-0°C

56
Powietrze
Jakość powietrza jest średnia.

PM1: 21.59
PM25: 35.84 (238,93%)
PM10: 44.86 (99,68%)
Temperatura: -0.16°C
Ciśnienie: 1034.85 hPa
Wilgotność: 89.38%

Dane z 26.12.2024 23:00, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Pożyteczni idioci czy V kolumna - wnioski z historii

3071 postów
Zolnierz
Niedziela, 10 września 2023 19:34:02
+1
+1 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Mark234- sądząc PO twoich wyPOwiedziach widzę lewacki POmiocie, że legitymację- Silnych Razem- w domu trzymasz na honorowym miejscu.
Taki jest fakt. A z faktami się nie dyskutuje, chyba że dotyczą tzw faktów z Wiertniczej i Czerskiej, czyli równorzędnej paranoi, zwanej w kulturalnym świecie- tuskoizmem.
mark234
Poniedziałek, 11 września 2023 02:54:55
-1
0 -1
+ -
Sołdacie z LWP typowy PISiobolszewik z wypranym mózgiem przez Kaczyzm, już ci pisałem wasze źrodło to Wriemia z Woronia i Kaczuszenko z Żoliborza, Wasz PISizm czerpie ze wschodu, waszym nauczycielem jest Łukaszenko, Putin tam wasza duchowa ojczyzna.
mark234
Poniedziałek, 11 września 2023 07:20:08
-1
0 -1
+ -
https://www.onet.pl/informacje/newsweek/varga-czyt...
.. Nadszyszkownika interesowały wyłącznie machinacje na politycznej szachownicy, kręciło go jedynie polityczne szulerstwo, wywracanie stolika, albowiem Nadszyszkownik, choć dziś nieporównanie potężniejszy, niż gdy udzielał sobie samemu wywiadu, nie zmienił się wcale. Oczywiście wyłącznie poza tym, że stetryczał, a stetryczały król krasnoludków to już nie jest komedia, nie jest tragedia, nie jest nawet tragifarsa, to jest absolutna katastrofa. A im bardziej Nadszyszkownik stetryczały i osuwający się w odmęty obłędu, tym wcale już nie śmieszniej, ale wyłącznie groźniej.
mówił Nadszyszkownik 30 lat temu, tak też to brzmiało w roku 2014, kiedy to rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzwyczajne zdarzenia. I tak się dzieje od roku 2015, gdy Nadszyszkownik zaczął wprowadzać konsekwentnie to, co zapowiadał w roku 1993. A zapowiadał rozwałkę systemu sądowego, państwo policyjne, rozprawienie się z "popłuczynami liberalizmu", przykręcanie śruby, wzięcie się za banki i przejęcie mediów masowych, a nawet domagał się stworzenia Gwardii Narodowej, mającej być zbrojnym ramieniem władzy, przejętej przez bohatera tej książki. Udała się też przy okazji Nadszykownikowi rzecz fenomenalna: miażdżąc w swych nudnych frazach etatystyczne wypaczenia systemu, korupcję polityczną, klientelizm, brak postaw propaństwowych, po latach w sposób arcymistrzowski zbudował państwo skorumpowanych politycznie, na klientelizmie budujących kariery ludzi pozbawionych całkowicie myślenia propaństwowego..
Zbudował nowy PRL, ale na dopalaczach. A co więcej, nadal przecież pragnie zwalczać postkomunizm i pozostałości PRL niszczyć z takim zapałem, aż będziemy tu mieli PRL nie tylko na dopalaczach, ale też w wersji turbo. Bo przecież spomiędzy wzniośle antykomunistycznych wierszy tego wywiadu z samym sobą wyłania się rozpaczliwa tęsknota za PRL. I nie jest to wyłącznie kwestia nostalgicznych wspomnień młodości, gdy człowiek był nie dość że piękny, zdrowy i przeżywający pierwsze miłości, to jeszcze nie miał zupełnie świadomości, że będzie kiedyś stary, stetryczały i niekochany.
Post edytowany
Zolnierz
Poniedziałek, 11 września 2023 09:42:47
+1
+1 0
+ -
Soldacie z LWP.....
Mark234- aleś mi POjechał, tak się przejąłem twoim wpisem, że aż udałem się na dłuższe POsiedzenie. Dziękuję.
Jako rasowy POstKOmunista, POwinieneś wiedzieć, że te twoje pisanki wiszą mi kalafiorem.
Nie takie cwaniaki z ZOMO goniły mnie po Nowym Świecie w Warszawie. "Silni razem" zaś POjedyńczo do d....y.
Żabodukt Postów: 79245
kumak
Żabodukt, postów: 79245
Poniedziałek, 11 września 2023 10:03:32
-1
0 -1
+ -
Polscy narodowcy wielbią Putina i Łukaszenkę https://fb.watch/m_wMMsg9U-/
kumak
Poniedziałek, 11 września 2023 10:09:39
-1
0 -1
+ -
Soldacie coś ty robił na nowym Świecie? Ja tam byłem trzy razy. Czy szedłeś pod rękę z Morawieckim i czy też kazali ci kopać sobie grób? Ile miałeś wtedy lat? Bo ja byłem dwudziestolatkiem to ty musiałeś być nastolatkiem a ja takich tam nie widziałam. Ja chowałam się w teatrze Kameralnym na Forsal
Post edytowany
Zolnierz
Poniedziałek, 11 września 2023 10:20:27
+1
+1 0
+ -
Nie ma ulicy Forsal.
Byłeś w d.... i GW widziałeś.
Ty grałeś w orkiestrze. PrzyPOminam.
mark234
Poniedziałek, 11 września 2023 12:18:44
-1
0 -1
+ -
Sołdacie z LWP, jeżeli walczyłeś z komuną to powinies widzieć komunę i bolszewizm w działaniach PISiej mafi. Nawet PISie wiadomości są takie same jak za komuny, czy jesteś tak zaślepiony, niedouczony, przekupiony odpowiedz sobie sam PISia mafia w działaniach niczym się nie różni od komuny.
kumak
Poniedziałek, 11 września 2023 14:57:47
0
0 0
+ -
Soldaciei w którym roku miałeś przysięgę w wojsku? Co ty robiłeś na Nowym Świecie? Foksal to poprzeczna do Nowego Światu
Post edytowany
Zolnierz
Poniedziałek, 11 września 2023 16:21:00
0
0 0
+ -
Biografia dla lewaków: W WP znalazłem się po ukończeniu studiów.
Na Nowym Świecie byłem jako członek KPN. Dla kumaka, kiedy upadała, a właściwie zmieniała nazwę "matka partia" byłem w grupie, która zajmowała budynek PZPR, na rogu Nowego Świata i Alei Jerozolimskich- obecnie Wojewodzki Konserwator Zabytków.
Dla Mark234- komunę wywącham na kilometr i nic mi bardziej nie śmierdzi niż ugrupowanie w którym siedzą - Miller, Cimoszewicz czy Rosati.
kumak
Poniedziałek, 11 września 2023 17:57:47
0
0 0
+ -
to się soldat zaorał KPN to organizacja pana Moczulskiego
Sąd Najwyższy: Leszek Moczulski był agentem SB
Twórca Konfederacji Polski Niepodległej Leszek Moczulski jest "kłamcą lustracyjnym". Taki wyrok Sądu Lustracyjnego utrzymał Sąd Najwyższy.
Oznacza to, że 78-letni Moczulski nie może przez 10 lat pełnić funkcji publicznych. https://wiadomosci.wp.pl/sad-najwyzszy-leszek-moczulski...
kumak
Poniedziałek, 11 września 2023 18:40:10
0
0 0
+ -
koronacja https://www.facebook.com/photo/?fbid=323094930086289&am...
Mińsk Mazowiecki Postów: 3732
Totamto
Mińsk Mazowiecki, postów: 3732
Poniedziałek, 11 września 2023 20:00:54
0
0 0
+ -
A ja polecam fakty nie mity.

Reset cz.5

https://www.youtube.com/watch?v=L-ASeKDc3ZE
kumak
Poniedziałek, 11 września 2023 20:22:55
0
0 0
+ -
Dochodzenie prawdy: Wydanie specjalne!
Post edytowany
Zolnierz
Poniedziałek, 11 września 2023 20:25:31
0
0 0
+ -
Widzisz kumak, człowiek który raz dał się oszukać komunistom więcej się oszukać nie da. To np. dotyczy mojej bytności w KPN, którą zakończyłem po obaleniu rządu premiera Olszewskiego i dobrze pamiętam, kto wtedy liczył głosy.
kumak
Poniedziałek, 11 września 2023 20:35:26
0
0 0
+ -
Dla mnie przeszłość nie jest ważna jeśli ktoś powróci na właściwą drogę i dlatego teraz popieram działania Kołodziejczaka czy Giertycha. Jeśli chodzi o mnie to zawsze byłem socjaldemokratą która nie ma nic wspólnego z Moskwa Leninem czy Stalinem więc każdy autorytaryzm w tym Kaczyńskiego jest automatycznie przez mnie odrzucany.
Totamto
Poniedziałek, 11 września 2023 21:00:37
0
0 0
+ -
Ale armię Czerwoną to dalej darzysz sympatią.
kumak
Poniedziałek, 11 września 2023 21:19:22
0
0 0
+ -
a to niby czemu? ubzdurałeś sobie coś i to powielasz - pokazałem klip Piątka który wykazał powiazania pisowskich kandydatów z powiazaniami moskiewskim a na tobie to nie robi wrażenia i wytykasz mi jeden reportaż nie zgłębiając się w setki innych. Mam tez zrobioną jedna rocznicę katastrofy smoleńskiej i absolutnie to o niczym nie świadczy-katastrofa była i nic złego w oddani czci przez mieszkańców miasta po prostu utrwalam to co ciekawego w Mińsku - właśnie dlatego reportaż z cmentarza z II wojny światowej
Post edytowany
kumak
Poniedziałek, 11 września 2023 21:31:00
0
0 0
+ -
@Minęło ponad 200 lat jak straciliśmy niepodległość. To nie tak dużo, a nie pamiętamy już co albo kto, przyczynił się do rozbiorów.
Dzisiaj tak jak wtedy niektórzy politycy czy celebryci dla swoich interesów ekonomicznych bądź politycznych prowadzą ataki na Wojsko Polskie i Straż Graniczną.
Czy będziemy potrafili powstrzymać tych wrogich trolli, sługusów Moskwy? Czy nie zrobimy nic i ulegniemy ich wrogiej propagandzie?
To tylko zależy od nas?
Murem za Polskim Mundurem.
Pamiętajmy, gdy nie szanuje się wlanej armii trzeba będzie pokochać obcą.
kolejna pisowska fikcja.. pobudowali dziurawą ścianę i postawili na granicy żołnierzy a ich koledzy sprowadzili ponad 400 000 obcokrajowców- nawet w Mińsku sprzedawano polskie wizy a o szacunku armii tu Polskie bieda-wojsko na granicy z Białorusią. "Jedzenie kupujemy w Biedronce" https://wiadomosci.onet.pl/bialystok/polskie-bieda-wojsko...
Post edytowany
Totamto
Poniedziałek, 11 września 2023 21:56:50
0
0 0
+ -
Brednie niemieckiej gazety powielane przez wielbiciela Armii Czerwonej.

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK