7°C

33
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 13.36
PM25: 19.62 (52,61%)
PM10: 23.67 (130,81%)
Temperatura: 7.00°C
Ciśnienie: 1019.42 hPa
Wilgotność: 91.75%

Dane z 30.04.2025 07:10, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

ginekolog

238 postów
Mińsk Mazowiecki Postów: 666
janek.perkoz
Mińsk Mazowiecki, postów: 666
Piątek, 13 września 2013 10:57:44
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
@moni.r z tym Wocialem, to pojechałaś po bandzie:)
miqua
Piątek, 13 września 2013 18:29:36
0
0 0
+ -
Ja potrzebuje szybkiej porady.
Który ginekolog robi dokładnie usg z przeziernością Karkową?
Muszę dostać się na wizytę w tym tygodniu.(Dr Maguza nie odbiera).
MMz Postów: 488
mk11
MMz, postów: 488
Poniedziałek, 16 września 2013 00:19:42
0
0 0
+ -
proponuję dr Woźniewicza w Melisie na ul. Błonie.
Mińsk Mazowiecki Postów: 62
ewcia1409
Mińsk Mazowiecki, postów: 62
Poniedziałek, 16 września 2013 11:39:37
0
0 0
+ -
Witam, czy wie ktoś może czy dr Aneta Dudel przyjmuje nadal w Melisie?
mińsk mazowiecki Postów: 68
jadwinia84
mińsk mazowiecki, postów: 68
Wtorek, 17 września 2013 07:20:56
0
0 0
+ -
do dr Maguzy dzwoni się po 19 :)
Mińsk Maz. Postów: 204
Udien
Mińsk Maz., postów: 204
Wtorek, 17 września 2013 12:18:51
0
0 0
+ -
mam takie pytanie: chodzicie do lekarza prywatnego na wizyty, lekarz prosi o wykonanie badań laboratoryjnych (powiedzmy ze u niego nie da sie ich zrobic), czy idziecie prywatnie do jakiegokolwiek laboratorium czy idziecie do swojego gin na NFZ i prosicie o skierowanie zeby wykonac je bezpłatnie? czy lekarze na nfz chca wypisywać takie skierowania ?
jadwinia84
Wtorek, 17 września 2013 14:49:19
0
0 0
+ -
ja chodzę prywatnie i za badania normalnie płacę (ceny bardzo zbliżone ale najszybciej robią w manhatanie :) przetestowałam osobiście ) natomiast słyszałam że niektóre osoby jak dostana skierowania na badania to udają się do lekarza bodajże rodzinnego i od niego biorą skierowanie :) a czy wszyscy lekarze tak robią nie jestem w stanie odpowiedzieć :)
Mińsk Mazowiecki Postów: 476
moni.r
Mińsk Mazowiecki, postów: 476
Wtorek, 17 września 2013 15:09:49
0
0 0
+ -
ja w ciąży chodziłam do ginekologa prywatnie, a po skierowania do rodzinnego. nigdy mi nie odmówił, wręcz powiedział, że w ciąży po prostu się należą.
Górki Postów: 301
aigmad
Górki, postów: 301
Wtorek, 17 września 2013 17:03:33
0
0 0
+ -
I tu powstaje temat na kolejną dyskusję: dlaczego lekarze prowadzący praktykę prywatną nie podpisują umów z nfz? (oczywiscie nie wszyscy) Wydaje mi się, że jesli ktoś jest takim specjalistą, do którego uderzają tłumy na prywatne wizyty to jeśli jest lekarzem z powołania powinien mieć podpisaną umowę z nfz, owszem, niech pobiera pieniądze za wizytę ale niech ubezpieczony pacjent ma prawo wykupić leki na zniżkę czy zrobić badania po wizycie u takiego lekarza. Moim zdaniem to patologia, że ciężarna biega do lekarza rodzinnego po nowe skierowanie bo to z prywatnej wizyty nie uprawnia do bezpłatnych badań, wszak każda ciężarna ma prawo do bezpłatnej opieki medycznej. To wina wyłącznie lekarza prowadzącego prywatną praktykę, który moim zdaniem zamiast leczyć prowadzi biznes. Bo są i ginekolodzy i kardiolodzy i dentyści, którzy mimo prywatnej praktyki mają podpisaną umowę z nfz i wystawiają pacjentom skierowania na badania na nfz i recepty na zniżkę. Niestety dostęp do lekarzy na nfz jest bardzo trudny więc pacjenci błąkają się po prywatnych gabinetach i płacą za wizyty, badania i leki olbrzymie kwoty bo nie mają innego wyjścia a lekarzom to odpowiada bo po co podpisywać umowę z nfz jeśli do ich kieszeni i tak trafi ta sama kwota za wizytę, to ile wyda pacjent ich nie interesuje.
Warszawa Postów: 15
ju_s_tyna
Warszawa, postów: 15
Wtorek, 17 września 2013 18:28:41
0
0 0
+ -
lekarz owszem może podpisać umowę z NFZ aby były refundowane leki, ale niestety z gabinetu prywatnego nie ma możliwości wystawiania skierowań na badania finansowane przez NFZ.
Udien
Środa, 18 września 2013 11:29:02
0
0 0
+ -
pytanie moje dotyczy nie tylko kobiet ciężarnych. Ginekolog na nfz odmawia wydania skierowania na badanie które zalecił mi inny lekarz prywatnie, ponieważ z wynikami pójdę znów do prywatnego (skoro jestem ubezpieczona i z mojej pensji co miesiąc pracodawca odprowadza sporą składkę na ubezpieczenie zdrowotne, dlaczego za wszystko mam dodatkowo płacić !!?) czy lekarz może tak zrobić? Przecież ten lekarz na nfz i tak zgarnie kaskę za to że przyszłam po skierowanie- a wizyta potrwa może 5 minut. Poszłam prywatnie ponieważ ten na nfz troszkę za mało się na tym temacie zna:/ i skierował mnie kiedys na badania których wyniki nic nie mówią, jak je zobaczył to i tak nic nie doradził ( a wyszły 2 z 3 poza normą). Czy słyszeliście coś może o jakiejś nowej przychodni na nfz? bo chętnie bym się przepisała.
