https://www.facebook.com/photo/?fbid=797342262398562&am...
reżimie z Nowogrodzkiej.
O tym jak zmienia Polskę w państwo autorytarne.
O ich ideologii i propagandzie.
I o tym jak jest to zbieżne z interesem Kremla.
I myślę, że powinniście ją przeczytać.
No i jaram się jak ruski skład z amunicją.
Opisałem różne aspekty pisowskiej rewolucji ustrojowej. Udowodniłem, że Partia miała takie plany od lat oraz że zaczęła je realizować natychmiast po przejęciu władzy. Sporo miejsca poświęciłem partyjnej propagandzie, jej podobieństwu z propagandą rosyjską oraz uzależnieniu Sakiewicza, Karnowskich i TVP od centrali na Nowogrodzkiej. Pokazałem, że Polska się brutalizuje, f***yzuje, że służby zaczynają działać zgodnie ze standardami znanymi nam z Rosji czy Białorusi. Opisałem również trwającą ósmy rok ofensywę ideologiczną, a więc rolę Wiadomego Instytutu, średniowieczną rewolucję Czarnka i nabierający konturów sojusz Partii z ultraprawicowymi radykałami.
Pokazałem wreszcie, że te wszystkie działania konsekwentnie realizują przyjazny Kremlowi scenariusz antyzachodni oraz że w Partii nie raz i nie dwa podejmowano działania, które ciężko wyjaśnić inaczej, niż rosyjskimi wpływami w tym środowisku. Pokazałem też, że wojna w Ukrainie wywołała u niektórych wybiórczą ślepotę, która może nas ostatecznie kosztować bardzo wiele.
No więc opisałem to wszystko, czyli i tak daleko nie wszystko, co o Partii należy napisać...
Daliśmy książce tytuł "Reżim", bo Polska pod rządami Naczelnika w reżim się transformuje, a pod wieloma względami już nim jest.
Daliśmy jej podtytuł "Doniesienia z putinowskiej Polski", bo nie ma tygodnia, by w Polsce nie zdarzyło się coś, co z powodzeniem można by zamieścić w rubryce "tymczasem w Rosji".
Wiem, bo ponad dwóch lat Wam te procesy przybliżam i jeszcze nie było takiej niedzieli, bym nie miał o czym pisać.
To moja pierwsza książka. I choć snuję plany o kolejnych, mam nadzieję, że za cztery lata nie będę musiał przedstawiać Wam drugiej części. Bo za cztery lata może być po prostu za późno.
W przedsprzedaży już teraz tutaj:
https://bit.ly/3DKSr9K
A w salonach Empik będzie dostępna 27 września.
Kupcie wujkowi pisowcowi przed wyborami.