15°C

3
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 1.41
PM25: 1.88 (12,56%)
PM10: 2.26 (5,01%)
Temperatura: 14.88°C
Ciśnienie: 1015.02 hPa
Wilgotność: 66.00%

Dane z 30.05.2025 11:05, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Wybory Prezydenta 2025

972 postów
cymbalista
Wtorek, 27 maja 2025 16:46:28
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
smutne jest to, że znowu musimy głosować w wyborach zgodnie z zasadą "wybierania mniejszego zła", tym bardziej, że jako kandydat jest nam narzucana osoba nie radząca sobie z nałogiem i stresem, czemu daje ujście na wizji. Dla porównania Pan Prezydent Duda - w ciągu dwóch kadencji nie był nigdy widziany w takim stanie publicznie i ma nienaganną przeszłość przed prezydenturą. Zresztą żaden z kandydatów i kandydatek na prezydenta nie pozwolił/nie pozwoliła sobie na coś takiego. Przykre to wszystko razem.
MIńsk Mazowiecki Postów: 5568
Zagłoba
MIńsk Mazowiecki, postów: 5568
Wtorek, 27 maja 2025 18:13:31
0
0 0
+ -
Tekst z Piwnicy pod Baranami.

Jest takie miejsce u zbiegu dróg,
Gdzie się spotyka z zachodem wschód...
Nasz pępek świata,
Nasz biedny raj...
Jest takie miejsce,
Taki kraj.

Nad pastwiskami ciągnący dym,
Wierzby jak mary, w welonach mgły...
Tu krzyż przydrożny,
Tam święty gaj...
Jest takie miejsce,
Taki kraj.

Kto tutaj zechce w rozpaczy tkwić,
Załamać ręce, płakać i pić...
Ten święte prawo
Ma, bez dwóch zdań...
Jest takie miejsce,
Taki kraj.

Nadziei uczą ci, co na stos
Potrafią rzucić swój życia los...
Za ojców groby,
Za Trzeci Maj...
Jest takie miejsce,
Taki kraj.

Z pokoleń trudu, z ofiarnej krwi,
Zwycięskiej chwały nadchodzą dni...
Dopomóż Boże!
I wytrwać daj...
Tu nasze miejsce,
To nasz kraj!

NASZ WSPÓLNY KRAJ!

Głosujmy nawet "na mniejsze zło"!
Mińsk Mazowiecki Postów: 1797
Min75
Mińsk Mazowiecki, postów: 1797
Wtorek, 27 maja 2025 19:40:36
+1
+1 0
+ -
https://youtu.be/oI7PBWhDngY?si=dazhc2c4oPW7bxa...
Mińsk Mazowiecki Postów: 1797
Min75
Mińsk Mazowiecki, postów: 1797
Wtorek, 27 maja 2025 19:43:20
+1
+1 0
+ -
Srafał to cienki bolek. Takim jak on to kanapki ginęły w podstawówce i chowalo się kapcie w szatni po wf. Laluś. Nawet jak idzie to ruchy biodrami ma dziwne. Przypadek ?:)
Post edytowany
mark234
Wtorek, 27 maja 2025 19:45:27
-1
0 -1
+ -
Podsumujmy więc życiowe dokonania i osiągnięcia „obywatelskiego kandydata":Karola Nawrockiego

- Uczestniczył w przestępczych kibolskich bijatykach, tzw. ustawkach, które dziś nazywa „różnymi modułami szlachetnych walk sportowych".
- Kumplował się z przedstawicielami świata przestępczego, na pamiątkowych zdjęciach dumnie się uśmiecha, siedząc koło takich postaci jak „Wielki Bu". Mętnie tłumaczy się z tych znajomości, utrzymuje np., że niejakiego Grzegorza H., ps. Śledziu, neonazistę, poznał w areszcie, wygłaszając tam wykład historyczny, choć kierownictwo aresztu zaprzecza, by taka prelekcja miała miejsce.
- Jako hotelowy ochroniarz dostarczał gościom prostytutki i z zeznań świadków wynika, że w tej sutenerskiej strukturze nie był zwykłym pionkiem.
- W zamian za niespełnioną obietnicę opieki przejął za bezcen kawalerkę starszego człowieka. Skłamał przy tym w akcie notarialnym, że zapłacił mu pieniądze, których nigdy nie przelał.
Ta lista zwala z nóg. Przy tych osiągnięciach takie drobiazgi, jak napisanie pod pseudonimem Tadeusz Batyr pochwalnej biografii gangstera „Nikosia", udawanie recenzenta i chwalenie własnej publikacji czy szprycowanie się przed kamerami na oczach milionów, można już uznać za niewinne dziwactwa.
Żabodukt Postów: 80148
kumak
Żabodukt, postów: 80148
Wtorek, 27 maja 2025 20:37:09
-1
0 -1
+ -
nie ma tylko pedofili ale w końcu nikt nie sprawdzał dowodów osobistych panienek dostarczanych przez prezesa IPN
Mińsk Mazowiecki Postów: 4033
Totamto
Mińsk Mazowiecki, postów: 4033
Wtorek, 27 maja 2025 21:21:36
+1
+1 0
+ -
Moskiewsko - Niemiecka nagonka nie trzyma się kupy. Ale są tacy co wierzą moskalom i prusakom.

Tusk kłamał ws. poświadczenia bezpieczeństwa Nawrockiego! Mamy oświadczenie byłego szefa ABW
"Po raz kolejny Premier Donald Tusk mija się prawdą. W 2021 r. postępowanie sprawdzające prowadzone było przez Departament Ochrony Informacji Niejawnych ABW w Warszawie, a nie przez Delegaturę ABW w Gdańsku. W związku z tym żaden „gdański funkcjonariusz ABW” nie mógł wydać negatywnej opinii w zakresie tego postępowania, gdyż zostało ono rzetelnie i zgodnie z obowiązującymi przepisami przeprowadzone w Warszawie, a eksperci Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego zajmujący się od wielu lat ochroną informacji niejawnych – rekomendowali wydanie Panu dr Karolowi Nawrockiemu poświadczeń bezpieczeństwa do najwyższych klauzul" - napisał w oświadczeniu Krzysztof Wacławek, były szef ABW. To odpowiedź na manipulacyjny i kłamliwy wpis Donalda Tuska.

https://niezalezna.pl/polityka/tusk-klamal-ws-poswia...
cymbalista
Wtorek, 27 maja 2025 21:38:09
0
0 0
+ -
tak na marginesie to do wyborów pozostały 4 dni plus ileś tam godzin, a Karol Nawrocki nadal nie odwiedził powiatu mińskiego...obiecał, że w kampanii wyborczej spotka się z mieszkańcami każdego powiatu. Panie Karolu, czekam!

tym bardziej to dziwne bo ostatnio pan Nawrocki był w Węgrowie i Garwolinie...
mark234
Wtorek, 27 maja 2025 21:47:47
-1
0 -1
+ -
Totamto są tacy co wierzą w złodzieja mieszkań, kibola sutenera, gangstera, jaki PIS taki kandydat na prezydenta. Kiedyś poparcie w Polsce zdobył słynny oszołom Stan Tymiński, teraz historia się powtarza, w USA pomarańczowy klaun tRUmp prezydentem, u nas różowy sutener i gangster prezydentem smutne to i śmiechu warte.. tylko Polski szkoda na takiego gangusa u władzy
Post edytowany
gdzieś indziej Postów: 12857
michal1965
gdzieś indziej, postów: 12857
Wtorek, 27 maja 2025 22:02:03
+1
+1 0
+ -
Będąc dokładnym spotkanie z mieszkańcami każdego powiatu nie oznacza odwiedzenia każdego powiatu.
Post edytowany
cymbalista
Wtorek, 27 maja 2025 22:15:31
0
0 0
+ -
Będąc dokładnym spotkanie z mieszkańcami każdego powiatu nie oznacza odwiedzenia każdego powiatu

w pełni zgoda - zmodyfikuję odpowiednio mój wpis następnym razem wszak doktor Karol Nawrocki powiedział, że w kampanii odwiedzi każdy powiat w Polsce. cytat z wystąpienia przyszłego prezydenta:

"Mam taki plan – i zachęcam do tego wszystkich kandydatów, jeśli mają na to siłę i wrócą ze swoich urlopów – ja zamierzam odwiedzić wszystkie powiaty w Polsce w nadchodzącej kampanii prezydenckiej"
Post edytowany
kumak
Wtorek, 27 maja 2025 23:00:39
-1
0 -1
+ -
Panika w PiS. Dlaczego ich kandydat nie pozywa w trybie wyborczym?
Post edytowany
kumak
Środa, 28 maja 2025 05:40:41
0
0 0
+ -
Sławomir Mentzen: Adam Bielan próbuje mnie szantażować moralnie, twierdząc, że to ja będę odpowiedzialny za ewentualną wygraną Trzaskowskiego.

Bzdura. Nie ja wam wybierałem kandydata, nie ja mu prowadziłem kampanię, nie ja zbudowałem mu wizerunek niezbyt lotnego osiłka, nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki. To wy za to wszystko odpowiadacie.

Próba zmuszenia mnie do poparcia Nawrockiego pokazuje, jak PiS widzi Konfederację. Jako przystawkę która musi robić to, czego chce PiS.

Po moim trupie. Na to nigdy nie możecie liczyć. Nie zamierzam skończyć jak Lepper, Giertych, Gowin czy Hołownia.

Im prędzej to w PiS zrozumiecie, im prędzej zaakceptujecie rzeczywistość, tym łatwiej będzie wam uniknąć takich kretyńskich wypowiedzi, jak ta Bielana.
ciekawy
Środa, 28 maja 2025 07:07:22
-1
0 -1
+ -
Śmiać mi się chce bo nasz burmistrz jest tak mocno zaangażowany w kampanię, dwoi się i troi a kandydat na Prezydenta - Trzaskowski jakoś nie zajrzał do naszego miasta. Owszem był ale to było spotkanie z seniorami i jeszcze nie trwała oficjalna kampania prezydencka. Mi oczywiście jest bliżej do Trzaskowskiego niż do Nawrockiego ale miło byłoby zobaczyć Pana Rafała na żywo, zwłaszcza, że jego konkurent zaliczył w ramach kampanii nasze miasto.
kumak
Środa, 28 maja 2025 13:45:16
-1
0 -1
+ -
Notorycznego kłamcę Nawrockiego posadzić ... Za Wariografem
Post edytowany
gdzieś indziej Postów: 12857
michal1965
gdzieś indziej, postów: 12857
Środa, 28 maja 2025 14:27:07
0
0 0
+ -
Zbadaj sobie EEG. Zobaczysz, czy aparat drgnie
kumak
Środa, 28 maja 2025 19:44:59
0
0 0
+ -
https://www.facebook.com/share/v/1BsQyHYXmz/
Totamto
Środa, 28 maja 2025 20:19:45
0
0 0
+ -
Nawrocki odpowiada Onetowi: Za stek kłamstw i nienawiści oczekujcie pozwu
Onet przypuszcza kolejny atak na Karola Nawrockiego. Tym razem, na kilka dni przed kampanijnym finałem pisze, że obywatelski kandydat na prezydenta „uczestniczył w procederze sprowadzania prostytutek dla gości Grand Hotelu w Sopocie”. „Za ten stek kłamstw i nienawiści pozwę Onet w trybie cywilnym o ochronę dóbr osobistych, a także złożę prywatny akt oskarżenia w trybie karnym” – zareagował od razu Nawrocki. Wiadomo też, dlaczego jego sztab zrezygnował z pozwu w trybie wyborczym.
https://niezalezna.pl/polityka/nawrocki-odpowiada-on...
Totamto
Środa, 28 maja 2025 20:21:49
0
0 0
+ -
GODZINA ZERO #107: KRZYSZTOF STANOWSKI I RADOSŁAW SIKORSKI

https://www.youtube.com/watch?v=wYaYNwpB2JQ
Totamto
Środa, 28 maja 2025 20:23:07
0
0 0
+ -
NAJLEPSZE FRAGMENTY ROZMOWY STANOWSKIEGO Z SIKORSKIM

https://www.youtube.com/watch?v=LdTD8RYpPag

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK