-1°C

42
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 14.08
PM25: 25.24 (65,52%)
PM10: 29.48 (168,29%)
Temperatura: -0.68°C
Ciśnienie: 999.32 hPa
Wilgotność: 81.59%

Dane z 05.02.2026 17:50, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Zespoły muzyczne

3397 postów
KBR
Niedziela, 15 czerwca 2008
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Może jako organizator nie jestem obiektywny ale według mnie i reszty fanatyków z Syndykatu 2MekaESTE'99 wczorajszy koncert to czysta kwintesencja tego czym nazywamy prawdziwy HARDCORE. ESTE to zespół który w tej chwili reprezentuje poziom 1 ligi europejskiego HC i jest od nas. Oby więcej takich integracyjnych imprez w tym mieście bo duch w nas jest !!!
Maciek Iron
Środa, 18 czerwca 2008
0
0 0
+ -
szkoda tylko że koncert był tak słabo rozreklamowany. tak naprawdę mało kto wiedział ze tam gra ST . chyba że to ja jestem ,,zaszyty". no ale na minskim forum ani gronie ,,koncertowicze MMz" postu nie znalazlem. szkoda...
Mińsk Mazowiecki Postów: 201
nihilek
Mińsk Mazowiecki, postów: 201
Środa, 18 czerwca 2008
0
0 0
+ -
W lipcu bieżącego roku odbędzie się koncert poświęcony pamięci Tadeusza Nalepy i Józefa Lipińskiego organizowany przez stowarzyszenie Niezależna Inicjatywa Kulturalna. W związku z tym zapraszamy zespoły muzyczne do zgłaszania chęci udziału w ww. przedsięwzięciu.Podczas koncertu przewidujemy, że każdy z zespołów wykona między innymi jeden z utworów Tadeusza Nalepy, podobnie jak to miało miejsce w zeszłym roku. Ponieważ utwory T.N. nie powinny się powtarzać, prosimy o załączenie tytułu utworu T.N., jaki dany zespół ma chęć wykonać podczas koncertu do zgłoszenia. Decyduje kolejność zgłoszenia. Zgłoszenia prosimy składać drogą e-mail na adres kepok22.o2.pl Termin zgłaszania kapel mija 23 czerwca.

Serdecznie zapraszamy!!!
nihilek
Środa, 18 czerwca 2008
0
0 0
+ -
Oczywiście w adresie email w powyższej wypowiedzi po kepok22 powinna być @ zamiast kropki, za pomyłkę przepraszam:)
Mińsk Mazowiecki Postów: 72
Browar
Mińsk Mazowiecki, postów: 72
Czwartek, 19 czerwca 2008
0
0 0
+ -
Witam.... ME2008 trwają... Już bez naszej drużyny... Mam tyle lat, że pamiętam MŚ1974... i mecz z RFN na wodzie przegrany 0:1.... Wtedy to dopiero była tragedia, bo gdyby nie kałuże na boisku, to kto wie czy nie bylibyśmy Mistrzami Świata? Gerd Muller (piszę jak pamiętam) pogrzebał nas w końcówce meczu.... Szkoda mi tamtej ekipy, bo ta która pojechała teraz na ME2008 nie dorównuje nawet w szatni swoim poprzednikom. Rozumiem, że pierwszy raz pojechaliśmy dzięki Leo (?) na ME, ale czy to jest powód do dumy? Czy choćby w małym stopniu byliśmy w ogóle DRUŻYNĄ? Czy byliśmy zorganizowaną ekipą z eliminacji ME? Gdzie ten Smolarek, Żurawski i Krzynówek? Gdzie Ireneusz Jeleń? Gdzie napastnicy, których nie zabrał Leo? Brożek może być usatysfakcjonowany, bo kto wie co mogłoby się zdarzyć, gdyby pojechał i zagrał...W grach zespołowych nie umiemy się odnaleźć. W siatkówkę bywa różnie-raz euforia a raz koszmar, w ręczną-podobnie, mistrzowie olimpijscy w kajakach nie wywalczyli promocji na Olimpiadę... Przepraszam, że akurat na tym forum (muzyka) wypisuję takie rzeczy, ale wiem, że muzycy mińscy są również kibicami. Żal i niesmak, i wstyd za brak agresji, motywacji, żaru i pomysłu na grę (ciągle jeszcze naszej) polskiej drużyny piłkarskiej nie daje mi spokoju. Miała być nowa jakość a było "jak zwykle". Szkoda słów... Poza tym nic się nie dzieje na forum:-). A dlaczego?????
Warszawa Postów: 3013
WM[adm]
Warszawa, postów: 3013
0
0 0
+ -
Gdyby Brożek pojechał, to przynajmniej nie śmiano by się z całej drużyny, tylko z jednego piłkarza :)

Meczu na wodzie oszywiście nie pamiętam z wiadomych względów, ale zdarzyło mi się kiedyś oglądać jego powtórkę. I wniosek jest jeden: przykro mi, ale Niemcy też grali na tym boisku, na tych samych kałużach. Ale mówienie o tym nie ma sensu, ten mecz jest i pozostanie momentem symbolicznym.

A Leo i jego zespół? Ok, w eliminacjach to była inna - lepsza o niebo - drużyna. Ale jest jedno wielkie ale. Dlaczego 1 człowiek i kilku jego współpracowników ma ponosić odpowiedzialność za jakieś pół wieku zaniedbania w kwestii szkolenia? Popatrzcie na ekipę Holandii, bo to jest kraj, który w tym samym czasie, co Polacy [1974] wybił się na futbolowe wyżyny. I na nich pozostał, bo umieli przekuć sukces w klasę, która i dziś jest obecna. Dlaczego w każdym szanującym się europejskim klubie gra co najmniej 1 zawodnik z Holandii, a niegdyś w Barcelonie, a teraz w Realu, są ich całe kolonie? Dlaczego po większości turniejów któryś z zawodników w pomarańczowych koszulkach zostaje obwołany wielką gwiazdą? Bo oni inwestują miliony w perfekcyjnie zorganizowany system szkolenia młodzieży. A Polacy? Za 4 lata mamy organizować EURO, a tymczasem mało który nastolatek wie, co to sztuczna murawa. I jak się gra z klepki. Albo co to pressing na połowie rywala. Wie tylko, że to okrągłe trzeba wbić w to prostokątne. Bo nie ma ludzi, którzy nauczyli by go grać w piłkę [i w jakikolwiek inny sport].

Takie moje luźne kibicowskie refleksje, skoro temat sportu został wywołany. A teraz wracajmy kibicować Holendrom i niech nas szlag trafia, że 34 lata temu nasz zespół prezentował klasę równą Oranje.
mińsk mazowiecki Postów: 95
endzlu666
mińsk mazowiecki, postów: 95
0
0 0
+ -
No to Bro pojechałeś, ale co prawda. Ja oglądałem te mecze na wideo, bo ktoś dawno temu wpadł na pomysł, aby je wydać jak "Złota kolekcja polskiej piłki nożnej"
A nudno, bo nie mam z kim się kłócić, wszyscy w Irlandii, albo w Anglii dupska chowają...
DO styka.
Chyba ty nie wiesz tych rzeczy, bo kiedyś komputerów takich jak dziś nie było i każdą wolną chwilę, nawet zimą, spędzało się na boisku. Czasem nawet zdarzało się zebrać ekipę i pojechać do wawy i pograć prawie na pełno wymiarowym boisku. Więcej chipsów i napojów z CO2 i dłużej przed komputerem spędzać czasu. Brawo dla rodziców tych dzieciaków, aby tak dalej.
Wiecie ile dzieciaków ćwiczy na w-fie w % ??? zgadnijcie
Maciek Iron
0
0 0
+ -
Endzel ma racje, kondycha dzieci i młodzierzy jest coraz dupniejsza . szkolenie jest kiepskie mlodych pilkarzy . a sztuczna murawe i jupitery na zachodzie widzialaem w e wsiach pokroju borek czarniński. dlugo by gadać ale...wy to już za mnie zrobiliście:) proponuje kiedyś mały meczyk w noge. kapele na kapele he he. ja ciagle gram. styka tez widuje jak pyka na pieknej . a i Iron Maiden graja. to by byla jazda!
Maciek Iron
0
0 0
+ -
sorki za ortografie, jak zwykle pośpiech.
WM[adm]
Piątek, 20 czerwca 2008
0
0 0
+ -
Ja rozumiem, że brak nam zaplecza w szkoleniu... Wydaje mi się jednak, że nie tłumaczy to wcale braku ambicji, zaangażowania czy "gryzienia trawy" żeby wspiąć się na wyżyny... Dlaczego tylko naszym piłkarzom starcza motywacji na 15-20 minut meczu? Co dzieje się w ich głowach po tym czasie? Czy za to właśnie nie jest odpowiedzialny Trener Leo? Szanuję Jego wiedzę i umiejętności i myślę, że dalej powinien prowadzić reprezentację. Może jednak warto zastanowić się, czy aby ci wszyscy asystenci Wielkiego Leo są na pewno kompetentni? Czy programy wydolnościowe rodem z NASA, to aby dobry pomysł na nasze polskie podwórko? Przykładem jest Rosja prowadzona również przez Holendra. Można i się chce? Pytań jest wiele i na 100% nikt nie odpowie na wszystkie. Przed nami eliminacje do MŚ2010. Czy znowu będzie "jak zwykle"?
Mińsk Mazowiecki Postów: 72
Browar
Mińsk Mazowiecki, postów: 72
Piątek, 20 czerwca 2008
0
0 0
+ -
No i jeszcze to logo na autokarze: BO LICZY SIĘ SPORT I DOBRA ZABAWA... Czego na EURO2008 było więcej? Sportu, czy zabawy? "Kicha podgardlana" to jedyne lajtowne określenie, które przychodzi mi do głowy na opisanie tych "występów"...
WM[adm]
Piątek, 20 czerwca 2008
0
0 0
+ -
Endzlu, opowiem Ci anegdotkę. Na pięknej uczyl kiedyś niejaki Kaczyński, Lucjan. Pewnego wesołego, zimowego poranka - mróz ok -5 stopni, śniegu kilkanaście centymetrów, pan Lucjan wszedł na salę i rzekł: faceci idą na dwór, a miękkie ch**e zostają w sali. Także przy odrobinie dobrego podejścia i zimą można 'zachęcić' do gry w piłkę.

Ale oszywiście wiem, że aktualnie młodzież chętniej zasiaduje przed kompami, niż biega za piką i tu się z Tobą zgadzam, jest to problem spory. Nie wiedzieć czemu nowy Quake zdaje się być bardziej atrakcyjny od futbolu ...

Maciek, to kiedy ustawka na meczyk? I uważaj z tym kapele na kapele, bo my mamy w WTF?! niezłego asa w rękawie ;]
Maciek Iron
Piątek, 20 czerwca 2008
0
0 0
+ -
Rosja wyhodowała sobie ,,asów" ktorzy doprowadzili zenit st petersburg do tryumfu w pucharze UEFA... nasze drużyny klubowe odpadają w II rudndzie...eliminacji pucharu UEFA a osttnio nawet w II rundzie el LM. to wszystko jest jakaś jedna wielka nakręcająca się wzajemnie machina paranoi, kompleksów, braków i chuj wie czego. tu trzeba zmian a najlepiej robić je od góry i wreszczie wyjebać listkiewicza i zrobić nowe wybory. co do meczu to u nas w RIPie tylko ja pocinam a reszta ...hmm... nie wątpie że od WTFów dostaniemy baty:D
nihilek
Piątek, 20 czerwca 2008
0
0 0
+ -
W lipcu (4 lipca) bieżącego roku odbędzie się koncert poświęcony pamięci Tadeusza Nalepy i Józefa Lipińskiego organizowany przez stowarzyszenie Niezależna Inicjatywa Kulturalna. W związku z tym zapraszamy zespoły muzyczne do zgłaszania chęci udziału w ww. przedsięwzięciu.Podczas koncertu przewidujemy, że każdy z zespołów wykona między innymi jeden z utworów Tadeusza Nalepy, podobnie jak to miało miejsce w zeszłym roku. Ponieważ utwory T.N. nie powinny się powtarzać, prosimy o załączenie tytułu utworu T.N., jaki dany zespół ma chęć wykonać podczas koncertu do zgłoszenia. Decyduje kolejność zgłoszenia. Zgłoszenia prosimy składać drogą e-mail na adres kepok22@o2.pl Termin zgłaszania kapel mija 23 czerwca.

Serdecznie zapraszamy!!!
minskmaz Postów: 61
perso
minskmaz, postów: 61
Sobota, 21 czerwca 2008
0
0 0
+ -
Czy coś takiego jak ta niekultralna inicjatywa jeszcze istnieje ? bo ja już bym się na ich miejscu wstydził cokolwiek proponować na tym forum po tym NUMERZE jaki wywinęli z tą , pożal się Boże płytką. Schowjcie się do podziemia i tam działacie oszuści a porządnym ludziom w głowach nie zawracajcie. Do du..y z takimi organizatorami. Może ci co są w tym ich układzie przystaną na to ale oszukani nie powinni.
WM[adm]
Sobota, 21 czerwca 2008
0
0 0
+ -
teraz to kol. nawet w mojej opinii przesadziłeś. możesz napisać o jakie oszustwo ci chodzi?
WM[adm]
Sobota, 21 czerwca 2008
0
0 0
+ -
Oho, robi się ciepło. Kol. wybacz, ale ostatni raz oszukiwałem, kiedy w pierwszej klasie opowiedziałem, że przyczyną mojej nieobecności na lekcji było porwanie mnie prze Yeti.
O co Ci chodzi z tym oszukiwaniem? Reguly były jasno określone i przestrzegane.
mińsk mazowiecki Postów: 95
endzlu666
mińsk mazowiecki, postów: 95
Niedziela, 22 czerwca 2008
0
0 0
+ -
No właśnie o co ci chodzi??
Coś mi się wydaje, że pan Kazik, ex pałkera z Vadhus-a, powrócił.
OJ BĘDZIE SIĘ DZIAŁO :)))
kol. ja nazywam się Piotr Endzelm i nie lubię ludzi, którzy chowają się za maską galla anonima.
Jeśli zazdrościsz to nagraj własną płytę np. z odgłosami własnych bąków lub smarkania :))))
To może byc ciekawe. Kolega mi mówił, że widział na you tube filmik kolesia, który wypierdział 9 symfonię Bethovena. . Można ???
Okazuje się, że tak...
Do usłyszenia milusińscy...
jak zwykle chamski endzlu............................
nihilek
0
0 0
+ -
W lipcu (4 lipca) bieżącego roku odbędzie się koncert poświęcony pamięci Tadeusza Nalepy i Józefa Lipińskiego organizowany przez stowarzyszenie Niezależna Inicjatywa Kulturalna. W związku z tym zapraszamy zespoły muzyczne do zgłaszania chęci udziału w ww. przedsięwzięciu.Podczas koncertu przewidujemy, że każdy z zespołów wykona między innymi jeden z utworów Tadeusza Nalepy, podobnie jak to miało miejsce w zeszłym roku. Ponieważ utwory T.N. nie powinny się powtarzać, prosimy o załączenie tytułu utworu T.N., jaki dany zespół ma chęć wykonać podczas koncertu do zgłoszenia. Decyduje kolejność zgłoszenia. Zgłoszenia prosimy składać drogą e-mail na adres kepok22@o2.pl Termin zgłaszania kapel mija 23 czerwca.

Serdecznie zapraszamy!!!
Maciek Iron
0
0 0
+ -
ja pamiętam taką władze której naczelny zawsze sugerował : ,,wiem , ale nie powiem". Władza ta węszyła układy i układziki. Władza ta uważała, że wszyscy są przeciwko niej...nigdy nie dowiedziałem się jednak czym bym ,,układ" i pewnie w tym przypadku też sie nie dowiem ale profilaktycznie spytam żeby nie było: panie Kolombo? kto pana skrzywdził? dlaczego? kto oszukał? kto okradł? jak? kiedy? po co? na co? gdzie pan spisek widzisz? dlaczego tak sie stało? tell me why, bejbe.... pisze pan woiele na forum...eseje..wypracowania...rozprawki... opowiadania... ale brakuje panu konkretów... DLATEGO PAN OBLEWA EGZAMIN I STAJE SIE POśMIEWISKIEM WIELU... dlatego prosze, może jestem ciekawski...ale zdradzi pan wreszcie mroczny sekret instytucji o nazwie Niezależna Inicjatywa Kulturalna... czy zamierza pan do grobu to zabrac? młodzi ludzie chcą sie dowiedzieć o tym spisku, o tym złodziejstwu... no dawaj pan!!!!!

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK