-1°C

8
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 3.02
PM25: 4.82 (12,4%)
PM10: 5.58 (32,15%)
Temperatura: -0.85°C
Ciśnienie: 1018.72 hPa
Wilgotność: 64.27%

Dane z 09.04.2026 04:40, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

WOŚP

43 postów
Mińsk Mazowiecki Postów: 245
włuczykij
Mińsk Mazowiecki, postów: 245
Niedziela, 10 stycznia 2016 20:23:09
-1
0 -1
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
byłem na światełku na starym rynku - dramat dramat dramat. Nagłośnienie lipa, pani mówiła jakby się helu nałykała, nic nie można było zrozumieć. Strażacy jak zawsze pokazali klasę, dopisali liczbowo wraz z pojazdami. Gdyby nie oni nie byłoby NIC.
Zawsze mówię, że na kogo jak kogo, ale na strażaków można liczyć.
Ludzie byli w delikatnym szoku jak zakończył się ten krótki pokaz fajerwerków. Wszyscy chwilę czekali z nadzieją, że to nie koniec ale cóż... myślałem, że po niewypale i kompromitacji z tamtego roku ktoś to ogarnie w cywilizowany sposób, no ale cóż. Jak to mówią "nadzieja matką głupich"
Mińsk Mazowiecki Postów: 173
krajan
Mińsk Mazowiecki, postów: 173
Niedziela, 10 stycznia 2016 21:55:16
-1
0 -1
+ -
No to kiepsko się spisali się organizatorzy. Jak nie ma wsparcia władzy to każda impreza polegnie. Od wspierania takich akcji powinny być określone instytucje. W każdym prawie mieście prym wiodą domy kultury a u nas co? W MDK niewiele się dzieje, to mogliby zrobić jakiś wysiłek i wesprzeć sztab WOŚP.W końcu chyba od tego jest ta instytucja i ekipa pracowników, nie mówiąc o sprzęcie. Burmistrz też mógłby się trochę postarać. Pamiętam jak przy okazji wyborów się chwalił organizowaniem akcji WOŚPu we wczesnej młodości. Miałby szansę na pokazanie swoich doświadczeń i podniósłby przy okazji rangę imprezy. Ktoś powinien w końcu przerwać ten marazm, a nie co roku tylko powtórka z kompromitacji i narzekania.
ciekawy
Niedziela, 10 stycznia 2016 22:01:13
0
0 0
+ -
Dzięki za info. No cóż ... wydaje mi się że nasze kochane miasto popiera swoje pomysły - tak jak 4M, Himilsbach, Skrzynecki ... gdy coś idzie z zewnątrz to spotyka duży mur. Ciekaw jestem czy na tym światełku do nieba był burmistrz czy ktokolwiek z rady miasta. Ciekaw jestem czy będą zdjęcia .... szkoda, że zostało to tak zaprzepaszczone.
Ale co tam ... za pół roku impreza u Siły - 4M. Wtedy zabawa będzie na całego i kasy pójdzie tyle że z powodzeniem można byłoby przeznaczyć 1/5 tego na WOŚP i coś rozsądnego zorganizować ...
Ciekaw jak to nasza lokalna prasa opisze - ten dzień w którym grała orkiestra.
sześć stóp nad ziemią Postów: 2907
garbaty_anioł
sześć stóp nad ziemią, postów: 2907
Niedziela, 10 stycznia 2016 23:49:58
0
0 0
+ -
@ciekawy w latach 90-tych było kilka Orkiestr w MDKu a w zasadzie koncerty metalowe:) moim zdaniem to marudzisz, a w prasie będzie o Sanatorium;)
yavek
Poniedziałek, 11 stycznia 2016 08:29:52
0
+1 -1
+ -
Tak wszyscy marudzicie a kasę uzbierali większą niż w ubiegłym roku. Orkiestra wyrosła na małych lokalnych koncertach i taka w tym roku była. Ludzie chcieli, zorganizowali się, zrobili i jest efekt. Jak widać nie trzeba wywalać kasy na duże koncerty i "gwiazdy" bo w większości przyjdą tam tylko typki co za friko chcą koncert zobaczyć.
Mińsk Maz. Postów: 19
pramen
Mińsk Maz., postów: 19
Poniedziałek, 11 stycznia 2016 09:44:24
0
+1 -1
+ -
A weźcie się sami za robotę a nie wylewacie pomyje na harcerzy. Tylko im sie jescze chce to robić choć rzucacie im kłoady pod nogi. Myślicie zę atrakcje kt orych tak si e domagacie sa za darmo? Wątpie, dziś tylko wariaty pracują za darmo. Mimo to lubie ich bo mimo przeszkód nadal coś robią choc nie maja kasy. W tym miescie na wielkie czyny stać tylko tych biednych i małych. Wielcy wola pomna zac swoje majątki i krytykowac tych ktorym chcxe się cos robic.
Minsk Maz Postów: 179
GUMIS
Minsk Maz, postów: 179
Poniedziałek, 11 stycznia 2016 10:02:38
+1
+2 -1
+ -
A dlaczego to miasto miałoby coś organizować na WOSP ,przecież jest to prywatna inicjatywa Pana Owsiaka. Ja na przykład nie popieram całej tej szopki i nie rozumiem dlaczego miasto miałoby wykładać pieniądze podatnika na ten cel.
Gdzieś obok Postów: 96
pawel27111
Gdzieś obok, postów: 96
Poniedziałek, 11 stycznia 2016 14:57:16
+1
+2 -1
+ -
Gumis przecież zawsze możesz dać Rydzykowi na kolejnego Maybacha
Minsk Maz Postów: 179
GUMIS
Minsk Maz, postów: 179
Poniedziałek, 11 stycznia 2016 16:17:18
-3
+1 -4
+ -
Jeśli Ty masz ochotę ładować złodziejowi owsiakowi i całej jego rodzince ,nie ma żadnego problemu. Z twoich pieniędzy jurek zorganizuje kolejny Woodstock dla naćpanej hołoty tarzającej się w błocie niczym zwierzęta . Tylko nie rozumiem dlaczego miasto miałoby przykładać do tego rękę wywalając pieniądze podatników , w tym oczywiście moje
mark234
Poniedziałek, 11 stycznia 2016 17:15:01
0
0 0
+ -
Cała prawda o Owsiaku
http://kontrowersje.net/kompendium_wielkiej_ciemy_13_g...
Ze względu na niskie oceny posty użytkownika Phi Beta są widoczne tylko i wyłącznie dla zalogowanych użytkowników
ziomka
Poniedziałek, 11 stycznia 2016 19:58:13
-1
0 -1
+ -
W jakim ja kraju żyję?

http://m.onet.pl/wiadomosci/warszawa,m12j1
mark234
Poniedziałek, 11 stycznia 2016 20:11:50
+1
+1 0
+ -
Uzasadnienie wyroku miażdży Owsiaka. Sąd potwierdza fakty podane przez blogera

http://niezalezna.pl/61139-uzasadnienie-wyroku-miaz...
Ze względu na niskie oceny posty użytkownika Phi Beta są widoczne tylko i wyłącznie dla zalogowanych użytkowników
yavek
Wtorek, 12 stycznia 2016 08:24:07
-2
0 -2
+ -
No i dyskusja sięgnęła bruku.
Mińsk Mazowiecki Postów: 4
ambrozja92
Mińsk Mazowiecki, postów: 4
Wtorek, 12 stycznia 2016 09:19:52
+2
+3 -1
+ -
Myślę, że wiele matek, którym uratowano dzieci dzięki sprzętowi przekazanemu przez WOŚP, jest wdzięcznych i nie obchodzą ich spory i dziwne dyskusje tego typu.
Dla mnie ważne jest, że potrafimy coś dać, bez kwitka w zamian.
A co powiecie na uwagę księdza w czasie mszy, do osoby, która miała przyczepione serduszko, że nie powinna wchodzić z tym do Kościoła i pominięcie jej przy udzielaniu komunii świętej?
Gdzieś obok Postów: 96
pawel27111
Gdzieś obok, postów: 96
Wtorek, 12 stycznia 2016 09:49:53
-1
+1 -2
+ -
A może by tak zrobić zestawienie przychodów i wydatków kościoła i Caritas co ? Byłby znacznie ciekawszy
Żabodukt Postów: 82380
kumak
Żabodukt, postów: 82380
Wtorek, 12 stycznia 2016 20:42:33
-1
0 -1
+ -
szukałem i znalazłem

Żabodukt Postów: 82380
kumak
Żabodukt, postów: 82380
Wtorek, 12 stycznia 2016 20:46:24
-1
0 -1
+ -
szukałem i znalazłem
Post edytowany 2 razy

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK