Pracownicy TVP dostali ten list! Już wiadomo, kto straci pracę, a kto zostanie!Sygut zaczyna swój lisy od słów wyjaśnienia: "19 grudnia decyzją Rady Nadzorczej TVP zostałem powołany na stanowisko prezesa Zarządu. W Telewizji Polskiej nastąpiła zmiana. Zmiana tak bardzo wyczekiwana nie tylko przez Polaków, ale też obecnych pracowników i współpracowników TVP. Wiem, że z bólem patrzyliście Państwo, jak TVP staje się najmniej wiarygodną marką medialną w Polsce. Zmienimy to. Wspólnie!"
Z jego pisma można wywnioskować, że pracę stracą ci, którzy tworzyli treści propagandowe. Pozostali mogą czuć się bezpiecznie.Oni na pewno nie stracą pracy!
Następnie napisał, kto zachowa pracę w firmie. Pogrubienia tekstu pochodzą od redakcji "Faktu": "W kilku kluczowych jednostkach dokonałem pierwszych decyzji kadrowych. Na stanowiska dyrektorów powołałem wieloletnich pracowników Spółki, ludzi z odpowiednimi kwalifikacjami, a przede wszystkim cieszący się zaufaniem swoich zespołów. Chciałbym jednocześnie podkreślić, że w wielu jednostkach na swoich stanowiskach pozostały osoby powołane wcześniej, co jest najlepszym dowodem na to, że nie będzie żadnej odpowiedzialności zbiorowej. Przeciwnie, każdy pracownik i współpracownik z merytorycznymi kwalifikacjami jest dla TVP na wagę złota".
https://www.fakt.pl/polityka/prezes-zarzadu-tvp-na...