14°C

23
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 6.75
PM25: 13.84 (92,24%)
PM10: 15.78 (35,07%)
Temperatura: 14.05°C
Ciśnienie: 1007.33 hPa
Wilgotność: 64.80%

Dane z 04.06.2026 08:20, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Festiwal 4M 2012

30 postów
robb
Sobota, 2 czerwca 2012 23:54:43
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Impreza super, a mieszkańcy Topolowej od strony parku niech nie narzekają że mają młyn raz czy dwa razy w roku. Ci z drugiej strony tej ulicy mają młyn każdego dnia bo na bazarek zjeżdża się znacznie więcej samochodów i jakoś z tym żyć muszą.
mińsk Postów: 126
kaliope
mińsk, postów: 126
Niedziela, 3 czerwca 2012 22:51:24
0
0 0
+ -
No i luz.
Mińsk Mazowiecki Postów: 3027
Marian_Koniuszko
Mińsk Mazowiecki, postów: 3027
Poniedziałek, 4 czerwca 2012 08:30:42
0
0 0
+ -
"nie widział, bo albo siedzi w domu przed komputerkiem, albo jest zgnuśniały jak grzyb"
"MK nie waliłeś bimbru za okupacji niemieckiej? "

F.Schiller -> Jeśli jesteś taki kozak, to wybierz się na boisko przy Budowlance (na trybuny) i pozbieraj puste butelki i szkła (o ile Cię to w ogóle rusza, bo po Twoim sposobie wypowiadania się wnioskuję, że nie). Zostało tam tego jeszcze tyle, że można sobie podziurawić buty. Wychlać i wyrzucić w miejscu, w którym się stoi, a najlepiej jeszcze rozbić dla efektu... O petach nie mówię. Fajnie, prawda? Tylko nie mówcie, że nikt z Was tak nie robił jak miał 13 lat (no chyba, że "siedzi w domu przed komputerkiem, albo jest zgnuśniały jak grzyb").
W festiwalowy piątek wyglądało to jak nawalona wieloklasowa wycieczka szkolna, tylko bez udziału nauczycieli. Po festiwalu sprzątałem butelki z bieżni, żeby można było normalnie biegać. Jeśli komuś to nie przeszkadza i jest całkiem naturalne to nie mam pytań. Był git festiwal, a ja się tylko czepiam. Tu jest Polska, tu się pije, a lud potrzebuje igrzysk, wódki i festiwali. No i luz.
MMz Postów: 488
mk11
MMz, postów: 488
Poniedziałek, 4 czerwca 2012 09:12:18
0
0 0
+ -
czasem Cię Marianie zrozumieć nie potrafię.. rozumiem, że masz swoje poglądy na rzeczywistość i interpretujesz fakty na swój sposób, ale teraz to mocno przesadziłeś. przecież nie od dziś wiadomo, że Mińsk to zaściankowe miasto, którego znaczna część mieszkańców ma ogromne problemy z elementarnymi zasadami kultury i to się tyczy również małolatów. pewnie, że to nie powód do bagatelizowania problemu, ale też nie wydaję mi się, aby były to podstawy do krytyki samego festiwalu.

a co do parkujących samochody to zaiste miejsc parkingowych nie ma, ale miasto nie jest az tak rozległe, żeby nie mozna się było przejść z każdego jego zakątka nia piechotę. natomiast przyjezdni mogą zostawić samochód w bezpiecznej odległości i tez się przespacerować, ale każdy musi pod same drzwi podjechać, ale o tym była juz mowa. generalnie druga edycja udana, aczkolwiek zeszłoroczna podobała mi się bardziej.
MMz Postów: 238
jasmin
MMz, postów: 238
Poniedziałek, 4 czerwca 2012 09:21:00
0
0 0
+ -
Wszyscy piszą o pijanej młodzieży tak, jakby władze miasta miały pilnować, aby sie nie rozpijała? A gdzie rodzice? Niech rodzice pilnują małolatów, którzy dla szpanu, zwłaszcza dziewczyny, ciągną z butelek bez umiaru.
Mińsk Mazowiecki Postów: 3027
Marian_Koniuszko
Mińsk Mazowiecki, postów: 3027
Poniedziałek, 4 czerwca 2012 09:24:13
0
0 0
+ -
mk11 -> Nie krytykuje festiwalu samego w sobie, ale jeden z jego aspektów. Również nie interpretuje faktów, ale opisuje je - jak chcesz się przekonać, to wybierz się na boisko przy Budowlance. Szkła jeszcze leży sporo. Policja, jak napisałem, pojawiła się dopiero jak ktoś wezwał karetkę do nieprzytomnej małolaty, a przecież to tak blisko od pałacu, więc jakiś patrol mógł ruszyć tyłki i wyjść poza obręb parku (nie liczę na straż miejską).
mk11
Poniedziałek, 4 czerwca 2012 09:33:34
0
0 0
+ -
dopóki ludzie nie nauczą się dzwonić po odpowiednie służby widząc takie obrazki to nic się nie zmieni. natomiast Twój poprzedni wpis ja osobiście zinterpretowałem jako krytykę samego festiwalu, a przecież takie obrazki są przykrym zwyczajem przy okazji praktycznie każdego wydarzenia, które ponoć ma być świętem kultury.. co się działo dawniej na Wolnych Od Zła??albo na Lecie z Radiem.. na pielgrzymkach też są takie obrazki.. mnie osobiście też to wkurza.. a butelki to chyba administrator sprzątnąć powinien.. może jakiś mandat dać staroście bo to chyba Jego "własność"??
MMz Postów: 178
nonamee
MMz, postów: 178
Poniedziałek, 4 czerwca 2012 10:17:21
0
0 0
+ -
@mk11 na stadionie na mazovi piją, służby to widzą i co z tego ?
mk11
Poniedziałek, 4 czerwca 2012 12:07:14
0
0 0
+ -
ale które służby??bo chyba nie policja. zresztą to tylko potwierdza, że generalnie zwyczaje są takie a nie inne i dopóki mentalność ludzka się nie zmieni to nie będzie lepiej tylko gorzej.
MMz Postów: 178
nonamee
MMz, postów: 178
Poniedziałek, 4 czerwca 2012 12:22:13
0
0 0
+ -
Teoretycznie jest ochrona, która nie powinna pozwalać wejść na teren obiektu z alkoholem czy przedmiotami które mogą zagrażać innym. Ale cóż może zrobić 5 pracowników na 100 młodzieńców, z których połowa już wcześniej jest pod wpływem, którzy tylko czekają na okazję. Kiedyś była prewencja w Mińsku i był porządek jak nigdy, teraz znowu jest burdel.

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK