19°C

25
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 8.03
PM25: 14.92 (38,08%)
PM10: 17.14 (99,48%)
Temperatura: 18.84°C
Ciśnienie: 1007.87 hPa
Wilgotność: 49.04%

Dane z 04.06.2026 15:45, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Harmonogram pracy lodowiska w sezonie 2012/2013

38 postów
minsk maz Postów: 17
ratka24
minsk maz, postów: 17
Środa, 28 listopada 2012 17:00:23
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
hehe, nie nie mundurowy, raczej chodziło mi o pojedyńczych klientów z tymi cywilami a nie grupy zorganizowane, ja równiez pozdrawiam i do zobaczenia na lodowisku, ja na Mosirze jestem codziennie
a-psik
Środa, 28 listopada 2012 20:16:28
0
0 0
+ -
„6 godzin lodu bez przerwy jest nietrafionym pomysłem ponieważ lód będzie w tragicznym stanie (z doświadczenia wiem, że już po 1,5 jazdy nawet niedużej grupy ludzi - ok 50 powoduje, iż tak na prawdę jakość lodu jest słaba)”. Dla porównania w Siedlcach rozkład jazy na łyżwach wygląda tak: http://www.arm.siedlce.pl/OS-lodowisko.html, może wejścia są troszkę za krótkie ale 15minutowe czyszczenie po godzinie jeżdżenia to bardzo dobry pomysł. Nie wyobrażam sobie iść na mińskie lodowisko o 17 i jeździć po samym śniegu i rowach bo tak to będzie wyglądać, z resztą tak jak w tamtym roku. Kasa kasa kasa i mega ścisk w weekendowe wieczory, a można było tego uniknąć udostępniając lodowisko wieczorem a stowarzyszenia przesunąć poziom wyżej. Swoją drogą co to za stowarzyszenia? Bo o istnieniu drużyny hokejowej już wiem ale co poza nią?
mirek065
Środa, 28 listopada 2012 20:29:04
0
0 0
+ -
asiaa ja również zadaję pytanie co to za stowarzyszenia? Zapewne na początku grudnia będziemy wiedzieli o nich coś więcej, na razie widziałem jedną ulotkę niestety z prywatnym nr telefonu na której widnieje oferta nauki jazdy na łyżwach. Na tej ulotce niestety nie było nazwy stowarzyszenia.
Mińsk Mazowiecki Postów: 62
Minter18
Mińsk Mazowiecki, postów: 62
Czwartek, 29 listopada 2012 08:56:55
0
0 0
+ -
W tamtym roku z tego co mi wiadomo lodowisko wynajęte była dla Mińskiego Towarzystwa Hokejowego (dla seniorów oraz juniorów) - 3 razy w tygodniu, a także grupa z Mrozów- 1 raz w tygodniu.
Mińsk Mazowiecki Postów: 88
simson
Mińsk Mazowiecki, postów: 88
Czwartek, 29 listopada 2012 14:28:24
0
0 0
+ -
skoro nic się nie zmieni to będzie trzeba zapisać się do któregoś ze "stowarzyszeń" aby wejść na lodowisko o dogodniejszej porze...
Minter18
Czwartek, 29 listopada 2012 15:01:48
0
0 0
+ -
bądź stworzyć własne :p jeśli Państwu nie odpowiada harmonogram proszę się zwrócić na piśmie do Dyrektora MOSiR - samo pisanie na forum oraz narzekanie i potem bulwersowanie się do pracowników lodowiska nic nie zmieni...
mińsk mazowiecki Postów: 1
popopowski
mińsk mazowiecki, postów: 1
Czwartek, 29 listopada 2012 18:20:04
0
0 0
+ -
Witam,
już od dłuższego czasu czytuje państwa wpisy dotyczące mosiru, mdk i innych, nie mogę się nadziwić!!! Wam nic nie pasuje!!!! W MDK, że koncerty za głośno, w basenie woda za gorąca lub za zimna itp.!!!! Ludzie przypomnijcie sobie czasy kiedy nie mieliście basenu, lodowiska, tylu koncertów!!!!!! Harmonogram lodowiska wam nie pasuje bo do 18.00, w ubiegłym sezonie jak jeździłem po 19.00 to tłumów nie widziałem!!!! Z tego co wiem to mosir na tym lodowisku kokosów nie zbija (porównajcie ceny biletów i wypożyczenia łyżew z warszawą!!!). Proszę porównać (tylko nie ze stegnami bo to nie ta liga inwestycji) lodowiska warszawskie i ile razy lód tam w ciągu dnia robią!!!!! Doceńcie co macie bo narazie wyżej sra...cie niż tyłek macie!!!!!
mirek065
Czwartek, 29 listopada 2012 22:07:56
0
0 0
+ -
popopowski oczekuję od Ciebie merytorycznej dyskusji nie obrażania jej uczestników słowami cyt. "Doceńcie co macie bo narazie wyżej sra...cie niż tyłek macie!!!!!". Pozwól że pozostałe pozostawię bez komentarza. Spójrz jak bardzo merytoryczne treści pisze w swoich postach np. Minter18.
Minter18
Piątek, 30 listopada 2012 08:31:57
0
0 0
+ -
Moim zdaniem dyskusja na temat pracy jakiejkolwiek jednostki organizacyjnej miasta wśród mieszkańców jest zasadna. Te jednostki zostały stworzone po to aby wykonywały zadania im przyznane - te jednostki mają świadczyć usługi DLA MIESZKAŃCÓW. Zatem jeśli dyskusja jest prowadzona w sposób merytoryczny to ja nie widzę problemu, ponieważ ONI są dla mieszkańców nie na odwrót.
Jednak jak podkreśliłem powyżej dyskusja ta nie powinna zakończyć się na forum bo to nic nie wnosi (nikt z dyrekcji nie jest zobligowany do czytania forum). Jeśli mieszkańcy uważają, że jakakolwiek jednostka organizacyjna miasta działa niepoprawnie niech porozmawia z Panem Burmistrzem bądź Dyrektorem jednostki i dodatkowo składa pismo (bo na słowo to sobie nic nie załatwimy).
Oczywiście jedno pismo niczego nie zmieni. Więc jeśli macie jakieś obiekcje piszcie i składajcie pisma.... może dyrekcja się do tego przychyli - a przynajmniej zobligowana będzie do odpisania Państwu (wynika to z przepisów kpa).
Jest wiele sposobów na załatwienie sprawy jednak większość z nas woli marudzić na pracowników tych jednostek,wyżywać się przy kasie czy wypożyczalni łyżew na biednych niczego nie odpowiedzialnych pracowników.
Ja ze swojej strony wystosuję pismo - a co pozostali zrobią to już inna bajka.
mirek065
Środa, 12 grudnia 2012 20:33:28
0
0 0
+ -
Dwa tygodnie pracy lodowiska za nami. Wg mnie tłoku stowarzyszeń w godzinach dla nich zarezerwowanych nie widać np. dzisiaj świeci pustkami a ludziska by sobie pojeździli.
Minter18
Czwartek, 13 grudnia 2012 08:15:44
0
0 0
+ -
Stowarzyszenia i kluby są w poniedziałki 19-20.30 , wtorki 19-22, czwartki 19-22 i niedziele 8-9.30. Tłok jest natomiast pozostaje wolna środa ... nic nie stoi podobno na przeszkodzie żeby grupa osób wynajęła sobie lodowisko tego dnia ... Pan Dyrektor nakłania do zrzeszania się :)
mińsk mazowiecki Postów: 24
marcin.
mińsk mazowiecki, postów: 24
Czwartek, 13 grudnia 2012 09:09:35
0
0 0
+ -
To jest hicior!!!
Lodowisko jest czynne do 22.00 ale bilety sprzedają tylko do 20.45.
Przyszedłem na lodowisko o 21.00 i pani powiedziała ze nie sprzeda mi biletu bo taki regulamin.
Gratulacje dla tego kto ukladal regulamin.
mirek065
Czwartek, 13 grudnia 2012 09:47:47
0
0 0
+ -
Więc chyba lepiej jest oddać środę w całym zakresie godzinowym mieszkańcom którzy są chętni indywidualnie pojeździć niż wygasić światła.
a-psik
Czwartek, 13 grudnia 2012 10:45:12
0
0 0
+ -
marcin. szukaj w tym zalet, zapłacisz za godzinę a będziesz jeździć 1.15, zauważyłam też, że w tym roku można robić zdjęcia na lodowisku i nikt nikogo nie straszy ochroną :)
mińsk mazowiecki Postów: 24
marcin.
mińsk mazowiecki, postów: 24
Czwartek, 13 grudnia 2012 13:24:22
0
0 0
+ -
wiem , wiem ale to moja sprawa ze zapłace za godzinę a będę jeżdził np. 40 minut.
WM Postów: 624
BartekP
Czwartek, 13 grudnia 2012 20:34:50
0
0 0
+ -
tak samo jest na basenie że wpuszczają tylko do 20:45 a potem 21:30 to już basen posprzątany i w sposób dorozumiany Cię wyganiają. Mogli by zmienić regulamin basenu i lodowiska że wchodzisz do której chcesz ale o 22:00 gwizdek i się wychodzi z basenu czy z lodowiska
Minter18
Piątek, 21 grudnia 2012 10:40:39
0
0 0
+ -
Dnia 23 grudnia (niedziela) 8-9.30 - na lodowisku w Mińsku Mazowieckim odbędzie się mecz hokejowy pomiędzy MTH Mińsk Mazowiecki - STH Siedlce.
Zatem wejście na lodowisko w celu "rekreacyjnego poślizgania się" będzie możliwe od godziny 9.30. Tak czy siak ja się wybieram na mecz zobaczyć jak chłopaki sobie radzą.
Zapraszam także wszystkich zainteresowanych do obejrzenia potyczki.
Mińsk Mazowiecki Postów: 614
regi
Mińsk Mazowiecki, postów: 614
Środa, 16 stycznia 2013 14:48:17
0
0 0
+ -
wiem wąskie gardło o 19 w ndz, ale doprawdy nic się nie da zrobić aby kolejka nie była 30 min (dodatkowa pani/kasa itp itd) za chwile ferie iii, nerwowo w ogonku

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK