-11°C

35
Powietrze
Cóż... Bywało lepiej.

PM1: 12.63
PM25: 20.95 (139,69%)
PM10: 24.72 (54,93%)
Temperatura: -10.80°C
Ciśnienie: 1015.59 hPa
Wilgotność: 59.36%

Dane z 03.02.2026 15:50, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Fajtłapy z partii PO-KO czyli POKO !!!!

6631 postów
gdzieś indziej Postów: 13996
michal1965
gdzieś indziej, postów: 13996
Czwartek, 19 sierpnia 2021 12:07:52
+1
+1 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Koniecznie Onet albo oczko
Żabodukt Postów: 82154
kumak
Żabodukt, postów: 82154
Czwartek, 19 sierpnia 2021 19:08:12
-2
0 -2
+ -
https://www.facebook.com/WlodekCiejkaTV/videos/54663232...
Przeciw budowie CPK. Protest mieszkańców i rolników zagrożonych wywłaszczeniem.
Węzeł autostradowy Wiskitki.
...
Wspieraj media obywatelskie. Wpłać na zrzutkę
https://zrzutka.pl/zk8e5z
Post edytowany 3 razy
Zolnierz
Piątek, 20 sierpnia 2021 08:41:51
+2
+2 0
+ -
Wpłać na zrzutkę....
A POtem szukaj forsy i tego KOmu wpłaciłeś.
Margot, Lempart, Kijowskiego....
Mińsk Mazowiecki Postów: 50642
sailor
Mińsk Mazowiecki, postów: 50642
Piątek, 20 sierpnia 2021 09:34:02
0
0 0
+ -
Wandale zniszczyli tablicę biura poselskiego. Poseł T. Wargocka: Dzieją się bardzo złe rzeczy, trzeba reagować

W Mińsku Mazowieckim zniszczona została tablica prowadząca do biura poselskiego Teresy Wargockiej. - Osiem gwiazdek świadczy o tym, że autor tych bohomazów wpisuje się w tą falę nienawiści, która przetacza się przez Polskę za przyczyną pana Donalda Tuska i jego posłów - mówi nam parlamentarzystka. Sprawę zgłoszono na policję.
Poseł Teresa Wargocka (Prawo i Sprawiedliwość) poinformowała wczoraj o zniszczeniu tablicy jej biura poselskiego w Mińsku Mazowieckim. Na tablicy wymalowano słynne "osiem gwiazdek", nawiązujące do wulgarnego hasła, wykrzykiwanego podczas antyrządowych protestów, a także hasło "anarchia".
Skontaktowaliśmy się z parlamentarzystką, by zapytać o sprawę zniszczonej tablicy.

- Zgłosiłam sprawę na policję, bo po pierwsze jest to zniszczenie mienia Kancelarii Sejmu, a po drugie - osiem gwiazdek świadczy o tym, że autor tych bohomazów wpisuje się w tą falę nienawiści, która przetacza się przez Polskę za przyczyną pana Donalda Tuska i jego posłów. To są dwie ważne kwestie. Sprawa jest w toku, nie mam informacji z policji odnośnie monitoringu, gdyż nie jest on własnością biura, a jest na prywatnej posesji

- powiedziała poseł Wargocka w rozmowie z Niezalezna.pl.
Na Twitterze parlamentarzystka pisała o "nastrojach anty PiS", jakie miały dotrzeć do Mińska Mazowieckiego.

- Zostało to rozkręcone głównie przez posłów Platformy Obywatelskiej. Mieliśmy tę falę nienawiści na jesieni za pomocą pań ze Strajku Kobiet i to było bardzo trudne dla całego społeczeństwa, nie tylko dla nas - polityków. W tym samym duchu teraz pan poseł Szłapka dyryguje ze sceny, na której występuje, tłumem osób, które skandują tzw. osiem gwiazdek. Oczywiście pan Donald Tusk objeżdżając Polskę nie szczędzi ostrych sformułowań. Nazywanie PiS "samym złem, z którym trzeba walczyć" już jest generalnie podstawą do tego, żeby wzbudzać takie zachowania niezgodne z prawem, które niszczą absolutnie relacje społeczne

- podkreśliła poseł Wargocka, dodając:

Tu już nie chodzi o posłów, bo my mamy za swoje w Sejmie, że jesteśmy opcją rządzącą. Ale również nasi wyborcy czują się poniżeni, zepchnięci na bok w swoich prawach obywatelskich. Bardzo często odczuwają to w sposób taki, że są obywatelami drugiej kategorii. Chociażby wczorajsze porównania w mediach społecznościowych, że w Polsce katolicy to jak taliban w Afganistanie.

- Dzieją się bardzo złe rzeczy i trzeba reagować. Ja mówię: "Zło dobrem zwyciężaj". Dzisiaj złem jest opozycja w Polsce, ponieważ niszczy wspólnotę - zakończyła.
https://niezalezna.pl/408102-wandale-zniszczyli-tabl...
kumak
Piątek, 20 sierpnia 2021 14:05:52
-2
0 -2
+ -
W zeszłym tygodniu marszałek Elżbieta Witek zarządziła reasumpcję przegranego przez PiS głosowania w sprawie odroczenia obrad Sejmu. - Wiemy, kto podjął tę decyzję. Chodzi o to, żeby Jarosław Kaczyński odpowiedział za to przed wymiarem sprawiedliwości - mówi Adam Szłapka

https://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,27476413,po-glo...
sailor
Piątek, 20 sierpnia 2021 15:11:52
0
0 0
+ -
mówi Adam Szłapka

to ten od jebania i pewnie paru innych rzeczy , prawdziwy autorytet moralny
sailor
Sobota, 21 sierpnia 2021 17:39:48
0
0 0
+ -
POpaprańcy nie nadają się nawet na dostawców pizzy
Post edytowany
Mińsk Mazowiecki Postów: 1801
Min75
Mińsk Mazowiecki, postów: 1801
Sobota, 21 sierpnia 2021 20:12:32
+2
+2 0
+ -
Za kilkanaście dni, mam nadzieję wrócę na forum i podziękuje jednej mędzie co "pucowała u proroka" na mnie.
kumak
Niedziela, 22 sierpnia 2021 19:00:44
-2
0 -2
+ -
Afera e-mailowa. "Wojsko kupuje od spółki drożej niż klient indywidualny na strzelnicy"
W internecie opublikowana została kolejna korespondencja e-mailowa, w której uczestniczyć miał premier Mateusz Morawiecki. W 2018 r. miał pisać do ministra obrony narodowej Mariusza Błaszczaka w sprawie zakładów zbrojeniowych MESKO, które "podobno były nieudolnie zarządzane" i rekomendować w nich nowego prezesa.W efekcie mamy 20 mln zł starty za zeszły rok, mimo że wojsko kupuje od spółki drożej niż klient indywidualny na strzelnicy" - miał pisać o MESKO Morawiecki
Premier miał polecić również Tomasza Stawińskiego na stanowisko prezesa firmy
Stawiński rzeczywiście niedługo później został wybrany szefem MESKO. Stanowisko stracił w kwietniu tego roku, krótko po publikacji "Rzeczpospolitej" na temat problemów w firmie
Opublikowany mail miał zostać napisany z prywatnej skrzynki Morawieckiego na prywatną skrzynkę Błaszczaka 26 marca 2018 r. "MESKO - część PGZ (Polskiej Grupy Zbrojeniowej - red.) - największy polski producent amunicji, ale też zestawów rakietowych GROM czy SPIKE, podobno od lat jest zarządzany nieudolnie, a patologie się pogłębiają" - miał pisać premier. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/afer...
michal1965
Niedziela, 22 sierpnia 2021 20:16:07
+1
+1 0
+ -
To nic. Afera konserwowa to jest sprawa grubszego kalibru.
kumak
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 06:37:29
-1
0 -1
+ -
a mailowa?Kim jest Michał Dworczyk, najbliższy doradca Morawieckiego. Jan Piński
Post edytowany
kumak
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 06:43:00
-1
0 -1
+ -
Ryszard Czarnecki kręci państwową firmą. W tle pytania o pieniądze na siatkówkę
Kontrolowany przez państwo Tauron po osobistej interwencji Ryszarda Czarneckiego zmienił odpowiedzi na pytania Onetu. Chodziło o rolę europosła w podpisaniu kontraktu na sponsoring Polskiej Ligi Siatkówki. Czarnecki przekonuje, że umowa to jego zasługa. Tymczasem pierwotnie Tauron przekonywał nas, że polityk nie miał ze sprawą nic wspólnego. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/rysz...
michal1965
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 08:15:19
0
0 0
+ -
Takie czasy. Można powiedzieć. Polski żołnierz jest wyzywany bo nie robi tego co sobie wymyśliła czerwona hołota.
kumak
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 08:21:57
-1
0 -1
+ -
żołnierz nie ma powodu być dumnym z tego co robi... może odmówić rozkazu a zachowuje się jak sołdat w stanie wojennym. Polski żołnierz nie może zabronić czegoś polskiemu posłowi
Gdyby tam przyszedł poseł pisu to z pewnością by przepuścili a wojsko powinno być apolityczne
Post edytowany 3 razy
kumak
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 08:28:10
-1
0 -1
+ -
Republika kolesi-

Kłopoty byłego posła PiS. Po wyrzuceniu z partii zarabiał na swoich kontaktach z politykami
Mariusz Antoni K. po odejściu z polityki postanowił zarobić na swoich kontaktach z ludźmi władzy. Założył firmę, która świadczyła usługi spółkom skarbu państwa i prywatnym firmom. K. w ciągu półtora roku zarobił 1,5 mln zł. - informuje "Gazeta Wyborcza".Polityk PiS robił błyskotliwą karierę w partii do czasów tzw. afery madryckiej, kiedy to 2015 r., razem z kilkoma innymi posłami poleciał do Hiszpanii tanimi liniami, wcześniej pobierając w Sejmie zaliczkę na podróż samochodem. Po wyrzuceniu z partii Jarosława Kaczyńskiego K. postanawia zarabiać na swoich kontaktach z parlamentarzystami. Idąc śladem Adama Hofmana, rejestruje spółkę Warszawskie Centrum Legislacyjne i oferuje swoje usługi ludziom biznesu.WCL wysoko wyceniało swoje kontakty. Abonament obejmujący "kompleksowe doradztwo strategiczne" kosztował 45 do 55 tys. zł miesięcznie netto. Za tę kwotę firma zobowiązywała się organizować "co najmniej trzy spotkania miesięcznie z decydentami" - czytamy. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/mari...
kumak
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 08:43:40
-1
0 -1
+ -
CODZIENNIE JEDEN WIERSZ
Wisława Szymborska - JACYŚ LUDZIE
Ja­cyś lu­dzie w uciecz­ce przed ja­ki­miś ludź­mi.
W ja­kimś kra­ju pod słoń­cem
i nie­któ­ry­mi chmu­ra­mi.
Zo­sta­wia­ją za sobą ja­kieś swo­je wszyst­ko,
ob­sia­ne pola, ja­kieś kury, psy,
lu­ster­ka, w któ­rych wła­śnie prze­glą­da się ogień.
Mają na ple­cach dzban­ki i to­boł­ki,
im bar­dziej pu­ste, tym z dnia na dzień cięż­sze.
Od­by­wa się po ci­chu czy­jeś usta­wa­nie,
a w zgieł­ku czy­jeś ko­muś chle­ba wy­dzie­ra­nie
i czy­jeś mar­twym dziec­kiem po­trzą­sa­nie.
Przed nimi ja­kaś wciąż nie tędy dro­ga,
nie ten, co trze­ba most
nad rze­ką dziw­nie ró­żo­wą.
Do­ko­ła ja­kieś strza­ły, raz bli­żej, raz da­lej,
w gó­rze sa­mo­lot tro­chę ko­łu­ją­cy.
Przy­da­ła­by się ja­kaś nie­wi­dzial­ność,
ja­kaś bura ka­mien­ność,
a jesz­cze le­piej nie­by­łość
na pe­wien krót­ki czas albo i dłu­gi.
Coś jesz­cze się wy­da­rzy, tyl­ko gdzie i co.
Ktoś wyj­dzie im na­prze­ciw, tyl­ko kie­dy, kto,
w ilu po­sta­ciach i w ja­kich za­mia­rach.
Je­śli bę­dzie miał wy­bór,
może nie ze­chce być wro­giem
i po­zo­sta­wi ich przy ja­kimś ży­ciu.
siennica Postów: 1284
tytuss
siennica, postów: 1284
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 09:59:12
+1
+1 0
+ -
jak musi mieć POsieł nasrene we łbie ( tak jak u kumaczej gnidy) aby wpierdalać sie między żołnierzy kiedy wykonuje działania operacyjne........... przygłupy i przygłupki
jak takie odwarzne to niech wejdą na poligon POdczas ostrego/bojowego strzelania.........
ale co zrobić , jak IQ POniżej 45% jak borysvodka..........
sailor
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 13:18:33
0
0 0
+ -
Porównał Straż Graniczną do SS. Uczelnia, na której wykłada, tłumaczy to „emocjami”

Jako Uniwersytet nie ingerujemy w indywidualne poglądy i opinie wyrażane przez naszych wykładowców na tematy społeczne - przekazało portalowi Niezalezna.pl Centrum Prasowe Uniwersytetu SWPS w Warszawie. Pytaliśmy o słowa wykładowcy Piotra Maślaka, który w poniedziałek rano porównał straż graniczną do SS.
W poniedziałkowe przedpołudnie pisaliśmy już o twitterowym wpisie dziennikarza TOK Fm oraz wykładowcy Uniwersytetu SWPS w Warszawie Piotra Maślaka. Polskich pograniczników porównał do niemieckiej, nazistowskiej formacji Schutzstaffel (SS).

„Nie potrafię tego nazwać inaczej, strażnicy graniczni, którzy zabraniają dostarczyć wody i dopuścić lekarzy do uchodźców mogą sobie przyczepić naszywki SS. Tamci też wykonywali rozkazy. A jak Wam każą strzelać do uchodźców też wykonacie rozkaz?”

- napisał Maślak.
Uniwersytet SWPS: Nie ingerujemy w indywidualne poglądy

Piotr Maślak jest wykładowcą na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym w Warszawie. Zwróciliśmy się z pytaniem, czy po twitterowym wpisie Maślaka uczelnia zamierza zareagować. Nie zamierza - wynika z odpowiedzi.

„Jako Uniwersytet nie ingerujemy w indywidualne poglądy i opinie wyrażane przez naszych wykładowców na tematy społeczne”

- czytamy w nadesłanej do nas odpowiedzi przez Centrum Prasowe uczelni.

Uczelnia podkreśla, że „Pan Piotr Maślak wyraził głębokie zaniepokojenie sytuacją na granicy polsko-białoruskiej, które śledzi cała Polska”, a porównanie SG do SS tłumaczy „towarzyszącymi tej sprawie emocjami”.

„Sprawiają, że sposób wyrażenia tej opinii nie zawsze wpisuje się w obowiązujący na uczelni dyskurs akademicki”

- brzmi komunikat.
https://niezalezna.pl/408573-porownal-straz-graniczn...
siennica Postów: 1284
tytuss
siennica, postów: 1284
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 13:44:01
+1
+1 0
+ -
Mińsk Mazowiecki
Min75 Sobota, 21 sierpnia 2021 • 20:12:32
+2
+
-
Za kilkanaście dni, mam nadzieję wrócę na forum i podziękuje jednej mędzie co "pucowała u proroka" na mnie.
ZGADUJĘ - chodzi o pluskwę z mazgułowego toytoya?
bo mendy i pluskwy chodzą w parze..............
kumak
Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 14:14:25
-3
0 -3
+ -
z dedykacją dla kolegi tytuss
Post edytowany

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK