Oto fragment nagrania:
Kobieta: No ale jak się w końcu? On napisał i co? Zrobiłeś mu sprawę jakąś po tym co?
Wojciech B.: A gdzie... to ja mu jak odejdę z roboty, to go połamię, no to tylko tyle.
Kobieta: Ale po co tak?
Wojciech B.: Oj się zapytaj Jarka, bo tak się robi. Co ja mu będę sprawę zakładał? Ja mu połamię nogi.
Kobieta: Ale napisał nieprawdę jakąś? No bo że leciałeś no to...
Wojciech B.: Ja mu nogi połamię batonem i tyle. Ja jestem wiesz... Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy.
Kobieta: No ale co on takiego napisał? Bo ja nawet nie wiem.
Wojciech B.: A to będzie leżał tutaj o tak [najprawdopodobniej pokazuje na lodówkę - red.]
Kobieta: Oj przestań.
Wojciech B.: Tam się trochę miejsca zwolni.
Kobieta: Co on takiego?
Biznesmen: Nie, to słodkie mięso, k..., tego się nie da jeść. K...
Wojciech B.: Nie będę tego jadł. Poleży trochę, żeby ucichło... A potem ropą poleję.
Kobieta: Wojtek, ale... Wojtek, dobrze, ale tą... tą, tą książkę napisał? To o to chodzi?
Wojciech B.: No to on też pisał.
Kobieta: Ale o tą książkę chodzi?
Wojciech B.: Nie, o artykuły na Twitterze, nadawał jakieś głupoty na mnie.
Biznesmen: No głupoty... że parę groszy
Wojciech B.: No ale to naprawdę na Radka [Sikorskiego], wszystko tylko na Radka, tylko mi się rykoszetem dostało nie? Pisał jakieś takie wiesz, takie... takie artykuły... głupoty
Kobieta: Ale to na temat Sikorskiego?
Wojciech B.: Tak, ale ja zawsze byłem jako szef ochrony Ministra Spraw Zagranicznych... utaplany w to i to... wiesz jakieś takie kurde...
Biznesmen: Handel bronią
Wojciech B.: A największy artykuł to był we „Wprost” przecież.
❗️❗️❗️❗️❗️
Nagranie rozmowy, w trakcie której oficer @SOP_GOV_PL opisał przygotowany przez siebie plan zabójstwa dziennikarza @RepublikaTV @PNisztor jest szokujące, ale jednocześnie wpisuje się w schemat represji jakim poddawana jest Republika i tworzący ją dziennikarze.… pic.twitter.com/wu6HpHyM0j
— Jarek Olechowski (@OlechowskiJarek) February 3, 2026