0°C

65
Powietrze
Jakość powietrza jest średnia.

PM1: 28.23
PM25: 45.44 (302,92%)
PM10: 60.39 (134,19%)
Temperatura: 0.41°C
Ciśnienie: 1024.37 hPa
Wilgotność: 64.67%

Dane z 06.03.2026 08:40, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

pikieta pro life - 20.03.2021

1611 postów
Żabodukt Postów: 82245
kumak
Żabodukt, postów: 82245
Piątek, 27 października 2023 12:22:36
-1
0 -1
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Dziś jeśli Popiełuszko był by w opozycji to by mu założył Pegasusa i wygrali fotkę z zoofilią po czym by go skazali za nieprzyzwoite fotki. Oczywiście siedział by pięć lat bez wyroku w areszcie śledczym.
Post edytowany
kumak
Piątek, 27 października 2023 12:27:29
-1
0 -1
+ -
Dobrze ze PiS stracił władzę bo byli by podobnie...
Dziś jest to nie do pomyślenia, ale niegdyś zdarzały się sytuacje, w których daną osobę zamurowywano w ciasnej celi. Taki los najczęściej spotykał zakonnice, które naruszyły ustalone reguły i zasady. To była kara za złamanie celibatu. Jednak zdarzały się również przypadki, w których to same zainteresowane prosiły o zamurowanie, pozostawiając sobie tylko trzy niewielkie otwory w ścianie, aby móc patrzeć w niebo i przyjmować Komunię. Niektóre plotki głoszą, że wraz z zakonnicami, w tych zamkniętych celach były także dzieci. Czemu miał służyć ten okrutny rytuał https://www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,30339594,zakon...
gdzieś indziej Postów: 14058
michal1965
gdzieś indziej, postów: 14058
Piątek, 27 października 2023 16:30:05
0
0 0
+ -
Według amerykańskiego serwisu "The Federalist" w głośnej sprawie odkrycia rzekomego masowego grobu ze szczątkami 215 indiańskich dzieci w pobliżu Kamloops Indian Residential School w Kanadzie, nie przedstawiono jak dotąd żadnego dowodu i nie potwierdzono żadnych zwłok. Zdaniem portalu media oparły swoje relacje o powierzchowne badanie radarowe, a śledztwo niczego nie wykazało. "W zdrowym społeczeństwie byłby to skandal" - ocenił dziennikarz John Daniel Davidson.

Kanadyjscy katolicy nie ukrywają, iż sytuacja robi się co najmniej niepokojąca, bowiem od 2020 r. odnotowano w Kanadzie olbrzymi wzrost aktów agresji wymierzonych w wiarę katolicką. Jak podaje kanadyjski Urząd Statystyczny , w l. 2020-2021 liczba przestępstw, których ofiarami padali sami katolicy, jak również miejsca dla nich święte (kościoły, kaplice, cmentarze) wzrosła aż o 260 proc. w stosunku do lat poprzednich. Oznacza to, iż na 43 tego typu przestępstwa odnotowane w 2019 r. w l. 2020-2021 przypada ich aż 155! Katolicy stanowią także najbardziej prześladowaną grupę społeczną w Kanadzie; to oni najczęściej padają ofiarami tzw. hejtu.

https://bialykruk.pl/wydarzenia/kanada-przesladowan...
ziomka
Piątek, 27 października 2023 18:49:36
+1
+1 0
+ -
Emilewicz przyznała na temat wyroku TK w sprawie aborcji: "Płaszczyzna wolności i intymności została przekroczona w dość brutalny sposób"
Niestety ma rację. Mogli zrobić referendum i byłoby wszystko jasne.
michal1965
Piątek, 27 października 2023 19:03:58
+1
+1 0
+ -
Pierwsze referendum przeprowadził Piłat. Społeczeństwo, jak wiadomo, wybrało wolność dla zabójcy. Dzisiaj kobiety też opowiadają się za wolnością do zabijania. Bo ja bym tego nie zrobiła ale może córka albo przyjaciółka będzie w nie chcianej ciąży.
michal1965
Piątek, 27 października 2023 19:08:27
+1
+1 0
+ -
Pani Emilewicz miała darmową antykampanię, dzięki której dzisiaj pozostaje bez zajęcia.

https://ratujzycie.pl/katarzyna-sojka-glosowala-prze...
michal1965
Piątek, 27 października 2023 19:35:56
+1
+1 0
+ -
Udało mi się odwieść wiele kobiet od tej strasznej decyzji, od której nie ma odwrotu. Jako lekarz psychiatra wielokrotnie obserwowałam zespół objawów, który ma swoją międzynarodową nazwę: post-abortion-syndrom – zespół objawów psychopatologicznych po zabiciu własnego dziecka. Z moich wieloletnich obserwacji wynika, że każda kobieta, która pozwoliła, żeby zabito dziecko w jej łonie, cierpi latami. Już na początku XX wieku profesor Rosner, czołowy polski ginekolog, stwierdził, że przerwanie ciąży można porównać do rzucenia kobiety-matki pod koła pędzącego pociągu pospiesznego. Rozdarta na kawałki, nigdy już całkiem nie da się zintegrować. Objawy te nie występują od razu.
Choć ludzie usiłują nazwać ją inaczej, aborcja jest zbrodnią. Kobieta nosi w sobie na zawsze jej piętno. Każda, która pozwoliła, żeby zabito dziecko w jej łonie, cierpi całymi latami.
Kobieta boi się dziecka, nie chce go, kiedy więc go już nie ma, w pierwszej chwili czuje ulgę, a potem… Przychodzi refleksja i narasta dręczące poczucie winy, które zmienia się w poczucie krzywdy, i następuje zmiana osobowości: trudny charakter, drażliwość, zmienność itd. Opiekowałam się setkami kobiet i nigdy żadna nie miała do mnie pretensji o to, że urodziła dziecko. Wszystkie są bardzo wdzięczne i nieraz przez lata przysyłają zdjęcia swoich dzieci, bo nie jest prawdą, że z tak zwanej niechcianej ciąży rodzi się zawsze niechciane dziecko. Przeciwnie – to dziecko, czasem okupione heroiczną decyzją matki, która walczy o nie z otoczeniem, dziecko początkowo odrzucane, staje się jej największą radością i pociechą na starość”.
prof. Wanda Półtawska
https://prasa.wiara.pl/doc/646197.Zycie-z-pietnem-zbr...
kumak
Sobota, 28 października 2023 07:49:40
-1
0 -1
+ -
Dziecko z in-vitro? https://www.instagram.com/reel/Cw8JCisqpqY/?igshid=MzRlO...
michal1965
Niedziela, 29 października 2023 22:40:03
+1
+1 0
+ -
Wykład Prof. dr Krzysztofa Zanussiego ."Prawda w czasach nieprawdy. Wiara w czasach niewiary."

https://www.youtube.com/watch?v=F8p6Pg7yQF4
kumak
Poniedziałek, 30 października 2023 06:44:23
-1
0 -1
+ -
Coroczna gala Power of Women magazynu Variety odbyła się wczoraj w Nowym Jorku. Uhonorowane sławne artystki, aktywistki i filantropki zostały uhonorowane podczas specjalnego wieczoru, gdzie miały okazję opowiedzieć o swojej sile. Wśród nich Amanda Seyfried, Camilla Cabello, Kim Catrall, Queen Latifah i Drew Barrymore. Nie zabrakło mocnych słow o prawach kobiet, w tym dostępu do aborcji.Logo Ofeminin.pl
Przemówienia o aborcji na gali Power of Women. "W rozpaczliwych czasach kobiety muszą być siłą"
TO DLA NAS WAŻNE
Przemówienia o aborcji na gali Power of Women. "W rozpaczliwych czasach kobiety muszą być siłą"
06.05.2022
OFEMININ ŚWIAT KOBIET ...
Coroczna gala Power of Women magazynu Variety odbyła się wczoraj w Nowym Jorku. Uhonorowane sławne artystki, aktywistki i filantropki zostały uhonorowane podczas specjalnego wieczoru, gdzie miały okazję opowiedzieć o swojej sile. Wśród nich Amanda Seyfried, Camilla Cabello, Kim Catrall, Queen Latifah i Drew Barrymore. Nie zabrakło mocnych słow o prawach kobiet, w tym dostępu do aborcji.
REKLAMA

Przemówienia o aborcji na gali Power of Women
Kilka dni temu świat obiegła informacja, że Sąd Najwyższy Stanów Zjednoczonych zmierza do obalenia sprawy Roe vs. Wade, która zalegalizowała prawo do aborcji w 1973 r.

Temat został poruszony na gali Variety Power of Women, gdzie każdego roku kobiety mają możliwość rozmowy na temat ważnych spraw społecznych i prawach kobiet. Podczas każdej edycji honoruje się kilka sławnych kobiet, które mają możliwość podkreślenia swoich wartości podczas przemowy na temat siły kobiet.

Zobacz, co powiedziały Camilla Cabello, Drew Barrymore, Amanda Seyfried, Kim Catrall oraz Queen Latifah.

/5 Camila Cabello na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News
Camila Cabello na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News / east news
Camilla Cabello odniosła się do toczącej się debaty na temat prawa do aborcji w Stanach Zjednoczonych. "Oczywiście, że najbardziej dotknie to biedne kobiety, ponieważ kobiety uprzywilejowane pod względem finansowym – nawet takie jak ja – będą w stanie poradzić sobie z tą sytuacją, jeśli będzie taka potrzeba" - podkreśla.

/5 Drew Barrymore na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News
Drew Barrymore na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News / east news
Osobą, która odniosła się do tematu unieważnienia wyroku Roe vs. Wade, który zalegalizował aborcję w Stanach Zjednoczonych w 1973 r., odniosła się także aktorka Drew Barrymore. Powiedziała, że "nie mogła przestać płakać" przez stanem świata, w którym ograniczane są prawa kobiet. Jednak nadzieję daje jej córka Olivia. "Przyszła do mnie i powiedziała: Mamo, mam cel. I przeczytała mi czterostronicowe przemówienie, które napisała. Chce aby obniżyć wiek praw wyborczych do 16 lat. Mówiła o prawach kobiet, a ja po prostu siedziałam tam z otwartą szczęką, po prostu z ulgą, tak szczęśliwa, że ona jest tą osobą".Logo Ofeminin.pl
TO DLA NAS WAŻNE
06.05.2022
Coroczna gala Power of Women magazynu Variety odbyła się wczoraj w Nowym Jorku. Uhonorowane sławne artystki, aktywistki i filantropki zostały uhonorowane podczas specjalnego wieczoru, gdzie miały okazję opowiedzieć o swojej sile. Wśród nich Amanda Seyfried, Camilla Cabello, Kim Catrall, Queen Latifah i Drew Barrymore. Nie zabrakło mocnych słow o prawach kobiet, w tym dostępu do aborcji.
REKLAMA

Kilka dni temu świat obiegła informacja, że Sąd Najwyższy Stanów Zjednoczonych zmierza do obalenia sprawy Roe vs. Wade, która zalegalizowała prawo do aborcji w 1973 r.

Temat został poruszony na gali Variety Power of Women, gdzie każdego roku kobiety mają możliwość rozmowy na temat ważnych spraw społecznych i prawach kobiet. Podczas każdej edycji honoruje się kilka sławnych kobiet, które mają możliwość podkreślenia swoich wartości podczas przemowy na temat siły kobiet.

Zobacz, co powiedziały Camilla Cabello, Drew Barrymore, Amanda Seyfried, Kim Catrall oraz Queen Latifah.

Camila Cabello na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News / east news
Camilla Cabello odniosła się do toczącej się debaty na temat prawa do aborcji w Stanach Zjednoczonych. "Oczywiście, że najbardziej dotknie to biedne kobiety, ponieważ kobiety uprzywilejowane pod względem finansowym – nawet takie jak ja – będą w stanie poradzić sobie z tą sytuacją, jeśli będzie taka potrzeba" - podkreśla.

Drew Barrymore na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News / east news
Osobą, która odniosła się do tematu unieważnienia wyroku Roe vs. Wade, który zalegalizował aborcję w Stanach Zjednoczonych w 1973 r., odniosła się także aktorka Drew Barrymore. Powiedziała, że "nie mogła przestać płakać" przez stanem świata, w którym ograniczane są prawa kobiet. Jednak nadzieję daje jej córka Olivia. "Przyszła do mnie i powiedziała: Mamo, mam cel. I przeczytała mi czterostronicowe przemówienie, które napisała. Chce aby obniżyć wiek praw wyborczych do 16 lat. Mówiła o prawach kobiet, a ja po prostu siedziałam tam z otwartą szczęką, po prostu z ulgą, tak szczęśliwa, że ona jest tą osobą".

/5 Amanda Seyfried na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News
Amanda Seyfried na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News / east news
Amanda Seyfried postanowiła wykorzystać przemowę, by zaznaczyć jak wazna jest teraz solidarność kobiet. "W tych bardzo rozpaczliwych czasach, w których teoretycy pilnie pracują, aby wykorzenić nasze najbardziej podstawowe prawo, musimy być niepowstrzymaną siłą, która tworzy i utrzymuje społeczność i która czyni przyszłość lepszą niż teraźniejszość" - powiedziała. Uhonorowała także Międzynarodową Sieć Pomocy, Pomocy i Pomocy, organizację non-profit, która pomaga uchodźczym dzieciom z opieką medyczną i psychiatryczną.Gwiazda "Seksu w wielkim mieście", Kim Catrall", zachęciła kobiety do mówienia: nie. Wspomniała o przykładach odmowy - "Nie, ta pensja jest nie do przyjęcia" i "Nie, nie mamy spotkania w twoim pokoju hotelowym". Nawiązała także do tego, by przypominać sobie o słowie "nie" w sytucjach, gdy "nie słucha się opinii kobiet".Logo Ofeminin.pl
TO DLA NAS WAŻNE
06.05.2022
REKLAMA

Osobą, która odniosła się do tematu unieważnienia wyroku Roe vs. Wade, który zalegalizował aborcję w Stanach Zjednoczonych w 1973 r., odniosła się także aktorka Drew Barrymore. Powiedziała, że "nie mogła przestać płakać" przez stanem świata, w którym ograniczane są prawa kobiet. Jednak nadzieję daje jej córka Olivia. "Przyszła do mnie i powiedziała: Mamo, mam cel. I przeczytała mi czterostronicowe przemówienie, które napisała. Chce aby obniżyć wiek praw wyborczych do 16 lat. Mówiła o prawach kobiet, a ja po prostu siedziałam tam z otwartą szczęką, po prostu z ulgą, tak szczęśliwa, że ona jest tą osobą".

/5 Amanda Seyfried na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News
Amanda Seyfried na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News / east news
Amanda Seyfried postanowiła wykorzystać przemowę, by zaznaczyć jak wazna jest teraz solidarność kobiet. "W tych bardzo rozpaczliwych czasach, w których teoretycy pilnie pracują, aby wykorzenić nasze najbardziej podstawowe prawo, musimy być niepowstrzymaną siłą, która tworzy i utrzymuje społeczność i która czyni przyszłość lepszą niż teraźniejszość" - powiedziała. Uhonorowała także Międzynarodową Sieć Pomocy, Pomocy i Pomocy, organizację non-profit, która pomaga uchodźczym dzieciom z opieką medyczną i psychiatryczną.

REKLAMA

/5 Kim Catrall na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News
Kim Catrall na gali Variety's 2022 Power of Women / Greg Allen, East News / east news
Gwiazda "Seksu w wielkim mieście", Kim Catrall", zachęciła kobiety do mówienia: nie. Wspomniała o przykładach odmowy - "Nie, ta pensja jest nie do przyjęcia" i "Nie, nie mamy spotkania w twoim pokoju hotelowym". Nawiązała także do tego, by przypominać sobie o słowie "nie" w sytucjach, gdy "nie słucha się opinii kobiet".

/5 Queen Latifah na gali Variety's 2022 Power of Women / Angela Weiss, East News
Queen Latifah na gali Variety's 2022 Power of Women / Angela Weiss, East News / east news
Piosenkarka Queen Latifah zaznaczyła, o co chodzi w sile kobiet. "Kobiet nie docenia się i nie afirmuje w wystarczający sposób" — skomentowała. "Musimy być nie tylko doceniane, ale także wspierac się nawzajem i pokazać, że tak jest". "Jest grupa ludzi, którzy próbują ukraść naszą moc. Naszą moc decydowania o tym, czego chcemy dla naszego życia, naszych rodzin, naszej przyszłości" - mówi Queen Latifah nawiązując do debaty dotyczącej aborcji. "Przez całe moje życie ludzie próbowali umniejszać moją moc. Zawsze próbowali umniejszać siłę kobiety". Motywuje kobiety do tego, by się jednoczyły. "Kiedy działamy razem, nie ma nic silniejszego. Nie ma nic silniejszego. Nie ma wyższego poziomu, nic większego niż wtedy, gdy łapiemy się za ręce i decydujemy, że chcemy coś razem zrobić". https://www.ofeminin.pl/swiat-kobiet/to-dla-nas-wazne/...
kumak
Poniedziałek, 30 października 2023 10:43:25
-2
0 -2
+ -
Kiedy Julka była zarodkiem, w jej sprawie zabierali głos politycy, księża, obrońcy życia. Ale gdy się urodziła, przestała być ważna jako człowiek.

# https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/270633,1...
michal1965
Poniedziałek, 30 października 2023 12:43:42
0
0 0
+ -
Kiedy żydzi byli prześladowani w czasie II WŚ część społeczeństwa, narażając własne życie ratowała ich. Po wojnie nikogo nie obchodziło, jakie są ich dalsze losy.

Kiedy wybuchła wojna NA Ukrainie, społeczeństwa Europy zaczęły im pomagać, ratując ich życie. Czy po skończonej wojnie nadal Polacy będą skłonni oddawać im swoje mieszkania i kupować żywność??
kumak
Poniedziałek, 30 października 2023 13:09:12
-1
0 -1
+ -
Ja swoich karmię. Co do pani Tysiąc to wiadomo było że urodzenie dziecka ja oślepi i powinno jej dać zgodę na aborcję. Teraz nikt się ich lisem nie przejmuje
michal1965
Poniedziałek, 30 października 2023 15:04:49
+1
+1 0
+ -
Aborcja to jest też poród dziecka. Tylko wcześniej zabitego. Chyba że mówimy o aborcji chirurgicznej co łączy się z podaniem kobiecie silnych środków znieczulających. Opowiadanie o bezpiecznej aborcji ma tyle wspólnego z prawdą co Tusk z chrześcijaństwem.
kumak
Poniedziałek, 30 października 2023 15:26:19
-1
0 -1
+ -
@Tusk z chrześcijaństwem.-Polacy z chrześcijaństwem
michal1965
Poniedziałek, 30 października 2023 19:44:34
+1
+1 0
+ -
Nie bądz jak Justyna, ratuj życie.
C.H. Stojadła robi karierę.

https://www.facebook.com/reel/348393947663031
MIńsk Mazowiecki Postów: 5916
Zagłoba
MIńsk Mazowiecki, postów: 5916
Wtorek, 31 października 2023 11:35:51
-1
0 -1
+ -
Śmiecom i śmiecom. Obklejajom i obklejajom... jakby nie było słupów ogłoszeniowych.
A dotacje na śmiecenie to skąd?
michal1965
Piątek, 3 listopada 2023 00:20:25
0
0 0
+ -
A Wy ilu znacie naukowych ignorantów, którzy twierdzą, że "płód to nie człowiek"?
Pokażcie im tę grafikę. Jeśli aborcjoniści twierdzą, że chcą działać zgodnie z nauką... niech się douczą!

https://www.facebook.com/photo?fbid=710213874477767&...
MIńsk Mazowiecki Postów: 5916
Zagłoba
MIńsk Mazowiecki, postów: 5916
Piątek, 3 listopada 2023 01:19:21
0
0 0
+ -
Znamy za to kobiety, które bez żadnych tytułów naukowych chcą same o sobie decydować !
A naukowcy i teolodzy niech sami sobie urodzą lub nie.
Post edytowany 2 razy
michal1965
Piątek, 3 listopada 2023 01:48:32
0
0 0
+ -
„Współczesna lewica odwołuje się do niechlubnego dziedzictwa, które przyniosły ze sobą europejskie totalitaryzmy. A aborcja była narzędziem używanym przez komunistów w celu niszczenia narodu polskiego. Ustawa z 1956 r. legalizująca wolną aborcję, poskutkowała tym, że przez kolejne lata w Polsce dokonywane były dziesiątki tysięcy aborcji. Zabijanie dzieci stało się „normalne”. Dwa pokolenia Polaków są skażone zbrodnią na nienarodzonych” – zauważa Kaja Godek.

Katarzynie Kotuli nie spodobał się baner, który działacze pro-life przynieśli na manifestację podczas procesu księdza Matusznego z aborocjonistką w Lublinie. Kotula przez swojego prawnika zapowiedziała złożenie pozwu za ten baner. Czy poseł Lewicy zamierza zaprzeczać faktom historycznym?
https://ratujzycie.pl/wspolczesna-lewica-odwoluje-si...

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK