9°C

15
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 5.72
PM25: 8.96 (24,03%)
PM10: 10.82 (59,74%)
Temperatura: 9.37°C
Ciśnienie: 1010.70 hPa
Wilgotność: 93.38%

Dane z 25.04.2025 06:10, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl


facebook
REKLAMA

Forum

Pieczywo Gromulski

45 postów
mińsk mazowiecki Postów: 41
wojtas
mińsk mazowiecki, postów: 41
Sobota, 18 maja 2013 21:29:46
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Czy zauważyliście że pieczywo z tej piekarni a zwłaszcza wszelakie bułki ,sznytki itp.od dłuższego czasu systematycznie pogarsza się. Są coraz mniejsze pieczone chyba z coraz gorszej mąki lub innych dodatków a poza tym są najdroższe w całym miesicie
Żabodukt Postów: 79989
kumak
Żabodukt, postów: 79989
Sobota, 18 maja 2013 22:38:11
-1
0 -1
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
nie jem chleba od Gromulskiego ale to co piszesz o pieczywie to się dzieje od dawna-
wszystko coraz mniejsze i gorsze w smaku i coraz droższe
Minsk Mazowiecki Postów: 94
fotelik
Minsk Mazowiecki, postów: 94
Sobota, 18 maja 2013 22:50:44
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
To prawda. bułeczeńki są coraz mniejsze i coraz droższe. Ja kupuję w Topazie i to jest buła jak się patrzy ( ale tylko rano , bo póżniej też są jakby mniejsze ).
Postów: 14
cor
postów: 14
Sobota, 18 maja 2013 23:36:38
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Powiem, a raczej napiszę, święta prawda.
Postów: 202
anciarek
postów: 202
Niedziela, 19 maja 2013 00:30:00
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Ja zawsze kupuję bułki kajzerki w marcpolu, jak dla mnie zdecydowanie najlepsze, co prawda może nie największe, ale przynajmniej na drugi dzień nie są suche. Poza tym pieczone na miejscu, przez cały dzień więc zawsze świeże. Te z topazu to dla mnie jakieś papierowe:)
Postów: 25
jestgit?
postów: 25
Niedziela, 19 maja 2013 07:17:41
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Nie wiem jak bułki, ale chleb mają najlepszy. Mówię tu o ciemnym z ziarnami - rewelka.
Poza tym, zapłaciłbym dwa razy tyle gdybym miał pewność, że chleb jest bez ulepszaczy i innego chemicznego gówna.
mińsk mazowiecki Postów: 57
stachu
mińsk mazowiecki, postów: 57
Niedziela, 19 maja 2013 07:47:17
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Najlepsze pieczywo jest z malej piekarni z Parysowa spróbujcie sami
Postów: 211
c43
postów: 211
Niedziela, 19 maja 2013 08:31:29
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Nie ma lepszego pieczywa niż od Gromulskiego moim faworytem jest chleb staropolski
Postów: 58
Reksio
postów: 58
Niedziela, 19 maja 2013 19:04:26
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Generalnie pieczywo z tej piekarni jest mniej niż takie sobie, a na drugi dzień zupełnie nie nadaje się do jedzenia. Wypróbowałem większość asortymentu i nie ma nawet wyjątku potwierdzającego regułę. Swoją drogą, amatorom chleba pełnoziarnistego polecam chleb Słoneczko (albo Słoneczny- nie pamiętam nazwy) obsypany sezamem z piekarni Grzybki. Bardzo smaczny....
Mińsk Postów: 987
krystians
Mińsk, postów: 987
Niedziela, 19 maja 2013 19:47:56
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Kto co lubi... Kupuję chleb w piekarni Gromulski i jestem zdania, że to pieczywo dość naturalnie się starzeje:) Ziarna (dodatki) znajdują się również w pieczywie, nie tylko na skórce.
Na szczęście mamy wolny kraj i każdy kupuje tam gdzie chce, lub gdzie go na zakupy stać.
Postów: 514
AgnieszkaK
postów: 514
Niedziela, 19 maja 2013 20:07:35
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Ja nie narzekam. Są produkty droższe i tańsze, bo wiadomo, że np. chleb z żurawiną tani nie będzie. Jak dla mnie jest ok.
Postów: 994
a-psik
postów: 994
Niedziela, 19 maja 2013 20:31:43
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
w bułki u gromulskiego już dawno przestałam się zaopatrywać, malizna i drożyzna. ale przynajmniej krojony chleb nie ma dziur jak z megmy, znowu megma ma smaczne słodkie bułki a gromulski pączki nie do zjedzenia. moim faworytem jest piekarnia z łukowa, szkoda że mam do niej trochę daleko.
Mińsk Mazowiecki Postów: 121
Deadpool
Mińsk Mazowiecki, postów: 121
Niedziela, 19 maja 2013 22:25:56
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
faktycznie również zauważyłem że jakość pieczywa z Gromulskiego od pewnego czasu się pogarsza,niestety nie wiem czy w Mińsku jest możliwośc zaopatrywania się w pieczywo z "Grzybków"
Siennica Postów: 818
Wnuczek
Siennica, postów: 818
Niedziela, 19 maja 2013 22:41:38
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Jeśli chcecie jeść prawdziwe, klasyczne pieczywo musicie je upiec Sami. Raz wychodowany zakwas można utrzymywać przez wiele lat.
Składniki klasycznego chleba to: mąka, woda, zakwas, sól. Przepisów w necie jest bardzo dużo. :)
Mińsk Postów: 178
Alla
Mińsk, postów: 178
Niedziela, 19 maja 2013 22:58:12
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
asortyment bogaty i tym zdobywa rynek, a znacie kogoś kto tam pracuje?
Mensco Postów: 484
uksz
Mensco, postów: 484
Poniedziałek, 20 maja 2013 08:39:59
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
a u mnie ostatnio na stół trafił chleb żytni ciemny od p. Gromulskiej z Dobrego. Smak dawnych lat. U Gromulskiego dobry jest ten z chleb z ziarnami.
Postów: 126
giovanna
postów: 126
Poniedziałek, 20 maja 2013 08:46:57
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
nie powinnam może zachwalać, bo zniknie z półki, ale najlepszy chleb jaki jadłam to "kresowy". Trzyma świeżość kilka dni i jest po prostu pyszny:)
mińsk mazowiecki Postów: 125
justka
mińsk mazowiecki, postów: 125
Poniedziałek, 20 maja 2013 09:38:32
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Potwierdzam "Stachu" piekarnia z Parysewa bije na łeb wszystkie molochy z Mińska i okolic a pieczywo jak od Gromulskich to tylko od Pani Gromulskiej z Dobrego chyba ona najmniej z rodziny poszła w chemie
WM Postów: 624
BartekP
postów: 624
Poniedziałek, 20 maja 2013 10:13:55
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
u Pajdy jest pieczywo z piekarni z Cegłowa i chleb razowy od nich trzyma się kilka dni :)
szukajcie pieczywa bez chemii i polepszaczy a będziecie zadowoleni
Mińsk Maz. Postów: 327
sowa08
Mińsk Maz., postów: 327
Wtorek, 21 maja 2013 08:57:45
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Ptwierdzam, że piekarnia z Parysowa ma świetny chlebek, zwłaszcza razowy. a u Gromula to od biedy można kupić chleb drwala. bułki to jakaś porażka. nawet alzackie, moje ulubione są od pewnego czasu bez smaku, a spody mają oblepione resztkami papieru pergaminowego, przez co bułki stają się gorzkie jak nie wiem co. roladki z kapusta też się popsuły, a bagietki czosnkowe zazwyczaj są niedopieczone. najlepiej piec chleb samemu..jak ktoś nie chce bawić się w zakwas to może wykorzystać przepis na chleb z drożdżami w proszku..też można smaczny upiec tym sposobem:)

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK