15°C

25
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 7.30
PM25: 14.94 (99,63%)
PM10: 17.11 (38,03%)
Temperatura: 15.09°C
Ciśnienie: 1007.67 hPa
Wilgotność: 61.71%

Dane z 04.06.2026 09:25, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Plac zabaw w parku

11 postów
Mińsk Mazowiecki Postów: 156
Panasonic
Mińsk Mazowiecki, postów: 156
Środa, 23 listopada 2011 13:22:32
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
...chciałbym zwrócić uwagę na problem z placem zabaw w parku, dość często obserwuje, najczęściej w niedzielę jak Panie i mamusie z dziećmi po mszy w kościele przychodzą z dziećmi na plac zabaw, oczywiście ubrane w duże szpiki niszczą nawierzchnię placu, zwracanie uwagi niestety nic nie pomaga....
Mińsk Mazowiecki Postów: 15
demonika
Mińsk Mazowiecki, postów: 15
Środa, 23 listopada 2011 15:39:10
0
0 0
+ -
Bo mamusie z wózkami na szpilkach nie są zbyt inteligentnymi istotami. Sam fakt, że jakaś kobieta chce biegać za dzieckiem w szpilkach jest żenujący. Ja nie zaobserwowałam, bo rzadko tam bywam w niedziele. Powinni wprowadzić zakaz, bo niestety przez głupotę niektórych tracą wszyscy, a szczególnie dzieci.
Mińsk, a jakże ;-) Postów: 91
bysiunia
Mińsk, a jakże ;-), postów: 91
Piątek, 25 listopada 2011 10:41:36
0
0 0
+ -
Szpilki są ok, chodzenie w nich gdziekolwiek indziej z wózkiem niż plac zabaw moim zdaniem nie jest żenujące. Ale nasz plac jest nawierzchniowo coraz słabszy, fakt. Mam pytanie, bo wkurza mnie jedna sprawa - monitoring by sie przydał, bo plac służy tez młodzieży do rozrywek kulinarno alkoholowych, w domku można spotkac opaki po hamburge, a także butle po browarze. (Może powinien on być zabezpieczony, może zamykany na noc. Gorzej, jakby bydło rozwalało bramki.) No i nie ma na placu śmietnika, porażka!! Bo może by młodzież wychodząc miałą gest dobry i hoop śmieci na miejsce..
Jeszcze jedna sprawa - jest brak ławek dla osób które po prostu chcą odsapnąć po maratonie z wózkiem, a chcą byc bliżej dzieciaków na placu (inaczej musza wyjść poza teren) Beznadzieje, babcie narzekają.. No, panie burmistrzu, do dzieła!!!!
jakubów Postów: 14
julia06
jakubów, postów: 14
Piątek, 25 listopada 2011 22:13:07
0
0 0
+ -
plac zabaw w parku jest bardzo dobrym rozwiązaniem na niedzielny wypoczynek z dzieckiem a zwłaszcza dla rodzi z bloków, Sama zauważyłam,że jest sporo osób,któree nie wiedza jak się zachować. Nie zauważyłam tez regulaminu. Faktycznie szpilki to niewłaściwe obuwie na taki plac zabaw,ale sadze,że nie ma jakich kol wiek informacji czy tez tabliczek informujących ,że takie obuwie jest nie właściwe, Nie faktycznie monitoringu i widzę postępującą dewastację, Z tego co wiem to plac zabaw kosztowało miasto kil set tysięcy i szkoda,że nikt się tym nie zajął.
Mińsk Mazowiecki Postów: 156
Panasonic
Mińsk Mazowiecki, postów: 156
Niedziela, 27 listopada 2011 19:11:43
0
0 0
+ -
...niesamowite...to aż potrzebny jest regulamin z zapisem "zakaz wstępu w szpilkach" chyba średnio rozgarnięta mama powinna domyśleć się, że szpilki są niewłaściwym obuwiem do takiego miejsca....czasem wystarczy zdrowy rozsądek....
gabrielka
Poniedziałek, 28 listopada 2011 01:29:06
0
0 0
+ -
myślę, że niestety, ale regulamin z takim zapisem by się przydał. Rozgarnięcie mam czasem łączy się z wymuszoną elegancją kościelną, jak mi tłumaczyła niedawno pewna pani w szpilkach ośmiocentymetrowych mniej więcej, której zwróciłam uwagę, że może nimi zrobić dziury. Pani powiedziała, że ma "lekki chód" no no, proszę! Ale specjalnie się na nią patrzyłam, a ona speszona biegała na palcach, co pewnie nie było wygodne. No ale co kurcze blade, plac zabaw to plac zabaw i kropka!!!! Ja tam biegam w sportowym obuwiu i mam z grzywki...
Mińsk Mazowiecki Postów: 99
blanka
Mińsk Mazowiecki, postów: 99
Poniedziałek, 28 listopada 2011 09:54:48
0
0 0
+ -
regulamin jest,zapis o niechodzeniu w szpilkach tez jest,monitoring takze jest,wiec nie wiem o czym tu piszecie,sama nie raz bylam świadkiem, zwracania uwagi (przez głośniki które też sa rozmieszczone naokoło placu)młodzieży która niewłasciwie się zachowuje na placu.
mm Postów: 156
cerber
Poniedziałek, 28 listopada 2011 17:45:25
0
0 0
+ -
Nawierzchnia latem już pozostawiała wiele do życzenia. Co będzie wiosną?
i te ronda, o zgrozo!
beti99
Czwartek, 1 grudnia 2011 18:31:58
0
0 0
+ -
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,111953,10743552,Mam...
Mińsk Maz. Postów: 58
azman
Mińsk Maz., postów: 58
Piątek, 2 grudnia 2011 21:44:41
0
0 0
+ -
popieram zakaz wstępu a tym które wejda powinno sie łamać obcasy
Mińsk Mazowiecki Postów: 709
tatko
Mińsk Mazowiecki, postów: 709
Wtorek, 3 lipca 2012 20:29:45
0
0 0
+ -
Odświeżam temat.
http://minskmaz.com/pytania-do-osob-publicznych/ma...

Zastanawia mnie to: " Koszt tego etapu inwestycji to niemal 1 mln. zł. " to chyba będzie ze złota. Starą karuzele co stoi z boku może też w końcu da się ruszyć ;-) , a i nowa już stuka.

Drodzy rodzice pamiętajcie, że park to nie tylko plac zabaw. Muszę się pochwalić ;-) , że dziś po raz kolejny widziałem z dziećmi wylegującego się na kłodzie (i tu taka ciekawostka) żółwia .

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK