesieniami o legalizacji zoofilii w Kanadzie. Artykuł, na który się przy tym powołał jest jednak czystą dezinformacją. https://www.antyfake.pl/zbigniew-rau-prawo-i-sprawiedl...
Post edytowany
Zolnierz
Piątek, 21 sierpnia 2020 12:36:56
+1
+1 0
+ -
Zdanie twojej opcji mi wisi i powiewa.
Wzajemnie- mi twoje zdanie od dawna wisi i nawet POwiewa.
PS. A od mojej rodziny Ci wara, a jak nie rozumiesz tego słowa, to bardziej po polsku- od....l się i nie będę tłumaczyć dlaczego.
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 12:47:16
-2
0 -2
+ -
"Bitwa ciężarówek" przeniosła się do Poznania. Grupa Stonewall walczy z kłamstwami i rozpowszechnia prawdziwe postulaty osób LGBT
Post edytowany
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 12:54:09
-2
0 -2
+ -
Atmosfera pogromowa gęstnieje?eśli pozwolimy, by Polskę przejęli patrioci herbu "Wypie***laj", wkrótce nikt nie będzie bezpieczny
Atmosfera pogromowa gęstnieje. Za przyzwoleniem rządzących ulicami kursują furgonetki nienawiści, które kłamstwem podżegają do linczu
Seks, psychologia, życie: zapisz się na newslettery "Wysokich Obcasów"

Przyznaję: trochę się boję. Czasami nawet bardziej niż trochę. Już kiedyś ktoś strzelił mi w okno z wiatrówki, a znudzeni policjanci dla formalności przyjęli zgłoszenie. Sprawców oczywiście nie odnaleźli. Co będzie teraz, gdy wywieszę na szybie flagę LGBT?
Stempel
Piątek, 21 sierpnia 2020 12:56:29
0
0 0
+ -
wczoraj na skwerze przed pomnikiem prezydentów na ławce też całowało się dwóch panów około 23:00 i jakoś nikt nie zwracał na nich uwagi. nie róbmy z homoseksualizmu kumak jakiejś sensacji.
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 13:10:00
-1
0 -1
+ -
Równe traktowanie...

Zapadł wyrok w głośnej na Podhalu sprawie księdza Mariusza W. - byłego wikarego nowotarskiej parafii pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa który sam siebie określał jako "kapelan dzieci i młodzieży". Duchowny, który jakiś czas temu przyznał się do molestowania przynajmniej 9 dziewczynek usłyszał wyrok 2,5 roku pozbawienia wolności. Okresu tego nie spędzi jednak w zakładzie karnym a ośrodku terapeutycznym...
Dodatkowy po wyjściu z tego zakładu trafi do ośrodka stosującego metody leczenia dla osób z zaburzeniem seksualnym. W tym drugim miejscu będzie tak długo aż lekarze uznają, że nie ma już tych zaburzeń (czytaj nie czuje pociągu seksualnego do dzieci https://gazetakrakowska.pl/nowy-targ-jest-wyrok-dla-pedof...
Mińsk Mazowiecki Postów: 3889
Silencium
Mińsk Mazowiecki, postów: 3889
Piątek, 21 sierpnia 2020 13:28:35
+1
+1 0
+ -
Masz uwagi co do orzeczeń niezawisłych i niezależnych sądów? Napisz w tej sprawie do RPO niech wniesie apelacje itp.
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 15:23:40
0
0 0
+ -
Thom Brennaman, komentator sportowy, został przyłapany na homofobicznym komentarzu w przerwie meczu baseballowego. Jeszcze w trakcie transmisji został wymieniony na innego pracownika, a ostatecznie zawieszony w swoich obowiązkach.
https://queer.pl/news/204775/blagam-o-przebacze...

"Błagam o przebaczenie". Zasłużony komentator sportowy zdjęty z anteny za homofobiczny żart
Post edytowany
kumak
Piątek, 21 sierpnia 2020 15:27:47
-1
0 -1
+ -
Panie Prezydencie sprawa jest
·
Ponieważ jest głośno o "strefach wolnych od",
to coś Ci opowiem...
Wyobraź sobie, że mieszkasz w gminie Tuchów. Nie jesteś żadnym tam "elgiebetem", tylko masz na imię Zbigniew i takich ty, Zbyszków, mieszka tutaj około 3 %.
Tak, całe trzy procent.
Żyje Ci się dobrze, spokojnie; Ty też jesteś przecież dobry i spokojny, nikomu nie ubliżasz, nie kradniesz, jesteś zwyczajnym Zbyszkiem
z sąsiedztwa. I tak to trwa, dopóki pewnego dnia Rada Gminy wprowadza "strefę wolną od Zbyszków".
Nagle uwagę całej lokalnej społeczności przykuwa każdy o imieniu Zbyszek.
Zbyszek zaczyna być obserwowany i oceniany. Ze Zbyszka zaczyna się szydzić, niezdrowo interesować jego życiem intymnym.
Niby wszystko jest ok, będąc Zbigniewem możesz zrobić zakupy w sklepie, wyjść z psem na spacer, ale coś niedobrego wisi w powietrzu, zaczynasz czuć się wykluczony, a przecież jesteś wciąż tym samym Zbyszkiem.
Coraz rzadziej wychodzisz na miasto, żeby nie drażnić Nie -Zbyszków, bo nie chcesz "prowokować".
Część mieszkańców mówi, że tak nie może dłużej być, wysyłają pisma urzędowe, w których piszą, że przecież jest to cicha, ale jednak jawna dyskryminacja, że to rodzaj przemocy.
Europa odpisuje, że bezdyskusyjnie, Rada Gminy zrobiła zwyczajnie źle, wyznaczając takie strefy i niestety, poniosą karę i nie dostaną dotacji na nowe chodniki.
Co się dzieje? Ta druga część mieszkańców - "antyZbyszkowa", utwierdza się tylko w przekonaniu, że to wszystko wina Zbyszków, więc tym bardziej coś jest z nimi nie tak i są jeszcze większym zagrożeniem.
I w tym momencie wtrąca się szlachetne Ministerstwo Sprawiedliwości, które mówi:
tak, macie rację, nie dostaliście kasy na chodniki i to wszystko przez Zbigniewów, jesteście strasznie dyskryminowani przez UE, więc my wam to zadośćuczynimy i pieniążki damy.
Jak się poczuł Zbyszek i wszyscy jego imiennicy, kiedy Ministerstwo Sprawiedliwości przekazało gminie Tuchów czek na pokrycie strat moralnych ze środków Funduszu ofiar przemocy? Zbyszek przecież nikogo nie dyskryminował, Zbyszek jest po prostu sobą.
A jak Ty się czujesz, kiedy ktoś nagradza nietolerancję oraz nawoływanie do przemocy, propaguje społeczne podziały i daje przyzwolenie na łamanie prawa?
Bo ja czuję, że ze szlachetnej idei PiS pozostało tylko brutalne Pierdolenie (prawa)
i Samojebka (sprawiedliwości).
Obraz: "Temida" Jolanta Kalopsidiotis
Post edytowany 2 razy

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK