5°C

6
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 2.28
PM25: 3.65 (24,34%)
PM10: 4.53 (10,06%)
Temperatura: 5.39°C
Ciśnienie: 1009.59 hPa
Wilgotność: 85.19%

Dane z 05.05.2025 07:35, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Ogłoszenie upadłości konsumenckiej

2 postów
Mińsk Postów: 1067
ppmm
Mińsk, postów: 1067
Środa, 2 grudnia 2020 07:27:27
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Czy ktoś z Państwa przechodził upadłość konsumencką? Jak to wygląda w praktyce? Jak wygląda sytuacja po ogłoszeniu, coś utrudnia? I co jeśli ktoś nie ma kwoty na zapłatę za ogłoszenie upadłości? Mam męża, który 3 lata temu przeszedł NZK i ze względu na stan zdrowia nie może podjąć pracy. Ja pracuję i utrzymuję męża i dwoje dzieci - młodsze jest wczesniakiem i niedawno okazało się, że będzie wymagało rehabilitacji. W kwestii długów, mam największy i najnowszy kredyt w Profi Credit. Wzięty niedawno, kwota 9, do spłaty ok 21, spłacone 2 raty, czyli ok 1200 zł. Nie miałam wyjścia - jak leżałam w szpitalu przed porodem z młodszym synem, narobiło się długów, które musiałam wyprostować pożyczką, na rodzinę nie mogę liczyć. Poza tym, spłacam jeszcze komornika męża, mam również 2 pożyczki w Aasa, łącznie ok 8 tys, przejęta przez Ultimo, miesięcznie spłacam im 50 zł - po 25 na każdą pożyczkę, więcej nie mogę, i 50 zł za mandaty za jazdę bez biletu - zostało mi jakieś 400 zł. Czy macie jakieś pomysły, jak to rozwiązać? Największym problemem dla mnie obecnie jest Profi.
Brann
Środa, 2 grudnia 2020 08:00:06
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Upadłość nie jest straszna ani aż tak bardzo skomplikowana jak się wydaje. Przechodziłam przez to jakiś czas temu, na starych zasadach jeszcze. Koszt to....30 zł (nie wiem jak teraz).
https://www.kolrinahchorus.org/szansa-na-zycie-bez-ciazacych-...
Na stronie jest to opisane.

Odebrać pozew albo nakaz zapłaty z Profi Credit. Da sie z nimi w sądzie bardzo łatwo wygrac:)

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK