SAILOR A INNE KOMENTARZE?
JAREK 20 minut temu
MÓJ PRZODEK MÓWIŁ " DZIECI PRZECWKO BOGU NIE MÓWCIE ALE W GŁUPOTĘ KOŚCIELNĄ NIE WIERZCIE "
1CYTUJODPOWIEDZ
sara 2 godzin temu
Na religie można nie posyłać, ale co z historią? Nie czytałam nowych podręczników, ale jestem przekonana,że też pozmieniali pod kątem kaczorów.
6CYTUJODPOWIEDZ
Nie naiwny ! 1 godzinę temu
Nie kaczorów, a biskupów......
Patrz na dole, ostatni komentarz.
1CYTUJODPOWIEDZ
cogito 2 godzin temu
Hej! Gerwazy! daj gwintówkę, Niechaj strącę tę makówkę.
a potem całe pole maku
2CYTUJODPOWIEDZ
Sabina Pawlik 2 godzin temu
Do Watykanu tą książkę k**** niech Franciszek zobaczy o czym uczą w Polsce sekta p******ona!ale to tak jest jak się ociemniały i uśpiony naród kasą przekupi?lepiej jak najszybciej kredyty spłacajcie?
5CYTUJODPOWIEDZ
kodzik smrodzik 2 godzin temu
uczniowie powinni się uczyć
adoptuj pszczołę abortuj dziecko
bzykaj się bez konsekwencji pigułka i skrobanka na życzenie
wszystkie dzieci chowajmy jak debili w szwecji zapatrzonych w siebie i rozkapryszonych a jak nam zabraknie obywateli to napuścimy muslimów i oni ubogaca nasz kraj gwałtem i rozbojem ...
wtedy zamiast dobrowolnej tacy obowiązkowa dziża
zamiast 500+ na Polaka 500 euro na muslima
zamiast norm hałasu na koscielne dzwony wycie muezinna o 5 rano
zamiast ględzenia biskupa święte prawdy imama
do tego burki ,szariat ,13 latki wydawane 60 latkom za mąż ..
tak z***y lewackie
-22CYTUJODPOWIEDZ
Amen 2 godzin temu
Nie strasz, nie strasz bo się..
80% Polaków popiera UE i wartości europejkie, a coraz mniej wartości chrześcijańskie i rządy ciemnego, sukienkowego luda!
7CYTUJODPOWIEDZ
Marek 2 godzin temu
Idz sie lecz
1CYTUJODPOWIEDZ
????????? 2 godzin temu
Argumenty, argumenty .,.......
-2CYTUJODPOWIEDZ
Antoni 1 godzinę temu
Cisna mi się na usta wszystkie wulgaryzmy świata by określić twą tępotę umysłową, ale jest ich za mało. Podniecać się dalej swoim karłem i tym co wam wmawia.
4CYTUJODPOWIEDZ
visia 37 minut temu
Szkoda ze leczenie psychicznych przypadków dużo kosztuje. Dla ciebie juz za późno. .ale w razie co pomogę.
0CYTUJODPOWIEDZ
Aga 33 minut temu
To jak będziemy wychowywać nasze dzieci zależy od nas. Jeżeli nie umiesz swojej córki wychować na szanującą się kobietę to Twój problem i nie wymagaj żeby ktoś wychował Twoje dzieci za Ciebie. Robienie dzieciakom wody z mózgu uważasz za coś co powinno mieć miejsce??? Lecz się człowieku... na nogi bo na głowę już za późno.
2CYTUJODPOWIEDZ
Xxx 29 minut temu
Kodzik smrodzik Alez durne myslenie !!!
1CYTUJODPOWIEDZ
Ana 2 godzin temu
Pani minister a jak stracicie władzę i zostanie Was garstka w opozycji. To też brdziecie krzyczeć, ze należy słuchać Boskiej władzy. Wtedy to popelnicie harakiri....
5CYTUJODPOWIEDZ
Maciej W 2 godzin temu
PiSiorów już totalnie poebało !!! (przepraszam, lecz nie znalazłem innego słowa)
4CYTUJODPOWIEDZ
stellau 3 godzin temu
To jest manipulacja , ukrywanie tych co niszczą demokrację , kolaborantow ludzi Kościoła utrwalaczy komunizmu
-4CYTUJODPOWIEDZ
oby Polakom zylo sie lepiej 3 godzin temu
To nie moje, a znalezione w internecie.
Co o tym myślisz ?
Ja mysle, że nie chodzi o wystepowanie przeciwko kościołowi katolickiemu, a o porządek prawny i sprawiedliwość społeczna.
Gdyby te pieniadze przeznaczyć np. na zasiłek 500+ na każde dziecko, albo poprawę sytuacji emerytow, lub inne wydatki, aby Polakom żyło się lepiej, aby nie zarabiali 3-4 razy mniej niż mieszkańcy zamoznych państw Europy, a polscy emeryci i renciści nie żyli na skraju ubóstwa ?
Jeszcze raz podkreślam, że nie chodzi o występowanie przeciwko k.k., a o to, żeby nie było takich patologii, jak np. wypłacanie z naszych podatków emerytury generałowi dywizji, biskupowi, kapelanowi w wysokości ponad 12 tys. zł !!!!!!!!!
Aby w POLSCE było NORMALNIE, trzeba co najmniej:
1. Wypowiedzieć konkordat
2. Przywrócić przedwojenną procedurę wedle której Watykan zanim mianował biskupa musiał uzyskać zgodę na daną kandydaturę od władz Rzeczypospolitej a kandydat na biskupa musiał składać publiczne ślubowanie na wierność RP.
3. Wyprowadzić ze wszystkich struktur Państwa funkcjonariuszy obcego państwa - Watykanu czyli:
A. Zlikwidować etaty kapelanów
B. Zlikwidować etaty katechetów a tym samym Wyprowadzić religię ze szkół
4. Usunąć z rządu wszystkich członków OPUS DEI i jakiegokolwiek zakonu. Członkowie OPUS DEI ślubowali wierność swej zwierzchności z Watykanu i priorytet religii nad racja stanu Państwa Polskiego i dlatego nie powinni mieć możliwości wpływu na polską politykę. Zakonnicy na stanowiskach rządowych (taki typowy polish joke) tez wiadomo kogo reprezentują.
5. Opodatkować kler i wprowadzić obowiązek posiadania kas fiskalnych
6. Znacjonalizować majątek zagrabiony przez kler po roku 1989
7. Usunąć z urzędów i szkół wszelkie symbole religijne
8. Uroczystości państwowe organizować wyłącznie w charakterze świeckim
9. Postawić przed sąd wszystkich pedofilów w sutannach jak również za poplecznictwo ochraniających ich biskupów.
10. Wstrzymać dofinansowywanie "dzieł" KRK z kasy państwa !
11. Ścigać z urzędu za wywoływanie presji w celu wymuszenia uczestnictwa w praktykach religijnych przez nauczycieli, dowódców i innych osób przełożonych
12. Zlikwidować przepisy o wartościach chrześcijańskich w radiu i telewizji
13. Nakazać przestrzegania norm hałasu, niezależnie od wyznania - dzwonić albo wrzeszczeć przez megafon na procesjach na terenach przemysłowych lub w zamkniętych pomieszczeniach
14. Nakazać organizacjom religijnym przestrzegania przepisów o ochronie danych osobowych wobec osób, które z nich wystąpiły na zasadach przewidzianych w prawie cywilnym
Kościuszko miał rację pisząc w swoim memoriale - "Kościół winien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec praw kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć odwołując się do prawa boskiego, przeciwnie, każda religia powinna być posłuszna prawom ustanowionym przez naród"
(znalezione w sieci)
11CYTUJODPOWIEDZ
Grażyna 1 godzinę temu
Podoba mi się to!
4CYTUJODPOWIEDZ
Zilac 3 godzin temu
To wam sie nie uda pisiory wstrętne .......cobyście nie zrobili to społeczeństwo w dużej mierze was oleje ciepłym moczem
6CYTUJODPOWIEDZ
okupacja Watykanu 3 godzin temu
Przeżyliśmy okupację faszystow i komunistow !
A, co z okupacja obcego państwa Watykan ?
Czy do obecnej sytuacji w Polsce nie doprowadzili przedstawiciele tego państwa w obronie zgromadzonego majątku i gigantycznych przywilejów, niespotykanych w żadnym kraju Europy ?
Czy biskupi Polscy patronując i podżegając Kaczyńskiego i PiS chcą doprowadzić do wyprowadzenia nas z Unii Europejskiej i zastąpienia wartości europejskich wartościani chrześcijańskimi w naszym kraju oraz przekształcenia Polski w państwo wyznaniowe rządzone przez dyktatora ?
3CYTUJODPOWIEDZ
teraz Polska bedzie ciemnogrod 2 godzin temu
Od początku było wiadomo, że za tzw. "Reforma szkolnictwa" stoją HIERARCHOWIE kościoła.
Nowe programy szkolne będą elementem strategii przekształcania Polski w państwo wyznaniowe........
4CYTUJODPOWIEDZ
Jozef. 3 godzin temu
Tylko społeczeństwo zidoktrynowanego przyjmie taki nakaz" uczenia" dzieci takich idiotyzmyów. Komu zależy na takim osłupieniu dzieci. Nie chcę dopuścić mysli , że takie slogany w podręczniku religii zatwierdził Episkopat.
3CYTUJODPOWIEDZ
klamstwo smolenskie 3 godzin temu
Ciemnota ludzi skupionych wokol PiS, nauczanych przez ciemny, sukienkowy lud jest wyraźnie widoczna na "miesiecznicach".
Stałymi uczestnikami miesiecznic sa Kaczynski, Macierewicz, Brudziński i inni członkowie sekty smoleńskiej.
W klamstwo smoleńskie wierzy określona grupa ludzi wychowana na wartościach chrzescijanskich, a nie na nowoczesnych wartościach europejskich.
Kiedy wprowadzano dwadzieścia parę lat temu lekcje religii w szkolach potrzebne były pieniądze. Ministerstwo Edukacji szukało oszczędności, w wyniku czego zlikwidowano w szkołach m.in. modelarnie lotnicze. Tych modelarni było w skali kraju ok. 2000, można powiedzieć, ze modelarnie zastąpiono lekcjami religii.
Dzieci, które buduja modele latające i ucza się podstaw aerodynamiki i mechaniki lotu, wiedzą doskonale, że model który straci końcówkę skrzydła, nie jest w stanie lecieć lotem prostoliniowym, przechodzi na większe katy natarcia i w zależności od wysokości lotu wykonuje pół beczki, albo cała lub kilka i uderza w ziemie.
Tak się stało z TU154, który po utracie końcówki skrzydła wykonał pół beczki i się rozbil.
O tym ludzie przychodzący na miesiecznice nie wiedzą, a wierza w film spreparowany przez Berczynskiego, na zamówienie Macierewicza i Kaczyńskiego, w którym przedstawione jest m.in. kłamstwo, że TU154 po utracie końcówki skrzydła powinien dolecieć lotem prostoliniowym do lotniska !
6CYTUJODPOWIEDZ
Obywatelka 3 godzin temu
Nie mogę uwierzyc że w dwudziestym pierwszym wieku może być taka średniowieczna ciemnota.
5CYTUJODPOWIEDZ
teraz Polska bedzie ciemnogrod 2 godzin temu
Teraz Pani rozumie dlaczego ludzie swiądomi tego, co się dzieje w Polsce, wychodzą na ulice.
6CYTUJODPOWIEDZ
Brian z Nazaretu 3 godzin temu
Jedno wyjście - nie posyłać dziecka na religię. Jak widać dzisiejsza religia nie jest już lekcja religii lecz zastępuje indoktrynacje młodzieży. W PRLu też młodzież miała podobne zajęcia, tylko nie w ramach religii. Nazywało się to chyba WOS, ale pewny nie jestem tej nazwy. W każdym razie propaganda socjalistyczna lała sie strumieniami.
7CYTUJODPOWIEDZ
Amen 2 godzin temu
+ całkowity bojkot kościoła !!!!!!!!
Jak im słupki spadną, to szybko otrzezwieja i sami wyprowadza lekcje religii ze szkół, aby zaludnić kościoły.
Na Białołęce, ludzie w tym roku masowo nie wpuszczali do domów księdza z kolenda, nie odbyła sie procesja z okazji Bożego Ciała, a w pielgrzymce z pobliskiego kościoła wyszło około 30 wiernych (w poprzednich latach po kilkaset).
4CYTUJODPOWIEDZ
RJW 4 godzin temu
Posłuszeństwo dla władzy cara papież sugerował przy okazji powstań.
4CYTUJODPOWIEDZ
Biskup 3 godzin temu
Biskupi Polscy nawolywali do posluszenstwa zaborcom , ktörych Kosciuszko kazal powiesic,reszta zwiala pod skrzydla cara.
4CYTUJODPOWIEDZ
zuuk 4 godzin temu
Chciała Polska konkordatu to go ma . Zauroczył nas Jan Paweł II , ale nawet On nie przypuszczał , że polscy biskupi , kardynałowie przekują miłość do Boga w miłość do PIS. Krzyczymy na Islam , a przecież sami zachowujemy się gorzej niż ISIS
13CYTUJODPOWIEDZ
Wiesław 3 godzin temu
Zgadzam się!
4CYTUJODPOWIEDZ
rudaska 3 godzin temu
Jezeli ktos potrafi mi udowodnic,ze wladza posiada element boski i na czym on polega to sie nad posluszenstwem zastanowie.Wychowanie dzieci i wnukow zalezy tylko od rodzicow i dziadkow.W PRL-u rozne poglady zachwalano,kto mial czujnych rodzicow wyrosl na uczciwego obywatela.Teraz pokus tysiace i czasu brakuje kler z tego korzysta i pierze mozgi takze ulica i zle towarzystwo ma wplyw na mlodego czlowieka,bo obecna edukacja tworzy niewolnikow i nieukow
2CYTUJODPOWIEDZ
warning 4 godzin temu
Z tym "jak na razie nie jest to obowiązek", to nie wiadomo jak będzie.
Gdzieniegdzie zaczyna być z tym róznie: wolnoscodreligii.pl/wp/religia-obowiazko...w-szkole-wisi-krzyz/
2CYTUJODPOWIEDZ
Ktysmiss 4 godzin temu
Dziekuje mojej sp. Ukochanej mamie , ze w 1981 r. Powiedziala mi , ze wszyscy mlodzi powinni z tego krsju wyjechac , bo tu nie ma przyszlosci . Od tsmtej pory mieszksmy w naszej pieknej , spokojnej Australii. Moje dziecko bylo tylko miesiac w polskiej szkole . Tu oczywiscie zdala mature rowniez polska . Jest wspaniala, wyksztalcona , radosna kobieta . My rodzice szczesliwi , ze juz na emeryturze nie musze sie martwic , ze nasze wnuki mialyby chodzic do tskiej polskiej szkoly i z tska religia . To oszolomstwo , to zgroza , to ciemnogrod , sredniowiecze i jeszcze nie wiem jak to z wscirklosci nazwac . Wciaz moj kraj ojczysty nie jest mi obojetny , wyciaz mam tsm blidka rodzine i dzieci mojego rodzenstwa .
4CYTUJODPOWIEDZ
Małgorzata 4 godzin temu
Skóra mi cierpnie na plecach gdy o tym czytam. Z jednej strony ciesze sie że moje dzieciaki sa już dorosłe. Ale co może czekać moje wnuki?. Cala nadzieja w swiatlych rodzicach i wiara, że ten pisowsko-katolicki koszmar przeminie.
0CYTUJODPOWIEDZ
D. 2 godzin temu
W tym temacie wnuki czeka to co im ich rodzice zafundują. I jeśli tak głęboka będzie indoktrynacja to nic mądrość rodziców nie pomoże.. środowiska działające w kościele mają teraz, często dzieci i które są narodowcami.. Unikac i omijać... albo pogodzić się, nie da się w tych czasach być po środku.. i Bogu świeczkę a Diabłu ogarek, trzeba wiedzieć
0CYTUJODPOWIEDZ
Siula 4 godzin temu
Ale ich pogieło, to jest śmiech na całą Polskę.