Witam,
Rzeczywiście mało jest zespołów grających na żywo tzn. 100% na żywo bo tak na pierwszy rzut oka i ucha to wszystkie podobno tak grają ...ale jak się im przyjrzymy bliżej...to różnie to bywa.
No cóż...mamy wolny rynek i każdy ma prawo znaleźć coś dla siebie.
Ja ze swojej strony polecam zespół SLANG z Mińska Mazowieckiego, a dokładnie z Karoliny. Z pełną odpowiedzialnością 100% na żywo.
Pozdrawiam.
Również polecę swój skład. Gramy bez podkładów, wszystko i dla wszystkich.
Mamy pełne zaplecze sprzętowe (nagłośnienie, oświetlenie, dym, itp.)
Zachęcam odwiedzania nas w sali prób również w Karolinie (za budowlanką).
www.DanceDay.pl
info@DanceDay.pl
Każdy zespół w mniejszym lub większym stopniu korzysta z podkładów/półpodkładów, mini-dysków. Wynika to przede wszystkim z "brzmienia" niektórych piosenek, rodzaju muzyki itd. Oczywiście zawsze można zagrać własny aranż, ale na to stać tylko starych wyjadaczy, bo jest to mozolna praca i masa godzin na próbach:)
Jak nie masz o czymś bladego pojęcia to się nie wypowiadaj. W Mińsku jest bardzo wiele zespołów grających całkowicie na żywo i nie korzystających w ŻADNYM stopniu z podkładów/półpodkładów ani mini-dysków.
No pewnie nie, ale nie zamierzam używać forum do reklamy, bo to nie jest miejsce do tego. Chodzi mi tylko o to, że przez takich "znawców" jak Ty powstają opinie pod tytułem: "przecież oni i tak nie grają. bo się nie da". A właśnie, że się da. Wystarczy chcieć:) Tak więc nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Jedni grają wszystko, drudzy dogrywają gitarę albo doklepują bębny do podkładu, trzeci puszczają wszystko. Każdy bawi ludzi na swój sposób i bardzo dobrze, bo jakby wszyscy robili to samo to byłoby nudno. Jednemu podoba się to, drugiemu tamto.
Nie podoba mi się ton, w jakim piszesz pod moim adresem, więc nie będę komentował tego, co usiłujesz podpiąć pod moją wypowiedź - źle mnie zrozumiałeś. Powodzenia w graniu. Na żywo:)
Nie mniej, powinieneś się pochwalić zespołem, no chyba, że macie masę grania i nie zależy wam na rozgłosie. Tylko, że po widocznej nerwowości w twojej wypowiedzi mógłby być to teraz "zły rozgłos", albo pogłos:)
Nie używam w Twoim kierunku żadnych wulgaryzmów ani Ci nie ubliżam.
Prowadzę jedynie normalną dyskusję na forum, co chyba jest rzeczą
naturalną, a ton możesz sobie tylko wyobrazić i zupełnie nie wiem
czemu odnajdujesz w nim nerwy. Może sam się zdenerwowałeś, że ktoś
śmiał podważyć Twoją opinię, chociaż zupełnie nie wiem czemu. Ja tam
bym się cieszył, jakby mnie ktoś wyprowadził z błędu:) Ale cóż, widzę,
że masz swoje zdanie i nikt i nic go nie zmieni. Masz do tego pełne prawo. Tyle ode mnie. A jeśli chodzi o granie to dziękuję, nie narzekam:)
dobry zespól na wesele to taki zespół który dobrze bawi gości.Nie jest ważne czy grają na żywca czy wspomagają się techniką- gra ma się podobać i zachęcać do zabawy- takich zespołów w naszym regionie sporo
Również nie zgodzę się, że każdy zespół w jakimś stopniu korzysta z gotowych aranży. W Mińsku jest mnóstwo zespołów grających lepiej lub gorzej, ale w pełni, a nie bazujących na gotowcach. I zgodzę się z Kumakiem, że największe wrażenie zespół wywiera nie przez to, jak gra, ale przez to, jak bawi ludzi na imprezie. A wtedy często kwestia czy zespół gra, czy udaje, schodzi na dalszy plan.
katarzyno85 i pawlez nie pozostaje nic innego jak pochwalić się jakie to zespoły grają bez podkładów. Ja się na weselnych kapelach nie znam, ale też ciekawość mnie zżera ogromna.
„największe wrażenie zespół wywiera nie przez to, jak gra, ale przez to, jak bawi ludzi na imprezie”
Widzę świetnie wysublimowany gust muzyczny. Gratuluję.