6°C

4
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 1.35
PM25: 2.10 (5,81%)
PM10: 2.62 (14%)
Temperatura: 6.36°C
Ciśnienie: 1011.17 hPa
Wilgotność: 79.94%

Dane z 05.05.2025 10:00, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Dane pedofilów i gwałcicieli pochodzących z Mińska

4919 postów
Żabodukt Postów: 80017
kumak
Żabodukt, postów: 80017
Niedziela, 24 maja 2020 09:35:22
-2
0 -2
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Kościół właśnie udowodnił, że jest nie reformowalny i nie rozumie problemu pedofilii.
Uroczystość wyświęceń nowych kapłanów w Kaliszu miał poprowadzić biskup Edward Janiak. Po interwencji dziennikarzy, został on odsunięty od tego zadania. Zastąpił go biskup Stanisław Napierała. Problem polega na tym, że ten hierarcha także wiedział o czynach pedofilskich księdza Arkadiusza Hajdasza, gdy dochodziło do nich na terenie diecezji kaliskiej.
Biskup Edward Janiak to antybohater filmu braci Sekielskich „Zabawa w chowanego”, który chronił co najmniej dwóch księży pedofilów.

W „Zabawie” dziennikarze przedstawiają dowody na to, że nie tylko hierarcha kościelny wiedział o przestępstwach popełnianych przez podległych mu księży, ale również wielokrotnie je tuszował. https://www.przekazdnia.pl/2020/05/23/kosciol-wlasnie-udo...
Mińsk Mazowiecki Postów: 50642
sailor
Mińsk Mazowiecki, postów: 50642
Niedziela, 24 maja 2020 09:35:33
0
0 0
+ -
Skąd opieszałość trójmiejskich śledczych ws. Zatoki Sztuki? „Wszystko było tam filmowane”

Przestępczy proceder, opisany przez Sylwestra Latkowskiego w filmie "Nic się nie stało" trwał przez wiele lat, a zainteresowanie sprawą lokalnej prokuratury i sądów, było - delikatnie mówiąc - umiarkowane. Pojawia się coraz więcej opinii, że przyczyną tego stanu rzeczy mogły być nieformalne powiązania osób zamieszanych w pedofilię z przedstawicielami wymiaru sprawiedliwości. - Wiele z nich mogło zostać nagranych. Jedna z dziewczyn, która pracowała w Zatoce Sztuki, przyznała, że wszystko było tam filmowane - powiedział szef fundacji "Na tropie" i dziennikarz śledczy Janusz Szostak.

W środę wieczorem TVP wyemitowała film Sylwestra Latkowskiego „Nic się nie stało”, w którym opisano kulisy działania Krystiana W., ps. Krystek określanego przez media „łowcą nastolatek”. Latkowski przywołał zeznania nastolatek, które opisywały gwałty i molestowanie. Film "Nic się nie stało" opowiada o zjawisku pedofilii, koncentrując się głównie na sprawie pomorskiego lokalu Zatoka Sztuki, w którym miało dochodzić do wykorzystywania seksualnego nieletnich. Klub ten odwiedzali liczni celebryci.
- O Zatoce Sztuki i Krystku pisaliśmy już w 2015 roku w magazynie "Reporter". Wraz z dziennikarzem Mikołajem Podolskim i mamą Anaid dotarliśmy do wielu ofiar, które zgodziły się zeznawać. Po naszych publikacjach Zatoka Sztuki wytoczyła nam proces. Przyjeżdżały na niego pokrzywdzone dziewczęta, znani prawnicy, a ja sam usłyszałem wiele upokarzających pytań ze strony sędzi. Ale nikt się wówczas tym nie zainteresował i nikt nie stanął w naszej obronie. Proces zakończył się dopiero w zeszłym roku ugodą, o którą wystąpili pełnomocnicy klubu

- mówił Szostak w rozmowie z Faktem.

Według dziennikarza, przyczyną opieszałości organów ścigania ws. Zatoki Sztuki mogły być powiązania osób zamieszanych w pedofilski proceder z przedstawicielami wymiaru sprawiedliwości.
Wielokrotnie wysyłaliśmy do prokuratury pisma w tej sprawie. Po tylu latach wiele dziewcząt już się wycofało, nie chcą zeznawać. Wielu rzeczy już się nie uda wyjaśnić. A może sprawa była zamiatana pod dywan, bo w Zatoce Sztuki bawiło się wiele osób związanych z organami ścigania? Wiele z nich mogło zostać nagranych. Jedna z dziewczyn, która pracowała w Zatoce Sztuki, przyznała, że wszystko było tam filmowane

- powiedział Janusz Szostak, cytowany przez fakt.pl.

Podobnie sprawę ocenił wczoraj redaktor naczelny "Gazety Polskiej" Tomasz Sakiewicz.

- To miejsce, gdzie odbywały się te akty pedofilskie, to było też miejsce zbierania haków, szantażowania. Dzisiaj wielu ludzi boi się, że kwity zostaną pokazane i dlatego broni ich do końca. Tu trzeba działać szybko, bo naprawdę wiele osób w państwie, również ze świata polityki, może być szantażowanych

- mówił dziennikarz.
Śledztwo w sprawie "Krystka" ruszyło 2015 roku, gdy 14-letnia Anaid z Gdańska rzuciła się pod pociąg po tym, jak wyznała swojej koleżance, że została zgwałcona. W wyniku śledztwa okazało się, że "Krystek" wielokrotnie zaczepiał nieletnie dziewczyny, a niektóre wielokrotnie gwałcił. Wyszło też na jaw, że "Krystek" działał bezkarnie przez wiele lat na terenie Trójmiasta, Pucka, Wejherowa i Władysławowa.

https://niezalezna.pl/331148-skad-opieszalosc-trojmi...
kumak
Niedziela, 24 maja 2020 10:02:02
-2
0 -2
+ -
W przekazie Latkowskiego najważniejsza jest zatoka świń powtórzona sto razy
https://www.youtube.com/watch?v=5JiGs2hbQRM&feature=share&fbclid=IwAR3_Ol8mdUKylOoctNz0juwWL_NNOOyYsM9svLz0Ru-NvR40TNykLZGcrBQ
sailor
Niedziela, 24 maja 2020 10:03:56
0
0 0
+ -
nie wam to oceniać , miernoto
kumak
Niedziela, 24 maja 2020 10:27:55
-2
0 -2
+ -
Mój związek z Zatoką Sztuki w Sopocie był taki, że w 2014 roku w namiocie przy klubie współorganizowałem festiwal rockowy, na którym grało 10 zespołów. Impreza odbywała się pod patronatem TVP Kultura i Radia Gdańsk. W filmie „Nic się nie stało” opublikowano moje zdjęcie z tej imprezy.
Nigdy nie przypuszczałem, że techniki Putina, dotyczące niszczenia przeciwników politycznych, dotrą nad Wisłę. W dzisiejszej Polsce Sylwester Latkowski, reżyser z kryminalną przeszłością stał się bojownikiem o moralność. Wiele osób pokazanych w filmie zapowiedziało wkroczenie na drogę sądową. Chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego.

Krzysztof Skiba
kumak
Niedziela, 24 maja 2020 10:29:06
-2
0 -2
+ -
wam tylko dane takie szczęście bo u was podpora moralna
gdzieś indziej Postów: 12827
michal1965
gdzieś indziej, postów: 12827
Niedziela, 24 maja 2020 10:45:41
+1
+1 0
+ -
Czy kierownictwo tefałenu jest gotowe do wypłat odszkodowań ofiarom za przestępstwa swoich pracowników? Odpowiedzialność jest oczywista. Stacja wypromowała ich jako gwiazdorów. Oni wykorzystywali pozycję celebryty.
kumak
Niedziela, 24 maja 2020 10:51:46
-2
0 -2
+ -
przestępstwa swoich pracowników?jakie przestępstwa i za co ma płacić tvn? czy na tej samej zasadzie jak kościół który systemowo i długoletnio krył swoich zboczeńców
Mińsk Mazowiecki Postów: 8438
Aron
Mińsk Mazowiecki , postów: 8438
Niedziela, 24 maja 2020 10:59:39
+1
+1 0
+ -
Kod kapela - lider skazany za handel kobietami na 4,5 roku. Kolega żabci?
michal1965
Niedziela, 24 maja 2020 11:59:10
+2
+2 0
+ -
A Misztal to Polak udający Greka
kumak
Niedziela, 24 maja 2020 12:39:52
-2
0 -2
+ -
Najbardziej się boję, że o pedofilii księży znów zrobi się cicho i nic się nie zmieni - mówi Andrzej Hurny, który o molestowaniu przez księdza Arkadiusza Hajdasza na parafii w Sycowie opowiedział w filmie Sekielskich.
- Najbardziej się boję, że o pedofilii księży znów zrobi się cicho i nic się nie zmieni - mówi Andrzej Hurny, który o molestowaniu przez księdza Arkadiusza Hajdasza na parafii w Sycowie opowiedział w filmie Sekielskich. https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,25968323,ofiar...
Mińsk Mazowiecki Postów: 3949
Totamto
Mińsk Mazowiecki, postów: 3949
Niedziela, 24 maja 2020 13:28:00
+1
+1 0
+ -
Zborowski bronił Zatoki Sztuki, teraz się tłumaczy. „Gdybym wiedział...”

