15°C

25
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 7.30
PM25: 14.94 (99,63%)
PM10: 17.11 (38,03%)
Temperatura: 15.09°C
Ciśnienie: 1007.67 hPa
Wilgotność: 61.71%

Dane z 04.06.2026 09:25, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Festiwal 4M 2012

30 postów
Mińsk Mazowiecki Postów: 614
regi
Mińsk Mazowiecki, postów: 614
Środa, 23 maja 2012 08:55:53
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Ach znowu napełni dumą z lokalnych przedsięwzięć..Slicznie się zapowiada
Izrael -wlk tuza regału w Polsce choć ich szczyt już był, PoweroT/LuxT na czasie popularny rock, Wasik- to właściwie wynajmujący ciągle Niebo, a Hey - coż jest wielki pomimo lat (oby nie zagrali tylko seta45min)..w organizację wierzę dadzą radę...i będzie pięknie
ps; a gdyby tak 4m to cztery dni z czwartkiem np.dla BBandu itp muzyki..ale to już za rok
pzdrawiam i z miłej zabawy/igrzysk Mińszczanie korzystajcie ;)
Mińsk Mazowiecki Postów: 349
RobertZawistowski
Mińsk Mazowiecki, postów: 349
Czwartek, 24 maja 2012 12:20:12
0
0 0
+ -
"Wasik - to właściwie wynajmujący ciągle Niebo" - to chyb Robert Kasprzycki wynajmuje Niebo...
Mińsk Mazowiecki Postów: 614
regi
Mińsk Mazowiecki, postów: 614
Czwartek, 24 maja 2012 23:16:35
0
0 0
+ -
ajj zgoda/słusznie..pomyłka..w każdym bądź razie obaj kojarzeni z jednym hiciorem RK-niebo, JW- nastroje...a najchętniej obejrzałbym MLubomskiego na spacerologii :)
Mińsk Mazowiecki Postów: 3027
Marian_Koniuszko
Mińsk Mazowiecki, postów: 3027
Sobota, 26 maja 2012 09:49:36
0
0 0
+ -
Super festiwal. Wczoraj młodzież wyglądająca na gimnazjalną "rozgrzewała" się przed festiwalem w okolicach boiska na Budowlance, bynajmniej nie grą w piłkę lub bieganiem. Policja pojawiła się dopiero po tym jak ktoś wezwał karetkę do dziewczyny, której urwał się przysłowiowy film i leżała na murawie boiska w bezruchu jakieś pół godziny.
Renifer
Sobota, 26 maja 2012 13:15:21
0
0 0
+ -
Ja też jestem za Lubomskim. Uwielbiam jego ruch sceniczny:-)
Twórczość oczywiście też:-)
MMz Postów: 88
MamaPaolki
MMz, postów: 88
Sobota, 26 maja 2012 17:03:16
0
0 0
+ -
Marian, bolesna prawda...

Tylko kto tym dzieciom po 1. sprzedał alkohol? po 2. gdzie są rodzice?, po 3. społeczeństwo daje przyzwolenie na takie zachowania, bo widząc małolata z flachą nikt nie reaguje. A jak nie reaguje tzn. że mu wolno.
Nawet nie musi się bunkrować, bo na oczach dorosłych spokojnie może sobie pić popalającym przy tym papieroska.

Milczenie i brak reakcji jest niestety przyzwoleniem...
Mińsk Mazowiecki Postów: 14
jaro2
Mińsk Mazowiecki, postów: 14
Sobota, 26 maja 2012 23:20:20
0
0 0
+ -
rozgrzewała się bo wieczory chłodne
mińsk mazowiecki Postów: 105
czarna1
mińsk mazowiecki, postów: 105
Niedziela, 27 maja 2012 22:38:52
0
0 0
+ -
Młodzież pije nietylko jak są jakiś koncerty
Marian_Koniuszko
Poniedziałek, 28 maja 2012 08:13:09
0
0 0
+ -
Tak, ale tam jeszcze tyle pijącej młodzieży nie widziałem.
MMz Postów: 2
demek
MMz, postów: 2
Poniedziałek, 28 maja 2012 18:52:31
0
0 0
+ -
Ja jestem przeciwny imprezom na placu przed MDK.
Po pierwsze nie ma w okolicy parkingów, te co są to ledwo starczają mieszkańcom. Po drugie tony śmieci, pijącej alkohol młodzieży, potłuczonych szkieł wszędzie, pod blokami obok parku, straszny syf został po pseudo "uczestnikach" festiwalu. Klika lekko uszkodzonych samochodów.
Dzięki organizatorom za takie atrakcje.
MM Postów: 75
Eminem
Poniedziałek, 28 maja 2012 19:39:58
0
0 0
+ -
taaak najlepiej nie róbmy NIC - no bo po co? lepiej zeby młodzieź siedziała w domu przed telewizorem lub komputerem.... rozumiem,że mieszkańcy Toplowej mieli w tych trzech dniach utrudnione parkowanie ale to nie jest argument przeciw takim imprezom, a o śmieciacc już nie wspomnę - są odpowiednie słuztóre sprzątają- czy dziś miałeś gdzieś szkła?
dla mnie były to trzy dni świetnej muzyki i spotkania ze starymi znajomymi
tak trzymać i oby impreza odbywała się co roku bo jest przeprowadzona na najwyższym poziomie
pozdrawiam cały sztab ludzi który przy tym pracował!
Mińsk Mazowiecki Postów: 94
msmarcin
Mińsk Mazowiecki, postów: 94
Wtorek, 29 maja 2012 07:19:48
0
0 0
+ -
Mieszkam zaraz obok Pałacu na Topolowej. Nie mam nic przeciwko koncertom. Złego słowa o kierowcach powiedzieć nie mogę. Parkowali tam gdzie mogli, ale z głową :). Myślę, że w poprzedniej wypowiedzi należy wynieść nie to, że nie było gdzie parkować tylko, że nie do końca trzeźwa młodzież pouszkadzała ludziom samochody.
Mińsk Mazowiecki Postów: 471
ka_p_pa
Mińsk Mazowiecki, postów: 471
Wtorek, 29 maja 2012 11:49:35
0
0 0
+ -
Byłem, widziałem. Widziałem fajną imprezę, nie widziałem pijanej młodzieży. A byłem każdego dnia, do końca. Fakt, że nie szukałem po krzakach. Ale może w tych krzakach co dzień leży jakaś pijana czy pijany i nie ma to nic wspólnego z imprezą?
Marian_Koniuszko
Wtorek, 29 maja 2012 12:01:53
0
0 0
+ -
ka_p_pa -> Przeczytaj co napisałem wyżej. Było tam kilkadziesiąt osób. Sugerujesz, że piją tam cyklicznie co tydzień? Jeśli nie pili "z okazji imprezy" to jeszcze bardziej pogarsza to sytuację.
Mińsk Mazowiecki Postów: 471
ka_p_pa
Mińsk Mazowiecki, postów: 471
Wtorek, 29 maja 2012 12:26:57
0
0 0
+ -
Marianie, nic nie sugeruję, opisuję SWOJE wrażenia z imprezy. Pijaństwo NIE było dominującym akcentem i jest to moja subiektywna opinia.
Inna sprawa, to to, że widok nawalonego małolata nie jest niczym niezwykłym w dzień powszedni, ani nie jest to widok nowy. Widywałem takie obrazki 10, 20, 30 lat temu przy różnych okazjach i bez okazji. Widywałem też jak sam byłem małolatem.
Wracając do konkretnego zdarzenia- w parku i okolicy były całe watahy mundurowych, czyżby oślepli w ten dzień, czy też zbiegowisko jednak liczebnie przerosło determinację nawet tak wzmocnionych służb?
Mińsk Maz. Postów: 14
xnand
Mińsk Maz., postów: 14
Wtorek, 29 maja 2012 12:29:01
0
0 0
+ -
Hmmm moim zdaniem imprezy robi się w parku nie po to, by przyjechać samochodem tylko po to, by rodziny z dziećmi wyszły na spacer z domu, który mogą uwieńczyć pewnym widowiskiem.

Nie możemy też zabronić nikomu spożywać alkoholu. Każda impreza masowa ma przecież ochronę, której zadaniem jest osoby ewidentnie nietrzeźwe, a wręcz agresywne, neutralizować.

Chyba że niektórzy mieszkańcy Mińska, którzy nic oprócz własnego nosa nie widzą, wolą żeby mlodzież chlała i ćpała w mińskich "barach" (a raczej szynkach).

Na szczęście żyjemy w "demokratycznym" państwie i głos jednego oszołoma nic nie znaczy wobec kilku tysięcy.
Mińsk Maz. Postów: 14
xnand
Mińsk Maz., postów: 14
Wtorek, 29 maja 2012 12:30:01
0
0 0
+ -
Aha, prostując: mówiąc mlodzież mam na myśli oczywiście osoby pełnoletnie, odpowiedzialne za siebie. JESTEM PRZECIWNIKIEM ALKOHOLIZACJI OSÓB NIELETNICH.

To tak, byśmy się dobrze zrozumieli :)
Mińsk Mazowiecki Postów: 5
MOKA
Mińsk Mazowiecki, postów: 5
Sobota, 2 czerwca 2012 22:29:48
0
0 0
+ -
festiwal był super! bardzo dziękuję organizatorom za dobrą robotę:) oby tak dalej!
Mińsk Mazowiecki Postów: 8
F.Schiller
Mińsk Mazowiecki, postów: 8
Sobota, 2 czerwca 2012 23:14:30
0
0 0
+ -
"jeszcze tyle pijącej młodzieży nie widziałem" - nie widział, bo albo siedzi w domu przed komputerkiem, albo jest zgnuśniały jak grzyb

byłem każdego wieczora i fajnie, fakt - coś tam dzieciaki rozpijali i co z tego? MK nie waliłeś bimbru za okupacji niemieckiej?

zawiedziony jestem jednak Hey'em.. nie poszli pod publiczkę, szkoda trochę, bo w kieszeni mieli masę przebojów z Ho! generalnie wypas, miasto ma swój festiwal, trzy dni się w okolicznym biznesie kręci, nikt nikogo nie zmaltretował ani nie zasztyletował - jak na wiejskiej zabawie z bydlakami festynie jakimś. no ale ta pijana młodzież.. a może jeszcze woda w Srebrnej śmierdząca i ptaki z drzew srają co?
Mińsk Mazowiecki Postów: 810
q-kulka
Mińsk Mazowiecki, postów: 810
Sobota, 2 czerwca 2012 23:23:18
0
0 0
+ -
Pomysł festiwalu super, w tym roku też każdy mógł coś dla siebie znaleźć i myślę, że jeśli chodzi o "ekscesy" to raczej nic nadzwyczajnego się nie działo. Natomiast na pewno warto się zastanowić, czy plac przed pałacem to odpowiednie miejsce na takich rozmiarów imprezy, te koncerty przyciągają naprawdę dużo ludzi, a placu jednak nie da się powiększyć. Może znalazłoby się coś lepszego, tylko pytanie: gdzie?

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK