Terroryzm poprawności politycznej. Czy do końca damy się zwariować?
Zacznę od „radosnej” informacji, jaka obiegła niedawno media: Paulina Młynarska ma powody do dumy. Kilka dni temu córka dziennikarki, Alicja Nauman, zawarła związek partnerski z ukochaną Dominiką. Radosną nowiną kobiety pochwaliły się na Facebooku. "Za rok wesele w Warszawie!" - zapowiadają szczęśliwe.
Natychmiast pod tą informacją pojawiły się krótkie komentarze typu: wspaniale, cudownie, przecudnie, uroczo, przeuroczo, gratulacje. Najbardziej poniosło siostrę celebrytki, Agatę Młynarską, która na wieść, że jej siostrzenica lesbijka zawarła związek partnerski i inna lesbijką stwierdziła, że to jest Boskie!
Tak się składa, że mam córki w podobnym wieku, co córka Pauliny Młynarskiej i czas teraz na pierwszy paradoks naszych czasów. Musze dodać, że są one normalne, a więc najpewniej niedługo założą rodziny. I tu drugi paradoks, bo muszę dodać, że wszystko na to wskazuje, że ich rodziny będą normalne, czyli składające się z męża, żony im mam nadzieję gromadki dzieci.
No cóż, kiedyś wystarczyło powiedzieć, że ktoś ma dzieci, albo, że założyły one rodziny i wszystko było jasne. Niestety dzisiaj takie jasne już to nie jest. Oczywiście gdyby któraś z moich córek była lesbijką nie przestał bym jej kochać i musiałbym z tym jakoś żyć, ale jednego jestem pewien. Gdyby ktoś z tego powodu zaczął składać mi gratulacje mówiąc, że mam powody do dumy, że jestem szczęśliwcem i że stało się wspaniale, cudownie i uroczo to wyrzuciłbym kogoś takiego za drzwi sądząc, że udając przyjaciela sypie z premedytacją sól na moje rany i złośliwie chce mi dopiec do żywego.
Podobnie postąpiłbym ze swoją siostrą, gdyby stwierdziła, że lesbijstwo mojej córki jest boskie. To jest właśnie ta różnica między tolerancją, a afirmacją, którą lewactwo próbuje nie tyle zatrzeć, ile postawić między obu pojęciami znak równości.
Mało tego, ten znak równości jest wymuszany terrorem stosowanym przez środowiska LGBT. Mam nadzieję, że nie damy się zwariować i nie utracimy umiejętności odróżniana dobra od zła, piękna od szpetoty i normalności od wynaturzenia.
https://polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/21260-terroryz...