Po emisji filmu „Nic się nie stało” nt. afery pedofilskiej związanej z klubem Zatoka Sztuki w Sopocie głos zabierają kolejne gwiazdy. Od jakichkolwiek związków z przestępczą działalnością klubu odciął się w mediach społecznościowych Wiktor Zborowski, którego wizerunek pojawił się w produkcji Sylwestra Latkowskiego.
https://www.tvp.info/48162341/zborowski-bronil-zato...
kumak
Niedziela, 24 maja 2020 13:56:17
-2
0 -2
+ -
Grupa posłów i posłanek Lewicy, na czele z posłanką

Katarzyna Kotula posłanka na Sejm RP, utworzyła petycję w odpowiedzi na powołanie Błażeja Kmieciaka z Ordo Iuris na pierwszego członka komisji ds. pedofilii. https://wpunkt.online/polska/poslanka-lewicy-zada--l...
kumak
Niedziela, 24 maja 2020 14:12:58
-2
0 -2
+ -
- O tym, że mój syn został skrzywdzony przez księdza Arkadiusza H. (ma postawione zarzuty - przyp. red.), osobiście powiedziałam biskupowi Napierale. Powiedziałam mu to prosto w twarz i poprosiłam go o interwencję. Wręczyłam mu wtedy też list, w którym opisałam dokładnie, co spotkało Andrzeja, zostawiając do nas kontakt. Do tej pory nic z tą sprawą nie zrobił, ani raz się z nami nie skontaktował - mówi w rozmowie z Onetem Ewa Hurna, matka ofiary ks. Arkadiusza H., o którym został nakręcony film "Zabawa w chowanego".
- O tym, że mój syn został skrzywdzony przez księdza Arkadiusza H. (ma postawione zarzuty - przyp. red.), osobiście powiedziałam biskupowi Napierale. Powiedziałam mu to prosto w twarz i poprosiłam go o interwencję. Wręczyłam mu wtedy też list, w którym opisałam dokładnie, co spotkało... https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zabawa-w-chowan...
Mińsk Mazowiecki Postów: 8438
Aron
Mińsk Mazowiecki , postów: 8438
Niedziela, 24 maja 2020 14:57:52
0
0 0
+ -
Kod kapela dla miejscowego kodomity na 4,5 lata.
michal1965
Niedziela, 24 maja 2020 15:57:17
0
0 0
+ -
Przestępstwa twojego pedofila są na pewno mniejsze niż mojego.
kumak
Niedziela, 24 maja 2020 18:12:19
-1
0 -1
+ -
"Milczeć dla dobra wszystkich". Co się wydarzyło wczoraj w katedrze w Kaliszu. https://www.onet.pl/?%3Futm_source=tw&utm_medi... Napierała, który oskarżany jest o tuszowanie pedofilii ks. Arkadiusza H. - sprawa H. została ujawniona przez Sekielskich w "Zabawie w chowanego" - radzi młodym księżom, by nie potępiali grzeszników oraz by zachowywali milczenie, bo "są sytuacje, że trzeba milczeć dla dobra wszystkich"
michal1965
Niedziela, 24 maja 2020 18:31:12
+1
+1 0
+ -
Twój pedofil mieszka bliżej Mińska niż mój.
sailor
Niedziela, 24 maja 2020 19:11:57
0
0 0
+ -
Prezydent Sopotu chce powołania komisji śledczej ds. pedofilii: Ta walka nie ma koloru politycznego. Trzeba zająć się też klubami go-go

Prezydent Sopotu zaapelował do wszystkich polityków w kraju, aby powołali komisję śledczą, która miałaby zbadać, jakie działania podjęło państwo w kwestii walki z pedofilią. Karnowski wezwał przedstawicieli wymiaru sprawiedliwości i właściwych służb RP do podjęcia zdecydowanych działań w sprawie klubów go-go.

https://wpolityce.pl/polityka/501644-prezydent-sopo...
sailor
Niedziela, 24 maja 2020 19:13:20
0
0 0
+ -
Polska piekłem LGBT? Dobre sobie! A co ze śledztwami dot. wyrzucenia z pracy pracownika IKEI i happeningu uderzającego w abp. Jędraszewskiego?

Nie ma dnia byśmy nie słyszeli o kolejnych działaniach śledczych w sprawie pedofilii w Kościele lub walki z mową nienawiści, która rzekomo jest instytucjonalną formą walki państwa polskiego ze środowiskiem LGBT. Prokuratorzy dwoją się i troją w ściganiu tych przestępstw, ale lewicowe media i tak przylepiają nam łatkę homofobów. A co z prawami katolików i konserwatystów? Czy śledczy z równym zacięciem tropią przestępstwa nawoływania do nienawiści religijnej? Kto chroni Polaków wyrzucanych z pracy za wiarę i niezgodę na tęczową rewolucję?
Dwa poniższe przykłady pokazują, że państwo nie zawsze soprawiedliwie traktuje konserwatystów w kontrze do skrajnych lewaków.
Ikea zwalnia za krytykę ideologii LGBT

W czerwcu 2019 roku Polskę zbulwersowała decyzja Ikei, która zwolniła swojego pracownika za to, że negatywnie komentował on akcję propagującą ideologię LGBT w koncernie. Fala oburzenia przetoczyła się nie tylko przez konserwatywne media, ale stała się obiektem krytyki nawet liberalnych redakcji. Ministerstwo sprawiedliwości oraz prokuratura zareagowali natychmiast.

Zwolnienie pracownika w związku z wyrażoną przez niego opinią dotyczącą akcji propagującej ideologię LGBT jest w mojej ocenie dyskryminacją i łamie wolność sumienia oraz wyznania. Promowanie ideologii LGBT leży poza sferą obowiązków pracowniczych

– napisał Marcin Romanowski, wiceminister sprawiedliwości.

Śledztwo ruszyło z kopyta i… nic! Podobno toczy się intensywnie, miano przesłuchać świadków i pokrzywdzonego pracownika. Prosta sprawa z przestępstwem wymierzonym w prawa pracownicze wlecze się już niemal rok. Kiedy prokuratura zamierza postawić zarzuty odpowiedzialnym za to ewidentne naruszenie prawa? Decyzję o ewentualnym umorzeniu nie bierzemy w ogóle pod uwagę, bo wtedy okazałoby się, że Polska, to kraj sparaliżowany tęczowym strachem i niezdolny do obrony podstawowych praw obywatelskich. Miejmy nadzieję, że wkrótce poznamy decyzję prokuratury. Na co tu jeszcze czekać?
„Zabić” Jędraszewskiego

Kolejna sprawa jest równie bulwersująca i w jaskrawy sposób pokazuje bezczelne bezprawie „artystów” spod znaku tęczowego sztandaru. Sierpień 2019 roku. Podczas gali finałowej Mr Gay Poland 2019, w poznańskim klubie Punto Punto jeden z „artystów” wystąpił z dmuchaną lalką, na której przyklejony był wizerunek abpa Marka Jędraszewskiego. W swoim „show” osoba ta imitowała podcięcie lalce gardła. Właściciel klubu nie tylko pochwalił to „przedstawienie”, ale podkreślił wręcz, że publiczność była zachwycona. Co ciekawe, na stronie klubu Punto Punto na Facebooku widniało wtedy hasło: „strefa wolna od nienawiści”.

CZYTAJ TAKŻE: Przerażające! Na gali Mr Gay Poland 2019 podcięto gardło lalce z wizerunkiem abpa Jędraszewskiego. „Jest akcja, to jest reakcja”

CZYTAJ RÓWNIEŻ: Premier Morawiecki: Nie będzie naszej zgody na podrzynanie gardeł kukłom, ani na żadne obrażanie Polaków

I znów wszyscy wyrazili swoje oburzenie. Mało tego! Rzecznik Praw Obywatelskich, Adam Bodnar podjął z urzędu postępowanie wyjaśniające w sprawie symulowanego podcięcia gardła lalce ze zdjęciem abpa Marka Jędraszewskiego. Interweniował też premier Mateusz Morawiecki.

Nie będzie naszej zgody na podrzynanie gardeł kukłom, ani na żadne obrażanie Polaków, polskiej wiary, polskiego języka, na kłamstwa historyczne

– słusznie podkreślał Mateusz Morawiecki.

Prokuratura i w tej sprawie wszczęła stosowne śledztwo, a sprawa, z punktu widzenia śledczych, także nie była szczególnie skomplikowana. Wiadomo gdzie i kto dokonał tego ewidentnego i ohydnego przestępstwa. Za dwa miesiące minie rok od mrocznego happeningu zorganizowanego przez gejowskich „artystów”. Znów czekamy na postawienie zarzutów sprawcy prowokacji.
Nie wszyscy są równi wobec prawa?

Podobne sprawy możemy mnożyć w nieskończoność. Gejowska „msza” w durszlaku na głowie tęczowego aktywisty, wściekłe ataki na hierarchów kościelnych, nawoływanie do fizycznej likwidacji katolików. Co się stało ze słynnym uczestnikiem Marszu Równości, który krzyczał do kamery TVP: ”stare ku…y wymrą, głosujące na PiS i w końcu władza w kraju trafi w normalne ręce”? Co z hejterami, którzy umieszczali wizerunek Matki Boskiej na transparencie z waginą? Polska jest krajem ultratolerancyjnym, w którym nikt instytucjonalnie nie walczy z ideolagią LGBT, a kwestia seksualnych preferencji Polaków nie interesuje władzy. To dobrze. Każdy ma prawo do swojej przestrzeni. Szkoda tylko, że ma się czasem wrażenie, że obrażać można tylko katolików i tych, którzy kierują się filozofią konserwatywną.

https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/501293-dlaczego-...

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK