-14°C

49
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 17.79
PM25: 29.31 (78,92%)
PM10: 35.51 (195,43%)
Temperatura: -13.53°C
Ciśnienie: 1015.08 hPa
Wilgotność: 55.07%

Dane z 03.02.2026 20:05, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Zespoły muzyczne

3397 postów
Warszawa Postów: 3013
WM[adm]
Warszawa, postów: 3013
Sobota, 21 lutego 2009
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Genialny koncert. Wielka Muzyka. Pozdrawiam chłopaków z MKLu. Obecnie najlepsza polska kapela rockowa. oby tak dalej. słuchając was wierzę, że rock nie umarł i trzyma się dobrze. to fantastyczne, że takie zespoły istnieją, które potrafią grać prawdziwie niezależną i niekomercyjną muzykę. liczy się to co w sercu. mam wasze wszystkie płyty i na prawdę słucham ich wszędzie. w domu, w samochodzie, w pracy...naprawdę kawał dobrej muzycznej roboty...Zmywak jesteś WIELKI !
Maciek Iron
Sobota, 21 lutego 2009
0
0 0
+ -
nie zgadzam się wcale z noltem ale każdy ma swój gust :D
Mińsk Mazowiecki Postów: 156
Jasny
Mińsk Mazowiecki, postów: 156
Niedziela, 22 lutego 2009
0
0 0
+ -
zgadzam się z Noltem. Chłopaki z MKL- u odwalają kawał dobrej roboty. Też często słucham ich piosenek, wprowadzają mnie w dobry nastrój. Czekam z niecierpliwością na ich koncert plenerowy np pod pałacem albo na dachu Dujera.
WM[adm]
0
0 0
+ -
włosy pachną miętą; zerwaną nad potokiem;
słońce na patelni; ścina białko;
wygrzany kamień jak twoje ciało ciepły;
bzyczy i szumi świat swą piosenkę;
Maciek Iron może krótki fragment piosenki cię przekona do tego wspaniałego zespołu a gwarantuje ci że takich tekstów jak ten jest w muzyce MKLu znacznie więcej... czyż to nie jest wspaniały tekst. weź ty się chłopie za porządną muzykę a nie na jakiegoś Kretora jeździsz...teraz liczy się przekaz z serca, głęboki... i wzruszający a nie jakieś Enemy of God, tego nie da się słuchać...
Maciek Iron
0
0 0
+ -
hmm..zastanowie sie...coś w tym jest co mówicie..w końcu na kreatorze nie widziałem żadnego minszczanina a na mklu zapewne jest ich sporo...jestem w mniejszości i coraz gorzej mi z tym...
WM[adm]
0
0 0
+ -
Owszem da się słuchać, przecież najlepsi gitarzyści świata wywodzą się z cięższych brzmień. Zakk Wylde, Eddie Van Hallen (jego brat wynalazł tapping) , Petrucci, Vai, Malmsteen, Slash, Jimmy Page, Tony Iommi, Tom Morello, Kirk Hammett.... i nie chce mi się dalej wymieniać. Odnośnie przekazu to jest indywidualna sprawa. Jedni wolą słuchać jak ładnie świeci słonce i listki spadają z drzew a jeszcze inni wolą słuchać o głodzie, wojnach, masowych mordach, zagładzie i problemach tego świata. To jak odbiera to słuchacz i czym się sugeruje jest sprawą absolutnie indywidualną. Ja np bardzo lubie słuchać Wagnera.
Mińsk Mazowiecki Postów: 156
Jasny
Mińsk Mazowiecki, postów: 156
0
0 0
+ -
Przypominam tylko :), że zbliża się wiosna a wraz z nią "wiosną na drogach żabi holokaust..." to wycinek z fajnego i prostego ale jakże interesującego tekstu piosenki "Żabi" MKL
Maciek Iron
0
0 0
+ -
hahaha.. do ramzes: też lubie wagnera, jest świetny. Do jasny: tak sie z klada że płyte enemy of god mam oryginalna z japońskiego wydania i tam mają taki cover,,frog's holocaust :D a więc wniosek z tego taki że MKL to także metal a może nawet europejski thrash:)
WM[adm]
0
0 0
+ -
Wagner to pierwszy heavy metalowiec był, stąd też zrozumiałe, że Maćkowi się podoba.

