5°C

58
Powietrze
Jakość powietrza jest średnia.

PM1: 23.67
PM25: 37.89 (252,63%)
PM10: 50.64 (112,53%)
Temperatura: 4.72°C
Ciśnienie: 1017.89 hPa
Wilgotność: 65.02%

Dane z 28.02.2026 23:55, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Pożyteczni idioci czy V kolumna - wnioski z historii

3542 postów
Żabodukt Postów: 82220
kumak
Żabodukt, postów: 82220
Niedziela, 1 lutego 2026 18:56:30
-1
0 -1
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Rosyjska ofensywa w Polsce.
Post edytowany
Mińsk Mazowiecki Postów: 4454
Totamto
Mińsk Mazowiecki, postów: 4454
Poniedziałek, 2 lutego 2026 17:07:26
+1
+1 0
+ -
Już nawet Szymek trafił do propagandowego filmiku ruskiej onucy, dno totalne.
Totamto
Czwartek, 5 lutego 2026 14:16:04
+1
+1 0
+ -
Oblicza państwa totalitarnego, ścigana emerytka za wpis o Owsiaku, a tu Funkcjonariusz SOP z ochrony Sikorskiego groził torturami i śmiercią red. Nisztorowi. Ale funkcjonariusz SOP człowiek mający wiedzę o broni materiałach wybuchowych, który wie jakie są procedury ochrony osób, wedle prokuratury nie jest groźny a babcia 67 lat wymagała aresztowania przez antyterrorystów.

ZOKUJĄCE NAGRANIA W TV REPUBLIKA! Funkcjonariusz SOP z ochrony Sikorskiego groził śmiercią red. Nisztorowi
W programie „W punkt” Katarzyny Gójskiej w Telewizji Republika ujawniono nagrania, na których wysokiej rangi funkcjonariusz Służby Ochrony Państwa Wojciech B. – szef ochrony Radosława Sikorskiego – planuje makabryczną zemstę na dziennikarzu śledczym Piotrze Nisztorze. Mowa o torturach, morderstwie oraz zabiciu psów redaktora "Gazety Polskiej" i TV Republika.

https://niezalezna.pl/polityka/szokujace-nagrania-w-...
Totamto
Czwartek, 5 lutego 2026 14:18:27
0
0 0
+ -
Oto fragment nagrania:

Kobieta: No ale jak się w końcu? On napisał i co? Zrobiłeś mu sprawę jakąś po tym co?

Wojciech B.: A gdzie... to ja mu jak odejdę z roboty, to go połamię, no to tylko tyle.

Kobieta: Ale po co tak?

Wojciech B.: Oj się zapytaj Jarka, bo tak się robi. Co ja mu będę sprawę zakładał? Ja mu połamię nogi.

Kobieta: Ale napisał nieprawdę jakąś? No bo że leciałeś no to...

Wojciech B.: Ja mu nogi połamię batonem i tyle. Ja jestem wiesz... Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy.

Kobieta: No ale co on takiego napisał? Bo ja nawet nie wiem.

Wojciech B.: A to będzie leżał tutaj o tak [najprawdopodobniej pokazuje na lodówkę - red.]

Kobieta: Oj przestań.

Wojciech B.: Tam się trochę miejsca zwolni.

Kobieta: Co on takiego?

Biznesmen: Nie, to słodkie mięso, k..., tego się nie da jeść. K...

Wojciech B.: Nie będę tego jadł. Poleży trochę, żeby ucichło... A potem ropą poleję.

Kobieta: Wojtek, ale... Wojtek, dobrze, ale tą... tą, tą książkę napisał? To o to chodzi?

Wojciech B.: No to on też pisał.

Kobieta: Ale o tą książkę chodzi?

Wojciech B.: Nie, o artykuły na Twitterze, nadawał jakieś głupoty na mnie.

Biznesmen: No głupoty... że parę groszy

Wojciech B.: No ale to naprawdę na Radka [Sikorskiego], wszystko tylko na Radka, tylko mi się rykoszetem dostało nie? Pisał jakieś takie wiesz, takie... takie artykuły... głupoty

Kobieta: Ale to na temat Sikorskiego?

Wojciech B.: Tak, ale ja zawsze byłem jako szef ochrony Ministra Spraw Zagranicznych... utaplany w to i to... wiesz jakieś takie kurde...

Biznesmen: Handel bronią

Wojciech B.: A największy artykuł to był we „Wprost” przecież.

❗️❗️❗️❗️❗️

Nagranie rozmowy, w trakcie której oficer @SOP_GOV_PL opisał przygotowany przez siebie plan zabójstwa dziennikarza @RepublikaTV @PNisztor jest szokujące, ale jednocześnie wpisuje się w schemat represji jakim poddawana jest Republika i tworzący ją dziennikarze.… pic.twitter.com/wu6HpHyM0j

— Jarek Olechowski (@OlechowskiJarek) February 3, 2026
Totamto
Wtorek, 10 lutego 2026 11:20:09
0
0 0
+ -
Echo słów Czarzastego o USA i Trumpie. "Pozbycie się Amerykanów z Europy to cel Niemiec i Francji"
"To jest wpisane w szerszy plan - antagonizowania Amerykanów, obniżania poziomu relacji europejsko-amerykańskich. To jest wielki cel Niemiec i Francji - pozbyć się Amerykanów z Europy. Zamiast NATO, stworzyć jakiś legion europejski i doprowadzić do tego, że tutaj nie będzie żołnierzy amerykańskich. Po to, żeby był pretekst do tego, by centralizować Unię Europejską. Powiedzieć: zobaczcie, nie ma już Amerykanów, musimy poddać się dyktatowi Berlina i Paryża. Oni oczywiście nie powiedzą o dyktacie, a o trosce i opiece" - tak o antyamerykańskich działaniach części polskiej sceny politycznej mówił na antenie Republiki Paweł Jabłoński, były wiceszef polskiej dyplomacji.

https://niezalezna.pl/polska/slowa-czarzastego-o-usa...
mark234
Wtorek, 10 lutego 2026 16:51:01
-1
0 -1
+ -
Ty towarzyszu Tiotiatiomtiowicz razem z twoją ruską pisią mafią wolicie kolegę Putina rudego klauna tRUmpa, Ameryki już nie na ma zmienia się w dyktaturę, to samo chcieliście zrobić w Polsce. tRUmp, Orban, Fico, Kaczyński jedna drużyna Putina. Napisz lepiej coś o PISich złodziejach Ziobrze i Romanowskim gdzie uciekną jak kolega Orbana przegra na Białoruś czy do Putina bo tylko tam znajdą schronienie
Totamto
Wtorek, 10 lutego 2026 17:59:23
+1
+1 0
+ -
Najśmieszniejsze jest to jak zaciekle bronisz starego komucha i wyzywasz mnie od komuchów że atakuje komucha.
Wytycznych dzisiaj z Moskwy nie dostałeś czy co?
Totamto
Wtorek, 10 lutego 2026 18:05:55
0
0 0
+ -
Nażekasz na Putnowską Rosję że opozycję pozamykali, a u nas co? To samo.
kumak
Poniedziałek, 23 lutego 2026 09:49:31
-1
0 -1
+ -
Kiedy słucham, że bezpieczeństwo Polski ma zapewnić Kaczyński, Macierewicz i Błaszczak, to ja od razu wolę się poddać.
Zolnierz
Poniedziałek, 23 lutego 2026 10:20:00
0
0 0
+ -
Przecież ty i tak byś nie walczył. Ty grałeś w orkiestrze.....
gdzieś indziej Postów: 14050
michal1965
gdzieś indziej, postów: 14050
Poniedziałek, 23 lutego 2026 14:16:15
0
0 0
+ -
Grał, ale nie dmuchał (w puzon). Przez to osłabiał Układ Warszawski. I tak został weteranem-opozycjonistą.
Post edytowany
kumak
Poniedziałek, 23 lutego 2026 22:52:15
-1
0 -1
+ -
Marcin Przydacz leci do Waszyngtonu. Zastąpi prezydenta na inauguracji Rady Pokoju. Nawrocki otrzymał imienne zaproszenie od Trumpa, ale jestem pewny, że nikt nie pozna się na podmianie. Wystarczy, że co 15 minut będzie brał pod dziąsło, a przez cały czas szczerzył zęby. Przy okazji odbierze koszule z pralni, które zostawił podczas ostatniej wizyty. Dla niepoznaki powinien założyć czapkę z napisem NOWROCKY i nie zabierać głosu na żaden temat. Jesli bedziemy mieć odrobinę szczęścia to wyślą go do Strefy Gazy albo na Grenladię.
Totamto
Wtorek, 24 lutego 2026 12:24:05
0
0 0
+ -
To już rozymiem czemu kumak raczył nas czerwonoarmijnymi pieśniami wojskowymi.
gdzieś indziej Postów: 14050
michal1965
gdzieś indziej, postów: 14050
Wtorek, 24 lutego 2026 20:46:32
0
0 0
+ -
A teraz wam pokażę jak wygląda zakuty łeb

https://www.facebook.com/share/r/1Akx2eYK8A/
kumak
Wtorek, 24 lutego 2026 22:14:33
-1
0 -1
+ -
otamto Dziś, 10 godz. temu
0
+
-
To już rozymiem czemu kumak raczył nas czerwonoarmijnymi pieśniami wojskowymi. totamto- oprawa muzyczna powinna pasować do obrazu- my pierwsza brygada nie pasowała by do słów Jarosława
Post edytowany
Totamto
Środa, 25 lutego 2026 10:55:43
0
0 0
+ -
Ale ja nie słysze na tym filmie woskowych marszów czerwonoarmijnych. A u ciebie były !!!!!
A co najwarzniejsze swoje filmiki wklejałeś już po agrescji Rosji na Gruzję. Wyglądało to jakbyś był dumny z tego ruskiego czynu !!!!!
kumak
Piątek, 27 lutego 2026 22:20:17
0
0 0
+ -
Sejm w piątek 27 lutego 2026 r. przyjął uchwałę wyrażającą solidarność z Ukrainą i wsparcie Polski dla osób dotkniętych skutkami rosyjskiej agresji.

Za jej przyjęciem zagłosowało 419 posłów, przeciw był jeden parlamentarzysta, z kolei 15 wstrzymało się od głosu.

Oznacza to, że "Polska będzie kontynuować wsparcie polityczne, humanitarne i militarne dla Ukrainy tak długo, jak będzie to konieczne".

Ci, którzy nie widzą związku między bezpieczeństwem Polski a obroną Ukrainy, działają wprost w interesie rosyjskim. Państwo polskie powinno się tym zająć i potraktować to w kategorii zdrady państwa.

Cały Sejm, z wyjątkiem Konfederacji, na stojąco klaszcze po przyjęciu projektu uchwały dla Ukrainy.
#everyone
kumak
Dziś, 6 godz. temu
0
0 0
+ -
Kto pisze ustawy prezydentowi? https://www.facebook.com/share/v/1B5FBqwXBo/ l
Zolnierz
Dziś, 4 godz. temu
0
0 0
+ -
Lepiej żeby ustawy pisali fachowcy, niż lobbyści od wiatraków z Siemensa lub POpaprańcy z Iustici.
Tyle w temacie. Pajace.

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK