19°C

16
Powietrze
Wspaniałe powietrze!

PM1: 7.15
PM25: 9.32 (23,01%)
PM10: 10.35 (62,13%)
Temperatura: 18.67°C
Ciśnienie: 1004.37 hPa
Wilgotność: 50.19%

Dane z 09.09.2026 09:05, airly.eu

Szczegółowe dane meteoroliczne z Mińska Maz. są dostępne na stacjameteommz.pl

facebook
REKLAMA

Forum

Czy warto przejść na woreczki zamiast wapowania?

3 postów
Lena29
Środa, 4 lutego 2026 18:19:31
0
0 0
+ -
Tylko dla zalogowanych użytkowników
Cześć, od paru lat śmigam na vapie, bo myślałem, że to zdrowsze niż fajki, ale ostatnio czuję, że gardło mnie wkurza i w ogóle nie mam ochoty dalej to ciągnąć. Słyszałem, że woreczki nikotynowe są lepszą opcją - czy faktycznie warto spróbować i jak to wygląda w praktyce?
Zuzanna5
Środa, 4 lutego 2026 19:05:44
0
0 0
+ -
Jasne, wiele osób po vapie przesiada się właśnie na woreczki i jest zaskoczone, jak komfortowo im się przechodzi. Nie ma już suchego gardła, chmur dymu, smaku spalonego grzałki ani ciągłego uzupełniania liquidu. Po prostu wkładasz woreczek pod wargę i masz dyskretną dawkę nikotyny na 30–60 minut. Super opcja na wyjście z tego obiegu. Sprawdź sobie https://nordpouches.com/pl/ - mają woreczki nikotynowe, Nordpouches w różnych mocach i smakach, od mięty po owoce, łatwo znaleźć coś, co Ci siądzie. To naprawdę pomaga zejść z nikotyny wolniej i bez nerwów.
Alexx
Środa, 4 lutego 2026 19:16:30
0
0 0
+ -
Zmiana z vapowania na coś innego to często ulga dla płuc i portfela. Najtrudniejsze jest przełamanie nawyku „co chwilę sięgam po sprzęt”. Woreczki albo gumy nikotynowe pomagają, bo są ciche i niewidoczne - nikt nie wie, że akurat „biorą” nikotynę. Ważne, żeby nie wracać do starego na siłę, tylko szukać tego, co faktycznie działa na dłuższą metę. Trzymaj się!

Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.

Aktualności

OK