-8°C

53
Powietrze
Jakość powietrza jest średnia.

PM1: 18.79
PM25: 32.80 (218,64%)
PM10: 41.93 (93,19%)
Temperatura: -8.35°C
Ciśnienie: 1027.22 hPa
Wilgotność: 61.78%

Dane z 16.01.2026 21:45, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

WIWAT PAD2020

2530 postów
Żabodukt Postów: 82125
kumak
Żabodukt, postów: 82125
Niedziela, 21 listopada 2021 10:38:56
-2
+1 -3
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Czy ty leczysz sie psychiatrycznie?zlecenia były sześć lat temu
Mińsk Mazowiecki Postów: 50642
sailor
Mińsk Mazowiecki, postów: 50642
Niedziela, 21 listopada 2021 10:42:24
-1
0 -1
+ -
dziwne kumaczu że jeszcze was nie zapięli w kaftan i nie wywieźli do Tworek
kumak
Niedziela, 21 listopada 2021 11:00:35
-2
+1 -3
+ -
Tryskam zdrowiem
sailor
Niedziela, 21 listopada 2021 11:05:01
-1
0 -1
+ -
różnie to ludzie nazywają , ale tryskanie publiczne może się okazać szkodliwe
kumak
Poniedziałek, 22 listopada 2021 08:42:41
-2
+1 -3
+ -
"Duda twierdzi, że migranci "otrzymują pomoc w każdym przypadku". Ochojska: Czemu Pan kłamie?

- Ci, spośród migrantów, którzy przejdą na stronę polską nielegalnie, jeśli potrzebują pomocy - otrzymują ją w każdym przypadku - powiedział Andrzej Duda. Szybko wytknięto mu, że nie jest to prawda. "Czemu Pan prezydent kłamie?" - zapytała Janina Ochojska."
sailor
Poniedziałek, 22 listopada 2021 09:00:21
-1
0 -1
+ -
jak dla was kuźma to pan PREZYDENT Andrzej Duda

gamoniu z zadupia
kumak
Poniedziałek, 22 listopada 2021 10:03:53
-2
+1 -3
+ -
Duda nie ma powodów do zadowolenia. W nowym sondażu Polacy wymownie ocenili głowę państwa. https://natemat.pl/385047,sondaz-wiekszosc-zle-oc...
Mińsk Mazowiecki Postów: 8438
Aron
Mińsk Mazowiecki , postów: 8438
Poniedziałek, 22 listopada 2021 16:32:35
-1
0 -1
+ -
Sławku Nowaku - kolega kumaku?
kumak
Piątek, 10 grudnia 2021 22:01:10
-2
0 -2
+ -
o karierze Andrzeja Dudy od lewicy do prawicy
Post edytowany
Zolnierz
Sobota, 11 grudnia 2021 09:34:52
+1
+1 0
+ -
Piątek to kuzyn Środy?
osiedle szpitalna Postów: 1776
kamerdyner
osiedle szpitalna, postów: 1776
Sobota, 11 grudnia 2021 10:31:57
-1
0 -1
+ -
a Środa siostrzenica Poniedziałka
kumak
Sobota, 11 grudnia 2021 10:58:20
-2
0 -2
+ -
Myślę że droga prezydenta od lewicy do prawicy wam się podobała....zaiste giętki kręgosłup moralny jak u nowego kandydata na burmistrza
Post edytowany
kumak
Piątek, 17 grudnia 2021 18:59:00
-2
0 -2
+ -
Kto tu jest zdrajcą Panie Andrzeju Dudo?
Z przerażeniem zobaczyłem i wysłuchałem kolejne wystąpienie Andrzeja Dudy.
Rocznica stanu wojennego to tylko historia. Tragiczna, ważna, jak większość zdarzeń w naszej narodowej przeszłości. Jednak tylko historia i to sprzed 40 lat.
Dlaczego nadaje się jej tak wysoką rangę, jeśli to był tylko ważny krok do wielkiej zgody narodowej na gruzach zdrady pojałtańskiej i uzależnienia od „rosyjskiego brata”?
Dlaczego rocznica stanu wojennego jest tak ważna, jeśli okrągłego stołu i pierwszych częściowo wolnych wyborów została całkowicie przez władzę przemilczana?
Przecież stan wojenny stłumił festiwal Solidarności, okres strajków wszędzie i o wszystko, ale wyzwolił demokratyczne i oczekiwane zmiany. Pobudził międzynarodową nadzieję, pomoc dla sił demokratycznych, rewolucję w partii rządzącej do jej całkowitego upadku i koniec Układu Warszawskiego i RWPG. To on w efekcie doprowadził do wielkiej rewolucji demokratycznej, której finałem było przyjęcie naszego kraju do NATO i do wspólnej gospodarki europejskiej w ramach Unii Europejskiej.
Partia szczucia i nienawiści, tworzenia podziałów społecznych, wyzwalania nacjonalizmu, budząca upiory strachu i wojny żeruje na agresji. Stan wojenny jest idealnym powodem, do promowania PiS-u, skrytykowania polskiej drogi do wolności określając ją zdradą. Przy okazji krytyki okrągłego stołu, PiS może nazwać wszystkich, zarówno Jaruzelskiego, jak i Wałęsę zdrajcami, bo przekonuje, że lepszym rozwiązaniem była droga wojny, ofiar i cmentarzy. Droga czystek, rozstrzeliwań i pomników była przecież bliższa wschodnim interesom, których orędownikami były służące sowietom rodziny Kaczyńskich, Morawieckich, Macierewiczów, …
Jeśli dzisiaj Andrzej Duda wrzeszczy z mównicy o zdrajcach i mordercach, to o kim on to krzyczy?
Po pierwsze, krzyk jest oznaką bezsilności i słabości.
Po drugie, gdyby Jaruzelski był zdrajcą i mordercą, to by ofiary stanu wojennego były liczone w setkach tysięcy, a gdyby nim był Lech Wałęsa, to 2 miliony byłych członków PZPR musiałoby zniknąć z Polski, w tym ojciec Dudy.
Tymczasem oni rozmawiali, osiągnęli kompromis i uniknęli polskiej krwi.
Kto tu jest zdrajcą Panie Duda?
Myślą przewodnią utworzenia urzędu prezydenta w Polsce, było przekonanie, że musi być w kraju niepartyjny, wysoko usytuowany konstytucyjne arbiter polskich spraw. To on ma być strażnikiem Konstytucji RP, budzić zaufanie wszystkich Polaków, łagodzić spory i szukać kompromisów.
Tymczasem Andrzej Duda stał się zaprzeczeniem roli prezydenta w Polsce. Stał się niszczycielem Konstytucji, dzielącym Polaków urzędnikiem partyjnego podporządkowania Kaczyńskiemu i jego fobii.
Kiedy słucham przemówienia Dudy, to ogarnia mnie przeraźliwe pytanie, jak taki amatorski aktorzyna marionetek mógł stać się pierwszym urzędnikiem państwa?

Z szacunku do prawdy nigdy nie nazwę Andrzeja Dudy – Prezydentem.
Śmieszą mnie ludzie, którzy potakują mu, rozpływają się nad jego postawą w ochach i achach.
Znowu z szacunku do prawdy pozwolę sobie stwierdzić, że został on narzucony Polakom przez partyjny totalitaryzm.
Jego obecność w polityce jest efektem wielkiego oszustwa i manipulacji partyjnego państwa agresywną propagandą kłamstwa. Został on namiestnikiem kościelnych trosk o wpływy oraz usłużną politycznie marionetką w rękach prezesa.
Nie wiem, jak będzie dalej pełnić swoją funkcję narzuconego rasisty jednej partii, w warunkach braku akceptacji połowy polskiego społeczeństwa i światowych instytucji demokratycznych.
Wiem natomiast, że ci, którzy tego dokonali, zamachnęli się na prawdę i polską demokrację.
Latami przez tego lokatora pałacu będziemy poniżani i izolowani w świecie wartości oraz rozwoju cywilizacyjnego. Już prawie nikt na świecie nie uważa go za przedstawiciela narodu.
Tymczasem on, wyzywa Polaków, bezrefleksyjnie obraża, szczuje, otacza się fałszywymi katolicko-partyjnymi miernotami i pusząc się podczas wystąpień, nie jest w stanie podjąć żadnej merytorycznej dyskusji na temat problemów Polaków.
Na dodatek słyszałem i nagrałem jego wystąpienie na wigilijnym spotkaniu korpusu dyplomatycznego akredytowanego w Polsce, kiedy to przez 10 minut szczuł kłamstwami na mnie, oskarżał o agenturalność, o to, że byłem oprawcą stanu wojennego i inne z palca wyssane skur*ysy**twa. Przecież nie brałem udziału w stanie wojennym i nigdy nie byłem w żadnych służbach specjalnych i on o tym wie! Jakim trzeba być nieodpowiedzialnym gówniarzem, aby czegoś podobnego dokonać i po co mu to było? On, przedstawiciel narodu, tak wielkiego kalibru kłamstwami na mnie, zwykłego skromnego obywatela. Przecież to go dyskwalifikuje jako człowieka, nie tylko jako urzędnika państwowego. Na to jednak są paragrafy i na sprawiedliwość poczekam.
Tymczasem Andrzej Duda przemawia emocjonalnie nie w imieniu Prezydenta wszystkich Polaków, ale w imieniu nacjonalistycznej, czyli nielegalnej partii wrogów Konstytucji, demokracji, UE i przyjaciół Putina. Akceptuje oszustwa, kłamstwa, złodziejstwo, korupcję władzy, uczestniczy w dewastacji polskiego systemu sprawiedliwości, edukacji, obronności, służby zdrowia… Nie reaguje na tysiące zgonów Polaków, niszczenie przyrody, zatruwania powietrza, drożyznę…

Przecież to jest klasyczna zdrada!

Adam Mazguła
Foto PAP, Mateusz Marek
kumak
Niedziela, 19 grudnia 2021 14:58:42
-2
0 -2
+ -
"Miller o podpisie pod "lex TVN": Amerykanie mogą zablokować każde marzenie Dudy o dalszej karierze.
- Na miejscu prezydenta zadałbym sobie pytanie, co ja mogę robić po tym, jak moja kadencja się zakończy. Jeżeli prezydent myśli o jakimś stanowisku międzynarodowym, to jeśli podpisze ustawę, Amerykanie są w stanie zablokować każde marzenie prezydenta na jakieś stanowisko - uważa były premier Leszek Miller. Po piątkowym głosowaniu w Sejmie los "lex TVN" jest teraz w rękach Andrzeja Dudy." https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27928184,m...
Zatorszczyk
Niedziela, 19 grudnia 2021 19:07:24
0
0 0
+ -
Cytować kacyka to żałosne. Zamordowali Popiełuszkę, Zycha, Suchowolca itp a chodzą wolno.
kumak
Niedziela, 19 grudnia 2021 20:16:10
-2
0 -2
+ -
No patrz a pisiory niszcza naszą demokrację i wolne media.Zatorszczyku czy orientujesz się ilu już ludzi straciło życie przez polską policję .Czemu ci nie przeszkadza że sprawcy na wolności?
Zatorszczyk
Wtorek, 21 grudnia 2021 06:01:20
0
0 0
+ -
Przez twoich komunistycznych ziomków straciły życie miliony ludzi. Najpierw naucz się co to demokracja a dopiero pisz bo widać, że do szkoły miałeś pod górkę.
kumak
Wtorek, 21 grudnia 2021 08:47:09
-1
0 -1
+ -
Demokracja to nie dyktatura większości czego przykładem ostatnia ustawa lextvn uchwalona wadliwie
kumak
Wtorek, 21 grudnia 2021 20:25:59
-1
0 -1
+ -
ciekawe ile razy wykorzystano pegasusa w czasie wyborów.Wiewiórki donoszą że sprawa rozwojowa i całkiem prawdopodobnie że wielu polityków miało podsłuch nie tylko Gierych https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/pega...
MIńsk Mazowiecki Postów: 5877
Zagłoba
MIńsk Mazowiecki, postów: 5877
Wtorek, 21 grudnia 2021 21:02:54
-1
0 -1
+ -
A co z żyrandolem?
Jest pilnowany?

Zaloguj się aby uczestniczyć w dyskusji oraz uzyskać dostęp do większej ilości wątków na tym forum.

Aktualności

OK