Mińsk Mazowiecki Postów: 252
luna
Mińsk Mazowiecki, postów: 252
Środa, 18 września 2013 11:48:28
0
0 0
+ -
moni.r -zastanów się dobrze zanim coś napiszesz. Co to znaczy "swego czasu był znany......."?! widziałaś, złapałaś? Był aresztowany? odebrano mu prawo wykonywania zawodu? czy chociażby zawieszono w tym prawie? Na podstawie tego co o kimś usłyszysz nie możesz pisać na publicznym forum.
Mińsk Mazowiecki Postów: 62
ewcia1409
Mińsk Mazowiecki, postów: 62
Środa, 18 września 2013 12:34:38
0
0 0
+ -
A wie ktoś ile się czeka mniej więcej na wizytę u dr Maguzy?
Górki Postów: 301
aigmad
Górki, postów: 301
Środa, 18 września 2013 13:26:41
0
0 0
+ -
Do Udien: Ja chodzę do Centrum Medycznego w Józefowie, pół godziny dojazdu ale mało ludzi i długie godziny pracy, nowy sprzęt diagnostyczny. Endokrynologa nie polecam, ale ginekologów jest kilku, ja chodzę do doktora Prusaczyka, moim zdaniem ma rozległą wiedzę, rozwiązał moje problemy endokrynologiczne, zleca mnóstwo badań, rozwiewa wszystkie moje wątpliwości odpowiada wyczerpująco na wszystkie moje pytania (zawsze przygotowuję się do wizyty spisując pytania na kartce bo potem boję się, że zapomnę zapytać), poświęca tyle czasu na wizytę ile potrzeba raz wizyta trwa 15min innym razem 45, (dlatego nigdy nie wchodzi się do niego o czasie, ale nie uważam tego za problem gdyż moim zdaniem warto czekać). Doktor sam ustala mi termin kolejnej wizyty więc nie wiem ile się teraz czeka ale zadzwoń i zapytaj jesli jestes zainteresowana 227693511.
Do Ju_s_tyna: nie wiem dokładnie jak to jest z tymi skierowaniami ale ostatnio byłam na prywatnej wizycie u kardiologa, miałam skierowania na kilka badań i miałam je wykonane na nfz w szpitalu w siedlcach, jakoś się dało.
jadwinia84
Środa, 18 września 2013 15:05:20
0
0 0
+ -
do dr Maguzy czeka się ok 2 tygodni (teoretycznie :)) natomiast jak masz naglący problem to zadzwoń i dogadaj się bo czasem są osoby przyjmowane poza kolejnością :)
Antiga
Środa, 18 września 2013 19:26:24
0
0 0
+ -
Witam, ja polecam z całą pewnością dr. Florczaka. Jest to nasz miński ordynator. Miałam okazję poznać większość z naszych mińskich gin, podczas pobytu w szpitalu i uważam, że Florczak jako specjalista jest zdecydowanie najlepszy. Poza tym ma w Warszawie swoja klinikę, w której ma świetny sprzęt i jest w stanie naprawdę w wielu przypadkach pomóc.
Zamienie Postów: 46
mysza
Zamienie, postów: 46
Piątek, 20 września 2013 14:45:19
0
0 0
+ -
Do Udien: dostałam kiedyś również zlecenie na badania od ginekologa na wizycie prywatnej, kilka hormonów było więc zapłaciłam sporo. A dlaczego? Bo ani lekarz rodzinny, ani ginekolog w przychodni nie chcieli mi że tak powiem "przepisać" tych skierowań. Naprawdę, co im zależy?Przychodnia i tak na tych badaniach zarobi i chyba dla nich nie ma różnicy czy z nfz czy z mojej kieszeni! Dla mnie niestety różnica jest. Bo tak jak piszesz, płacą za nas składki, które idą nie wiadomo gdzie bo nie korzystamy, a my płacimy niejako podwójnie, bo oprócz składek wydajemy na wizytę, prywatną, badania itp.
Warszawa Postów: 15
ju_s_tyna
Warszawa, postów: 15
Piątek, 20 września 2013 15:18:29
0
0 0
+ -
każdy lekarz który zleca badania to za "nie płaci" z puli jaką dostaje z NFZ na prowadzenie poradni, ponadto ma w wykazie jakie badani może zlecić, ponadto jak np. wykona badanie to NFZ wymaga aby wynik znajdował się w historii choroby

tutaj link do

http://www.nfz.gov.pl/new/art/4816/vademecum_2012_09...
Udien
Wtorek, 24 września 2013 18:58:01
0
0 0
+ -
wg mnie to głównie zależy od przychylności lekarzy, wyniki badań są własnością pacjenta nie lekarza i nawet bez wizyty mam prawo je wziąć lub skopiować na własny użytek, a skoro lekarz prywatny na badanie kieruje to zapewne nie bez przyczyny.
Udien
Wtorek, 24 września 2013 19:04:39
0
0 0
+ -
wpadłam na pomysł że pójdę do drugiego lekarza na nfz, ciekawe co mi powie jak mu zasugeruję że chciałabym takie badania wykonać bo czytałam w internecie ze jest wskazane ???co też jest prawdą

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK