9°C

5
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 2.05
PM25: 3.05 (20,31%)
PM10: 3.74 (8,3%)
Temperatura: 9.08°C
Ciśnienie: 1013.66 hPa
Wilgotność: 66.13%

Dane z 06.05.2025 10:30, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Dane pedofilów i gwałcicieli pochodzących z Mińska

4919 postów
Zolnierz
Piątek, 27 grudnia 2019 18:32:34
-1
+1 -2
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
W Polsce, dopóki prawomocnie kogoś nieskarze sąd mamy domniemanie niewinności i lewaki pilnować tego, a nie ciągnie was do ZSRR.
gdzieś indziej Postów: 12828
michal1965
gdzieś indziej, postów: 12828
Piątek, 27 grudnia 2019 18:40:39
-1
+1 -2
+ -
Protesty to specjalność grupy przestępczej spod znaku kodziarstwa.
Post edytowany
Żabodukt Postów: 80023
kumak
Żabodukt, postów: 80023
Piątek, 27 grudnia 2019 21:01:01
0
+2 -2
+ -
Ponawiamy apel do ofiar księdza Stanisława Sikorskiego, by te zgłaszały się do prokuratury prowadzącej sprawę.

Apel swój kierujemy szczególnie do tych z ofiar, księdza Sikorskiego, które jeszcze nie ukończyły 30 roku życia, czyli sprawa nie uległa jeszcze przedawnieniu.

My deklarujemy ofiarom, które zdecydują się zeznawać, wszechstronne wsparcie w procesie wychodzenia z traumy tych strasznych doświadczeń.

kumak
Piątek, 27 grudnia 2019 21:04:43
0
+2 -2
+ -
Opiekun Koła Przyjaciół Radia Maryja gwałcił dzieciNa wniosek prokuratury sąd aresztował księdza na trzy miesiące. Za zarzucane mu czyny grozi do 12 lat więzienia.
Sprawa dotyczy księdza Tomasza F. Z Opola Lubelskiego. Jak podał na swojej stronie internetowej lubelski „Dziennik Wschodni”, ks. Tomasz F. był w ubiegłych latach przenoszony do kolejnych parafii. W latach 1997–2001 był w Piotrawinie. Stamtąd trafił do Krzczonowa, a następnie do Łęcznej. W 2011 r. przeniesiono go do parafii w Sernikach, skąd pięć lat później trafił do Podgórza. W 2017 r. uczestniczył w szkolnych uroczystościach w miejscowości Stołpie. Nieco ponad rok później był już w Opolu Lubelskim. http://terazpolska.waw.pl/opiekun-kola-przyjaciol-radia-...
kumak
Piątek, 27 grudnia 2019 23:03:47
+1
+3 -2
+ -
Wydalony ze stanu duchownego były abp Waszyngtonu Theodore McCarrick wysyłał czeki pieniężne Janowi Pawłowi II, Benedyktowi XVI i innym hierarchom, którzy rozpatrywali jego sprawę - donosi "Washington Post". Przez dekady nad kardynałem ciążyły oskarżenia o molestowanie https://wiadomosci.wp.pl/washington-post-kardynal-pedof...
kumak
Sobota, 28 grudnia 2019 08:43:02
+1
+3 -2
+ -
Jak wynika z raportu, Maciel i jego podwładni księża od 1941 r. przez ponad 70 lat wykorzystali seksualnie 175 dzieci i nieletnich. Sam założyciel zakonu ma na koncie 60 ofiar spośród dzieci i nastolatków uczących się w kongregacji, nie licząc ojcostwa czworga dzieci z kilkoma kobietami w swoim „cywilnym” pozazakonnym życiu. Znakomita większość gwałconych i wykorzystywanych miała od 11 do 16 lat. https://wyborcza.pl/7,75399,25548285,meksyk-legion...
Mińsk Mazowiecki Postów: 8438
Aron
Mińsk Mazowiecki , postów: 8438
Sobota, 28 grudnia 2019 08:47:19
-1
+1 -2
+ -
Jak tam puszki kodu, rozliczone?
kumak
Sobota, 28 grudnia 2019 15:09:42
+1
+3 -2
+ -
wykorzystywania małoletnich przez jego członków. Obraz jaki mamy po lekturze drastycznie różni się od tego jaki przed świętami ukazał się w polskich mediach. Nie umniejszamy krzywdy żadnej ofiary. Do dziennikarzy apelujemy o rzetelne przedstawianie informacji. Wszelkie przekłamania i półprawdy nie prowadzą do sprawiedliwości dla ofiar Kościoła Katolickiego. Naszą analizę raportu możecie przeczytać poniżej.

Zolnierz
Sobota, 28 grudnia 2019 15:29:03
-1
+1 -2
+ -
Obraz jaki mamy.....
Kumak, co za my?
My, bojownicy walki z kościołem, tradycja, wiarą czy my kodziarze?
kumak
Wtorek, 31 grudnia 2019 11:11:27
0
+2 -2
+ -
kodziarze?
Bojówkarz Wisły oskarżony o pedofilię? https://prostozmostu.pl/bojowkarz-wisly-oskarzony-o-pe...
Największą ilość zarzutów usłyszał jednak Konrad O., znany w środowisku krakowskich pseudokibiców jako „Młody Opal”. Mężczyzna jest oskarżony nie tylko o brutalny atak w styczniu 2018 roku i udział w zorganizowanej grupie przestępcze, ale również o posiadanie narkotyków, a także… obcowanie płciowe z osobą w wieku poniżej 15. roku życia. Również on był pracownikiem gospodarczym Wisły Kraków, co sam miał przyznać podczas procesu.

W opinii śledczych „Młody Opal” miał dostarczać młodszej znajomej pieniądze oraz napoje alkoholowe w zamian za seks. Została ona poczęstowana przez niego (jak to określił) „jointem”, za co również usłyszał zarzut. Nie wypierał się on tego, że posiadał narkotyki, w tym również mefedron. Z treści jego wyjaśnień można wnioskować, że utrzymuje on iż uważał ten narkotyk za legalny. Konrad O. nie przyznaje się jednak do udziału w zorganizowanej grupie przestępczej oraz odebrania życia Miłoszowi B. w styczniu 2018 roku. Sąd wyłączył jawność procesu na czas reszty składania wyjaśnień przez „Młodego Opala”.
kumak
Wtorek, 31 grudnia 2019 18:19:40
0
+2 -2
+ -
Kiedyś w rozmowie z bp. Pieronkiem powiedział: „Mnie nie ma. Rozumiesz? Nie ma. Ja nie istnieję. Ja jestem jak cień”. https://www.newsweek.pl/afery-pedofilskie-w-kosciele-c...
Czego Janowi Pawłowi II nie mówił Stanisław Dziwisz? „Najwięksi pedofile byli chronieni przez Watykan”
Data publikacji: 25.05.2019, 07:00 Ostatnia aktualizacja: 30.12.2019, 15:00
Aleksandra Pawlicka
ALEKSANDRA PAWLICKA
Kardynał Stanisław Dziwisz milczy w sprawie afery pedofilskiej w polskim Kościele, choć to on zna odpowiedź na pytanie, czy Jan Paweł II był świadom problemu. Czy sekretarz papieża ma coś do ukrycia? Kiedy okazało się, że wpływowy i oskarżony o nadużycia seksualne kardynał Theodore McCarrick przekazywał watykańskim dostojnikom, w tym papieżowi z Polski, znaczne sumy pieniędzy, te pytania wróciły ze zdwojoną siłą.
Mińsk Mazowiecki Postów: 50642
sailor
Mińsk Mazowiecki, postów: 50642
Wtorek, 31 grudnia 2019 18:35:58
-2
0 -2
+ -
temat do usunięcia szanowny adminie, nie dotyczy Mińska Mazowieckiego co sugeruje tytuł wątku,
qrcze! gdzie jest @platformapapa i inni strażnicy regulaminu forum ? coś jak milicja obywatelska , jak trzeba to nigdy ich nie było
Florencja Postów: 1477
platformapapa
Florencja , postów: 1477
Wtorek, 31 grudnia 2019 19:00:04
-1
+1 -2
+ -
podzielam zdanie sailora
kumak
Wtorek, 31 grudnia 2019 19:56:19
0
+2 -2
+ -
tak jak i ten temat o elemencie końcowym napędu roweru który nie jest elementem końcowym tylko stymulującym
kumak
Wtorek, 31 grudnia 2019 21:24:30
0
+2 -2
+ -
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1wetppM0...
Agata Diduszko-ZyglewskaPolub stronę
Wczoraj o 10:53 ·
11 MILIONÓW WEJŚĆ NA MAPĘ KOŚCIELNEJ PEDOFILII którą uzupełniam od roku czyli podsumowań ciąg dalszy. Moje działania na rzecz świeckiego państwa i lepszej ochrony dzieci w Polsce przed pedofilami w sutannach - poza Radą Miasta, ale niechybnie także warte odnotowania:)

1. w lutym wraz z Joanna Scheuring-Wielgus i Anna Frankowska zawiozłyśmy do papieża Franciszka nasz raport o tuszowaniu pedofilii przez 24 polskich arcy/biskupów. Ich nazwiska po raz pierwszy wybrzmiały razem publicznie w tym kontekście co obficie odnotowała prasa krajowa i zagraniczna.

2. w czerwcu Krytyka Polityczna wydała moją "Krucjatę polską", w której opisałam m.in. reakcję episkopatu na nasz raport, ale także wiele innych drastycznych aspektów abordażu kościoła na państwo w Polsce - a potem rozmawiałam z czytelniczkami i czytelnikami, którzy także mają dość kościelnej krucjaty m.in. w Szczecinie (dzięki Bogna Czałczyńska
kumak
Wtorek, 31 grudnia 2019 21:47:16
0
+2 -2
+ -
] Kto następny z Was Eminencje i Ekscelencje? A może zamiast zamykania się w eremach kamedulskich wystarczy szczery rachunek sumienia i rezygnacja złożona na ręce papieża? Będziecie mieli wówczas znacznie więcej czasu na głęboką refleksję, modlitwę i kontemplację z Bogiem.[…]"

No i tu się zaczyna protokół rozbieżności z cytowanym autorem. Nie stać go bowiem nie tylko na nazwanie rodzaju przestępstwa, nawet nie nazywa tego przestępstwem – dla niego to „tylko grzech”, a z grzechów, wiadomo, można się wyspowiadać, dostać rozgrzeszenie i pokutę. Mój pomysł jest lepszy. Uczciwość nakazuje by sprawiedliwości stało się zadość. Sama rezygnacja nie wystarczy. To zaledwie początek. Poza tym ofiarom należy się rekompensata za stratę życia, bo ich życie zatrzymało się przez kościół własnie, zanim się na dobre zaczęło. Czy jest na to jakaś adekwatna kara? Pokuta jak kto woli?

A Libera sobie wyjechał… Chciał odpocząć? Chciał sobie coś przemyśleć? W celi byłyby na to doskonałe warunki jak sądzę i odpowiednio dużo okazji, by wyrównać rachunki krzywd w zetknięciu z współwięźniami. Taki rodzaj pokuty to bym zrozumiała jako szczerą chęć poddania się jej oczyszczającemu działaniu. Ale urlop? W pięknych okolicznościach przyrody? To jakiś żart z etyki i moralności. http://polskiateista.pl/obserwator/dzis-konczy-sie-okr...

Dziś kończy się okres odosobnienia bp Marka Libery. Nie leczy ono skłonności seksualnych i nie chroni od odpowiedzialności za nadużycia jakich się hierarcha dopuszczał.
gdzieś indziej Postów: 12828
michal1965
gdzieś indziej, postów: 12828
Wtorek, 31 grudnia 2019 23:40:39
-1
+1 -2
+ -
i co? Ktoś mi powie, że to nie zboczenie, pisać w noc sylwestrową co powinni a co nie powinni duchowni?
kumak
Środa, 1 stycznia 2020 00:26:35
0
+2 -2
+ -
pisałem o 21:47:16 - to ty masz problem na 10 minuty przed północą?dla KUMAKA NOWY ROK to tylko zjawisko kosmiczne nijak nie mający wpływu na to co będzie dziś i było wczoraj.Nie JEST WIĘC MI ANI LEPIEJ ANI GORZEJ
kumak
Sobota, 4 stycznia 2020 11:34:24
-1
+1 -2
+ -
tak jest

Mińsk Mazowiecki Postów: 50642
sailor
Mińsk Mazowiecki, postów: 50642
Sobota, 4 stycznia 2020 13:13:08
+1
+1 0
+ -
tak jest

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK