Zwolennik opozycji zamieszcza w sieci rasistowskie i ksenofobiczne hasła!
to wyjątkowo bulwersująca sprawa. Zwolennik Platformy Obywatelskiej zamieszcza na swoim profilu Twitter rasistowskie i ksenofobiczne hasła
„Ty pajacu z bezpieki wiesz, że wyj*** kiedyś do Armenii? Tam będziesz swoje mądrości qwo wypowiadał w swoim kraju gdzie rządzą złodzieje”
„Żeby jakiś Ormianiec Nam o Polsce gadał”
„Wypier**** do Erywania szybciej niż te F 35 (…) Będziesz tak zapier*******..”
To wyjątkowo obrzydliwe rasistowskie i ksenofobiczne komentarze pod wpisem, który nie zawierał w sobie żadnej żółci i nie był skierowany do autora skandalicznych słów.
Jak udało nam się ustalić w tej sprawie zostało złożone zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 119 i 257 kk. Publikujemy je jedynie ze względów informacyjnych, i nie zgadzamy się z twierdzeniami tam zawartymi.
Znajomy dziennikarza?
Te bulwersujące wpisy pochodzą z konta o nazwie Tomasz Tom / @Tomasz26276667. Te hejterskie konto atakuje różnych użytkowników internetu. Autor tych rasistowskich słów przedstawia się, jako były żołnierz. W rzeczywistości jak udało nam się ustalić, nie ma to nic wspólnego z jego przeszłością. On sam zaś korzysta ze zdjęć obcych osób, odpowiednio je przerabiając.
Co ciekawe hejterskie konto, które zamieszcza rasistowskie treści jest w bliskiej korelacji z Janem Pińskim. Do niedawna dziennikarzem Gazety Finansowej i Warszawskiej Gazety, a obecnie ograniczającym swoją działalność do podawania dalej wiadomości hejterskiego portalu wiesci24.pl.
Nie tylko mediów… Nie glosujesz na PiS – pod Sąd!! Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie. Zaczęli by ludzi zastraszać tak jak dziś zastraszają takich jak my… My sobie poradzimy ale większość ludzi chodziła by przy nich jak Szwajcarskie zegarki ze strachu.
— Tomasz Tom (@Tomasz26276667) April 22, 2020
No nie wiem kto się na to zgodzi… Jeżeli Opozycja się zacznie dogadywać z PiS po tym co oni zrobili ludziom po tym jak inwigilowali kradli i oszukiwali to Polska nie istnieje. Ja się z niej wynoszę i nigdy ie wrócę do tego bagna. Jak tak by było.
— Tomasz Tom (@Tomasz26276667) April 24, 2020
Tam coś zostaw Janek.. Żebyś sam nie zjadł
https://zyciestolicy.com.pl/zwolennik-opozycji-zamieszcza-...