-6°C

29
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 10.05
PM25: 17.68 (45,11%)
PM10: 20.30 (117,88%)
Temperatura: -5.57°C
Ciśnienie: 1007.66 hPa
Wilgotność: 95.38%

Dane z 11.01.2026 23:25, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

20.12.2023 wprowadzono w Polsce cenzurę.

216 postów
Żabodukt Postów: 82109
kumak
Żabodukt, postów: 82109
Niedziela, 8 czerwca 2025 09:16:18
-1
0 -1
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Boją się odpowiedzialności. Politycy PiS zastraszają sędziów, prokuratorów dziennikarzy.
Post edytowany
Zolnierz
Niedziela, 8 czerwca 2025 09:58:27
+1
+1 0
+ -
Słusznie. Lewaccy dziennikarze, prokuratorzy, sędziowie i silni w kupie powinni zacząć się obawiać.
kumak
Poniedziałek, 4 sierpnia 2025 20:24:30
0
0 0
+ -
Antypolski pijany faszysto @SlawomirMentzen , skłócasz narody w imię historii, której nie znasz. Manipulujesz młodymi Polakami, bo chcesz władzy w skłóconym narodzie i z wrogami na wszystkich granicach, oprócz Rosji i Białorusi.
Czy naprawdę Polacy tego nie widzicie?
Ten bohater ruskiej propagandy pojechał do Berlina, żeby przypomnieć Niemcom, że nas mordowali. Pojechał na Ukrainę, żeby przypominać Rzeź Wołyńską. Może pojedzie jeszcze do Szwedów, Mongołów, Krzyżaków, Wikingów i Rzymian, ale nie do Rosji, żeby przypomnieć, jak mordowali i okupowali moskale. Czekam bohaterze, kiedy pojedziesz do Moskwy z przypomnieniem ich bandytyzmu i czy wrócisz cały.
Tymczasem, mimo politycznej kłótni, mamy 80 lat pokoju i szczęśliwej Polski. Łajdakowi z piwem i nazwiskiem trudnym do wymówienia i napisania w polskim języku to przeszkadza. Chce międzynarodowych sporów.

Łatwo wywołać wojnę, ale w wojsku Sławku nie byłeś, wojny nie widziałeś, prochu nie wąchałeś, umierających kolegów krwi nie tamowałeś, gwałtu, niedoli, głodu, katowania kobiet i dzieci, tortur w niewoli nie doświadczyłeś. Brakuje ci tego draniu? Jednak wsparcia od oligarchów Putina pewnie nie brakuje? Chcesz wysłać rodaków na wojnę? Podpalić kraj? Ty będziesz bezpieczny, bo co? Bo to nie twój naród? Schowasz się głęboko w bunkrze albo uciekniesz do Rosji?
Ty nieodpowiedzialny i beztroski mocarzu z piwa i kaca, lepiej pokaż, jak budować pokój i pojednanie po wszelkich wojnach i gwałtach. Wskaż drogę do narodowego szczęścia i miłości. Ty wolisz Kotwicę Polski Walczącej, symbolu walki o wolność zaprzęgnąć do faszystowskiej walki, bawić się w podżeganie do rasizmu, rewizjonizmu i masowej śmierci. Może trzeba przypomnieć, że Polska w 1/3 istnieje na byłych terenach Niemieckich, a Rosja na naszych? Myślisz, że tylko ty masz rację?

Pokazałeś, że jesteś bez mózgowym durniem, dzieciaku armii ołowianych żołnierzyków.

Adam Mazguła
cymbalista
Poniedziałek, 4 sierpnia 2025 22:11:22
0
0 0
+ -
Adam Mazguła - kolejny promowany na forum były członek PZPR. A promuje go osoba, która w latach osiemdziesiątych walczyła z tą partią
kumak
Wtorek, 5 sierpnia 2025 06:49:45
0
0 0
+ -
nigdy nie skrytykowałeś żadnego działacza pisu który kiedyś należał do PZPR o ZSMP.
Mińsk Mazowiecki Postów: 4407
Totamto
Mińsk Mazowiecki, postów: 4407
Wtorek, 5 sierpnia 2025 08:48:18
0
0 0
+ -
Walczyła? jakieś dowody? Czy sam tak napisał?
cymbalista
Wtorek, 5 sierpnia 2025 09:31:30
0
0 0
+ -
nigdy nie skrytykowałeś żadnego działacza pisu który kiedyś należał do PZPR o ZSMP.

a dlaczego? ano dlatego, że sądziłem że w przeciwieństwie do PiS zwolennicy PO nie będą sięgali po PZPR - owskie "autorytety" jak Adam Mazguła, Ryszard Kalisz, Leszek Miller itp.
kumak
Wtorek, 5 sierpnia 2025 10:17:34
0
0 0
+ -
Titamtow mogę ci opowiedzieć każda godzinę strajku na manifeście lipcowym w 1981 roku.Co jakiś czas widuje w Mińsku kolegów że strajku. Dwóch mieszka na Okrzei jeden w Demem i jeden w Ladzyniu. Oczywiste że kumak tam nie był sam. Troszeczkę inaczej było w, 1988 roku. Niektórzy w Mińsku o tym wiedzą ponieważ kiedyś w Przyjaźni kolega z Solidarności się pytał i nawet podałem mu nazwiska organizatorów. Teraz patriotów udają ci co spali do południa jak Kaczyński. Cymbalistów musiał usłyszeć od kogoś kto mnie zna a poza przyjaźnią nikomu o tym nie mówiłem. Mieszkałem na, Śląsku osiem lat i często przyjeżdżłem więc znajomych interesowało co tam się dzieje na Śląsku
Mińsk Mazowiecki Postów: 4407
Totamto
Mińsk Mazowiecki, postów: 4407
Wtorek, 5 sierpnia 2025 13:15:13
0
0 0
+ -
Tak, tak, a w stroju zomowca nie było ci za gorąco?
siennica Postów: 1284
tytuss
siennica, postów: 1284
Wtorek, 5 sierpnia 2025 13:30:30
0
0 0
+ -
a może to tak....
kumacz sKOńczył technikum w Mińsku w roku 1981, czy maturę zrobił? nie wiem....
a że to odważna żaba, bojąc się obowiązkowej służby wojskowej, uciekł od niej do kopalni...
taki to bohater...
i taki szczyl z mazowsza ostro działał w strajku, to taki kędzieracki półmazguła........
kumak
Wtorek, 5 sierpnia 2025 15:52:05
0
0 0
+ -
Panie Zagórski mie pieprz głupot. Kiedyś już pisałem jak było z moim wojskiem. Jako jeden z lepszych elektroników miałem iść do jednostki wojskowej w Opolu ale dopiero na wiosnę. Ponieważ już wtedy nue było dla mnie ciekawej pracy a dostałem skierowanie na jakiś kurs dla dowódców drużyn więc po prostu wyjechałem na Śląsk. W 1982 poboru nie było a ja się fajnie urzadzilem w kopalni i byłem potrzebnym. Pracownikiem więc mnie odraczali. Przestań pierdolić gluony na mój temat no ja doskonale wiem kim jestem i lepiej zajmij się swoimi płotami

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK