-15°C

41
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 14.74
PM25: 24.73 (64,35%)
PM10: 28.96 (164,85%)
Temperatura: -14.98°C
Ciśnienie: 1018.91 hPa
Wilgotność: 59.56%

Dane z 01.02.2026 19:05, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Fajtłapy z partii PO-KO czyli POKO !!!!

6631 postów
osiedle szpitalna Postów: 1776
kamerdyner
osiedle szpitalna, postów: 1776
Czwartek, 6 stycznia 2022 11:12:02
-4
0 -4
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
https://ruchkod.pl/dane-kontaktowe-kod/

tu masz telefon do KOD - zadzwoń, zapytaj
Żabodukt Postów: 82153
kumak
Żabodukt, postów: 82153
Czwartek, 6 stycznia 2022 11:35:25
-4
0 -4
+ -
co ty on nie zadzwoni...pisze to co pisze tylko po to żeby była kontra
osiedle szpitalna Postów: 1776
kamerdyner
osiedle szpitalna, postów: 1776
Czwartek, 6 stycznia 2022 11:44:34
-4
0 -4
+ -
daj mu szanse
kumak
Czwartek, 6 stycznia 2022 18:32:35
-4
0 -4
+ -
na co szanse jak on wie tylko to co mu jego propaganda doniesie
.Afera fakturowa w KOD. Sąd uchylił wyrok więzienia w zawieszeniu dla Kijowskiego

W rozpoczętym w 2018 r. procesie przed Sądem Rejonowym w Pruszkowie mężczyźni nie przyznali się do winy. Kijowski zapewniał przy tym, że on sam nie brał udziału w podejmowaniu decyzji dot. wypłaty środków KOD. Ostatecznie w końcu września ubiegłego roku sąd rejonowy uznał Kijowskiego winnym poświadczenia nieprawdy w siedmiu fakturach i skazał go na rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata oraz 5 tys. zł grzywny.

Sąd podkreślił przy tym, że mężczyzna nie przywłaszczył pieniędzy komitetu, czego uznania domagała się prokuratura. Tym samym wyrokiem pruszkowski sąd uniewinnił Piotra Ch. Zarówno prokuratura jak i Kijowski wnieśli apelacje od tego wyroku.
Afera fakturowa w KOD. Sąd uchylił wyrok więzienia w zawieszeniu dla Kijowskiego
Afera fakturowa w KOD. Sąd uchylił wyrok więzienia w zawieszeniu dla Kijowskiego

Warszawski sąd okręgowy uwzględnił w piątek apelację prokuratury i uchylił wyrok sądu I instancji, który w ub. r. skazał byłego lidera KOD Mateusza Kijowskiego na rok więzienia w zawieszeniu za poświadczenie nieprawdy w fakturach za obsługę informatyczną. Sprawą ponownie zajmie się sąd rejonowy.
Do ponownego rozpatrzenia trafi także sprawa drugiego oskarżonego w tym procesie byłego skarbnika Komitetu Obrony Demokracji Piotr Ch., którego sąd I instancji uniewinnił. Tym samym Sąd Okręgowy w Warszawie uwzględnił apelację prokuratury w tej sprawie, która domagała się kary po roku pozbawienia wolności dla obu oskarżonych oraz orzeczenia solidarnego obowiązku naprawienia szkody finansowej.Afera fakturowa w KOD. Sąd uchylił wyrok więzienia w zawieszeniu dla Kijowskiego

j. https://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/8175767,afera-fa...
Zatorszczyk
Czwartek, 6 stycznia 2022 19:35:51
0
+1 -1
+ -
Sąd uchylił po apelacji prokuratury, czyli pójdzie siedzieć? Przecież prokuratura nie pisze apelacji na korzyść oskarżonego.
kumak
Czwartek, 6 stycznia 2022 22:04:10
-4
0 -4
+ -
Kaczyński jest potomkiem KRÓLA CHROBREGO
Post edytowany
Mińsk Mazowiecki Postów: 50642
sailor
Mińsk Mazowiecki, postów: 50642
Piątek, 7 stycznia 2022 18:33:34
-1
0 -1
+ -
nieco zaPOmniane oblicze pewnego "hrabiego"
Post edytowany
kumak
Sobota, 8 stycznia 2022 16:20:56
-1
0 -1
+ -
Post edytowany 2 razy
Zatorszczyk
Sobota, 8 stycznia 2022 19:32:01
+1
+1 0
+ -
Łączę się w bólu , w kżakach. Bredzisław.
kumak
Poniedziałek, 10 stycznia 2022 05:32:28
-3
0 -3
+ -
Kawa na Ławę Bartosz Arłukowicz do Zybertowicza - „ proszę się douczyć - to pan będzie odpowiadał na pytania komisji śledczej, a nie ja na pana pytania”
Post edytowany
Mińsk Mazowiecki Postów: 50642
sailor
Mińsk Mazowiecki, postów: 50642
Poniedziałek, 10 stycznia 2022 06:20:18
0
0 0
+ -
co cham to komuch , plenią się jak króliki z kapelusza prestidigitatora
Mińsk Mazowiecki Postów: 4412
Totamto
Mińsk Mazowiecki, postów: 4412
Poniedziałek, 10 stycznia 2022 18:17:36
0
0 0
+ -
Internauta wkręcił Jachirę. Myślała, że rozmawia z dziennikarzem BBC. Zaproponowała nawet kawę
Rozentuzjazmowana Klaudia Jachira 45 minut rozmawiała z internetowym "śmieszkiem", który przedstawił jej się jako dziennikarz BBC. "Scott Faubs" wypytywał o polską granicę, o uchodźców grupujących się na niej i o działania polskiego rządu. Jachira skarżyła się, że jest jej wstyd za działania rządu podczas odpierania hybrydowych ataków Łukaszenki. Na koniec zaprosiła "Faubsa" na kawę.
https://niezalezna.pl/425478-internauta-wkrecil-jach...
kumak
Poniedziałek, 10 stycznia 2022 18:54:09
-3
0 -3
+ -
co w tym dziwnego? przypomnij sobie jak Rosjanie wkręcili pewnego prezydenta
Mińsk Mazowiecki Postów: 3889
Silencium
Mińsk Mazowiecki, postów: 3889
Poniedziałek, 10 stycznia 2022 19:44:27
0
0 0
+ -
I co z tego?
kumak
Poniedziałek, 10 stycznia 2022 20:30:25
-2
0 -2
+ -
Pod koniec sierpnia do mojego biura poselskiego napisał człowiek, podający się za dziennikarza BBC. Był to czas, kiedy wlasnie wróciłam z granicy i kontaktowało sie ze mną, z Ulą i z Frankiem dużo redakcji zagranicznych, bo chcieli wiedzieć, jak wygląda sytuacja.
W rozmowie, która miała być podstawą do artykułu, opowiedziałam o tym, jak traktowani są uchodźcy, jak do chorych i potrzebujących niedpuszczani są medycy, NGO-sy, jak nie można im przekazać podstawowych produktów spożywczych, leków, śpiworów i namiotów.
Wywiad był bardzo merytoryczny, więc jest mi tak po ludzku przykro, że człowiek, który wykazał się wrażliwością dziennikarską, zrobił to tylko dla żartu.
Od ponad 2 lat kontaktują się ze mną dziennikarze polscy i zagraniczni. Za każdym razem staramy się z moim zespołem zweryfikować rozmówcę, ale jak ktoś się uprze, to zawsze oszuka. Oczywiście mogłabym prosić o legitymację prasową, ale w dzisiejszym świecie zawód dziennikarza mocno się poszerzył. Udzielam wywiadów studentom dziennikarstwa i youtuberom, a duża część tych rozmów jest online. Jednak to pierwszy raz, kiedy zostałam wprowadzona w błąd.
Konsultuję się z moim prawnikiem, czy pociągnąć go do odpowiedzialności prawnej za podszywanie się pod kogoś innego, ale szczerze mówiąc jest mi tego pana po prostu żal.
Zadał sobie tyle trudu, sfabrykował maila z domeną BBC, dzwonił z brytyjskiego numeru, udawał angielski akcent tylko po to, by ze mną porozmawiać, a potem chwalić się w sieci: "że wkręcił posłankę", "ale beka!".
Czy nie prościej było zadzwonić do biura i ze mną pogadać? Przecież rozmawiam z wyborcami, nie jeżdżę pancerną limuzyną, nie mam obstawy, która broni dostępu, a moje biuro jest dla wszystkich otwarte, każdą i każdego zapraszam na kawę
W tym wszystkim pozostaje się tylko cieszyć, że nagrał mnie fałszywy dziennikarz, a nie Pegasus.
Post edytowany
Totamto
Poniedziałek, 10 stycznia 2022 20:51:01
0
0 0
+ -
Gratulacje więcej takich "mądrych" posłów, a Putin już zaciera ręce.
Totamto
Poniedziałek, 10 stycznia 2022 20:52:12
0
0 0
+ -
"W tym wszystkim pozostaje się tylko cieszyć, że nagrał mnie fałszywy dziennikarz, a nie Pegasus." - cytat dnia, dobre.
kumak
Czwartek, 13 stycznia 2022 16:41:37
-2
0 -2
+ -
Afera e-mailowa i spot PiS-u. "Musimy przykryć tematem uchodźców sprawę polexitu"
- Musimy przykryć tematem uchodźców sprawę polexitu, a innego tak mocnego nie mamy. Polacy muszą dyskutować o uchodźcach, a nie o polexicie — pisał w odpowiedzi na obawy premiera jeden z doradców PiS tuż przed wyborami samorządowymi w 2018 r. Do sieci wyciekły kolejne e-maile, które pochodzą ze skrzynki pocztowej Michała Dworczyka. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/afer...
Mińsk Mazowiecki Postów: 8438
Aron
Mińsk Mazowiecki , postów: 8438
Czwartek, 13 stycznia 2022 16:56:52
0
0 0
+ -
Das welt onet. Das krzak kumak.
kumak
Wtorek, 18 stycznia 2022 00:17:31
-2
0 -2
+ -
Wyciekły kolejne maile. Dworczyk miał umawiać "bezpieczny" wywiad dla minister finansów

Kolejna odsłona afery mailowej. Tym razem szef KPRM Michał Dworczyk miał pisać do premiera ws. wywiadu minister finansów Teresy Czerwińskiej, która chciała w mediach mówić na temat konwergencji. W wymienianych wiadomościach "dogadywane" są szczegóły tej rozmowy. Wywiad z minister ukazał się w "DGP". https://natemat.pl/392729,afera-mailowa-dworczyk-...

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK