18°C

20
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 6.64
PM25: 11.81 (78,74%)
PM10: 13.38 (29,74%)
Temperatura: 17.80°C
Ciśnienie: 1007.86 hPa
Wilgotność: 59.20%

Dane z 04.06.2026 17:40, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

pytania do osób publicznych

17 postów
minsk maz Postów: 237
miraculum
minsk maz, postów: 237
Środa, 31 lipca 2013 16:50:18
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Na swoim FB M. Góras napisał:
Presja ma sens. Po mojej interpelacji od wczoraj dumnie nad Mińskiem Mazowieckim powiewa biało-czerwona flaga Polski przy dworcu PKP. Do wyjaśnienia pozostają jeszcze odpowiedzi na pytania, które skierowałem do Burmistrza Mińska Mazowieckiego w związku ze znieważeniem Polskiej flagi.

Panie radny, a czy na zadane Panu pytania na tym forum pan odpowie?
I jeszcze zapytam dlaczego w interpelacji pisał pan o znieważeniu flagi zamiast uszkodzeniu? Czy ma pan podejrzanych, którzy przeprowadzili sabotaż znieważenia flagi, czy może wpływa tak na pana chwilowo podniosła atmosfera zbliżających się obchodów wybuchu Powstania Warszawskiego?
Dodatkowo proszę zająć się napisanie interpelacji (a raczej zapytania, bo jak widać z protokołów i zakladki w BIP nie macie w większości przypadków państwo radni pojęcia jaka jest różnica między tymi dokumentami) w sprawie oblepiania ogłoszeniami masztów, które godnie powinny byc podporą dla wywieszonych na nich flag.
Pozdrawiam
Mirosław
Mińsk Mazowiecki Postów: 3027
Marian_Koniuszko
Mińsk Mazowiecki, postów: 3027
Czwartek, 1 sierpnia 2013 08:21:47
0
0 0
+ -
Proponuję, żeby prywatne wojenki załatwiać po za forum publicznym.
miraculum
Czwartek, 1 sierpnia 2013 08:56:04
0
0 0
+ -
Panie Radny, skoro ma pan czas wypisywać w innych miejscach w internecie, proszę, aby jako osoba publiczna (radny miasta, wiceprzewodniczący rady miasta) odpowiedział pan na pytanie powyżej i ze swojej zakładki dla osób publicznych)
Mińsk Maz Postów: 79
NiePatriota
Mińsk Maz, postów: 79
Czwartek, 1 sierpnia 2013 11:26:38
0
0 0
+ -
Może lepiej żeby nie odpowiadał,o segregacji śmieci doczytałem do "po piąte" ;D

Nie dość,że w tv jak się włączy wiadomości to szlak człowieka trafia od tej wojny domowej w polskiej polityce ,to jeszcze we własnym mieście Ci nasi wielcy podwórkowi politycy tak pracują,aby tylko sobie nazłość zrobić.

Przypominam,że za Wami nie chodzi ochrona BOR'u ,a w Mińsku świrów i podejrzanych typów nie brakuje.
Mińsk Mazowiecki Postów: 810
q-kulka
Mińsk Mazowiecki, postów: 810
Czwartek, 1 sierpnia 2013 14:43:56
0
0 0
+ -
Ja zadałam za to p. Jakubowskiemu pytanie o to, jak wygląda weryfikacja wniosków o wycinanie drzew, ale niestety nie dostałam odpowiedzi, co w sumie też mogę traktować jako odpowiedź.
MMz Postów: 180
crap
MMz, postów: 180
Czwartek, 1 sierpnia 2013 15:49:07
0
0 0
+ -
Ogólnie nawet jeżeli te nasze 'osoby publiczne' odpowiadają na zadane im pytania, to często bardzo okrężnie i nie na temat...
miraculum
Niedziela, 4 sierpnia 2013 11:05:43
0
0 0
+ -
No i nie doczeka się człowiek chyba.
a-psik
Niedziela, 4 sierpnia 2013 12:27:31
0
0 0
+ -
zauważyłam, że policja ostatnio odpowiada na pytania jednej osoby a nie wierzę, że tylko ona o coś pyta.
mińsk Postów: 119
starsza_pani
mińsk, postów: 119
Niedziela, 4 sierpnia 2013 15:05:25
0
0 0
+ -
Moje pytanie dotyczy śmieci, konkretnie bio. Śmierdzą, muchy się do nich pchają, owocówki są rozmnażają i tylko patrzeć jak jakieś gryzonie się przyplączą.
Nie można by tego odbierać częściej - np. raz w tygodniu?
Józefów Postów: 9
Ewka86
Józefów , postów: 9
Niedziela, 4 sierpnia 2013 15:47:45
0
0 0
+ -
Można ale wtedy było by drożej
Mińsk Mazowiecki Postów: 471
ka_p_pa
Mińsk Mazowiecki, postów: 471
Niedziela, 4 sierpnia 2013 17:04:10
0
0 0
+ -
Sama forma "pytania do osób publicznych" jest kpiną z publiczności.
Pytanie jest widoczne dopiero po udzieleniu odpowiedzi:)
Jak za czasów konferencji prasowych Urbana więcej treści zawiera pytanie, niż odpowiedź "osoby publicznej"
Mińsk Mazowiecki Postów: 426
nora
Mińsk Mazowiecki, postów: 426
Niedziela, 4 sierpnia 2013 17:27:35
0
0 0
+ -
Ale przyznacie też,że niektóre pytania są,jakby je tu nazwać...po prostu głupie,bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.Pamiętam takie jedno pytanie do Burmistrza dotyczące rozkładu jazdy pociągów.Ktoś miał pretensję,że w nowym rozkładzie nie ma więcej pociągów do Warszawy.Jakby nasz burmistrz miał jakikolwiek wpływ na to.
Mińsk Mazowiecki Postów: 471
ka_p_pa
Mińsk Mazowiecki, postów: 471
Niedziela, 4 sierpnia 2013 17:43:29
0
0 0
+ -
Burmistrz zadał sobie zbędny trud odpowiadając na głupie pytanie, nie dotyczące zakresu jego obowiązków. Szkoda że tak marnotrawi swój cenny czas. A może chciał zademonstrować, z jak głupim społeczeństwem musi się borykać?
Mińsk Mazowiecki Postów: 7
Konrad Wallenrod
Mińsk Mazowiecki, postów: 7
Niedziela, 4 sierpnia 2013 23:41:03
0
0 0
+ -
Pytania są ignorowane. Zwłaszcza te niewygodne. Jako starszemu człowiekowi, przeszkadzają mi nocne awantury mieszkańców "baraków", a zarówno i Burmistrz i pani z SM nie odpowiadają na pytania. Tego nie da się znosić co noc i nie zapowiada się, by było lepiej.

Pan Burmistrz mnie teraz ignoruje i problem baraków, ale w wyborach samorządowych mieszkańcy bloków otaczających tę zakałę miasta mogą zapomnieć o nim.
miraculum
Poniedziałek, 5 sierpnia 2013 11:27:00
0
0 0
+ -
Właśnie zajrzałem do tej zakladki i burmistrz panu odpowiedział. Ma pan już z głowy.
Kontynuując - czy pan radny Góras w końcu odpowie na zalegające pytania, czy są one niewygodne?
Mińsk Mazowiecki Postów: 22
bułeczka
Mińsk Mazowiecki, postów: 22
Poniedziałek, 5 sierpnia 2013 15:02:00
0
0 0
+ -
Zadałam pytanie Panu Burmistrzowi w połowie czerwca, do dziś nie mam odpowiedzi.
Mińsk Mazowiecki Postów: 7
Konrad Wallenrod
Mińsk Mazowiecki, postów: 7
Poniedziałek, 5 sierpnia 2013 21:50:19
0
0 0
+ -
Rzeczywiście, Pan Burmistrz odpowiedział. Warto o tym porozmawiać otwarcie, ale nie w tym temacie, oczywiście.

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK