Będzie ciężko. Ja sama piekę chleb na zakwasie od ok 1,5 roku i muszę przyznać, że 1/4 mojego chleba jest cięższa od bochenka w sklepie. Nie wspomnę, że mój chleb nawet po 5-6 dniach można śmiało zjeść...
Też sama piekę. Wcale nie ma dużo pracy, ale samo wyrastanie zajmuje sporo czasu, Na pewno warto, bo chleb własnej roboty jest pyszny i rzeczywiście dobry do jedzenia przez tydzień.
W sklepie "piggi" na warszawskiej, taki sklep na rogu niedaleko rynku. Chlebek z Parysowa. Kupuje juz tam od paru miesięcy. Na prawde polecam bo nie równa się z innymi chlebami i ogólnie z pieczywem, bo bułki też nie napompowane i wystarczy tylko jedna zeby sie najesc. A zawsze do chleba można tam również dokupić swojską wędlinę
Dziękuje za odpowiedzi. Byłam w "piggi" bo było po drodze, jak wracałam z rynku. Chlebek pyszny i oczywiscie musze zachwalić swojski pasztet, który dokupiłam do pieczywa.
Ja kupuję już od jakiegoś czasu w Piekarni Krypy naprzeciwko szpitala albo na rynku chleb bezdrożdżowy. To jest chleb żytni na zakwasie. Bardzo dobry. Jest niedrogi i bardzo smaczny. Ogólnie też przymierzam się żeby zrobić swój chleb. Ale jakoś nagorzej z tym zakwasem.
Watek został zamknięty ze względu na długi czas (minimum pół roku), jaki upłynął od ostatniego postu.