Ramzes, uzupełniłbym nieco Twój tekst: najlepsi gitarzyści świata wywodzą się z cięższych brzmień [tak, jak wymieniłeś] i równie dobrze w brzmień zdecydowanie łagodniejszych - Gilmour, Hackett, Rothery, Birgisson jak i również z brzmień, które umieściłbym poza skalą łagodności i ostrości - B.B King, Hooker, Clapton, Hendrix, Bonamassa, Vaughan, Haynes ...

Bo każda dobra muzyka jest dobra. Pozdro.
WM[adm]
Poniedziałek, 23 lutego 2009
0
0 0
+ -
Ja dałem przykład odnośnie "szarpidrutów" które kolą w ucho " nolte. Ponawiam pytanie czy wiadomo już kto oprócz S.P.I.N zagra na los alamos??
MIńsk Mazowiecki Postów: 45
Luki333
MIńsk Mazowiecki, postów: 45
0
0 0
+ -
Apropos klimatów z "zadziorem" ale pozytywnych w przekazie swoim - co sadzicie o Boomslave??? Mi osobiście bardzo spodobał się numer ze składanki "Mińskie Zagłebie Muzyczne" - chętnie posłuchałbym całego Demka/płyty.
WM[adm]
0
0 0
+ -
No nie masz chyba na myśli ze Boomslave gra muze z zadziorem :)
Luki333
0
0 0
+ -
Ano własnie mam :) - dla mnie słowo "zadzior" ma bardzo szerokie znaczenie i nie zawsze to co ostre czy agresywne musi zadzior mieć .. i vice wersa :)
WM[adm]
0
0 0
+ -
No to jak chcesz Geo posłuchać to jakoś w marcu będą z nami grali w dujcu.
WM[adm]
Wtorek, 24 lutego 2009
0
0 0
+ -
trochę Boomslave jedzie czymś co nazywa się punko - polo...poza tym teksty na bardzo niskim poziomie....rymy częstochowskie itp. żenada.... nie to co MKL :)
Maciek Iron
Wtorek, 24 lutego 2009
0
0 0
+ -
ja też nie przepadam za boomslave jakoś i moi koledzy też nie...ale dla fanów klimatów green day to całkiem fajna kapela , z pewnością mają sporo odbiorców i nie płaczą z powodu tego że ich nie słucham :)
Luki333
Wtorek, 24 lutego 2009
0
0 0
+ -
a ja dziś miałem powrót do korzeni :) Morbig Angel i "Covenant" królowało w głośnikach ... Ehh Oni też mają pazur... choć to zupełnie inny pazur :)
WM[adm]
Wtorek, 24 lutego 2009
0
0 0
+ -
A ja miałem dziś Judasa oni to mają szponę. A ja nolte ciebie nie lubię bo nosisz okulary...żenada.
Luki333
Wtorek, 24 lutego 2009
0
0 0
+ -
panko polo, panko srolo - ale rozumiem że kolega nolte lubi być "true" ... truedno :) co robić - ja jeśli uważam że coś mi fajnie w uszach gra to wali mnie czy to dowolnecośtampolo. tru fakin blek metal czy też tru fakin poezja śpiewana :)

a MKL mi akurat jakoś nie leży, ale twórczość chłopaków szanuję - scena rockowa jest duża i wszyscy się na niej zmieścimy,

a dzieciarnia niech się kłuci o wyższości Słowackiego nad Mickiewiczem oraz świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą.
Luki333
Wtorek, 24 lutego 2009
0
0 0
+ -
tam kilka postów wyżej miało być Morbid Angel ... of kors - mam nadzieje że Trey Azagoth mi wybaczy :-D

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK